NAMINE DUONA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
Špinatų duona su kumpiu
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 sukapotas svogūnas
115g rūkyto sukapoto kumpio
6 puodeliai miltų
druskos
1/2 šaukšto sutarkuotų muskatų
1 pakelis sausų mielių
2 puodeliai šilto vandens
225g sukapotų špinatų
25g sutarkuoto čederio
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite kumpį su svogūnais, kol gražiai apskrus.
Į dubenį persijokite miltus, druską bei muskatus, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite gerai nuvarvintus špinatus. Užminkykite minkštą tešlą.
Suformuokite norimo dydžio kepaliuką ir apibarstykite sūriu. Pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų.
Kepkite 200C orkaitėje 25-30min.
(Kiekis skirtas dviems kepaliukams)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 sukapotas svogūnas
115g rūkyto sukapoto kumpio
6 puodeliai miltų
druskos
1/2 šaukšto sutarkuotų muskatų
1 pakelis sausų mielių
2 puodeliai šilto vandens
225g sukapotų špinatų
25g sutarkuoto čederio
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite kumpį su svogūnais, kol gražiai apskrus.
Į dubenį persijokite miltus, druską bei muskatus, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite gerai nuvarvintus špinatus. Užminkykite minkštą tešlą.
Suformuokite norimo dydžio kepaliuką ir apibarstykite sūriu. Pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų.
Kepkite 200C orkaitėje 25-30min.
(Kiekis skirtas dviems kepaliukams)
Sūrio duonelė su svogūnais
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 sukapotas raudonasis svogūnas
4 puodeliai aukščiausios rūšies miltų
druskos
1 šaukštelis garstyčių miltelių
2 šaukšteliai sausų mielių
3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių (čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)
75g sukapoto neriebaus čederio
300ml šilto vandens
Pakepinkite svogūnus kol gražiai pagels
Persijokite į dubenį miltus, druską, garstyčių miltelius. Įmaišykite mieles ir prieskonines žoleles. Pasilikite 2 šaukštus sūrio, kitą supilkite į mišinį ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus ir aliejų. Išmaišykite.
Minkykite tešlą 5min. Padalykite į 2 dalis ir iškočiokite du 30cm ilgio kepaliukus.
Padėkite kiekvieną ant skardos, įstrižai įpjaukite ir apibarstykite likusiu sūriu. Uždenkite ir palikite, kad padvigubėtų.
Kepkite 220C apie 20min.
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 sukapotas raudonasis svogūnas
4 puodeliai aukščiausios rūšies miltų
druskos
1 šaukštelis garstyčių miltelių
2 šaukšteliai sausų mielių
3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių (čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)
75g sukapoto neriebaus čederio
300ml šilto vandens
Pakepinkite svogūnus kol gražiai pagels
Persijokite į dubenį miltus, druską, garstyčių miltelius. Įmaišykite mieles ir prieskonines žoleles. Pasilikite 2 šaukštus sūrio, kitą supilkite į mišinį ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus ir aliejų. Išmaišykite.
Minkykite tešlą 5min. Padalykite į 2 dalis ir iškočiokite du 30cm ilgio kepaliukus.
Padėkite kiekvieną ant skardos, įstrižai įpjaukite ir apibarstykite likusiu sūriu. Uždenkite ir palikite, kad padvigubėtų.
Kepkite 220C apie 20min.
Kriaušių ir razinų duonelė
25g avižinių dribsnių
50g šviesaus rudojo cukraus
2 šaukštai kriaušių arba obuolių sulčių
2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 didelė kriaušė
1 puodelis miltų su kepimo milteliais
1 nepilnas puodelis razinų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių (manau reikėtų daugiau)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 kiaušinis
Supilkite į dubenį avižinius dribsnius, cukrų, sultis bei aliejų, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 15min.
Sutarkuokite kriaušę. Sudėkite į dubenį kartu su miltais, razinomis, kepimo milteliais, prieskoniais ir kiaušiniu. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite.
Kepti 50-60min 180C temp.
25g avižinių dribsnių
50g šviesaus rudojo cukraus
2 šaukštai kriaušių arba obuolių sulčių
2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 didelė kriaušė
1 puodelis miltų su kepimo milteliais
1 nepilnas puodelis razinų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių (manau reikėtų daugiau)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 kiaušinis
Supilkite į dubenį avižinius dribsnius, cukrų, sultis bei aliejų, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 15min.
Sutarkuokite kriaušę. Sudėkite į dubenį kartu su miltais, razinomis, kepimo milteliais, prieskoniais ir kiaušiniu. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite.
Kepti 50-60min 180C temp.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Sveika duonelė
2-3 stiklinės rupaus malimo miežinių miltų
2-3 stiklinės rupiai sutarkuotos cukinijos arba moliūgo
2-3 šaukštai aliejaus
kmynų, kalendros, medaus
Produktus sumaišyti (jei tešla per kieta įpilti mineralinio vandens) išmaišyti ir palikti 2-3 valandom. Po to formuoti delno dydžio gabaliukus ir kepti ne mažiaus kaip 40minučių iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
2-3 stiklinės rupaus malimo miežinių miltų
2-3 stiklinės rupiai sutarkuotos cukinijos arba moliūgo
2-3 šaukštai aliejaus
kmynų, kalendros, medaus
Produktus sumaišyti (jei tešla per kieta įpilti mineralinio vandens) išmaišyti ir palikti 2-3 valandom. Po to formuoti delno dydžio gabaliukus ir kepti ne mažiaus kaip 40minučių iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: NAMINE DUONA
Ožkos pieno sūrio, svogūnų ir bulvių duona pagal Delia Smith
100 g ožkos pieno sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais;
4-5 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai;
1 vidutinio dydžo (175 g) raudona bulvė;
175 g savikėlių miltų (arba paprasti su 1 a.š. kepimo miltelių);
1 a.š. druskos;
1/8 a.š. kajeno pipiro;
1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių;
1 didelis kiaušinis;
2 v.š. pieno;
1 kaupinas a.š. grūdėtų garstyčių;
miltų pabarstymui.
Bulvę nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su miltais, druska, kajeno pipirais. Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius bei 2/3 sūrio. Atsargiai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su pienu ir garstyčiomis, tada viską supilti į indą ir mentele išmaišyti. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuoti apvalią apie 15 cm skersmens bandelę. Lengvai įspausti likusį sūrį ir pabarstyti miltais.
Kepti 1900 įkaitintos orkaitės vidurinėje dalyje 45-50 minučių. Patiekti truputį pravėsusią.
100 g ožkos pieno sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais;
4-5 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai;
1 vidutinio dydžo (175 g) raudona bulvė;
175 g savikėlių miltų (arba paprasti su 1 a.š. kepimo miltelių);
1 a.š. druskos;
1/8 a.š. kajeno pipiro;
1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių;
1 didelis kiaušinis;
2 v.š. pieno;
1 kaupinas a.š. grūdėtų garstyčių;
miltų pabarstymui.
Bulvę nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su miltais, druska, kajeno pipirais. Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius bei 2/3 sūrio. Atsargiai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su pienu ir garstyčiomis, tada viską supilti į indą ir mentele išmaišyti. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuoti apvalią apie 15 cm skersmens bandelę. Lengvai įspausti likusį sūrį ir pabarstyti miltais.
Kepti 1900 įkaitintos orkaitės vidurinėje dalyje 45-50 minučių. Patiekti truputį pravėsusią.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: NAMINE DUONA
Ogo...išsaugoju į sarašą.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: NAMINE DUONA
pagaliau gavau raugo duonai..........
"Diles" duonyte
400 g. rupiu kvietiniu miltu;
400 g. auksciausios rusies kvietiniu miltu;
200 g. rupiu ruginiu miltu;
100 g. aviziniu dribsniu (nuplauti saltu vandeniu);
100 g. kvieciu selenu;
170 g. cukraus;
2 sauksteliai druskos;
100 g. saulegrazu (nuplikyti verdanciu vandeniu);
50 g. sezamo seklu (pakepinti keptuveje);
sauja kmynu;
0,5 l. raugo;
1 l. silto vandens (nevyrinto).
Viska maisyti 15-20 min. ir atsideti 0.25 l. raugo- (ji laikyti ant stalo 6-8 v., tada saldytuve galima laikyti iki 2 savaiciu. Forma istepti kietu sviestu (negausiai), pabarstyti sezamo seklu. Sudeti mase, apibarstyti sezamu ir uzdengus ranksluosciu kildinti 6-8 v. Deti i salta orkaite, nustatyti 200 laipsniu temperatura ir kepti 1 val. 15 min.
Skonis fantastiskas
"Diles" duonyte
400 g. rupiu kvietiniu miltu;
400 g. auksciausios rusies kvietiniu miltu;
200 g. rupiu ruginiu miltu;
100 g. aviziniu dribsniu (nuplauti saltu vandeniu);
100 g. kvieciu selenu;
170 g. cukraus;
2 sauksteliai druskos;
100 g. saulegrazu (nuplikyti verdanciu vandeniu);
50 g. sezamo seklu (pakepinti keptuveje);
sauja kmynu;
0,5 l. raugo;
1 l. silto vandens (nevyrinto).
Viska maisyti 15-20 min. ir atsideti 0.25 l. raugo- (ji laikyti ant stalo 6-8 v., tada saldytuve galima laikyti iki 2 savaiciu. Forma istepti kietu sviestu (negausiai), pabarstyti sezamo seklu. Sudeti mase, apibarstyti sezamu ir uzdengus ranksluosciu kildinti 6-8 v. Deti i salta orkaite, nustatyti 200 laipsniu temperatura ir kepti 1 val. 15 min.
Skonis fantastiskas
- Prikabinti failai
-
- 100_0569.jpg (150.73 KiB) Peržiūrėta 9454 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: NAMINE DUONA
Oho kaip graziai atrodo
Re: NAMINE DUONA
Niam,kaip skanu..............O kur receptas?
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI
Re: NAMINE DUONA
O koks receptas? Čia gi su raugu duonytė- raugas, miltai, cukrus, druska ir visokie priedai- šį kartą saulėgrąžos, linų sėmenys ir kmynai
Re: NAMINE DUONA
Kepiau vieną kartą su svogūnais - blenderiu išmakalavu juos- bet nelabai patiko, duona kažkokia keista viduj gaunasi, tai daugiau tokios nebenorim