MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
MĖSOS PATIEKALAI
Taigi, šioje temoje - apie mėsą.
Kiaulienos šonkaulių kepsneliai
500 g kiaulienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
pundelio šviežių čiobrelių
6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Kiaulienos šonkaulius įtrinkite tarkuotu česnaku. Pabarstykite smulkiai supjaustytais čiobrelių lapeliais. Marinuokite šaldytuve apie 60 min. Prieš kepimą ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10 min. Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis, keptomis bulvėmis ar ryžiais. Paprasta, skanu
500 g kiaulienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
pundelio šviežių čiobrelių
6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
Kiaulienos šonkaulius įtrinkite tarkuotu česnaku. Pabarstykite smulkiai supjaustytais čiobrelių lapeliais. Marinuokite šaldytuve apie 60 min. Prieš kepimą ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10 min. Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis, keptomis bulvėmis ar ryžiais. Paprasta, skanu
- Prikabinti failai
-
- 1117007631_915.jpg (33.05 KiB) Peržiūrėta 18861 karus(ų)
Sultingas kiaulienos kepsnys
4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
Marinatui:
žiupsnelio grūstų pipirų
½ šaukšto garstyčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
druskos
½ apelsino sulčių
grūstų pipirų
50-70 g sauso raudonojo vyno
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
Marinatui:
žiupsnelio grūstų pipirų
½ šaukšto garstyčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
druskos
½ apelsino sulčių
grūstų pipirų
50-70 g sauso raudonojo vyno
Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).
- Prikabinti failai
-
- 1090939066_152.jpg (41.56 KiB) Peržiūrėta 18856 karus(ų)
Kiaulienos nugarinė su pievagrybiais
Nugarinės,
pievagrybių, svogūnų,
miltų, aliejaus,
prieskonių mėsai, baltų ir juodų pipirų.
Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame mėsytę ir trumpai patroškiname.
Nugarinės,
pievagrybių, svogūnų,
miltų, aliejaus,
prieskonių mėsai, baltų ir juodų pipirų.
Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame mėsytę ir trumpai patroškiname.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
TROŠKINTA KIAULIENA SU DARŽOVEMIS
500 g kiaulienos,
3 svogūnai,
100 g paprikų,
100g kopūstų,
100 g morkų,
300 g bulvių.
Mėsą supjaustom stambiais kubeliais, paprieskoninam pagal skonį ir kepame nedideliame aliejaus ar taukų kiekyje. Kai mėsa apkepa, sudedame pusžiedžiais supjautytus svogūnus, smulkiai pjaustytus kopūstus, į 4 dalis perpjautas bulves, morkų griežinėlius. Dar patroškiname kokias 15 minučių ir sudedame papriką. Patroškiname dar 10 min. Įdedame grietinės. Užkaitiname ir - skanaus.
Galima daryti ir be paprikos.
500 g kiaulienos,
3 svogūnai,
100 g paprikų,
100g kopūstų,
100 g morkų,
300 g bulvių.
Mėsą supjaustom stambiais kubeliais, paprieskoninam pagal skonį ir kepame nedideliame aliejaus ar taukų kiekyje. Kai mėsa apkepa, sudedame pusžiedžiais supjautytus svogūnus, smulkiai pjaustytus kopūstus, į 4 dalis perpjautas bulves, morkų griežinėlius. Dar patroškiname kokias 15 minučių ir sudedame papriką. Patroškiname dar 10 min. Įdedame grietinės. Užkaitiname ir - skanaus.
Galima daryti ir be paprikos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
KIAULIENOS KUMPIS SU PISTACIJOM
Kiaulienos kumpio gabalo,
pistacijų.
Marinatui :
aliejaus,
pipirų ( juodųjų, baltųjų, citrinpipirių),
baziliko,
druskos ( nedaug), kiaulienos prieskonių.
Padarom marinatą, įtriname mėsą ir paliekame parai ar dviem. Aišku, jei darysit mažus gabaliukus - ižteks keleto valandų ). Išimam iš marinato, nusausinam ir prikaišiojam pistacijų. Tada dedam į skardą, uždengiam folija, kepam apie 1 valandą. Tada nudengiam palaistom atsiradusiom sultim ir dar kepam 20 - 30 min, kol apskrunda.
Radau dar vieną marinatą šiam kepsniui :
medus, soja ir Vorčesterio padažas. O toliau viskas taip pat.
Skanu kaip karštas patiekalas su keptom bulvėm arba fri bulvytem. Labai skanu ir šaltas su majonezo padažu : majonezas, pomidorų padažas, česnakiukas arba svogūniukas, druskytė. Vietoj pomidorų padažo galima naudoti garstyčias.
Kiaulienos kumpio gabalo,
pistacijų.
Marinatui :
aliejaus,
pipirų ( juodųjų, baltųjų, citrinpipirių),
baziliko,
druskos ( nedaug), kiaulienos prieskonių.
Padarom marinatą, įtriname mėsą ir paliekame parai ar dviem. Aišku, jei darysit mažus gabaliukus - ižteks keleto valandų ). Išimam iš marinato, nusausinam ir prikaišiojam pistacijų. Tada dedam į skardą, uždengiam folija, kepam apie 1 valandą. Tada nudengiam palaistom atsiradusiom sultim ir dar kepam 20 - 30 min, kol apskrunda.
Radau dar vieną marinatą šiam kepsniui :
medus, soja ir Vorčesterio padažas. O toliau viskas taip pat.
Skanu kaip karštas patiekalas su keptom bulvėm arba fri bulvytem. Labai skanu ir šaltas su majonezo padažu : majonezas, pomidorų padažas, česnakiukas arba svogūniukas, druskytė. Vietoj pomidorų padažo galima naudoti garstyčias.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 23 Bal 2007, 16:59, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MĖSOS KEKSAS
700 g faršo ( jautiena su kiauliena per pusę),
kepti svogūnai,
prieskoniai ( j.pipirai, bazilikas, baltieji pipirai, prieskoniai maltai mėsai),
2 kaiušiniai ir 2 tryniai,
nuplikyti kmynai,
3 šaukštai krakmolo,
truputį mineralinio vandens.
Viską sumaišome, gerai išminkome ir sudedame į kekso formą. Į vidurį galima įdėti sūrio juostelių ar gabalėlių. Sako, kad neblogai j. alyvuogės ( aš nebandžiau). Kepame orkaitėje.
Į kitą skardą dedame bulves. Keptuvėje apkepiname daržoves ( morkas, žirnelius, šparagines pupeles, brokolius, kalafiorus) , pabarstome prieskoniais ir supilame ant bebaigiančių kepti bulvių.
700 g faršo ( jautiena su kiauliena per pusę),
kepti svogūnai,
prieskoniai ( j.pipirai, bazilikas, baltieji pipirai, prieskoniai maltai mėsai),
2 kaiušiniai ir 2 tryniai,
nuplikyti kmynai,
3 šaukštai krakmolo,
truputį mineralinio vandens.
Viską sumaišome, gerai išminkome ir sudedame į kekso formą. Į vidurį galima įdėti sūrio juostelių ar gabalėlių. Sako, kad neblogai j. alyvuogės ( aš nebandžiau). Kepame orkaitėje.
Į kitą skardą dedame bulves. Keptuvėje apkepiname daržoves ( morkas, žirnelius, šparagines pupeles, brokolius, kalafiorus) , pabarstome prieskoniais ir supilame ant bebaigiančių kepti bulvių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
ĮDARYTI VERŠIENOS KEPSNELIAI
Veršieną supjaustyti gabalais ( 1 porcijai - 1 gabalas ), padaryti "kišenėlę", įtrinti mėgstamais prieskooniais ir pridėti įdaro.
Įdaras :
Minkštas sūris ( gali būti ir pelėsinis ), česnakas, graikiniai riešutai, krapai, raudonėlis ir garstyčios.
Sūrį sutriname šakute, česnaką išspaudžiame, riešutus susmulkiname; viską sumaišome.
Kepsnius apvoliojame kiaušinių plakinyje - džiūvėsėliuose, apkepame keptuvėje, tada dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 15 - 25 min. galima ir troškinti troškintuve.
Veršieną supjaustyti gabalais ( 1 porcijai - 1 gabalas ), padaryti "kišenėlę", įtrinti mėgstamais prieskooniais ir pridėti įdaro.
Įdaras :
Minkštas sūris ( gali būti ir pelėsinis ), česnakas, graikiniai riešutai, krapai, raudonėlis ir garstyčios.
Sūrį sutriname šakute, česnaką išspaudžiame, riešutus susmulkiname; viską sumaišome.
Kepsnius apvoliojame kiaušinių plakinyje - džiūvėsėliuose, apkepame keptuvėje, tada dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 15 - 25 min. galima ir troškinti troškintuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
AGNĖS KEPSNELIAI
Agnės todėl, kad nusižiūrėjau iš "Baltojo katino svetainės"
Kiaulienos filė,
kiaušinis,
majonezas 1 šaukštas,
greitinė - 1 šaukštas,
tarkuotas sūris,
pievagrybiai.
Mėsą paruošiame kaip karbonadui. Pabarstome prieskoniais.
Į skardą įpilame truputuką aliejaus, sudedame kepsniukus. Juos aptepame plaktu kiaušiniu. Pievagrybius supjaustome storesnėmis riekelėmis ( mažesnius - per pusę ) ir dedame ant mėsos. Užbarstome baziliko, pipirų.
Tarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir grietine, jei reikia įdedame druskos ir uždedame ant pievagrybių. Kepame apie 25 minutes.
Tinka majonezo-pomidorų padažo-česnako padažiukas.
Agnės todėl, kad nusižiūrėjau iš "Baltojo katino svetainės"
Kiaulienos filė,
kiaušinis,
majonezas 1 šaukštas,
greitinė - 1 šaukštas,
tarkuotas sūris,
pievagrybiai.
Mėsą paruošiame kaip karbonadui. Pabarstome prieskoniais.
Į skardą įpilame truputuką aliejaus, sudedame kepsniukus. Juos aptepame plaktu kiaušiniu. Pievagrybius supjaustome storesnėmis riekelėmis ( mažesnius - per pusę ) ir dedame ant mėsos. Užbarstome baziliko, pipirų.
Tarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir grietine, jei reikia įdedame druskos ir uždedame ant pievagrybių. Kepame apie 25 minutes.
Tinka majonezo-pomidorų padažo-česnako padažiukas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Graikiški kiaulienos kukuliai
300 g stambiai kapotos rūkytos liesos kiaulienos nugarinės,
2 svogūnų laiškai,
1 šaukštas šviežių kapotų petražolių,
1 citrinos sutarkuota žievelė,
kiaušinis,
maltos saldžiosios paprikos,
graikiškų prieskonių mėsai.
Kapotą mėsą, svogūnų laiškus, petražoles, prieskonius, kiaušinį,citrinos žievelę labai gerai išsukti. Gautą masę padalinti lygiomis dalimis ir formuoti ovalius kukulius. Kepant grilyje ar ant grotelių į vidurį įdedame iešmelį; keptuvėje - nebūtina. Kepame apie 10 min. Valgome su žaliomis daržovėmis ir ryžiais.
300 g stambiai kapotos rūkytos liesos kiaulienos nugarinės,
2 svogūnų laiškai,
1 šaukštas šviežių kapotų petražolių,
1 citrinos sutarkuota žievelė,
kiaušinis,
maltos saldžiosios paprikos,
graikiškų prieskonių mėsai.
Kapotą mėsą, svogūnų laiškus, petražoles, prieskonius, kiaušinį,citrinos žievelę labai gerai išsukti. Gautą masę padalinti lygiomis dalimis ir formuoti ovalius kukulius. Kepant grilyje ar ant grotelių į vidurį įdedame iešmelį; keptuvėje - nebūtina. Kepame apie 10 min. Valgome su žaliomis daržovėmis ir ryžiais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0224.jpg (43.8 KiB) Peržiūrėta 18797 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kėgliai
Jautienos arba kiaulienos nugarinė,
svogūnas, poras,
virti džiovinti grybai,
sviestas, grietinė
druska, pipirai,
degtinė,
miltai.
Svogūnus ir porą labai smulkiai supjaustom, apkepinam, sudedam smulkintus grybus, įdedam druskos, pipiriukų.
Mėsa supjaustom griežinėliais, pamušam, paprieskoniuojam pagal skonį ir apšlakstom degtine. Palaikom kokį pusvalanduką ( galima ir ilgiau). Tada dedam įdarą ir susukam. Storai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje . Baigiant, sudedame likusį įdarą, įdedame sviesto, grietinės.
Patiekiant į stalą sustatome stačius, kad būtų panašu į kėglius, įdedame žalių daržovių, bulvyčių fri.
Jautienos arba kiaulienos nugarinė,
svogūnas, poras,
virti džiovinti grybai,
sviestas, grietinė
druska, pipirai,
degtinė,
miltai.
Svogūnus ir porą labai smulkiai supjaustom, apkepinam, sudedam smulkintus grybus, įdedam druskos, pipiriukų.
Mėsa supjaustom griežinėliais, pamušam, paprieskoniuojam pagal skonį ir apšlakstom degtine. Palaikom kokį pusvalanduką ( galima ir ilgiau). Tada dedam įdarą ir susukam. Storai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje . Baigiant, sudedame likusį įdarą, įdedame sviesto, grietinės.
Patiekiant į stalą sustatome stačius, kad būtų panašu į kėglius, įdedame žalių daržovių, bulvyčių fri.
Nesu mėsos patiekalų žinovė, bet man labai patinka ŠEDUVOS MUŠTINIS
800g kiaulienos, kiaušinis,džiūvėsėlių, pipirų, prieskonių, druskos.
ĮDARUI:
2 morkos, 150g rūkyto virto kumpio, 2svogūnai
PADAŽUI:
100g grietinės, 3šaukštai trinto sviesto,2svogūnai, truputis druskos, pipirų.
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska, ant jos dedamas įdaras.
Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, paskui - svogūnai, tada - supjaustytas kumpis. Pagardinama prieskoniais ir druska,gerai išmaišius dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama riebaluose.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, dedama grietinės, prieskonių ir patroškinama.
800g kiaulienos, kiaušinis,džiūvėsėlių, pipirų, prieskonių, druskos.
ĮDARUI:
2 morkos, 150g rūkyto virto kumpio, 2svogūnai
PADAŽUI:
100g grietinės, 3šaukštai trinto sviesto,2svogūnai, truputis druskos, pipirų.
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska, ant jos dedamas įdaras.
Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, paskui - svogūnai, tada - supjaustytas kumpis. Pagardinama prieskoniais ir druska,gerai išmaišius dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama riebaluose.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, dedama grietinės, prieskonių ir patroškinama.
pamiršau pasakyti, kad vakar tavo pasiūlytą keksą su apelsinais išsikepiau labai puikus (ir vėl gailiuosi, kad neturiu fotoaparato )Ramunė rašė:Nieko, įgysi, jei tik norėsi...
O tu žinai, kodėl aš nuo pat ryto čia tokia aktyvistė Taigi reikia eiti biskvitą kepti, tai laiką marinuoju, kaip išmanydama O jei ką nors iš mėsos, tai jau seniai virtuvėj bruzdėčiau
Pas mus greitai paskalos sklinda kaip jau kažkada minėjau, yra keletas poniučių, kurios ne tik per pamokas nedirba, bet ir yra tarsi reporterės - sužino visas smulkmenas. Nenoriu tapti apkalbų objektu - geriau jau nefotografuosiu išvis.Ramunė rašė:Mes su kolegėm pasikeičiam, jeigu ko nors reikia kaulint Neturi tokios geros kolegės, kad paprašytų, bet neišduotų, kad ne jai reikia
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršiena su šviežiomis slyvomis
600 g veršienos,
6 slyvos,
baziliko lapelių.
Marinatas :
1 arb, šaukštelis druskos,
1/2 arb. šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės obuolių acto ( man vyno acte labiau patiko),
1 lauro lapelis,
5 pipirai ( 2juodieji, 3 kvepiantieji),
2 stiklinės vandens.
Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliejaus. Kepame arkaitėje apie 1 val. Kartu galima išsikepti ir bulves. Tinka ir kaip karštas patiekalas, ir kaip užkandis.
Slyvų galima įdėti ir daugiau.
600 g veršienos,
6 slyvos,
baziliko lapelių.
Marinatas :
1 arb, šaukštelis druskos,
1/2 arb. šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės obuolių acto ( man vyno acte labiau patiko),
1 lauro lapelis,
5 pipirai ( 2juodieji, 3 kvepiantieji),
2 stiklinės vandens.
Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliejaus. Kepame arkaitėje apie 1 val. Kartu galima išsikepti ir bulves. Tinka ir kaip karštas patiekalas, ir kaip užkandis.
Slyvų galima įdėti ir daugiau.
aš nesakau, kad mano kolektyvas prastas, bet... ne su visais gerai sutariu, kadangi vyrauja grupelės... (kaip ir mokinių tarpe panašiai )Ramunė rašė:Tikrai taip. Nebūna jokio streso pirmadienį, kai prieš akis visa darbo savaitė. Be to, mes visada pasigelbėjam vieni kitiems, jei kas. Susigyvenom, gal kad kaita kadrų maža, taip yratutsi rašė:geras darbas,kai kolektyvas malonus