OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Krepšeliai su obuoliais
Tešlai:
200 g sviesto, 100 g cukraus,
1 kiaušinis, 350 g miltų.
Įdarui:
200 g varškės, 100 g cukraus,
2 kiaušiniai, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 2 obuoliai.
Papuošimui:
1 stiklinė bruknių uogienės.
Sviesto kepimo formelėms patepti.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaltai. Įdarui varškę sutrinkite per tinklelį ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais bei citrinos žievele. Iš atšaldytos tešlos formuokite krepšelius, juos pripildykite varškės įdaro ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Kepkite 180-2000 C temperatūros orkaitėje. Iškepusius ir atvėsusius krepšelius papuoškite uogiene.
Tešlai:
200 g sviesto, 100 g cukraus,
1 kiaušinis, 350 g miltų.
Įdarui:
200 g varškės, 100 g cukraus,
2 kiaušiniai, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 2 obuoliai.
Papuošimui:
1 stiklinė bruknių uogienės.
Sviesto kepimo formelėms patepti.
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaltai. Įdarui varškę sutrinkite per tinklelį ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais bei citrinos žievele. Iš atšaldytos tešlos formuokite krepšelius, juos pripildykite varškės įdaro ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Kepkite 180-2000 C temperatūros orkaitėje. Iškepusius ir atvėsusius krepšelius papuoškite uogiene.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių „saldainiukai“
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos,
5-6 obuoliai, 4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas malto cinamono, cukraus pudros pabarstymui.
Atšildytą tešlą išlankstykite ir truputį pakočiokite lakštą. Supjaustykite kvadratais (13x13 cm). Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas su sėklalizdžiais. Į kvadrato vidų dėkite obuolio ketvirtį, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, suvyniokite voleliu ir užspauskite kraštus. Kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Iškepusius pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.
1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos,
5-6 obuoliai, 4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas malto cinamono, cukraus pudros pabarstymui.
Atšildytą tešlą išlankstykite ir truputį pakočiokite lakštą. Supjaustykite kvadratais (13x13 cm). Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas su sėklalizdžiais. Į kvadrato vidų dėkite obuolio ketvirtį, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, suvyniokite voleliu ir užspauskite kraštus. Kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Iškepusius pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Varškės pyragas su obuoliais
Tešlai:
200 g grietinėlės, 100 g cukraus,
3 kiaušiniai, 1 šaukštas cinamono,
350 g miltų, 2 šaukštai kepimo miltelių.
Varškės masei:
500 g varškės, 3-4 kiaušiniai,
2/3 indelio kondensuoto pieno.
Pabaigai:
6-7 obuoliai,
1/3 indelio kondensuoto pieno,
1 stiklinė migdolų plokštelių.
Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180° C temperatūroje apie 15 min. Varškę sumalkite ir sumaišykite su kiaušiniais bei kondensuotu pienu. Supilkite ant pyrago pagrindo. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sudėliokite ant varškės. Kepkite toliau. Baigiant kepti viršų sulaistykite likusiu kondensuotu pienu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Praviroje orkaitėje pyragą palikite apie 10 min. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratiniais gabalėliais.
Tešlai:
200 g grietinėlės, 100 g cukraus,
3 kiaušiniai, 1 šaukštas cinamono,
350 g miltų, 2 šaukštai kepimo miltelių.
Varškės masei:
500 g varškės, 3-4 kiaušiniai,
2/3 indelio kondensuoto pieno.
Pabaigai:
6-7 obuoliai,
1/3 indelio kondensuoto pieno,
1 stiklinė migdolų plokštelių.
Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180° C temperatūroje apie 15 min. Varškę sumalkite ir sumaišykite su kiaušiniais bei kondensuotu pienu. Supilkite ant pyrago pagrindo. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sudėliokite ant varškės. Kepkite toliau. Baigiant kepti viršų sulaistykite likusiu kondensuotu pienu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Praviroje orkaitėje pyragą palikite apie 10 min. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratiniais gabalėliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių pyragas su imbieru
Tešlai:
300 g minkšto sviesto, 4 kiaušiniai,
200 g cukraus, 200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelis malto imbiero,
4-5 obuoliai, cukraus pudros pabarstymui.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite su kepimo milteliais ir imbieru sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Šaukštu sutarkuotus obuolius sudėkite ant tešlos. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Tešlai:
300 g minkšto sviesto, 4 kiaušiniai,
200 g cukraus, 200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelis malto imbiero,
4-5 obuoliai, cukraus pudros pabarstymui.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite su kepimo milteliais ir imbieru sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Šaukštu sutarkuotus obuolius sudėkite ant tešlos. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su obuolių tyre
1 stiklinė obuolių tyrės, 1 kiaušinis,
1 šaukštelis sodos, 1 šaukštelis cukraus,
125 g sviesto, 1 stiklinė razinų,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sumaišytų maltų gvazdikėlių ir cinamono,
1 šaukštas kakavos.
Glajui:
2 kiaušinių baltymai,
7-8 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinų rūgšties.
Šokoladinių papuošimų.
Išsukite sviestą, įdėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, kakavos. Dalimis į tešlą berkite miltus, išsijotus su soda, supilkite obuolių tyrę, nuplautas razinas, gerai išmaišykite ir dėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 1 val. Iškepusį, atvėsusį pyragą išimkite iš formos, dėkite ant paprastos kepimo skardos ir palaistę paruoštu glajumi padžiovinkite orkaitėje. Taip pakartokite keletą kartų. Papuoškite šokoladiniais papuošimais, supjaustykite ir patiekite.[/b]
1 stiklinė obuolių tyrės, 1 kiaušinis,
1 šaukštelis sodos, 1 šaukštelis cukraus,
125 g sviesto, 1 stiklinė razinų,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sumaišytų maltų gvazdikėlių ir cinamono,
1 šaukštas kakavos.
Glajui:
2 kiaušinių baltymai,
7-8 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinų rūgšties.
Šokoladinių papuošimų.
Išsukite sviestą, įdėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, kakavos. Dalimis į tešlą berkite miltus, išsijotus su soda, supilkite obuolių tyrę, nuplautas razinas, gerai išmaišykite ir dėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 1 val. Iškepusį, atvėsusį pyragą išimkite iš formos, dėkite ant paprastos kepimo skardos ir palaistę paruoštu glajumi padžiovinkite orkaitėje. Taip pakartokite keletą kartų. Papuoškite šokoladiniais papuošimais, supjaustykite ir patiekite.[/b]
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kaimiškas obuolių pyragas
250 g taukų, 0,5 stiklinės vandens,
3 stiklinės miltų, 12 obuolių,
1 stiklinė cukraus, truputis cinamono,
1 kiaušinis pyragui aptepti, 2 obuoliai,
truputis cukraus pyragui papuošti.
Taukus sukite dėdami po kelis šaukštus miltų ir po truputį pildami vandenį. Išminkykite tešlą. Ją atšaldykite ir padalinkite į 2 dalis. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ir įklokite į skardą. Ant tešlos dėkite supjaustytus obuolius, apibarstykite juos 0,5 stiklinės cukraus bei cinamonu ir uždėkite kitą iškočiotą tešlos dalį. Užlankstykite pyrago kraštus, tešlą subadykite šakute, patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite likusiu cukrumi. Du obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cukruje ir papuoškite pyrago viršų. Pabarstykite cinamonu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite gabaliukais.
250 g taukų, 0,5 stiklinės vandens,
3 stiklinės miltų, 12 obuolių,
1 stiklinė cukraus, truputis cinamono,
1 kiaušinis pyragui aptepti, 2 obuoliai,
truputis cukraus pyragui papuošti.
Taukus sukite dėdami po kelis šaukštus miltų ir po truputį pildami vandenį. Išminkykite tešlą. Ją atšaldykite ir padalinkite į 2 dalis. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ir įklokite į skardą. Ant tešlos dėkite supjaustytus obuolius, apibarstykite juos 0,5 stiklinės cukraus bei cinamonu ir uždėkite kitą iškočiotą tešlos dalį. Užlankstykite pyrago kraštus, tešlą subadykite šakute, patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite likusiu cukrumi. Du obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cukruje ir papuoškite pyrago viršų. Pabarstykite cinamonu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite gabaliukais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių pyragas su džemu
Tešlai:
75 g sviesto, 75 g taukų,
100 g cukraus, 1 kiaušinis,
1 šaukštas pieno, 300 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui: [/b
]4 obuoliai,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė persikų džemo.
Aptepimui:
1 stiklinė persikų džemo.
Sviestą, taukus, kiaušinį ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite pieną, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkykite tešlą. Ją 30 min. laikykite šaltai. Įdarui obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į juos suberkite razinas, paskaninkite cinamonu, supilkite džemą ir gerai išmaišykite. Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiokite 5 mm storio lakštą. Jį įklokite į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrėskite įdarą ir jį uždenkite iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspauskite kraštus. Viršutinį tešlos lakštą subadykite šakute arba balanėle. Pyragą kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Iškepusį karštą pyragą aptepkite džemu.
Tešlai:
75 g sviesto, 75 g taukų,
100 g cukraus, 1 kiaušinis,
1 šaukštas pieno, 300 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Įdarui: [/b
]4 obuoliai,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė persikų džemo.
Aptepimui:
1 stiklinė persikų džemo.
Sviestą, taukus, kiaušinį ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite pieną, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkykite tešlą. Ją 30 min. laikykite šaltai. Įdarui obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į juos suberkite razinas, paskaninkite cinamonu, supilkite džemą ir gerai išmaišykite. Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiokite 5 mm storio lakštą. Jį įklokite į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrėskite įdarą ir jį uždenkite iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspauskite kraštus. Viršutinį tešlos lakštą subadykite šakute arba balanėle. Pyragą kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Iškepusį karštą pyragą aptepkite džemu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
paprastasis pyragas su obuoliais
1 kiaušinis, 250 g miltų,
150 g sviesto, 100 g cukraus,
8-10 gražesnių antaninių obuolių,
2 šaukšteliai marmelado.
Obuolius nulupkite, supjaustykite skritulėliais, sumeskite į šaltą parūgštintą vandenį, kad nepajuoduotų. Kiaušinį, miltus ir sviestą suminkykite. Tešlą iškočiokite lygiai ir patieskite į formą. Obuolius nusausinkite, dėkite ant tešlos eilėmis taip, kad viena eilė pusiau užklotų kitą. Pašildykite marmeladą ir juo patepkite obuolių paviršių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
1 kiaušinis, 250 g miltų,
150 g sviesto, 100 g cukraus,
8-10 gražesnių antaninių obuolių,
2 šaukšteliai marmelado.
Obuolius nulupkite, supjaustykite skritulėliais, sumeskite į šaltą parūgštintą vandenį, kad nepajuoduotų. Kiaušinį, miltus ir sviestą suminkykite. Tešlą iškočiokite lygiai ir patieskite į formą. Obuolius nusausinkite, dėkite ant tešlos eilėmis taip, kad viena eilė pusiau užklotų kitą. Pašildykite marmeladą ir juo patepkite obuolių paviršių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.
Kiekvienas skirtingai durneja Jei tai taip atsitinka -jokiu budu nerasyk,paskui mes kaltos liksim
O siaip ,tai manau didelis aciukas Ramunei,nes as to zurnalo neturiu,o nusikopinsiu receptukus -ir turiu.ir daugiau tokiu kaip as,manau,yra,kurios neperka visu zurnalu.juk cia ir yra tokia vieta,kad gali kitiems duoti ar parodyti tai,kas idomu.O zmones atsirenka,kas reikalnga.Man ,pvz,daug patiekalu is skyrelio,,kaip gaminama"-nepriimtini tiesiog.bet cia mano reikalas,tai kam ji sureiksmint??
tik prasom negalvoti ,kad as cia su pykciu rasau.Esme-nenoriu,kad ir kitos forumo dalyves nustotu rasyti,ka idomaus randa,nes is daugelio atsirenki,kas tau patinka.o ,kai ner pasirinkimo-negerai.
O siaip ,tai manau didelis aciukas Ramunei,nes as to zurnalo neturiu,o nusikopinsiu receptukus -ir turiu.ir daugiau tokiu kaip as,manau,yra,kurios neperka visu zurnalu.juk cia ir yra tokia vieta,kad gali kitiems duoti ar parodyti tai,kas idomu.O zmones atsirenka,kas reikalnga.Man ,pvz,daug patiekalu is skyrelio,,kaip gaminama"-nepriimtini tiesiog.bet cia mano reikalas,tai kam ji sureiksmint??
tik prasom negalvoti ,kad as cia su pykciu rasau.Esme-nenoriu,kad ir kitos forumo dalyves nustotu rasyti,ka idomaus randa,nes is daugelio atsirenki,kas tau patinka.o ,kai ner pasirinkimo-negerai.