OBUOLIŲ PYRAGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 17:17

Jau bandžiau. Patiko. Čia iš "TV SAVAITĖ" :lol:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 15 Rgs 2007, 17:23

Cia toki idomu nuziurejau-Sokoladinis obuoliu pyragas
Prikabinti failai
sok2.JPG
sok2.JPG (49.6 KiB) Peržiūrėta 5306 karus(ų)
sokkk.JPG
sokkk.JPG (40.96 KiB) Peržiūrėta 5306 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 15 Rgs 2007, 17:28

Atrodo tai Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 15 Rgs 2007, 17:35

Ka tik perskaiciau ir idomu pasidare.Gal kuri bandet toki krema padaryt-isolakti grietinele su kondensuotu pienu su cukrumi ir ideti kakavos.Parasyta,kad gaunasi purus sokoladinis kremas tortams pertepti. :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Rgs 2007, 17:35

:hubba: :hubba: 060 :hubba: :hubba: :luks:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 15 Rgs 2007, 19:14

Reiks būtinai išbandyti , dar tokio nebandžiau :D

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 15 Rgs 2007, 19:52

Noriu aš tokį pagamint, tik kaip įskaityt receptą?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Rgs 2007, 12:58

Paveiksliuka nusikopink ir prisiartink.Turetu matytis.Man bent matos taip padarius.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:00

Krepšeliai su obuoliais

Tešlai:
200 g sviesto, 100 g cukraus,
1 kiaušinis, 350 g miltų.

Įdarui:
200 g varškės, 100 g cukraus,
2 kiaušiniai, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 2 obuoliai.

Papuošimui:
1 stiklinė bruknių uogienės.
Sviesto kepimo formelėms patepti.

Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą ir 1 val. palaikykite šaltai. Įdarui varškę sutrinkite per tinklelį ir sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais bei citrinos žievele. Iš atšaldytos tešlos formuokite krepšelius, juos pripildykite varškės įdaro ir papuoškite obuolių skiltelėmis. Kepkite 180-2000 C temperatūros orkaitėje. Iškepusius ir atvėsusius krepšelius papuoškite uogiene.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:01

Obuolių „saldainiukai“

1 pakelis šaldytos sluoksniuotos tešlos,
5-6 obuoliai, 4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas malto cinamono, cukraus pudros pabarstymui.

Atšildytą tešlą išlankstykite ir truputį pakočiokite lakštą. Supjaustykite kvadratais (13x13 cm). Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais ir pašalinkite sėklas su sėklalizdžiais. Į kvadrato vidų dėkite obuolio ketvirtį, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu, suvyniokite voleliu ir užspauskite kraštus. Kepkite 220°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Iškepusius pyragėlius pabarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:03

Varškės pyragas su obuoliais

Tešlai:
200 g grietinėlės, 100 g cukraus,
3 kiaušiniai, 1 šaukštas cinamono,
350 g miltų, 2 šaukštai kepimo miltelių.

Varškės masei:
500 g varškės, 3-4 kiaušiniai,
2/3 indelio kondensuoto pieno.

Pabaigai:
6-7 obuoliai,
1/3 indelio kondensuoto pieno,
1 stiklinė migdolų plokštelių.

Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais. Po truputį įmaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu sumaišytus miltus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180° C temperatūroje apie 15 min. Varškę sumalkite ir sumaišykite su kiaušiniais bei kondensuotu pienu. Supilkite ant pyrago pagrindo. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir sudėliokite ant varškės. Kepkite toliau. Baigiant kepti viršų sulaistykite likusiu kondensuotu pienu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis. Praviroje orkaitėje pyragą palikite apie 10 min. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratiniais gabalėliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:03

Obuolių pyragas su imbieru

Tešlai:

300 g minkšto sviesto, 4 kiaušiniai,
200 g cukraus, 200 g miltų,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelis malto imbiero,
4-5 obuoliai, cukraus pudros pabarstymui.

Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite su kepimo milteliais ir imbieru sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Šaukštu sutarkuotus obuolius sudėkite ant tešlos. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:04

Pyragas su obuolių tyre

1 stiklinė obuolių tyrės, 1 kiaušinis,
1 šaukštelis sodos, 1 šaukštelis cukraus,
125 g sviesto, 1 stiklinė razinų,
1,5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis sumaišytų maltų gvazdikėlių ir cinamono,
1 šaukštas kakavos.

Glajui:

2 kiaušinių baltymai,
7-8 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinų rūgšties.

Šokoladinių papuošimų.

Išsukite sviestą, įdėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių, kakavos. Dalimis į tešlą berkite miltus, išsijotus su soda, supilkite obuolių tyrę, nuplautas razinas, gerai išmaišykite ir dėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite orkaitėje apie 1 val. Iškepusį, atvėsusį pyragą išimkite iš formos, dėkite ant paprastos kepimo skardos ir palaistę paruoštu glajumi padžiovinkite orkaitėje. Taip pakartokite keletą kartų. Papuoškite šokoladiniais papuošimais, supjaustykite ir patiekite.[/b]

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:06

Kaimiškas obuolių pyragas

250 g taukų, 0,5 stiklinės vandens,
3 stiklinės miltų, 12 obuolių,
1 stiklinė cukraus, truputis cinamono,
1 kiaušinis pyragui aptepti, 2 obuoliai,
truputis cukraus pyragui papuošti.

Taukus sukite dėdami po kelis šaukštus miltų ir po truputį pildami vandenį. Išminkykite tešlą. Ją atšaldykite ir padalinkite į 2 dalis. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vieną tešlos dalį iškočiokite ir įklokite į skardą. Ant tešlos dėkite supjaustytus obuolius, apibarstykite juos 0,5 stiklinės cukraus bei cinamonu ir uždėkite kitą iškočiotą tešlos dalį. Užlankstykite pyrago kraštus, tešlą subadykite šakute, patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite likusiu cukrumi. Du obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, jas apvoliokite cukruje ir papuoškite pyrago viršų. Pabarstykite cinamonu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustykite gabaliukais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:07

Obuolių pyragas su džemu

Tešlai:
75 g sviesto, 75 g taukų,
100 g cukraus, 1 kiaušinis,
1 šaukštas pieno, 300 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui: [/b
]4 obuoliai,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė persikų džemo.

Aptepimui:

1 stiklinė persikų džemo.

Sviestą, taukus, kiaušinį ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite pieną, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkykite tešlą. Ją 30 min. laikykite šaltai. Įdarui obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Į juos suberkite razinas, paskaninkite cinamonu, supilkite džemą ir gerai išmaišykite. Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiokite 5 mm storio lakštą. Jį įklokite į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrėskite įdarą ir jį uždenkite iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspauskite kraštus. Viršutinį tešlos lakštą subadykite šakute arba balanėle. Pyragą kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje apie 45 min. Iškepusį karštą pyragą aptepkite džemu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 17:08

paprastasis pyragas su obuoliais

1 kiaušinis, 250 g miltų,
150 g sviesto, 100 g cukraus,
8-10 gražesnių antaninių obuolių,
2 šaukšteliai marmelado.

Obuolius nulupkite, supjaustykite skritulėliais, sumeskite į šaltą parūgštintą vandenį, kad nepajuoduotų. Kiaušinį, miltus ir sviestą suminkykite. Tešlą iškočiokite lygiai ir patieskite į formą. Obuolius nusausinkite, dėkite ant tešlos eilėmis taip, kad viena eilė pusiau užklotų kitą. Pašildykite marmeladą ir juo patepkite obuolių paviršių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 16 Rgs 2007, 18:20

Turiu ir aš tą žurnalą. kuriame šie receptai yra įdėti. :D
Nesitingi rašyti tiek daug?

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 16 Rgs 2007, 19:16

Šaunuolė , Ramunė , juk visų žurnalų nesusipirksi , o čia surašęs ir rasi bet kada , juk žurnalai nusimeta... :wink: :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 20:13

Aš žurnalų nekaupiu, todėl nenoriu pamesti. Ir užsiėmimas neblogas :lol:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 16 Rgs 2007, 20:41

Ramunė rašė:Aš žurnalų nekaupiu, todėl nenoriu pamesti. Ir užsiėmimas neblogas :lol:
O man nuo ilgo rašymo kažkas panašau į tai atsitinka :hypno: :D

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 16 Rgs 2007, 21:23

Kiekvienas skirtingai durneja 8) Jei tai taip atsitinka :hypno: -jokiu budu nerasyk,paskui mes kaltos liksim :roll:
O siaip ,tai manau didelis aciukas Ramunei,nes as to zurnalo neturiu,o nusikopinsiu receptukus -ir turiu.ir daugiau tokiu kaip as,manau,yra,kurios neperka visu zurnalu.juk cia ir yra tokia vieta,kad gali kitiems duoti ar parodyti tai,kas idomu.O zmones atsirenka,kas reikalnga.Man ,pvz,daug patiekalu is skyrelio,,kaip gaminama"-nepriimtini tiesiog.bet cia mano reikalas,tai kam ji sureiksmint??
tik prasom negalvoti ,kad as cia su pykciu rasau.Esme-nenoriu,kad ir kitos forumo dalyves nustotu rasyti,ka idomaus randa,nes is daugelio atsirenki,kas tau patinka.o ,kai ner pasirinkimo-negerai.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 16 Rgs 2007, 21:49

AIRENE rašė:Paveiksliuka nusikopink ir prisiartink.Turetu matytis.Man bent matos taip padarius.
Nepavyksta, raštas dar labiau išsilieja. Gal dar kitaip galima? O gal aš ką blogai darau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Rgs 2007, 22:08

Talija rašė:
Ramunė rašė:Aš žurnalų nekaupiu, todėl nenoriu pamesti. Ir užsiėmimas neblogas :lol:
O man nuo ilgo rašymo kažkas panašau į tai atsitinka :hypno: :D
Aš pripratus daug rašyti, nes ir darbe, ir namuose rašau. O savaitgalyje - jau savo malonumui rašinėju :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Rgs 2007, 16:35

o man labiau patinka skaityti nei rasyti :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Rgs 2007, 09:16

o man kaip kada , užeina ir parašinėjimo minutės :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Rgs 2007, 09:30

Aš tai tingiu rašinėti, nes ir taip prisirašinėju visokių straipsnių, kursinių ir pan. Žurnalų nekaupiu, o puslapius su receptais išplėšiu ir segu į papkę. Dar yra receptų sąsiuvinys, kuriame surašyti išversti receptai iš angliškų knygų ar pamatyti per televizorių.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 10:43

o as kaupiu zurnalus Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Rgs 2007, 13:52

Kaupdavau ir aš , po to pamirštu , kas kuriam , o kai reikia susirast staigiai ir šnipštas gaunasi :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 14:57

na cia tai tiesa,tenka pasedeti,kol randi ko ieskojei :oops:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 19 Rgs 2007, 15:06

man dar neuzejo kaupimo manija :D

Skelbti atsakymą