NAMINE DUONA
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Siulau nauja tema, su duonele, kepta namjuose: duonkepeje arba orkaiteje. Praeita savaite nusipirkau duonkepe, siankat isbandziau pirma karta. Nu super, atsikeli is ryto, ir ant stalo silta sviezia namine duonele. Kai turesiu laiko idesiu ir receptus, ir tos, kuria jau isbandziau. Taip patiko, kad is ryto uzstaciau antra kepaliuka kepti
Re: NAMINE DUONA
Idek ir nuotraukuzuikaite rašė: Kai turesiu laiko idesiu ir receptus, ir tos, kuria jau isbandziau.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Nereikia kas diena kepti. Karta per savaite, ir uzteks. Svarbiausia, kad uz tave sumaiso, pakildina tesla. Labai geras padejejas tas aparatas picom daryti, ypac jei laiko stygius, o darbu i valias. Tai tik sumeti produktus, uztatai kad darytusi, o tu tuo tarpu lygini, langus valai ir pan, ir nereikia lakstyti, ziureti, ar pakilo, ar jau laikas vel paminkyti. Gal ir atsibos greitai man ta duonkepe, bet dabar tai zaisiu Jau turiu uzsakymu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
receptas be duonkepės
Naminė duona
Miltai - 1kg
Vanduo - 700ml
mielės - 2pakeliai
druska-15g
Miltus prasijuoti, įdėti mielės ir druską , išmaišyti ir įpilti vandens. Stalą apibarstyti miltais, padėti tešlą ir atsargiai užminkyti rankomis. Gilu indą ištepti aliejum ir padėti ten tešlą, uždengti švarių rankšlosčių ir palikti valandai šiltoje vietoje. Už valandos ištraukti tešlą ir dar kartą atsargiai užminkyti ir vėl pastatyti valandai į šiltą vietą. Paimti didelę kepimo formą, pertepti aliejumir kepti 10 min 250 laipsnių orkaitėje, paskui ugnį sumažinti ir kepti dar 20 min 220 laipsnių orkaitėje.
Naminė duona
Miltai - 1kg
Vanduo - 700ml
mielės - 2pakeliai
druska-15g
Miltus prasijuoti, įdėti mielės ir druską , išmaišyti ir įpilti vandens. Stalą apibarstyti miltais, padėti tešlą ir atsargiai užminkyti rankomis. Gilu indą ištepti aliejum ir padėti ten tešlą, uždengti švarių rankšlosčių ir palikti valandai šiltoje vietoje. Už valandos ištraukti tešlą ir dar kartą atsargiai užminkyti ir vėl pastatyti valandai į šiltą vietą. Paimti didelę kepimo formą, pertepti aliejumir kepti 10 min 250 laipsnių orkaitėje, paskui ugnį sumažinti ir kepti dar 20 min 220 laipsnių orkaitėje.
Mano miegstamiausia duona
200 ml vandens
50 gr grietines (30%)
100 gr lieso naturalaus jogurto
1 saukstele druskos
75 gr svogunu fri (pakepinti svogunai aliejuje)
250 gr miltu
150 gr tamsiu miltu (jei kam patinka)
7 gr mieliu
5 gr cukraus
200 ml vandens
50 gr grietines (30%)
100 gr lieso naturalaus jogurto
1 saukstele druskos
75 gr svogunu fri (pakepinti svogunai aliejuje)
250 gr miltu
150 gr tamsiu miltu (jei kam patinka)
7 gr mieliu
5 gr cukraus
- Prikabinti failai
-
- 1569059.jpg (45.07KiB)Peržiūrėta 13547 karus(ų)
Šermukšnių duona.
Litrą šermukšnių vaisių miltų (džiovintas uogas sumalti labai smulkiai), 1/2 litro šalto vandens, 2 šaukštus mielių, šaukštą druskos sumaišyti su ruginiais miltais ir užminkyti tešlą. Leisti pakilti, vėl įminkyti miltų, padaryti nedidelius kepalėlius, vėl leisti pakilti ir po to kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Litrą šermukšnių vaisių miltų (džiovintas uogas sumalti labai smulkiai), 1/2 litro šalto vandens, 2 šaukštus mielių, šaukštą druskos sumaišyti su ruginiais miltais ir užminkyti tešlą. Leisti pakilti, vėl įminkyti miltų, padaryti nedidelius kepalėlius, vėl leisti pakilti ir po to kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Yra receptų su duona. Tikrai labai skanūs patiekaliukai. Truputį ir apie duoną yra
http://www.baltasispyragas.lt/index.php/lt/25708/
http://www.baltasispyragas.lt/index.php ... emId=25145
http://www.virejas.lt/receptai-pikantis ... sais/1280/
http://www.baltasispyragas.lt/index.php/lt/25708/
http://www.baltasispyragas.lt/index.php ... emId=25145
http://www.virejas.lt/receptai-pikantis ... sais/1280/
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 14 Bir 2007, 19:28, redaguota 1 kartą(us).
Bananų duona
2 bananai (geriau patižę - lengviau sutrinti )
0,5 stiklinės tirpinto margarino ar sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
vanilės ekstraktas(nebūtinai)
riešutai(nebūtinai)
Susmulkiname bananus. Į juos įdedame kiaušinius, cukrų, druską, vanilės ekstraktą,susmulkintus riešutus,supilame tirpintą sviestą ar margariną. Į gautą masę supilame miltus ir gerai išmaišome. Tešlą dedame į formą. Kepame 200-250 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
2 bananai (geriau patižę - lengviau sutrinti )
0,5 stiklinės tirpinto margarino ar sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
vanilės ekstraktas(nebūtinai)
riešutai(nebūtinai)
Susmulkiname bananus. Į juos įdedame kiaušinius, cukrų, druską, vanilės ekstraktą,susmulkintus riešutus,supilame tirpintą sviestą ar margariną. Į gautą masę supilame miltus ir gerai išmaišome. Tešlą dedame į formą. Kepame 200-250 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
as ja turiu jau kokius 7 metus...duona kepu dabar retai,bet tesla ji pas mane gerai minko Kazkada maciau topo centre,kainavo kazkur iki 200 lt.O maniske tai tokia,kaip kazkada per tv rode,ir kaina buvo apie 600 lt.erneka rašė:Kaip tik galvoju kažką panašaus nusipirkt? Ar verta leist pinigus tai duonkepei? Ir kokios maždaug jos kainos? Kur parduodamos gal kas žino?