MAKARONAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronų apkepas su sūriu
500 g makaronų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės grietinės,
1,5 šaukšto sviesto,
druskos, džiūvėsėlių,grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio.
Makaronus išverdame.
Kiaušinių trynius išsukame su druska, sumaišome su grietine, pridedame tarkuoto sūrio ir sumaišome su makaronais. Tada sudedame išplaktus baltymus ir vėl išmaišome. Indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsiais, sudedame makaronus. Paviršių aptepame plaktu kiaušiniu su grietinėle, apibarstome džiūvėsiais ir kepame, kol gražiai pagels.
500 g makaronų,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės grietinės,
1,5 šaukšto sviesto,
druskos, džiūvėsėlių,grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio.
Makaronus išverdame.
Kiaušinių trynius išsukame su druska, sumaišome su grietine, pridedame tarkuoto sūrio ir sumaišome su makaronais. Tada sudedame išplaktus baltymus ir vėl išmaišome. Indą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsiais, sudedame makaronus. Paviršių aptepame plaktu kiaušiniu su grietinėle, apibarstome džiūvėsiais ir kepame, kol gražiai pagels.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronų apkepas
400 g makaronų,
6 šaukštai margarino,
6 šaukštai miltų,
3 stiklinės pieno,
300 g tarkuoto fermentinio sūtio,
300 g gabalėliais pajaustytos virtos, keptos ar rūkytos arba net žalios mėsos,
druskos, pipirų, prieskonių makaronams.
Makaronus išvirti ir nuvarvinti,mėsą pakepinti su svogūniukais.
Puode ištirpinti margariną, įmaišyti miltus , supilti pieną ir kaitinti, kol masė bus vientisa.. Tada suberti sūrį, pakaitinti, kol jis išsileis, sukrėsti makaronus ir mėsą, sudėti prieskonius, sumaišyti. Inda ištepti aliejumi, sukrėsti makaronus ir kepti orkaitėje apie 30 min.
400 g makaronų,
6 šaukštai margarino,
6 šaukštai miltų,
3 stiklinės pieno,
300 g tarkuoto fermentinio sūtio,
300 g gabalėliais pajaustytos virtos, keptos ar rūkytos arba net žalios mėsos,
druskos, pipirų, prieskonių makaronams.
Makaronus išvirti ir nuvarvinti,mėsą pakepinti su svogūniukais.
Puode ištirpinti margariną, įmaišyti miltus , supilti pieną ir kaitinti, kol masė bus vientisa.. Tada suberti sūrį, pakaitinti, kol jis išsileis, sukrėsti makaronus ir mėsą, sudėti prieskonius, sumaišyti. Inda ištepti aliejumi, sukrėsti makaronus ir kepti orkaitėje apie 30 min.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
MAKARONAI SU MĖSA (Ramunes)
300 g makaronų,
kaiulienos,
poro,1 česnako skiltelė, svogūno,
paprikos ( nebūtina),
sūrio tarkuoto,
prieskonių mėsai, makaronams, baziliko, pipirų,
majonezo sumaišyto su pomidorų padažu ( nebūtina).
Makaronus išverdame ir nusunkiame, užbarstome makaronų prieskoniais.
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir kepiname aliejuje, sudedame porų pusžiedžius, paprikos gabalėlius, svogųno kubelius. Pakepiname, kol suminkštės, tada įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame prieskonius, išmaišomeir sudedame į puodą su makaronais. Vėl viską išmaišome ir dedame į ind, kuriame kepsime. Užbarstome sūriu ir 10 min į orkaitę.
Galima ant sūrio užpilti majonezo-pomidorų padažo plakinį.
300 g makaronų,
kaiulienos,
poro,1 česnako skiltelė, svogūno,
paprikos ( nebūtina),
sūrio tarkuoto,
prieskonių mėsai, makaronams, baziliko, pipirų,
majonezo sumaišyto su pomidorų padažu ( nebūtina).
Makaronus išverdame ir nusunkiame, užbarstome makaronų prieskoniais.
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir kepiname aliejuje, sudedame porų pusžiedžius, paprikos gabalėlius, svogųno kubelius. Pakepiname, kol suminkštės, tada įspaudžiame česnako skiltelę, sudedame prieskonius, išmaišomeir sudedame į puodą su makaronais. Vėl viską išmaišome ir dedame į ind, kuriame kepsime. Užbarstome sūriu ir 10 min į orkaitę.
Galima ant sūrio užpilti majonezo-pomidorų padažo plakinį.
- Prikabinti failai
-
- hpim0253_122.jpg (40.55 KiB) Peržiūrėta 8496 karus(ų)
-
- hpim0252_474.jpg (47.71 KiB) Peržiūrėta 8495 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
MAKARONAI SU TUNU IR CUKINIJA
Išverdam makaronus. Kol jie verda ruošiam padažą: keptuvėje pakepinam smulkiai supjaustytus svogūnus, beriam mažais kubeliais pjaustytos cukinijos, galima dėti ir česnako. Kai pakepa dedam į keptuvę skardinę tuno, o vėliau pilam grietinėlės (galima ir grietinės),jei nėra cukinijos ne bėda - galima išsiversti ir su tunu. Visą padažiuką įbėrę krapų pilam ant makaronų. Skanaus tą receptą, jei neklysų per "Kulinarines keliones" gamino Alanas Chošnau.
Išverdam makaronus. Kol jie verda ruošiam padažą: keptuvėje pakepinam smulkiai supjaustytus svogūnus, beriam mažais kubeliais pjaustytos cukinijos, galima dėti ir česnako. Kai pakepa dedam į keptuvę skardinę tuno, o vėliau pilam grietinėlės (galima ir grietinės),jei nėra cukinijos ne bėda - galima išsiversti ir su tunu. Visą padažiuką įbėrę krapų pilam ant makaronų. Skanaus tą receptą, jei neklysų per "Kulinarines keliones" gamino Alanas Chošnau.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
MAKARONAI SU TUNO PADAŽU: (Silstos)
1 pakelis ilgų makaronų, 3 šaukštai aliejaus, 260 g konservuoto tuno, 3 pomidorai,4 skiltelės česnako, 200 g grietinės, druskos, pipirų, aliejaus, svogūnų laiškų.Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame makaronus, įpilame 3 šaukštus aliejaus, išmaišome ir verdame. Išvirusius makaronus perkošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.Ruošiame padažą: svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir česnakais. Pakaitiname 5-7 minutes, įberiame pipirų, supilame grietinę, sudedame tuną, užviriname ir nukeliame. Į lėkštę dedame makaronus, viduryje padarome duobutę, į ją supilame padažą, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais. Daug kartų gamintas patiekalas
1 pakelis ilgų makaronų, 3 šaukštai aliejaus, 260 g konservuoto tuno, 3 pomidorai,4 skiltelės česnako, 200 g grietinės, druskos, pipirų, aliejaus, svogūnų laiškų.Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame makaronus, įpilame 3 šaukštus aliejaus, išmaišome ir verdame. Išvirusius makaronus perkošiame per sietelį, perpilame šaltu vandeniu, kad nesuliptų.Ruošiame padažą: svogūnus supjaustome kubeliais, česnakus smulkiai sukapojame ir apkepiname. Pomidorus nuplikome, nulupame, supjaustome kubeliais ir dedame į keptuvę su apkepintais svogūnais ir česnakais. Pakaitiname 5-7 minutes, įberiame pipirų, supilame grietinę, sudedame tuną, užviriname ir nukeliame. Į lėkštę dedame makaronus, viduryje padarome duobutę, į ją supilame padažą, pabarstome pjaustytais svogūnų laiškais. Daug kartų gamintas patiekalas
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai smaguriams
250 g kraiuklelių,
3 šaukštai cukraus,
aliejaus.
Padažui:
200g grietinės,
1 pakelis van. cukraus.
Braškių.
makaronus išverdame pasaldintame vandenyje, nusunkiame, apkepiname aliejuje ar svieste, kad apskrustų. Sudedame į lėkštę, o viduryje paliekame įdubimą. Į jį pilame padažą ir dedame braškių puseles.
250 g kraiuklelių,
3 šaukštai cukraus,
aliejaus.
Padažui:
200g grietinės,
1 pakelis van. cukraus.
Braškių.
makaronus išverdame pasaldintame vandenyje, nusunkiame, apkepiname aliejuje ar svieste, kad apskrustų. Sudedame į lėkštę, o viduryje paliekame įdubimą. Į jį pilame padažą ir dedame braškių puseles.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai su marmeladu (Ramunes receptukas)
300 g kriauklelių,
cinamono, 3 gvazdikėliai,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis aliejaus,
200 g marmelado,
1/8 litro serbentų sulčių arba portveino,
80 g sviesto,
po 2 šaukšus kapotų riešutų, sezamo, avižinių dribsnių.
makaronus išvirti, į vandenį įdėjus cinamono, gvazdikėlių, druskos ir aliejaus. Nuvarvinti.
marmeladą sumaišyti su sultimis ar vynu ir virti ant vidutinės ugnies, mkol sutirštės, pagardinti cinamonu.
Riešutus, sezamą ir dribsnius pakepinti keptuvėje su sviestu, kol paklvips.
Anr makaronų užpilti marmeladą, ant viršaus riešutų- avizų- sezamo mišinuką.
Tinka kaip desertas, pavakariams, vakarienei, pusryčiams. Žodžiu - universalas.
300 g kriauklelių,
cinamono, 3 gvazdikėliai,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis aliejaus,
200 g marmelado,
1/8 litro serbentų sulčių arba portveino,
80 g sviesto,
po 2 šaukšus kapotų riešutų, sezamo, avižinių dribsnių.
makaronus išvirti, į vandenį įdėjus cinamono, gvazdikėlių, druskos ir aliejaus. Nuvarvinti.
marmeladą sumaišyti su sultimis ar vynu ir virti ant vidutinės ugnies, mkol sutirštės, pagardinti cinamonu.
Riešutus, sezamą ir dribsnius pakepinti keptuvėje su sviestu, kol paklvips.
Anr makaronų užpilti marmeladą, ant viršaus riešutų- avizų- sezamo mišinuką.
Tinka kaip desertas, pavakariams, vakarienei, pusryčiams. Žodžiu - universalas.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Makaronai su saldžiosiomis paprikomis
350 g makaronų,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
370 g konservuotų saldžiųjų paprikų,
85 g žalių salotų,
2 šaukštai aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Salotas suplėšome gabalėliais. Makaronus verdame vadovaudamiesi instrukcija. Puode įkaitiname aliejų ir 5-6 minutes troškiname svogūną. Sudedame česnaką ir troškiname dar 2-3 minutes.
Nuo paprikų nupilame dalį marinato, bet viso neišpilame. Paprikas su likusiu marinatu supilame į svogūno ir česnako mišinį. Troškiname 2-3 minutes. Paskui viską supilame į virtuvinį kombainą su 75 ml marinato ir 75 ml vandens, kuriame virė makaronai. Sukame tol, kol išeina padažas su paprikų gabalėliais.
Makaronus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname ir vėl sudedame į puodą. Supilame padažą su paprikomis, pasūdome, pagardiname pipirais. Sumaišome su salotomis, kol makaronai karšti.
350 g makaronų,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
370 g konservuotų saldžiųjų paprikų,
85 g žalių salotų,
2 šaukštai aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Česnaką nulupame ir sugrūdame. Salotas suplėšome gabalėliais. Makaronus verdame vadovaudamiesi instrukcija. Puode įkaitiname aliejų ir 5-6 minutes troškiname svogūną. Sudedame česnaką ir troškiname dar 2-3 minutes.
Nuo paprikų nupilame dalį marinato, bet viso neišpilame. Paprikas su likusiu marinatu supilame į svogūno ir česnako mišinį. Troškiname 2-3 minutes. Paskui viską supilame į virtuvinį kombainą su 75 ml marinato ir 75 ml vandens, kuriame virė makaronai. Sukame tol, kol išeina padažas su paprikų gabalėliais.
Makaronus suverčiame į kiaurasamtį, nuvarviname ir vėl sudedame į puodą. Supilame padažą su paprikomis, pasūdome, pagardiname pipirais. Sumaišome su salotomis, kol makaronai karšti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Spagečių apkepas\
500 g. spagečių,
pomidorų,
dešros arba mėsos.
pomidorų pastos,
majonezo,
mėgstamų prieskonių,
sūrio.
Supjaustome kubeliais dešrą arba mėsą, nuplikome verdančiu vandeniu pomidorus, juos supjaustome kubeliais, viską pakepame. Išverdame spageti. Į kepimo formą sudedame išvirtus spageti, pakepinta dešra su pomidorais, pridedame prieskonių, viską išmaišome, ant viršaus uždedame majonezo ir
pomidorų pastos. Apibarstome sutarkuotą sūrį. Ir viską 15 min. dedame
į orkaitę.
500 g. spagečių,
pomidorų,
dešros arba mėsos.
pomidorų pastos,
majonezo,
mėgstamų prieskonių,
sūrio.
Supjaustome kubeliais dešrą arba mėsą, nuplikome verdančiu vandeniu pomidorus, juos supjaustome kubeliais, viską pakepame. Išverdame spageti. Į kepimo formą sudedame išvirtus spageti, pakepinta dešra su pomidorais, pridedame prieskonių, viską išmaišome, ant viršaus uždedame majonezo ir
pomidorų pastos. Apibarstome sutarkuotą sūrį. Ir viską 15 min. dedame
į orkaitę.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Plačiajuosčiai makaronai su Pesto padažu
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galima naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus.
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galima naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Vaivorykštė
450 g virtos kalakutienos,
450 g virtų įvairiaspalvių spagečių,
450 g griežinėliais pjaustytų įvairiaspalvių paprikų,
900 ml. gatavo baltojo salotų padažo,
100 g tarkuoto sūrio,
50 g migdolų arba kitų mėgstamų riešutų,
smulkintų šviežių žalumynų.
Susmulkinkite kalakutieną. Išvirkite pasūdytame vandenyje spagečius, nuvarvinkite ir sumaišykite su paprikomis. Pasūdykite ir papipiruokite. Su-verskite į gerai riebalais išteptą kepimo skardą. Suberkite ant viršaus kalakutiena ir užpilkite baltuoju padažu. Viršų apibarstykite sūriu bei riešutais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min., kol sūris taps traškus ir pagels. Puoškite šviežiais žalumynais. Pastaba: patiekalas patiekiamas praaušęs, todėl tinka užkandžių stalui.
450 g virtos kalakutienos,
450 g virtų įvairiaspalvių spagečių,
450 g griežinėliais pjaustytų įvairiaspalvių paprikų,
900 ml. gatavo baltojo salotų padažo,
100 g tarkuoto sūrio,
50 g migdolų arba kitų mėgstamų riešutų,
smulkintų šviežių žalumynų.
Susmulkinkite kalakutieną. Išvirkite pasūdytame vandenyje spagečius, nuvarvinkite ir sumaišykite su paprikomis. Pasūdykite ir papipiruokite. Su-verskite į gerai riebalais išteptą kepimo skardą. Suberkite ant viršaus kalakutiena ir užpilkite baltuoju padažu. Viršų apibarstykite sūriu bei riešutais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 20-30 min., kol sūris taps traškus ir pagels. Puoškite šviežiais žalumynais. Pastaba: patiekalas patiekiamas praaušęs, todėl tinka užkandžių stalui.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
SPAGEČIAI SU ŠPINATAIS IR KUMPIU
Šaukšte aliejaus pakepinkite 300g kubeliais supjaustyto kumpio ir 2 susmulkintus svogūnus. Įpilkite 200ml baltojo vyno ir patroškinkite 5min. Sudėkite 200g maltų špinatų lapų, įpilkite 150g grietinėlės ir pagardinkite žiubsneliu muskato riešuto. Pašildykite ir užpilkite ant spagečių.
Šaukšte aliejaus pakepinkite 300g kubeliais supjaustyto kumpio ir 2 susmulkintus svogūnus. Įpilkite 200ml baltojo vyno ir patroškinkite 5min. Sudėkite 200g maltų špinatų lapų, įpilkite 150g grietinėlės ir pagardinkite žiubsneliu muskato riešuto. Pašildykite ir užpilkite ant spagečių.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
SPAGEČIAI SU BOLONIJOS PADAŽU (meropes)
Pakepinkite smulkintą svogūną, sudėkite 500g mėsos faršo ir kepkite, kol parus. Sukrėskite 400g savo sultyse konservuotų smulkintų pomidorų, įpilkite 100g raudonojo vyno. Pagardinkite šaukštu rozmarinų, išmaišykite ir patroškinkite 20min. Išmaišykite su virtais spagečiais ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Pakepinkite smulkintą svogūną, sudėkite 500g mėsos faršo ir kepkite, kol parus. Sukrėskite 400g savo sultyse konservuotų smulkintų pomidorų, įpilkite 100g raudonojo vyno. Pagardinkite šaukštu rozmarinų, išmaišykite ir patroškinkite 20min. Išmaišykite su virtais spagečiais ir apibarstykite tarkuotu parmezanu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronų ritinėliai su šparagais
0,25 šaukštelio druskos
8 lazanjos makaronų lakštų
500 g šparagų daigų
200 g varškės
2 šaukštų susmulkintų česnako laiškų
2 šaukštų pieno
1-2 šaukštų susmulkintų šviežių krapų
1 skiltelės susmulkinto česnako
1 šaukšto citrinos sulčių
0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
170 g plonai supjaustytos rūkytos lašišos
8 česnako laiškų (nebūtina)
1. Dideliame puode užvirkite 3 litrus vandens;sudėkite druską ir lazanjos lakštus. Virkite makaronus 10-12 minučių arba kol makaronai bus beveik minkšti.
2. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Jei reikia, sutrumpinkite šparagus iki 12-13 cm. Sudėkite šparagus į verdančius makaronus; virkite dar 3 minutes. Nusunkite; perplaukite šaltu vandeniu. Vėl nusunkite ir nusausinkite makaronus popieriniais rankšluosčiais.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, susmulkintus česnako laiškus, pieną, krapus, česnaką, citrinos sultis ir pipirus.
4. Ant kiekvieno lazanja lakšto vieno sluoksniu paskirstykite 2 šaukštus varškės mišinio. Lašišą padalinkite tarp visų makaronų, suformuodami iš jos vienodą sluoksnį ant kiekvieno lakšto.
5. Ant kiekvieno lakšto vienos pusės sudėkite po tris šparagus, palikdami išsikišusias viršūnėles. Suvyniokite. Jei norite, suriškite šviežiu česnako laišku.
0,25 šaukštelio druskos
8 lazanjos makaronų lakštų
500 g šparagų daigų
200 g varškės
2 šaukštų susmulkintų česnako laiškų
2 šaukštų pieno
1-2 šaukštų susmulkintų šviežių krapų
1 skiltelės susmulkinto česnako
1 šaukšto citrinos sulčių
0,5 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
170 g plonai supjaustytos rūkytos lašišos
8 česnako laiškų (nebūtina)
1. Dideliame puode užvirkite 3 litrus vandens;sudėkite druską ir lazanjos lakštus. Virkite makaronus 10-12 minučių arba kol makaronai bus beveik minkšti.
2. Nulaužkite ir išmeskite šparagų kotų galus. Jei reikia, sutrumpinkite šparagus iki 12-13 cm. Sudėkite šparagus į verdančius makaronus; virkite dar 3 minutes. Nusunkite; perplaukite šaltu vandeniu. Vėl nusunkite ir nusausinkite makaronus popieriniais rankšluosčiais.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, susmulkintus česnako laiškus, pieną, krapus, česnaką, citrinos sultis ir pipirus.
4. Ant kiekvieno lazanja lakšto vieno sluoksniu paskirstykite 2 šaukštus varškės mišinio. Lašišą padalinkite tarp visų makaronų, suformuodami iš jos vienodą sluoksnį ant kiekvieno lakšto.
5. Ant kiekvieno lakšto vienos pusės sudėkite po tris šparagus, palikdami išsikišusias viršūnėles. Suvyniokite. Jei norite, suriškite šviežiu česnako laišku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Daržovių lazanja
230 g lazanja makaronų (9 lakštai)
0,5 puodelio džiovintų grybų
2 šaukštai margarino arba sviesto
1 didelis svogūnas, susmulkintas (1 puodelis)
1 didelė žalia paprika, susmulkinta (1 puodelis)
2 vidutinės morkos, susmulkintos (1 puodelis)
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 puodeliai supjaustytų brokolių (žiedynai ir kotai)
425 g ricotta sūrio
110 g tarkuoto mozzarella sūrio
0,75 puodelio Parmesan sūrio
2 kiaušiniai
0,25 puodelio petražolių, susmulkintų
1 šaukštelis džiovintų kmynų ir mairūno (po 0,5 šaukštelio)
850 g konservuoto padažo spagečiams (be mėsos)
1. Išvirkite makaronus, remdamiesi ant pakuotės išspausdintais nurodymais; nusausinkite. Tuo tarpu užpilkite grybus 1 puodeliu karšto vandens. Palikite pastovėti 20 minučių. Nusausinkite ir išsunkite grybus, išsaugodami skystį. Nupjaukite grybų kotelius ir juos išmeskite. Grybus supjaustykite. Atidėkite.
2. Didelėje keptuvėje karštame margarine arba svieste kepkite svogūnus, papriką, morkas ir česnaką, iki jie suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite brokolius ir 1/2 puodelio išsaugoto grybų skysčio. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes arba kol brokoliai bus minkšti. Sudėkite grybus.
3. Vidutiniame inde sumaišykite ricotta sūrį, mozzarella sūrį, 1/2 puodelio Parmesan sūrio, kiaušinius, kmynus, mairūną ir pipirus.
4. 3-jų l talpos kepimo indo dugne paskirstykite 1/2 puodelio padažo spagečiams. Ant jo sudėkite 3 lakštus makaronų. Sudėkite pusę sūrio mišinio, pusę daržovių mišinio ir 1 puodelį padažo spagečiams. Pakartokite sluoksnius, pabaigdami makaronų sluoksniu. Šaukštu sudėkite likusį spagečių padažą ant viršaus. Pabarstykite 1/4 puodelio Parmesan sūrio.
5. Uždenkite ir kepkite 190 C temperatūros orkaitėje 20 minučių. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 10 minučių.
Jei gaminate iš anksto: Paruoškite lazanją, bet jos nekepkite. Suvyniokite į plastikinį maišelį, tada į foliją. Galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Prieš kepimą nuimkite plastikinį maišelį; vėl suvyniokite į foliją. Kepkite 190 C temperatūros orkaitėje 40 minučių; nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.
230 g lazanja makaronų (9 lakštai)
0,5 puodelio džiovintų grybų
2 šaukštai margarino arba sviesto
1 didelis svogūnas, susmulkintas (1 puodelis)
1 didelė žalia paprika, susmulkinta (1 puodelis)
2 vidutinės morkos, susmulkintos (1 puodelis)
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 puodeliai supjaustytų brokolių (žiedynai ir kotai)
425 g ricotta sūrio
110 g tarkuoto mozzarella sūrio
0,75 puodelio Parmesan sūrio
2 kiaušiniai
0,25 puodelio petražolių, susmulkintų
1 šaukštelis džiovintų kmynų ir mairūno (po 0,5 šaukštelio)
850 g konservuoto padažo spagečiams (be mėsos)
1. Išvirkite makaronus, remdamiesi ant pakuotės išspausdintais nurodymais; nusausinkite. Tuo tarpu užpilkite grybus 1 puodeliu karšto vandens. Palikite pastovėti 20 minučių. Nusausinkite ir išsunkite grybus, išsaugodami skystį. Nupjaukite grybų kotelius ir juos išmeskite. Grybus supjaustykite. Atidėkite.
2. Didelėje keptuvėje karštame margarine arba svieste kepkite svogūnus, papriką, morkas ir česnaką, iki jie suminkštės, bet neparuduos. Sudėkite brokolius ir 1/2 puodelio išsaugoto grybų skysčio. Užvirkite; sumažinkite ugnį. Uždenkite ir troškinkite apie 5 minutes arba kol brokoliai bus minkšti. Sudėkite grybus.
3. Vidutiniame inde sumaišykite ricotta sūrį, mozzarella sūrį, 1/2 puodelio Parmesan sūrio, kiaušinius, kmynus, mairūną ir pipirus.
4. 3-jų l talpos kepimo indo dugne paskirstykite 1/2 puodelio padažo spagečiams. Ant jo sudėkite 3 lakštus makaronų. Sudėkite pusę sūrio mišinio, pusę daržovių mišinio ir 1 puodelį padažo spagečiams. Pakartokite sluoksnius, pabaigdami makaronų sluoksniu. Šaukštu sudėkite likusį spagečių padažą ant viršaus. Pabarstykite 1/4 puodelio Parmesan sūrio.
5. Uždenkite ir kepkite 190 C temperatūros orkaitėje 20 minučių. Nuimkite dangtį ir kepkite dar 10 minučių.
Jei gaminate iš anksto: Paruoškite lazanją, bet jos nekepkite. Suvyniokite į plastikinį maišelį, tada į foliją. Galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų. Prieš kepimą nuimkite plastikinį maišelį; vėl suvyniokite į foliją. Kepkite 190 C temperatūros orkaitėje 40 minučių; nuimkite foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Vištienos ir kumpio lazanija
350 g lazanijos lakštų
450 ml bešamelio padažo
225 g virtos vištos, supjaustyta
225 g virto kumpio, supjaustyta
100 g pievagrybių, sukapota
6 laiškiniai svogūnai, supjaustyti
2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
1 šaukštas kapoto šviežio šalavijo
druska, juodi pipirai
75 g tarkuoto sūrio
paprikos milteliai
25 g baltos duonos džiūvėsėlių
Jei reikia, apvirkite lazanijos lakštus. Ištepkite riebalais 30x20 cm kepimo formą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Trečdalį bešamelio padažo atidėkite. Sumaišykite vištieną, kumpį, svogūnų laiškus, grybus, petražoles, šalaviją su likusiu padažu. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Tada sluoksniuokite lazanijos lakštus su padažu kepimo formoje, ant viršaus turi būti lazanijos lakštas. Įmaišykite sūrį į atidėtą padažą ir jį užpilkite ant viršaus. Pabarstykite paprikos milteliais ir džiūvėsėliais.
Kepkite 40-50 min., kol viršus pasidarys traškus ir geltonas.
350 g lazanijos lakštų
450 ml bešamelio padažo
225 g virtos vištos, supjaustyta
225 g virto kumpio, supjaustyta
100 g pievagrybių, sukapota
6 laiškiniai svogūnai, supjaustyti
2 šaukštai kapotų šviežių petražolių
1 šaukštas kapoto šviežio šalavijo
druska, juodi pipirai
75 g tarkuoto sūrio
paprikos milteliai
25 g baltos duonos džiūvėsėlių
Jei reikia, apvirkite lazanijos lakštus. Ištepkite riebalais 30x20 cm kepimo formą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Trečdalį bešamelio padažo atidėkite. Sumaišykite vištieną, kumpį, svogūnų laiškus, grybus, petražoles, šalaviją su likusiu padažu. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais. Tada sluoksniuokite lazanijos lakštus su padažu kepimo formoje, ant viršaus turi būti lazanijos lakštas. Įmaišykite sūrį į atidėtą padažą ir jį užpilkite ant viršaus. Pabarstykite paprikos milteliais ir džiūvėsėliais.
Kepkite 40-50 min., kol viršus pasidarys traškus ir geltonas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lazanija
www.DELFI.lt
Bolognese (boloneze) padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
www.DELFI.lt
Bolognese (boloneze) padažui:
1 šaukštas sviesto,
1 didelė svogūno galvutė (smulkiai pjaustyta) ,
1 vidutinio dydžio morka (smulkiai pjaustyta) ,
1 saliero šakelė (smulkiai pjaustyta) ,
1 skiltelė česnako (perspauskite spaudikliu) ,
125 g pievagrybių (pjaustytų) ,
450 g jautienos faršo,
po 300 ml raudonojo vyno ir mėsos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų (supjaustykite) ,
1 šaukštas pomidorų pastos,
1 arbatinis šaukštas džiovintos kalendros,
2 šaukštai smulkintų petražolių.
Bešamelio padažui:
600 ml pieno,
1 svogūno galvutė,
6 žirneliai juodųjų pipirų,
1 lauro lapelis,
25 g sviesto,
25 g miltų,
žiupsnelis malto muskato riešuto,
225 g paruoštų lazanijos lakštų (kurių nereikia apvirti) ,
50 g parmezano sūrio.
Mažos gudrybės:
Jeigu Bolognese (boloneze) padažui naudosite jautienos ir kiaulienos faršą, patiekalas taps dar skanesnis, aromatingesnis ir sotesnis.
Bolognese (boloneze) padažą geriau ruošti iš anksto ant lėtos ugnies, palaipsniui pilant sultinį.
Prisiminkite, kad bolognese (boloneze) turi būti gaminamas ant labai lėtos ugnies ir jokiu būdu neužverdamas, o turi tik lengvai, vos pastebimai suburbuliuoti.
Gaminimas:
1. Bolognese (boloneze) padažo gaminimui keptuvėje ištirpinkite sviestą, apkepinkite svogūną, morkas, salierus ir česnakus ir kepkite 7-8 minutes. Sudėkite pievagrybius ir kepkite dar apie minutę. Sudėkite faršą ir apkepkite, kol įgaus rusvą spalvą.
2. Nuolatos maišykite, įpilkite sultinį ir vyną, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, kalendrą ir prieskonius. Pakaitinkite iki virimo, uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie valandą, kol faršas suminkštės, o padažas išvirs.
3. Bešamelio padažui mažame puode pakaitinkite pieną su svogūnu, pipirais ir lauro lapeliu. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite nusistovėti 10 min., po to nukoškite. Puode ištirpinkite sviestą, sumaišykite su miltais. Kaitinkite 2 min nuolat maišant (masė turi perkaisti). Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną. Pavirkite padažą iki sutirštėjimo, įberkite maltų muskato riešutų.
4. Trečdalį boloneze padažo išpilkite į sviestu išteptą formą, kurioje kepsite. Padėkite lakštą lazanijos ir užpilkite sluoksnį bešamelio padažo. Dėkite dar du sluoksnius boloneze, lazanijos ir vėl bešamelio. Pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Kepkite orkaitėje 45 min., kol lazanija įgaus rusvą spalvą, o padažas pradės burbuliuoti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su špinatais
400 g makaronų, apie 300 g šviežių špinatų,
4 mažų pailgos formos svogūnų, 3 skiltelių česnako,
pieno, 1 šaukšto grietinės,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
margarino pakepimui,
tarkuoto parmezano ar goudos sūrio.
Makaronus išvirti pasūdytame vandeny, perpilti šaltu virintu vandeniu. Svogūnėlius supjaustyti, pakepinti su skiltele perspausto česnako. Špinatus nuplauti, pašalinti storesnes gyslas, stambiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti margarino, jame pakepinti špinatus kol lapai subliūkš, sudėti svogūnus, likusį susmulkintą česnaką, troškinti 2 min., įpilti truputį pieno, pakaitinti, kol pienas išgaruos, įberti pipirų, druskos, įdėti 1 šaukštą grietinės (ne daugiau, kad nenustelbtų špinatų skonio), dar 3 min. patroškinti ir pilti ant makaronų, gerai išmaišyti. Viršų pabarstyti tarkuotu sūriu.
400 g makaronų, apie 300 g šviežių špinatų,
4 mažų pailgos formos svogūnų, 3 skiltelių česnako,
pieno, 1 šaukšto grietinės,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
margarino pakepimui,
tarkuoto parmezano ar goudos sūrio.
Makaronus išvirti pasūdytame vandeny, perpilti šaltu virintu vandeniu. Svogūnėlius supjaustyti, pakepinti su skiltele perspausto česnako. Špinatus nuplauti, pašalinti storesnes gyslas, stambiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti margarino, jame pakepinti špinatus kol lapai subliūkš, sudėti svogūnus, likusį susmulkintą česnaką, troškinti 2 min., įpilti truputį pieno, pakaitinti, kol pienas išgaruos, įberti pipirų, druskos, įdėti 1 šaukštą grietinės (ne daugiau, kad nenustelbtų špinatų skonio), dar 3 min. patroškinti ir pilti ant makaronų, gerai išmaišyti. Viršų pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ilgi makaronai su kumpio padažu
350 g sutirštinto pieno (nesaldaus)
1 šaukštelis krakmolo
0,5 šaukštelio garstyčių miltelių
0,25 šaukštelio druskos
0,125 šaukštelio pipirų
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g virto kumpio, supjaustyto kąsnio gabaliukais
1 puodelis virtų brokolių ar žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio gabaliukais
80 g konservuotų supjaustytų grybų, nusausintų
170 g ilgų makaronų, išvirtų ir gerai nusunktų
2 šaukštai svogūnų laiškų (nebūtina)
Nedideliame puode sumaišykite pieną, krakmolą, garstyčias, druską ir pipirus. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 2 minutes. Sudėkite sūrį; maišykite, kol išsilydys. Sudėkite kumpį, brokolius ar žiedinius kopūstus ir grybus. Virkite maišydami, kol pradės virti. Supilkite ant makaronų. Jei norite, pabarstykite supjaustytais svogūnų laiškais.
Jei gaminsite mikrobangų krosnelėje:
Mikrobangų krosnelei skirtame inde sumaišykite pieną, krakmolą, garstyčias, druską ir pipirus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kepkite įjungę 100% galios (high) 4-6 minutes arba kol sutirštės ir pradės burbuliuoti, maišydami po kiekvienos minutės. Sudėkite sūrį; maišykite, kol išsilydys. Sudėkite kumpį, brokolius ar žiedinius kopūstus ir grybus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę dar 2-3 minutėms.
350 g sutirštinto pieno (nesaldaus)
1 šaukštelis krakmolo
0,5 šaukštelio garstyčių miltelių
0,25 šaukštelio druskos
0,125 šaukštelio pipirų
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
150 g virto kumpio, supjaustyto kąsnio gabaliukais
1 puodelis virtų brokolių ar žiedinių kopūstų, supjaustytų kąsnio gabaliukais
80 g konservuotų supjaustytų grybų, nusausintų
170 g ilgų makaronų, išvirtų ir gerai nusunktų
2 šaukštai svogūnų laiškų (nebūtina)
Nedideliame puode sumaišykite pieną, krakmolą, garstyčias, druską ir pipirus. Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, kol sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 2 minutes. Sudėkite sūrį; maišykite, kol išsilydys. Sudėkite kumpį, brokolius ar žiedinius kopūstus ir grybus. Virkite maišydami, kol pradės virti. Supilkite ant makaronų. Jei norite, pabarstykite supjaustytais svogūnų laiškais.
Jei gaminsite mikrobangų krosnelėje:
Mikrobangų krosnelei skirtame inde sumaišykite pieną, krakmolą, garstyčias, druską ir pipirus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę ir kepkite įjungę 100% galios (high) 4-6 minutes arba kol sutirštės ir pradės burbuliuoti, maišydami po kiekvienos minutės. Sudėkite sūrį; maišykite, kol išsilydys. Sudėkite kumpį, brokolius ar žiedinius kopūstus ir grybus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę dar 2-3 minutėms.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Makaronai su mėsa ir paprika
4 saldžiųjų paprikų,
1 čili pipiro,
1 svogūno,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
1 skiltelės česnako,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendrų,
250 g mėsos sultinio,
125 g grietinėlės (10% riebumo) ,
250 g maltos mėsos,
400 g makaronų,
mėtų lapelių papuošimui.
Nuplaukite čili pipirus ir saldžiąją papriką. Perpjaukite visus pipirus pusiau, pašalinkite sėklas. Saldžiuosius papriką supjaustykite juostelėmis. Čili pipirą smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite spaustuvu.Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvų aliejaus ir apkepinkite papriką, čili pipirus, svogūną ir česnaką. Pagardinkite kalendra, supilkite mėsos sultinį ir troškinkite 5 min. ant silpnos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.Maltą mėsą apkepinkite likusiame alyvų aliejuje, lengvai pamaišydami. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.Sudėkite daržoves ir troškinkite uždengę 5-10 min.Makaronus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Nukoškite kiaurasamčiu ir leiskite nusivarvėti. Išdėliokite makaronus į lėkštes, ant viršaus dėkite mėsą ir daržoves.Patiekalą galima papuošti mėtos lapeliais arba bet kokiais kitais žalumynais.Patarimas: džiovintus prieskonius, pvz. kalendrą, prieš užberiant reikėtų palaikyti 5-7 min karštame vandenyje, kad sustiprėtų jų aromatas.
4 saldžiųjų paprikų,
1 čili pipiro,
1 svogūno,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
1 skiltelės česnako,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 arbat. šaukšt. džiovintų kalendrų,
250 g mėsos sultinio,
125 g grietinėlės (10% riebumo) ,
250 g maltos mėsos,
400 g makaronų,
mėtų lapelių papuošimui.
Nuplaukite čili pipirus ir saldžiąją papriką. Perpjaukite visus pipirus pusiau, pašalinkite sėklas. Saldžiuosius papriką supjaustykite juostelėmis. Čili pipirą smulkiai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite spaustuvu.Gilioje keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvų aliejaus ir apkepinkite papriką, čili pipirus, svogūną ir česnaką. Pagardinkite kalendra, supilkite mėsos sultinį ir troškinkite 5 min. ant silpnos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.Maltą mėsą apkepinkite likusiame alyvų aliejuje, lengvai pamaišydami. Druskos ir pipirų berkite pagal skonį.Sudėkite daržoves ir troškinkite uždengę 5-10 min.Makaronus virkite 10-15 min. pasūdytame vandenyje. Nukoškite kiaurasamčiu ir leiskite nusivarvėti. Išdėliokite makaronus į lėkštes, ant viršaus dėkite mėsą ir daržoves.Patiekalą galima papuošti mėtos lapeliais arba bet kokiais kitais žalumynais.Patarimas: džiovintus prieskonius, pvz. kalendrą, prieš užberiant reikėtų palaikyti 5-7 min karštame vandenyje, kad sustiprėtų jų aromatas.
Skaitantiems rusiškai labai šauni nuoroda PADAŽAI MAKARONAMS:
http://www.pasta.agava.ru/recipes/sous.htm
http://www.pasta.agava.ru/recipes/sous.htm
Siandien pietums gaminau idarytas kriaukles-makaronus. Labai paprasta. Paruosto farso su svoguniuku ir prieskoniais pridejau i kraiukleles (nevirtas). Sudejau jas i skarda, uzpyliau padazu tiek, kad apsemtu kriaukles iki virsaus. Ir i orkaite kol susigers visas padazas. Viska dariau taip, kaip ir CANELONI makaronais. Nu labai skanu Recepta nusiziurejau is good-cook.ru
Paskutinį kartą redagavo silsta 24 Bir 2008, 18:58, redaguota 1 kartą(us).
Daug reikia padazo, kad apsemtu makaronus. o padazas buvo labai paprastas: ištirpinau sviesta, jame apkepinau svoguniuka, idejau maza indeli luptu pomidoru, sukepinau viska. Sudejau ant idarytu makaronu, dar patepliojau saukstu majonezo. Kubeli vistienos sultinio istirpinau virintame vandenyje ir uzpyliau ant makaronu, kad apsemtu. Ir i orkaite.
Re: MAKARONAI
Cia mano greitieji pietus
Makaronai su dešrelėmis ir sūriu
Makaronai
Dešrelės/daktariška dešra
Fermentinis sūris
Majonezas
Pomidorų padažas
Picų prieskoniai/bazilikai, raudonėliai
Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, nukošti. Dešreles/dešrą supjaustyti, pakepinti aliejuje. Į keptuvę sudėti makaronus, pabarstyti prieskoniais, pakepinti keletą minučių. Galiausiai įdėti šaukštą majonezo, šaukštą pomidorų padažo, išmaišyti ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
Makaronai su dešrelėmis ir sūriu
Makaronai
Dešrelės/daktariška dešra
Fermentinis sūris
Majonezas
Pomidorų padažas
Picų prieskoniai/bazilikai, raudonėliai
Makaronus išvirti sūdytame vandenyje, nukošti. Dešreles/dešrą supjaustyti, pakepinti aliejuje. Į keptuvę sudėti makaronus, pabarstyti prieskoniais, pakepinti keletą minučių. Galiausiai įdėti šaukštą majonezo, šaukštą pomidorų padažo, išmaišyti ir apibarstyti tarkuotu sūriu.
- Prikabinti failai
-
- DSCN0455.JPG (98.49 KiB) Peržiūrėta 8238 karus(ų)