OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
hazel surinko obuoliu pyragus is kaip kas gaminama
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 08 Geg 2008, 15:55, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su obuoliais
200 g sviesto
125 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 citrinos sutarkuota žievelė
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
4 obuoliai
cukraus pudra
Minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę išsukame iki vientisos masės. Į miltus suberiame kepimo miltelius ir po šaukštą įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į sviestu pateptą formą. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname per pusę. Aštriu peiliu išimame sėklas ir įpjauname ruoželius. Obuolių puseles įspaudžiame į tešlą.Kepame 220°-240°C temperatūros orkaitėje.Pyragą puošiame cukraus pudra.
200 g sviesto
125 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g miltų
1 citrinos sutarkuota žievelė
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
4 obuoliai
cukraus pudra
Minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę išsukame iki vientisos masės. Į miltus suberiame kepimo miltelius ir po šaukštą įmaišome į tešlą.
Tešlą supilame į sviestu pateptą formą. Obuolius nuplauname, nulupame, perpjauname per pusę. Aštriu peiliu išimame sėklas ir įpjauname ruoželius. Obuolių puseles įspaudžiame į tešlą.Kepame 220°-240°C temperatūros orkaitėje.Pyragą puošiame cukraus pudra.
As esu skaicius,kad ant pyrago virsaus ,kai dedi obuolius,reik aptepti su tokiu tirpalu-vanduo cukrus ir truputis rugsteles,kad neparuduotu.Bandziau.skonio nesugadino,bet man vistiek sukrito tie obuoliai,nors spalva tikrai isliko sviesi.Tai as kazkaip paskui galvojau,kad turbut obuolius reikejo deti,kai pyragas jau biski apkepes buvo.nu ,tokia nuomone.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių ir chalvos pyragas
Tešlai: 225 g sviesto, 80 g cukraus, 2 kiaušiniai, 270 g miltų.
Įdarui: 700 g rūgščių obuolių, 200 g žemės riešutų chalvos.
Aptepti: kiaušinis, šaukštas pieno, 2 šaukštai cukraus, cinamono.
Sviestą išplakite su cukrumi. Įsukite kiaušinius, įsijokite miltus. Viską gerai išmaišykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir palikite 2 valandas arba visą naktį šaldytuve. Paskui tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir du jos trečdalius tieskite į formą taip, kad kraštai būtų pakelti. Suberkite pusę nuluptų ir susmulkintų obuolių, pabarstykite chalvos trupiniais, paskui vėl berkite sluoksnį obuolių ir vėl chalvos. Galiausiai užklokite likusia tešla, aptepkite kiaušinio, pieno ir cukraus plakiniu, pabarstykite cinamonu. Kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tešlai: 225 g sviesto, 80 g cukraus, 2 kiaušiniai, 270 g miltų.
Įdarui: 700 g rūgščių obuolių, 200 g žemės riešutų chalvos.
Aptepti: kiaušinis, šaukštas pieno, 2 šaukštai cukraus, cinamono.
Sviestą išplakite su cukrumi. Įsukite kiaušinius, įsijokite miltus. Viską gerai išmaišykite, suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir palikite 2 valandas arba visą naktį šaldytuve. Paskui tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir du jos trečdalius tieskite į formą taip, kad kraštai būtų pakelti. Suberkite pusę nuluptų ir susmulkintų obuolių, pabarstykite chalvos trupiniais, paskui vėl berkite sluoksnį obuolių ir vėl chalvos. Galiausiai užklokite likusia tešla, aptepkite kiaušinio, pieno ir cukraus plakiniu, pabarstykite cinamonu. Kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragėliai su obuoliais
200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 400-500 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, obuolių, džemo arba uogienės, druskos, cukraus pudros.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, kol bus trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Kai tešla atvės, iškočiokite 3-4 mm storio lakštą ir stikline išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po dvi nuluptų obuolių skilteles, ant jų - šaukštelį džemo ir užvožkite likusiais tešlos apskritimais. Kraštelius gerai užspauskite. Pyragėlius aptepkite likusio kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Pravėsusius pabarstykite cukraus pudra.
200 g sviesto, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 400-500 g miltų, šaukštelis kepimo miltelių, obuolių, džemo arba uogienės, druskos, cukraus pudros.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir ištrinkite pirštais, kol bus trupiniai. Tada įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Kai tešla atvės, iškočiokite 3-4 mm storio lakštą ir stikline išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po dvi nuluptų obuolių skilteles, ant jų - šaukštelį džemo ir užvožkite likusiais tešlos apskritimais. Kraštelius gerai užspauskite. Pyragėlius aptepkite likusio kiaušinio plakiniu ir šaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Pravėsusius pabarstykite cukraus pudra.
Obuolių pyragas
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas sviesto arba margarino
1-2 šaukštai vandens (jeigu reikia)
4-5 obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis cinamono
kokosų papuošimui
Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir cukraus, pabarstome cinamonu ir uždengiame kitu tešlos lakštu.
Pyrago viršų pabarstome cukrumi ir kepame apie 1 val.
Iškepusį pyragą papuošiame cukrumi bei kokosais.
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas sviesto arba margarino
1-2 šaukštai vandens (jeigu reikia)
4-5 obuoliai
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelis cinamono
kokosų papuošimui
Iš kiaušinio, miltų, grietinės ir sviesto (arba margarino) išminkome tešlą. Jeigu reikia, įpilame truputį vandens.
Iš tešlos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
Į riebalais pateptą skardą dedame tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių ir cukraus, pabarstome cinamonu ir uždengiame kitu tešlos lakštu.
Pyrago viršų pabarstome cukrumi ir kepame apie 1 val.
Iškepusį pyragą papuošiame cukrumi bei kokosais.
OBUOLINIS KEKSAS
- 4 kiaušiniai,
- 1 stiklinė cukraus,
- 1 stiklinė aliejaus,
- 2 stiklinės miltų,
- 1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių,
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
OBUOLIŲ PYRAGAS SU IRISŲ GLAISTU
Pyragui:
Persijokite miltus į indą, suberkite prieskonius, druską bei kepimo miltelius. Sviestą bei cukrų sudėkite į kitą indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilkite kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę per 3 kartus supilkite persijotus miltus ir viską kas kart įpylus gerai išmaišykite. Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę. Nulupkite obuolius, sutarkuokite stambia tarka ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite tarkuotus obuolius ir razinas į sviesto masę ir sumaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ištepkite pyrago formą sviestu ir į dugną įklokite kepimo popieriaus. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių šaukštu ar mentele. Kepkite pyragą 45-55 min., arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas smeigtukas neaplips tešla. Išimkite pyragą iš orkaitės, palikite kad kiek atvėstų, išimkite iš formos ir padėkite ant grotelių, kad atvėstų visiškai.
Aptepkite pyrago viršų glaistu ir patiekite. Skanaus!
Pyragui:
- 150g rudo cukraus
- 150g sviesto
- 3 kiaušinių
- 2 didelių obuolių
- 100g razinų
- 1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių
- 200g persijotų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. malto imbiero
- 3 v.š. tamsaus muscovado cukraus
- 1 v.š. sviesto
- 250g mascarpone
Persijokite miltus į indą, suberkite prieskonius, druską bei kepimo miltelius. Sviestą bei cukrų sudėkite į kitą indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilkite kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę per 3 kartus supilkite persijotus miltus ir viską kas kart įpylus gerai išmaišykite. Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę. Nulupkite obuolius, sutarkuokite stambia tarka ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite tarkuotus obuolius ir razinas į sviesto masę ir sumaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Ištepkite pyrago formą sviestu ir į dugną įklokite kepimo popieriaus. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių šaukštu ar mentele. Kepkite pyragą 45-55 min., arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas smeigtukas neaplips tešla. Išimkite pyragą iš orkaitės, palikite kad kiek atvėstų, išimkite iš formos ir padėkite ant grotelių, kad atvėstų visiškai.
Aptepkite pyrago viršų glaistu ir patiekite. Skanaus!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Šiandienis pyragas. Eigos nefotkinau nes reikai viską tik sumest ir išmaišyt, eiliškumas nebūtinas.
Obuolių pyragas su saldžiu padažu
2 kiaušiniai;
1-1,5 puodelis cukraus (galima dalį baltojo cukraus pakeisti ruduoju);
1 puodelis aliejaus;
2 puodeliai miltų (naudoti „Karališkus“ arba paprastus kelis kartus persijoti);
2 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
4 obuoliai (nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais);
0,5 puodelio lazdyno riešutų (pakepinti, nuimti odelę ir susmulkinti; nėra būtini).
Padažui:
50 g sviesto;
2 š. miltų;
1 puodelis grietinėlės
0,25 puodelio baltojo cukraus;
0,25 puodelio rudojo cukraus.
Pyragui visus produktus sudėti į indą ir išmaišyti šaukštu (mikserio nenaudoti). Tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Padažui visus produktus sumaišyti, pakaitinti, kol užvirs ir pora minučių pavirti ant silpnos ugnies maišant.
Pyragą patiekti užpiltą karštu padažu.
Obuolių pyragas su saldžiu padažu
2 kiaušiniai;
1-1,5 puodelis cukraus (galima dalį baltojo cukraus pakeisti ruduoju);
1 puodelis aliejaus;
2 puodeliai miltų (naudoti „Karališkus“ arba paprastus kelis kartus persijoti);
2 a.š. cinamono;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
4 obuoliai (nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais);
0,5 puodelio lazdyno riešutų (pakepinti, nuimti odelę ir susmulkinti; nėra būtini).
Padažui:
50 g sviesto;
2 š. miltų;
1 puodelis grietinėlės
0,25 puodelio baltojo cukraus;
0,25 puodelio rudojo cukraus.
Pyragui visus produktus sudėti į indą ir išmaišyti šaukštu (mikserio nenaudoti). Tešlą sudėti į sviestu išteptą kepimo indą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Padažui visus produktus sumaišyti, pakaitinti, kol užvirs ir pora minučių pavirti ant silpnos ugnies maišant.
Pyragą patiekti užpiltą karštu padažu.