as tai priemiaututsi rašė:tai,kad tas kolektyvas is kokiu 6 ar septiniu
Lavašas
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Aga, katik iškepiau. Bet aš esu tas vadinamas "gore-povar"...kažkoki baisia š popieriu turėjau, siaubingai svyla prie gaminiu. Tai iš visos tešlos gavosi 5 lakštai, tai 2 teko išmesti, nes popieriaus nepavyko nudraskyt nuo dugno Žodžiu panos, blizgaus kepimo popieriaus-nepirkit...jis ne kepimui matomai skirtas Jau geriau tiesiog pačią skardą aliejum ištepti, labai gražiai iškepa. Ir gal aš juos biški perkepiau, šiek tiek sausoki gavosi, neina ju lankstyt. Gal ne 20, o 10-15 min užtenka, jeigu norit kad butu lankstūs.tutsi rašė:gal kepiLilina rašė:Pagal šitą receptą gaunasi gan skystoka tešla, nebent aguonos ir sezamo sėklos ją dar sutirština. Taip kad jeigu nededat sėklu, tai 5 stiklinės miltų dėkit drasiai.
Bet pas mane tikrai ilgai neužsigulės. Vyras tokius dalykus vienus valgo...kaip koks griaužikas be lia kad tik graužt tirėtų ką
Lavašas – šviežia armėniška duona iš prėskos tešlos, plonai iškočiotas blynas, kurį, sulankstytą ir supakuotą, galima nusipirkti didesnių prekybos centrų duonos skyriuose. Patiekalai iš jo – paprastas, skanus, greitai pagaminamas užkandis, mėgstamas suaugusiųjų ir vaikų.
suktinukai
Ant lentelės ištiesti lavašo lapą. Tarkuotą geltonąjį sūrį ( 100–200 g) sumaišyti su majonezu. Pakelį krabų lazdelių smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Lavašo lapą padengti sūrio ir majonezo mišiniu, po to krabų ir majonezo mišiniu. Stipriai suvynioti ir dviem valandoms dėti į šaldytuvą. Išėmus supjaustyti 3 cm storio griežinėliais ir patiekti plokščioje lėkštėje.
Galima naudoti ir kitus įvairius įdarus, pvz.:
- ant lavašo lapo kloti žaliosios ar kiniškos salotos lapą, sūrio ir majonezo mišinį, rūkyto kumpio riekeles;
- išvirti vištos krūtinėlę, ją smulkiai supjaustyti, sumaišyti su pakepintu svogūnu. Lavašo lapą patepti majonezu, ant jo dėti vištieną su svogūnais, pabarstyti tarkuotu sūriu, prieskoniais;
- tarkuotą morką pakepinti su svogūnu, sumaišyti su kepenėlių paštetu, šią masę tepti ant lavašo lapo. Galima dėti žalumynų;
- minkštą varškę, truputį majonezo, krapų, druskos, pipirų sutrinti trintuvu, smulkiai supjaustyti sūdytos lašišos, viską sumaišyti, šia mase aptepti lavašo lapą, stipriai suvynioti, supjaustyti griežinėliais, juos verti ant medinio smaigo pakaitomis su juodomis alyvuogėmis, mažais pomidorėliais;
- ant lavašo dėti salotos lapą, krapų, pabarstyti tarkuoto sūrio, dėti rūkyto kumpio riekelių, stipriai suvynioti ir dėti trims minutėms į mikrobangų krosnelę. Išėmus supjaustyti it patiekti karštą.
Produktų kiekis priklauso nuo to, kiek įdaro norim pasigaminti. Įdaro neturi būti per daug, kad neišbyrėtų arba lavašas gali neišlaikyti įdaro.
Dar apie lavašą
Dar keletas lavašo patiekimo būdų:
Ant lavašo užtepti lydyto sūrio, užkloti raudonosios žuvies riekelėmis, suvynioti ir supjausčius valgyti šaltą.
Lavašo lapą (jie būna dideli) supjaustyti į 3–4 dalis, ant kiekvienos dėti riekelę rūkyto kumpio, fermentinio sūrio, susukti ir pakepti aliejuje keptuvėje. Valgyti karštą su pomidorų padažu.
Lavašo vokeliai
Lavašo lapą supjaustyti į 4 dalis, ant kiekvieno dėti riekelę fermentinio sūrio, faršo, pakepinto su svogūnu, žaliųjų žirnelių, pomidorų padažo, sulankstyti, apkepti orkaitėje apie 15 min. (po 5 min. galima apversti). Valgyti karštą.
Mozarelą, krevetes, krapus, skiltelę česnako, truputį majonezo susmulkinti trintuvu, (pietiečiai dėl aštrumo deda truputį adžikos), plonu sluoksniu aptepti lavašą, suvynioti užlenkiant galus ir kepti orkaitėje 15 min. Valgyti karštą.
Tikrai skanus ir visų mėgstamas užkandis. Skanaus!
suktinukai
Ant lentelės ištiesti lavašo lapą. Tarkuotą geltonąjį sūrį ( 100–200 g) sumaišyti su majonezu. Pakelį krabų lazdelių smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Lavašo lapą padengti sūrio ir majonezo mišiniu, po to krabų ir majonezo mišiniu. Stipriai suvynioti ir dviem valandoms dėti į šaldytuvą. Išėmus supjaustyti 3 cm storio griežinėliais ir patiekti plokščioje lėkštėje.
Galima naudoti ir kitus įvairius įdarus, pvz.:
- ant lavašo lapo kloti žaliosios ar kiniškos salotos lapą, sūrio ir majonezo mišinį, rūkyto kumpio riekeles;
- išvirti vištos krūtinėlę, ją smulkiai supjaustyti, sumaišyti su pakepintu svogūnu. Lavašo lapą patepti majonezu, ant jo dėti vištieną su svogūnais, pabarstyti tarkuotu sūriu, prieskoniais;
- tarkuotą morką pakepinti su svogūnu, sumaišyti su kepenėlių paštetu, šią masę tepti ant lavašo lapo. Galima dėti žalumynų;
- minkštą varškę, truputį majonezo, krapų, druskos, pipirų sutrinti trintuvu, smulkiai supjaustyti sūdytos lašišos, viską sumaišyti, šia mase aptepti lavašo lapą, stipriai suvynioti, supjaustyti griežinėliais, juos verti ant medinio smaigo pakaitomis su juodomis alyvuogėmis, mažais pomidorėliais;
- ant lavašo dėti salotos lapą, krapų, pabarstyti tarkuoto sūrio, dėti rūkyto kumpio riekelių, stipriai suvynioti ir dėti trims minutėms į mikrobangų krosnelę. Išėmus supjaustyti it patiekti karštą.
Produktų kiekis priklauso nuo to, kiek įdaro norim pasigaminti. Įdaro neturi būti per daug, kad neišbyrėtų arba lavašas gali neišlaikyti įdaro.
Dar apie lavašą
Dar keletas lavašo patiekimo būdų:
Ant lavašo užtepti lydyto sūrio, užkloti raudonosios žuvies riekelėmis, suvynioti ir supjausčius valgyti šaltą.
Lavašo lapą (jie būna dideli) supjaustyti į 3–4 dalis, ant kiekvienos dėti riekelę rūkyto kumpio, fermentinio sūrio, susukti ir pakepti aliejuje keptuvėje. Valgyti karštą su pomidorų padažu.
Lavašo vokeliai
Lavašo lapą supjaustyti į 4 dalis, ant kiekvieno dėti riekelę fermentinio sūrio, faršo, pakepinto su svogūnu, žaliųjų žirnelių, pomidorų padažo, sulankstyti, apkepti orkaitėje apie 15 min. (po 5 min. galima apversti). Valgyti karštą.
Mozarelą, krevetes, krapus, skiltelę česnako, truputį majonezo susmulkinti trintuvu, (pietiečiai dėl aštrumo deda truputį adžikos), plonu sluoksniu aptepti lavašą, suvynioti užlenkiant galus ir kepti orkaitėje 15 min. Valgyti karštą.
Tikrai skanus ir visų mėgstamas užkandis. Skanaus!
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Tei va, padariau išvadą kad neskanų lavašą iškepiau, nes 5mm storis šitam gaminiu - per daug O ploniau kaip ir baisu kočiot, labai minkšta tešla, skyliu asiranda. Žodžiu su tais lavašais reikia technologija kočiojimo atkalti
O vakar specialia i akropoli buvau nuejusi, lavašų ješkojau....manot aš jų ten radau ...NE kam reikalingas akropolis jeigu ten lavašų nebūna
O vakar specialia i akropoli buvau nuejusi, lavašų ješkojau....manot aš jų ten radau ...NE kam reikalingas akropolis jeigu ten lavašų nebūna
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jūsų akropolis dar jaunutis, nepyk labai, gal atsiveš O kaš mačiau Kėdainiuose yra kioskelių, kur kepa lavašą. Gal ten paklaust, gal parduotų vien blynąLilina rašė:Tei va, padariau išvadą kad neskanų lavašą iškepiau, nes 5mm storis šitam gaminiu - per daug O ploniau kaip ir baisu kočiot, labai minkšta tešla, skyliu asiranda. Žodžiu su tais lavašais reikia technologija kočiojimo atkalti
O vakar specialia i akropoli buvau nuejusi, lavašų ješkojau....manot aš jų ten radau ...NE kam reikalingas akropolis jeigu ten lavašų nebūna
atkalinek technologija ir nereikes ieskoti pirktiLilina rašė:Tei va, padariau išvadą kad neskanų lavašą iškepiau, nes 5mm storis šitam gaminiu - per daug O ploniau kaip ir baisu kočiot, labai minkšta tešla, skyliu asiranda. Žodžiu su tais lavašais reikia technologija kočiojimo atkalti
O vakar specialia i akropoli buvau nuejusi, lavašų ješkojau....manot aš jų ten radau ...NE kam reikalingas akropolis jeigu ten lavašų nebūna