Norit paragauti TIKRŲ karamelinių ledų? Prašom
Karameliniai ledai
Reikės:
1200ml grietinėlės 35% riebumo
8 trynių
270g cukraus
50ml vandens
Trynius labai gerai išplakame su 150g cukraus, kol plakinys taps šviesus ir standokas (net su plaktuvu reikia plakti 6-8 min). Toliau pilam 200ml grietinėlės į šį plakinį, nenustojant
energingai plakame.
1l grietinėlės pakaitinti iki virimo (jeigu grietinėlė užvirs, ledai nepavyks) ir iškart nukeliam nuo ugnies.
Karštą grietinėlę sumaišome su išplaktais tryniais (galim perkošti grietinėlę per sietelį, nes ant viršaus susidaro nevisai maloni plėvelė).
Visą šį mišinį pilam į puodą ir statom ant viryklės. Kaitiname ant nedidelės ugnies iki virimo, nuolat maišydami. Nukeliam nuo ugnies užvirimo akimirką. Viskas, ledai pagaminti.
Dabar gaminsim
karamelinius ledus. Į didelę keptuvę suberiam 120g cukraus, įpilame vandens. Išverdame karamelę. (Tiesiog kaitinti cukrų iki kol jis taps rudas). Karamelę atvėsiname ir supilame į ledų mišinį.
Visą šį gėrį pilam į kokį nors užsdengiamą indą (puikiai pasitarnauja plastmasiniai indeliai) ir laikome šaldiklyje 6-8 val., kas valandą pamaišydami ledus mediniu šaukštu. Toliau žinot ką daryti. Skanaus