Kruopų patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kadangi su kuskusu "bendravau' tik vieną kartą, vis ieškau ko nors ypatingo . "Savaitėtėje su TV" radau receptėlių. Kad pati nepamesčiau ir jūs pasinaudotumėt, surašysiu
Graikiškas kuskusas
230 g paruošto kuskuso, ½ agurko,
200 g mažų pomidoriukų, 200 g fetos sūrio, 1
00 g juodųjų alyvų, truputis citrinų sulčių, 1 šaukštas susmulkintų bazilikų.
Atvėsusį kuskusą sumaišykite su smulkiai supjaustytu agurku, per pusę perpjautais pomidoriukais, kubeliais supjaustytu fetos sūriu bei alyvomis. Užpilkite pagal skonį citrinų sulčių, suberkite bazilikus ir gerai išmaišykite. Patiekdami papuoškite šviežiais bazilikais, fetos sūrio gabaliukais bei alyvomis.
Vasariškas kuskusas su žalumynais
250 g paruošto kuskuso, 2 saldžiosios paprikos,
2 mažos cukinijos, 200 g jaunų kukurūzų burbuolių,
2 šaukštai susmulkintų žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų, kalendros).
Daržoves iškepkite grilyje ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite dar šiltas daržoves su paruoštu šiltu kuskusu, įmaišykite žalumynus. Paskaninkite druska bei citrinų sultimis.
Graikiškas kuskusas
230 g paruošto kuskuso, ½ agurko,
200 g mažų pomidoriukų, 200 g fetos sūrio, 1
00 g juodųjų alyvų, truputis citrinų sulčių, 1 šaukštas susmulkintų bazilikų.
Atvėsusį kuskusą sumaišykite su smulkiai supjaustytu agurku, per pusę perpjautais pomidoriukais, kubeliais supjaustytu fetos sūriu bei alyvomis. Užpilkite pagal skonį citrinų sulčių, suberkite bazilikus ir gerai išmaišykite. Patiekdami papuoškite šviežiais bazilikais, fetos sūrio gabaliukais bei alyvomis.
Vasariškas kuskusas su žalumynais
250 g paruošto kuskuso, 2 saldžiosios paprikos,
2 mažos cukinijos, 200 g jaunų kukurūzų burbuolių,
2 šaukštai susmulkintų žalumynų (petražolių, svogūnų laiškų, kalendros).
Daržoves iškepkite grilyje ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite dar šiltas daržoves su paruoštu šiltu kuskusu, įmaišykite žalumynus. Paskaninkite druska bei citrinų sultimis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kuskusu įdaryti baklažanai
2 baklažanai, 2 šaukštai alyvų aliejaus,
1 geltona saldžioji paprika, 1 nedidelė cukinija,
truputis svogūnų laiškų, 1 šaukštas maltų kmynų,
2 pomidorai, 100 g kuskuso.
Baklažanus perpjaukite išilgai per pusę, išskobkite minkštimą palikdami jo 1-1,5 cm nuo odelės. Apverstus išpjauta puse baklažanus sudėkite į skardą ir kepkite180°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Išskobtą baklažanų minkštimą smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų minkštimą, susmulkintą papriką, cukiniją, svogūną, suberkite maltus kmynus. Kepkite 4-5 min. nuolat maišydami. Tuomet sudėkite per pusę perpjautus pomidorus ir nukaiskite. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite apie 5 min. Tada jį sumaišykite su daržovių mase ir, jei reikia, paskaninkite druska ir įdarykite iškeptus baklažanus. Taip paruoštus baklažanus dar kepkite orkaitėje apie 5-7 min.
2 baklažanai, 2 šaukštai alyvų aliejaus,
1 geltona saldžioji paprika, 1 nedidelė cukinija,
truputis svogūnų laiškų, 1 šaukštas maltų kmynų,
2 pomidorai, 100 g kuskuso.
Baklažanus perpjaukite išilgai per pusę, išskobkite minkštimą palikdami jo 1-1,5 cm nuo odelės. Apverstus išpjauta puse baklažanus sudėkite į skardą ir kepkite180°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Išskobtą baklažanų minkštimą smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite baklažanų minkštimą, susmulkintą papriką, cukiniją, svogūną, suberkite maltus kmynus. Kepkite 4-5 min. nuolat maišydami. Tuomet sudėkite per pusę perpjautus pomidorus ir nukaiskite. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite apie 5 min. Tada jį sumaišykite su daržovių mase ir, jei reikia, paskaninkite druska ir įdarykite iškeptus baklažanus. Taip paruoštus baklažanus dar kepkite orkaitėje apie 5-7 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kuskusu, grybais ir kedrų riešutais įdarytos paprikos
230 g kuskuso, 0,5 l vištienos sultinio,
2 didelės paprikos, ½ raudonojo svogūno,
2 pomidorai, 200 g šviežių grybų,
1 šaukštas kedro riešutų, 100 ml vyno,
sauja žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai),
aliejaus, druskos, pipirų.
Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu ir brinkinkite apie 5-7 min. Susmulkintą svogūną apkepkite aliejuje. Įdėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus, susmulkintus grybus ir riešutus. Kaitinkite apie 5 min. Tada įpilkite vyno, suberkite susmulkintus žalumynus, druskos, pipirų. Sumaišykite su paruoštu kuskusu. Šia mase įdarykite paprikų puseles ir kepkite jas 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
230 g kuskuso, 0,5 l vištienos sultinio,
2 didelės paprikos, ½ raudonojo svogūno,
2 pomidorai, 200 g šviežių grybų,
1 šaukštas kedro riešutų, 100 ml vyno,
sauja žalumynų (krapai, petražolės, bazilikai),
aliejaus, druskos, pipirų.
Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu ir brinkinkite apie 5-7 min. Susmulkintą svogūną apkepkite aliejuje. Įdėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus, susmulkintus grybus ir riešutus. Kaitinkite apie 5 min. Tada įpilkite vyno, suberkite susmulkintus žalumynus, druskos, pipirų. Sumaišykite su paruoštu kuskusu. Šia mase įdarykite paprikų puseles ir kepkite jas 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rytietiškas kuskusas su vištiena
500 g grilyje arba ant grotelių keptos vištienos,
230 g paruošto kuskuso,
350 g įvairių daržovių (svogūnų laiškų, morkų, šparaginių pupelių, smidrų), truputis aliejaus, sojų padažo.
Įprastai paruoštą vištieną kepkite grilyje arba ant grotelių. Susmulkintas daržoves patroškinkite su aliejumi, paskaninkite sojų padažu ir sumaišykite su paruoštu kuskusu. Patiekite su kepta vištiena.
500 g grilyje arba ant grotelių keptos vištienos,
230 g paruošto kuskuso,
350 g įvairių daržovių (svogūnų laiškų, morkų, šparaginių pupelių, smidrų), truputis aliejaus, sojų padažo.
Įprastai paruoštą vištieną kepkite grilyje arba ant grotelių. Susmulkintas daržoves patroškinkite su aliejumi, paskaninkite sojų padažu ir sumaišykite su paruoštu kuskusu. Patiekite su kepta vištiena.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kuskusas su midijomis ir pomidorais
1,8 kg paruoštų midijų, 230 g paruošto kuskuso, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 1 lapinio saliero stiebas, 1 morka, 150 ml baltojo vyno, 190 ml vandens, 6 pomidorai, šakelė čiobrelių, truputis petražolių, aliejaus.
Smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, salierą ir morką apkepkite su trupučiu aliejaus. Įpilkite vyną, vandenį, įdėkite nuluptus pomidorus ir čiobrelio šakelę. Troškinkite apie 10 min. Tada sudėkite paruoštas midijas, indą uždenkite ir kaitinkite, kol visos midijos atsidarys. Jei liks neatsidariusių midijų, jas išmeskite. Midijas patiekite su kuskusu. Patiekdami pabarstykite susmulkintomis petražolėmis.
1,8 kg paruoštų midijų, 230 g paruošto kuskuso, 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 1 lapinio saliero stiebas, 1 morka, 150 ml baltojo vyno, 190 ml vandens, 6 pomidorai, šakelė čiobrelių, truputis petražolių, aliejaus.
Smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, salierą ir morką apkepkite su trupučiu aliejaus. Įpilkite vyną, vandenį, įdėkite nuluptus pomidorus ir čiobrelio šakelę. Troškinkite apie 10 min. Tada sudėkite paruoštas midijas, indą uždenkite ir kaitinkite, kol visos midijos atsidarys. Jei liks neatsidariusių midijų, jas išmeskite. Midijas patiekite su kuskusu. Patiekdami pabarstykite susmulkintomis petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kuskusas su daržovėmis
250 g garuose virto kuskuso,
1 svogūnas, 1 morka, 2 skiltelės česnako,
1 cukinija (apie 500 g), 1 raudona saldžioji paprika,
0,5 l vištienos sultinio, 2 šaukštai šviežių susmulkintų čiobrelių,
15 g sviesto, 2 šaukštai alyvų aliejaus.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, cukiniją supjaustykite griežinėliais, morką – kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame 5 min. maišydami kepkite morkas. Tuomet sudėkite svogūnus ir papriką. Pakepę 5 min. suberkite česnaką ir pakaitinkite dar1 min. Supilkite sultinį, suberkite cukinijas ir gerai išmaišykite. Virkite 3-5 min., kol suminkštės cukinija. Tada suberkite čiobrelius, kuskusą ir įdėkite sviesto. Puodą nukaiskite, uždenkite ir laikykite šiltai apie 10 min., kol visas sultinys susigers. Prieš patiekdami kuskusą gerai išmaišykite šakute.
250 g garuose virto kuskuso,
1 svogūnas, 1 morka, 2 skiltelės česnako,
1 cukinija (apie 500 g), 1 raudona saldžioji paprika,
0,5 l vištienos sultinio, 2 šaukštai šviežių susmulkintų čiobrelių,
15 g sviesto, 2 šaukštai alyvų aliejaus.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, cukiniją supjaustykite griežinėliais, morką – kubeliais, papriką – plonomis juostelėmis. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir jame 5 min. maišydami kepkite morkas. Tuomet sudėkite svogūnus ir papriką. Pakepę 5 min. suberkite česnaką ir pakaitinkite dar1 min. Supilkite sultinį, suberkite cukinijas ir gerai išmaišykite. Virkite 3-5 min., kol suminkštės cukinija. Tada suberkite čiobrelius, kuskusą ir įdėkite sviesto. Puodą nukaiskite, uždenkite ir laikykite šiltai apie 10 min., kol visas sultinys susigers. Prieš patiekdami kuskusą gerai išmaišykite šakute.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kuskusas su prieskoniais ir troškintomis daržovėmis
300 g kuskuso,
1 raudonasis svogūnas, ryšelis petražolių ir krapų,
truputis mėtų lapelių, kario prieskonių,
2 šaukštai alyvų aliejaus, druskos, pipirų,
apie 500 g troškintų arba aliejuje apskrudintų daržovių (morkos, cukinija, svogūnai, paprikos, brokoliai, šparaginės pupelės, česnakai) pagardintų sojos padažu.
300 g kuskuso suberkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad kruopos būtų apsemtos, įberkite truputį druskos, puodą uždenkite. Kruopos turi išbrinkti vandenyje ir suminkštėti. Tai užtrunka maždaug 10 minučių. Kol kuskusas brinksta, alyvuogių aliejuje trumpai paskrudinkite svogūną su kariu, sukapokite petražoles ir krapus. Prieskonines daržoves ir svogūną supilkite į išbrinkusį kuskusą. Gerai išmaišykite, uždenkite ir laikykite šiltai. Paruoškite troškintas daržoves. Kuskusą išdalinkite porcijomis, pabarstykite mėtų lapeliais ir patiekite kartu su troškintomis daržovėmis.
300 g kuskuso,
1 raudonasis svogūnas, ryšelis petražolių ir krapų,
truputis mėtų lapelių, kario prieskonių,
2 šaukštai alyvų aliejaus, druskos, pipirų,
apie 500 g troškintų arba aliejuje apskrudintų daržovių (morkos, cukinija, svogūnai, paprikos, brokoliai, šparaginės pupelės, česnakai) pagardintų sojos padažu.
300 g kuskuso suberkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad kruopos būtų apsemtos, įberkite truputį druskos, puodą uždenkite. Kruopos turi išbrinkti vandenyje ir suminkštėti. Tai užtrunka maždaug 10 minučių. Kol kuskusas brinksta, alyvuogių aliejuje trumpai paskrudinkite svogūną su kariu, sukapokite petražoles ir krapus. Prieskonines daržoves ir svogūną supilkite į išbrinkusį kuskusą. Gerai išmaišykite, uždenkite ir laikykite šiltai. Paruoškite troškintas daržoves. Kuskusą išdalinkite porcijomis, pabarstykite mėtų lapeliais ir patiekite kartu su troškintomis daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Apkepas su kuskuso plutele
110 g paruošto kuskuso,
1 baklažanas, 2 mažos cukinijos, truputis aliejaus,
100 g natūralios pomidorų pastos, 300 g mocarelos sūrio.
Išilgai juostelėmis supjaustykite baklažaną ir cukinijas. Apkepkite daržoves grilyje arba keptuvėje su aliejumi. Sluoksniais sudėkite į kepimo formą, kiekvieną sluoksnį patepkite pomidorų pasta bei uždėkite mocarelos griežinėlių. Ant viršaus sudėkite kuskusą ir kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Mėtinis kuskusas
250 g kuskuso, 400 ml vištienos arba daržovių sultinio,
4 daigai jaunų svogūniukų su laiškais, 20 g šviežių mėtų,
25 g pakepintų kedro riešutų, 2 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus.
Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu ir brinkinkite 5-7 min. Smulkiai supjaustykite svogūniukus su laiškais ir mėtas. Kai kuskusas sugers visą sultinį, suberkite svogūnus, mėtas, riešutus, supilkite citrinų sultis bei aliejų. Jei reikia, įberkite druskos. Prieš patiekdami kuskusą išpurenkite šakute.
110 g paruošto kuskuso,
1 baklažanas, 2 mažos cukinijos, truputis aliejaus,
100 g natūralios pomidorų pastos, 300 g mocarelos sūrio.
Išilgai juostelėmis supjaustykite baklažaną ir cukinijas. Apkepkite daržoves grilyje arba keptuvėje su aliejumi. Sluoksniais sudėkite į kepimo formą, kiekvieną sluoksnį patepkite pomidorų pasta bei uždėkite mocarelos griežinėlių. Ant viršaus sudėkite kuskusą ir kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Mėtinis kuskusas
250 g kuskuso, 400 ml vištienos arba daržovių sultinio,
4 daigai jaunų svogūniukų su laiškais, 20 g šviežių mėtų,
25 g pakepintų kedro riešutų, 2 šaukštai citrinų sulčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus.
Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu ir brinkinkite 5-7 min. Smulkiai supjaustykite svogūniukus su laiškais ir mėtas. Kai kuskusas sugers visą sultinį, suberkite svogūnus, mėtas, riešutus, supilkite citrinų sultis bei aliejų. Jei reikia, įberkite druskos. Prieš patiekdami kuskusą išpurenkite šakute.
Labai skanūs grikių košės paplotėliai (receptas iš žurnalo „Darbštuolė“): 250g grikių, 250g varškės sūrio ( naudojau varškę, o ne sūrį), pora šaukštų džiūvėsėlių, 1-2 kiaušiniai, 1 kiaušinio baltymas, 2 svogūnai, 2 stiklinės mėsos sultinio, riebalų, m. j. pipirų, druskos. Sūdytame vandenyje išvirkite grikių košę. Supjaustytus svogūnus pakepinkite. Varškės sūrį sumalkite (arba jei naudojate varškę – ją pertrinkite). Košę sumaišykite su pakepintais svogūnais, varškės sūrio maliniu ir kiaušiniais. Dar dėkite šaukštą riebalų ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Aš dar įdėjau prieskonių. Padarę nedidelius paplotėlius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Paskui kelias minutes troškinkite mėsos sultinyje ant silpnos ugnies ( bet aš šią dalį praleidau ir nieko netroškinau).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
nesubires troskinantLigita rašė:Labai skanūs grikių košės paplotėliai (receptas iš žurnalo „Darbštuolė“): 250g grikių, 250g varškės sūrio ( naudojau varškę, o ne sūrį), pora šaukštų džiūvėsėlių, 1-2 kiaušiniai, 1 kiaušinio baltymas, 2 svogūnai, 2 stiklinės mėsos sultinio, riebalų, m. j. pipirų, druskos. Sūdytame vandenyje išvirkite grikių košę. Supjaustytus svogūnus pakepinkite. Varškės sūrį sumalkite (arba jei naudojate varškę – ją pertrinkite). Košę sumaišykite su pakepintais svogūnais, varškės sūrio maliniu ir kiaušiniais. Dar dėkite šaukštą riebalų ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Aš dar įdėjau prieskonių. Padarę nedidelius paplotėlius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Paskui kelias minutes troškinkite mėsos sultinyje ant silpnos ugnies ( bet aš šią dalį praleidau ir nieko netroškinau).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grybų ir kruopų kotletai
1 stiklinė miežinių /perlinių arba grikių kruopų ,
30-50 g džiovintų grybų, 1 svogūnas,
1-2 kiaušiniai, 20 g sukapotų žalių petražolių,
aliejaus kepimui , druskos, pipirų.
Kruopas išvirti biriai.
Grybus pamirkyti, išvirti, labai smulkiai supjaustyti arba sumalti mėsmale.
Sukapotus svogūnus ištroškinti riebaluose.
Visus komponentus išmaišyti ir paskaninti.
Suformuoti nedidelius kotletus ir apvolioti miltuose.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
Patiekti su žalių daržovių salotomis.
1 stiklinė miežinių /perlinių arba grikių kruopų ,
30-50 g džiovintų grybų, 1 svogūnas,
1-2 kiaušiniai, 20 g sukapotų žalių petražolių,
aliejaus kepimui , druskos, pipirų.
Kruopas išvirti biriai.
Grybus pamirkyti, išvirti, labai smulkiai supjaustyti arba sumalti mėsmale.
Sukapotus svogūnus ištroškinti riebaluose.
Visus komponentus išmaišyti ir paskaninti.
Suformuoti nedidelius kotletus ir apvolioti miltuose.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.
Patiekti su žalių daržovių salotomis.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (11.88 KiB) Peržiūrėta 4267 karus(ų)