OBUOLIŲ PYRAGAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bal 2007, 16:56

Na, salduolės, Paveikslėlis Paaiškinkit man, neišmanėlei, kuo skiriasi keksas nuo bobosPaveikslėlis Kiek žiūriu, forma - tai kekso, o vadinasi ne taip Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 18:20

kaip pavadinsi,taip nepagadinsi,svarbu,kad skanu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 18:42

Tai niekuo ir nesiskiria tik pavadinimu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 18:54

Ramunė rašė:Tai niekuo ir nesiskiria tik pavadinimu Paveikslėlis
man atrodo,kad ne,bet jei labai nori galiu pasidomėti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 18:59

Jei nesunkuPaveikslėlis Įdomu būtų sužinoti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 19 Bal 2007, 19:03

Keksas gali buti ivairiu formu(esme-teslos sudetyje),o boba-tai jau ir forma svarbi-tai ratas su tusciu viduriu.Bet tik nezinau,ar cia svarbu teslos sudetis,bet tikriausiai,boba-keksas,kepinys keptas apvalioje formoje su tusciu viduriuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 19:27

AIRENE rašė:Keksas gali buti ivairiu formu(esme-teslos sudetyje),o boba-tai jau ir forma svarbi-tai ratas su tusciu viduriu.Bet tik nezinau,ar cia svarbu teslos sudetis,bet tikriausiai,boba-keksas,kepinys keptas apvalioje formoje su tusciu viduriuPaveikslėlis
o man atrodo ,kad ne tik tuo :merg2:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 19 Bal 2007, 19:31

Nu tai dar kuo???Nu paziurim www.virejai.lt -ten zodynelis yra :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 19:35

dar neradau,bet radau,kad nebiskvytas reikia sakyti,o akytpiragis :shock:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 19 Bal 2007, 19:44

,,boba kepama specialioje formoje, bobų aukštis gali būti įvairus-nuo 60 iki 90 cm.Apačia turi būti platesnė, o viršus siauresnis. Jų yra įvairiausių:sultingų, margų, vaisinių, riešutinių, duoninių ir kt."-cituoju..
O keksas-pagal kepinio ingridientu sudeti.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Bal 2007, 19:53

viskas aisku,kad niekas neaisku.......Zodziu,niekuom nesiskiria :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2007, 20:07

Kaip ir sakei, Tutsi< kaip pavadinsi, taip ir bus gerai Paveikslėlis

Svečias

Standartinė Svečias » 19 Bal 2007, 20:18

gal kas gamino marcipanine mase ir gali pasidalinti patirtim? :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 20 Bal 2007, 12:34

Apie marcipanine mase yra cia kazkur daug prirasyta.Reik pasiknist po forumo temas gerai. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Bal 2007, 16:36

tikrai yra,gal prie tortu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 15:00

OBUOLIŲ IR VYNO PYRAGAS

Tešlai:

125 g sviesto,
125g cukraus,
1 kiaušinio,
250 gmiltų,
1 pak. vanilinio cukraus,
šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui :

750 ml balto vyno,
1 pak. vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
2 pak. " Dr Oetker" vanilinio pudingo miltelių.

Be to :

1 kg obuolių,
400 g plakamosios grietinėlės,
malto cinamono pabarstyti.

Užminkome tešlą, įklojame į riebalais išteptą torto formą, pakeldami aukštesnius kraštus. Ant tešlos paskirstome stambiai sutarkuotus obuolius.

Cukrų, van. cukrų ir pudingo miltelius išmaišome su trupučiu vyno, supilame į iki virimo pakaitintą likusį vyną, trumpai užviriname ir apipilame obuolius. Kepame apie 90 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsimane.
Patiekiant viešuje paskirstome su standikliu išplaktą grietinėlę ir apibarstome cinamonu.
Prikabinti failai
HPIM0195.jpg
HPIM0195.jpg (46.13 KiB) Peržiūrėta 3401 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 15:01

Kepant OBUOLIŲ IR VYNO pyragą vyną galima pakeisti sidru ar obuolių sultimis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 15:07

OBUOLIŲ PYRAGAS SU GRIETINĖLĖS KREMU

Tešlai:

180 g sviesto,
180 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių kep. miltelių,
460 g miltų,
20 g kakavos miltelių.

Įdarui:

5 nuluptų obuolių.

Kremui:

400 g neriebios tirštos grietinės,
200 g grietinėlės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 pak.van cukraus.

Užminkome tešlą ir pusę jos sudedame į torto formą. Viršuje tolygiai paskirstome smulkiai pjaustytus obuolius. Kremui skirtus produktus išplakame ir užpilame ant obuolių. Iš likusios tešlos išpjaustome ornamentus ir sudedame ant kremo. Kepame 40 min. 180 laipsnių temp.
Prikabinti failai
HPIM0197.jpg
HPIM0197.jpg (44.68 KiB) Peržiūrėta 3399 karus(ų)

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 22 Bal 2007, 20:14

Ir vėl tie paveiksliukai vilioja Paveikslėlis na nieko, išsikepsiu apelsininį keksą, o tada jau iš visų Ramunės įdėtų receptų rinksiuosi kitą sekančiam kartui. Tik bus labai suku išsirinkti, nes visi laaabai gundo. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Bal 2007, 21:13

Ramune paliko ziauri gundytoja :evil: !!!Nors jei jau pati predejo pyragus kept,reiskia,mes ne mazesnes :roll: :roll: :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 21:17

AIRENE rašė:Ramune paliko ziauri gundytoja :evil: !!!Nors jei jau pati predejo pyragus kept,reiskia,mes ne mazesnes :roll: :roll: :roll:
Aš tokia nesalduolė buvau, o kas paliko Paveikslėlis Džiaugiuosi bent Hazel prie mėsytės arčiau privedusi. PaveikslėlisGal dar kas nors prisidės Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Bal 2007, 21:18

O kai jau atsibos tos nuotraukytės iš žurnaliukų perfotkintos, mandagiai ir švelniai pasakykit. PaveikslėlisNebedėsiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 11:37

dek,dek....kaip cia mes dabar atimsim is taves ta malonuma 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2007, 12:36

Kai ateis įkvėpimas - pavarysiu. Kažko po sekmadienio - tingisiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 13:20

ne tau vienai taip buna Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 29 Bal 2007, 09:39

VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų

Kiaušinių tryniais išsukami su cukrumi, sudedama varškė, džiūvėsėliai. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis, razinos nuplikomos verdančiu vandeniu. Į masę sudedami obuoliai, razinos, paskiausiai - išplakti kiaušinių baltymai. Dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama apie 45min vidutinio karštumo orkaitėje. Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 12:43

kai yra varskes,neturiu obuoliu,kai yra obuoliu,nera varskes...kai yra ir to ir to.recepto nezinau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 02 Geg 2007, 18:58

tutsi rašė:kai yra varskes,neturiu obuoliu,kai yra obuoliu,nera varskes...kai yra ir to ir to.recepto nezinau Paveikslėlis
ir taip niekada neišbandai... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Geg 2007, 19:09

tikrai isbandysiu,is principo :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Geg 2007, 17:31

tutsi rašė:tikrai isbandysiu,is principo :roll:
ir labai gerai :geles: nepamiršk atsiliepimų :wink:

Skelbti atsakymą