OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nepamenu, lyg ir nedėjau...
Elžbietos obuolinis pyragas
500 g miltų , 100 g cukraus.
250 g sviesto. 3 kiaušiniai,
druskos, vanilinio cukraus,
4 šaukšteliai kepimo miltelių.
Įdaras:
1 kg obuolių, 100 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
30 g sumaltų migdolų , 100 g razinų,
cinamono.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, likusius birius komponentus ir sviestą.Užmaišyti tešlą.
Obuolius stambiai sutarkuoti (sulčių perteklių išspausti) ir išmaišyti su kitais įdaro komponentais.
2/3 tešlos sudėti ant išteptos kepimo skardos, uždengti obuolių mase ir likusia tešlos dalimi.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
Elžbietos obuolinis pyragas
500 g miltų , 100 g cukraus.
250 g sviesto. 3 kiaušiniai,
druskos, vanilinio cukraus,
4 šaukšteliai kepimo miltelių.
Įdaras:
1 kg obuolių, 100 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
30 g sumaltų migdolų , 100 g razinų,
cinamono.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, likusius birius komponentus ir sviestą.Užmaišyti tešlą.
Obuolius stambiai sutarkuoti (sulčių perteklių išspausti) ir išmaišyti su kitais įdaro komponentais.
2/3 tešlos sudėti ant išteptos kepimo skardos, uždengti obuolių mase ir likusia tešlos dalimi.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (9.46 KiB) Peržiūrėta 4911 karus(ų)
Traukiu į savo receptų sąsiuvinį.Ramunė rašė:Nepamenu, lyg ir nedėjau...
Elžbietos obuolinis pyragas
500 g miltų , 100 g cukraus.
250 g sviesto. 3 kiaušiniai,
druskos, vanilinio cukraus,
4 šaukšteliai kepimo miltelių.
Įdaras:
1 kg obuolių, 100 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
30 g sumaltų migdolų , 100 g razinų,
cinamono.
Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, suberti cukrų, likusius birius komponentus ir sviestą.Užmaišyti tešlą.
Obuolius stambiai sutarkuoti (sulčių perteklių išspausti) ir išmaišyti su kitais įdaro komponentais.
2/3 tešlos sudėti ant išteptos kepimo skardos, uždengti obuolių mase ir likusia tešlos dalimi.
Kepti 1 val. 200°C temperatūroje.
Iškepus pabarstyti cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ar šitas?Hazel rašė:VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Kiaušinių tryniais išsukami su cukrumi, sudedama varškė, džiūvėsėliai. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis, razinos nuplikomos verdančiu vandeniu. Į masę sudedami obuoliai, razinos, paskiausiai - išplakti kiaušinių baltymai. Dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama apie 45min vidutinio karštumo orkaitėje.
Ne pyragas, bet vistiek reikia obuolių:
Bandelės su obuoliais
250 g miltų,
20 g mielių,
125 ml pieno,
50 g tirpinto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
žiūpsnelis druskos,
4–5 obuoliai,
4–5 šaukštai persikų ar kitokio džemo.
Mieles supilti į didesnį indą, suberti druską, „Malsena Ekstra“ miltus, 60 ml šilto pieno sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, pastatyti šiltai ir laikyti apie 20 minučių, kol mielės pradės veikti. Mielms pakilus, supilti sviestą į pašildytą pieną ir gerai suminkyti tešlą. Tešlą uždengti ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių. Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm. skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą apdėti skiltelėmis supjaustytais obuoliais ir aptepti džemu. Bandeles sudėti į miltais pabarstytą skardą ir laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15 minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.
Bandelės su obuoliais
250 g miltų,
20 g mielių,
125 ml pieno,
50 g tirpinto sviesto,
2 šaukštai cukraus,
žiūpsnelis druskos,
4–5 obuoliai,
4–5 šaukštai persikų ar kitokio džemo.
Mieles supilti į didesnį indą, suberti druską, „Malsena Ekstra“ miltus, 60 ml šilto pieno sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, pastatyti šiltai ir laikyti apie 20 minučių, kol mielės pradės veikti. Mielms pakilus, supilti sviestą į pašildytą pieną ir gerai suminkyti tešlą. Tešlą uždengti ir palikti šiltoje vietoje apie 30 minučių. Paskui tešlą iškočioti, išspausti maždaug 10–12 cm. skersmens apskritimus. Kiekvieną apskritimą apdėti skiltelėmis supjaustytais obuoliais ir aptepti džemu. Bandeles sudėti į miltais pabarstytą skardą ir laukti, kol per 20 minučių jos pakils. Kepti apie 15 minučių, kol bandelės taps gražiai rusvos.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių pyragas
Reikės:
300 g miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
5-6 saldžiarūgščiai obuoliai,
razinų, riešutų.
Minkštą sviestą gerai išsukti su puse cukraus, sudėti kiaušinių trynius, miltus ir išminkyti tešlą (palaikyti apie pusvalandį šaldytuve). Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Plonai iškočiotą tešlą dėti į truputį riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą, ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti.
Iškepusį pyragą apibarstyti kapotais riešutais, išmirkytomis razinomis ir tolygiai sukrėsti kiaušinio baltymus, išplaktus iki putų. Pyragą dar kyštelti į šiltą orkaitę. Supjaustyti, kai atvės.
Reikės:
300 g miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
5-6 saldžiarūgščiai obuoliai,
razinų, riešutų.
Minkštą sviestą gerai išsukti su puse cukraus, sudėti kiaušinių trynius, miltus ir išminkyti tešlą (palaikyti apie pusvalandį šaldytuve). Obuolius nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Plonai iškočiotą tešlą dėti į truputį riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą, ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles, pabarstyti likusiu cukrumi ir kepti.
Iškepusį pyragą apibarstyti kapotais riešutais, išmirkytomis razinomis ir tolygiai sukrėsti kiaušinio baltymus, išplaktus iki putų. Pyragą dar kyštelti į šiltą orkaitę. Supjaustyti, kai atvės.