KREMAI - TORTU PERTEPIMAI - GLAJAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
KREMAI - TORTU PERTEPIMAI - GLAJAI
Sugalvojau, kad nera dar tokios temos. Yra tu kremu cia, bet rask tu kad nori tarp tokio begales receptu tuos kremus. O kartais taip reikia kokiai sventei. tad siulau visus kremuku ir tortu pertepimu receptus deti cia. Vis bus vienoje kruvoje.
Paskutinį kartą redagavo zuikaite 29 Bal 2007, 17:40, redaguota 1 kartą(us).
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Braškių kremas
Reikia:
1 stiklinės braškių,
3 kiaušinių baltymų,
1 šaukšto cukraus,
1/3 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
½ stiklinės grietinėlės.
Braškes nuplaukite ir pertrinkite per sietelį. Į jas sudėkite kiaušinių baltymus, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu, kol susidarys standžios putos. Patiekdamos papuoškite su trupučiu cukraus išplakta grietinėle.
Reikia:
1 stiklinės braškių,
3 kiaušinių baltymų,
1 šaukšto cukraus,
1/3 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
½ stiklinės grietinėlės.
Braškes nuplaukite ir pertrinkite per sietelį. Į jas sudėkite kiaušinių baltymus, cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite mikseriu, kol susidarys standžios putos. Patiekdamos papuoškite su trupučiu cukraus išplakta grietinėle.
Kavos kremas
2 stiklinės grietinėlės,
stiklinė pieno,
stiklinė pupelių kavos,
3 kiaušinių tryniai,
stiklinė cukraus,
šaukštas želatinos
Grietinėlė su pienu užvirinama, supilama į kavą ir ja užplikomi su cukrumi ištrinti tryniai. Vėliau į masę supilama ištirpinta želatina. Atvėsintas mišinys išplakamas.
2 stiklinės grietinėlės,
stiklinė pieno,
stiklinė pupelių kavos,
3 kiaušinių tryniai,
stiklinė cukraus,
šaukštas želatinos
Grietinėlė su pienu užvirinama, supilama į kavą ir ja užplikomi su cukrumi ištrinti tryniai. Vėliau į masę supilama ištirpinta želatina. Atvėsintas mišinys išplakamas.
nurašysiu, kiek galėsiu.zuikaite rašė:Oi, norejau surasyti viena torto pertepma, kuri visada darau, bet uzrasai dabar bute. Nors ir taip mazdaug pamenu, bet jei ka ne taip susakysiu ir kas nors darys ir nesgaus... Nea, negadinsiu savo reputacijos, parasysiu, kai uzrasai bus po ranka O tu Hazel, rasyk rasyk
Aguonų kremas
3 stiklinės grietinėlės, 3 šaukštai aguonų, 3 šaukštai miltinio cukraus, 3 šaukštai pieno, 2 kiaušiniai, šaukštas želatinos, truputis vanilės.
Kiaušinių tryniai ištrinami su dalimi cukraus, į juos pamažu supilamas karštas pienas. Kaitinama karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilama ištirpinta želatina, dar pakaitinam, paskui masė ataušinama. Į masę subariamos išmirkytos maltos aguonos, vanilė. Grietinėlė išplakama su likusiu cukrumi, į ją sudedama aguonų pieno masė, išmaišoma. Atšaldoma.
3 stiklinės grietinėlės, 3 šaukštai aguonų, 3 šaukštai miltinio cukraus, 3 šaukštai pieno, 2 kiaušiniai, šaukštas želatinos, truputis vanilės.
Kiaušinių tryniai ištrinami su dalimi cukraus, į juos pamažu supilamas karštas pienas. Kaitinama karšto vandens vonelėje. Kaitinant supilama ištirpinta želatina, dar pakaitinam, paskui masė ataušinama. Į masę subariamos išmirkytos maltos aguonos, vanilė. Grietinėlė išplakama su likusiu cukrumi, į ją sudedama aguonų pieno masė, išmaišoma. Atšaldoma.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Citrininis glajus
250 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
arbatinis šaukštelis
citrinos sulčių
Miltinis cukrus persijojamas, supilami kiaušinių baltymai ir sukama, kol pasidaro vientisa tiršta masė. Sukant po truputį supilamos citrinų sultys. Jei glajus per tirštas – įpilama citrinų sulčių, jei per skystas – miltinio cukraus.
250 g miltinio cukraus
2 kiaušinių baltymai
arbatinis šaukštelis
citrinos sulčių
Miltinis cukrus persijojamas, supilami kiaušinių baltymai ir sukama, kol pasidaro vientisa tiršta masė. Sukant po truputį supilamos citrinų sultys. Jei glajus per tirštas – įpilama citrinų sulčių, jei per skystas – miltinio cukraus.
knygoje yra 2 variantai:
ŠOKOLADINIS GLAJUS
100g šokolado, 2šaukštai miltinio cukraus, 50g sviesto, 0.4stiklinės pieno
Į užvirintą pieną suberiamas cukrus ir maišoma, kol cukrus ištirpsta; ataušinama. Sviestas išsukamas su tarkuotu šokoladu,supilamas pienas, viskas išmaišoma.
ir antras: ŠOKOLADINIS GLAJUS SU KAKAVA
2-3 kiašinių tryniai, 2šaukštai miltinio cukraus, 50g sviesto, 2šaukštai vandens, 1.5 šaukšto kakavos.
Kakava išmaišoma vandenyje, užvirinama ataušinama. Sviestas išsukamas su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai, supilama kakava, viskas išsukama.
Gal grybukus darysi?
ŠOKOLADINIS GLAJUS
100g šokolado, 2šaukštai miltinio cukraus, 50g sviesto, 0.4stiklinės pieno
Į užvirintą pieną suberiamas cukrus ir maišoma, kol cukrus ištirpsta; ataušinama. Sviestas išsukamas su tarkuotu šokoladu,supilamas pienas, viskas išmaišoma.
ir antras: ŠOKOLADINIS GLAJUS SU KAKAVA
2-3 kiašinių tryniai, 2šaukštai miltinio cukraus, 50g sviesto, 2šaukštai vandens, 1.5 šaukšto kakavos.
Kakava išmaišoma vandenyje, užvirinama ataušinama. Sviestas išsukamas su cukrumi, sudedami kiaušinių tryniai, supilama kakava, viskas išsukama.
Gal grybukus darysi?
Prisiminiai tetos gamintus grybukus pasaka. Skanesnių nesu ragavusitutsi rašė:noreciau pameginti,jei anyta forma paskolins
- Prikabinti failai
-
- grybukai.jpg (21.01 KiB) Peržiūrėta 7262 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Hazel 05 Geg 2007, 19:23, redaguota 1 kartą(us).