OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Nu tai dar kuo???Nu paziurim www.virejai.lt -ten zodynelis yra
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
OBUOLIŲ IR VYNO PYRAGAS
Tešlai:
125 g sviesto,
125g cukraus,
1 kiaušinio,
250 gmiltų,
1 pak. vanilinio cukraus,
šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui :
750 ml balto vyno,
1 pak. vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
2 pak. " Dr Oetker" vanilinio pudingo miltelių.
Be to :
1 kg obuolių,
400 g plakamosios grietinėlės,
malto cinamono pabarstyti.
Užminkome tešlą, įklojame į riebalais išteptą torto formą, pakeldami aukštesnius kraštus. Ant tešlos paskirstome stambiai sutarkuotus obuolius.
Cukrų, van. cukrų ir pudingo miltelius išmaišome su trupučiu vyno, supilame į iki virimo pakaitintą likusį vyną, trumpai užviriname ir apipilame obuolius. Kepame apie 90 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsimane.
Patiekiant viešuje paskirstome su standikliu išplaktą grietinėlę ir apibarstome cinamonu.
Tešlai:
125 g sviesto,
125g cukraus,
1 kiaušinio,
250 gmiltų,
1 pak. vanilinio cukraus,
šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui :
750 ml balto vyno,
1 pak. vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
2 pak. " Dr Oetker" vanilinio pudingo miltelių.
Be to :
1 kg obuolių,
400 g plakamosios grietinėlės,
malto cinamono pabarstyti.
Užminkome tešlą, įklojame į riebalais išteptą torto formą, pakeldami aukštesnius kraštus. Ant tešlos paskirstome stambiai sutarkuotus obuolius.
Cukrų, van. cukrų ir pudingo miltelius išmaišome su trupučiu vyno, supilame į iki virimo pakaitintą likusį vyną, trumpai užviriname ir apipilame obuolius. Kepame apie 90 min. 180 laipsnių temperatūroje. Atvėsimane.
Patiekiant viešuje paskirstome su standikliu išplaktą grietinėlę ir apibarstome cinamonu.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0195.jpg (46.13 KiB) Peržiūrėta 4925 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
OBUOLIŲ PYRAGAS SU GRIETINĖLĖS KREMU
Tešlai:
180 g sviesto,
180 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių kep. miltelių,
460 g miltų,
20 g kakavos miltelių.
Įdarui:
5 nuluptų obuolių.
Kremui:
400 g neriebios tirštos grietinės,
200 g grietinėlės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 pak.van cukraus.
Užminkome tešlą ir pusę jos sudedame į torto formą. Viršuje tolygiai paskirstome smulkiai pjaustytus obuolius. Kremui skirtus produktus išplakame ir užpilame ant obuolių. Iš likusios tešlos išpjaustome ornamentus ir sudedame ant kremo. Kepame 40 min. 180 laipsnių temp.
Tešlai:
180 g sviesto,
180 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštelių kep. miltelių,
460 g miltų,
20 g kakavos miltelių.
Įdarui:
5 nuluptų obuolių.
Kremui:
400 g neriebios tirštos grietinės,
200 g grietinėlės,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
1 pak.van cukraus.
Užminkome tešlą ir pusę jos sudedame į torto formą. Viršuje tolygiai paskirstome smulkiai pjaustytus obuolius. Kremui skirtus produktus išplakame ir užpilame ant obuolių. Iš likusios tešlos išpjaustome ornamentus ir sudedame ant kremo. Kepame 40 min. 180 laipsnių temp.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0197.jpg (44.68 KiB) Peržiūrėta 4923 karus(ų)
VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Kiaušinių tryniais išsukami su cukrumi, sudedama varškė, džiūvėsėliai. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis, razinos nuplikomos verdančiu vandeniu. Į masę sudedami obuoliai, razinos, paskiausiai - išplakti kiaušinių baltymai. Dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama apie 45min vidutinio karštumo orkaitėje.
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Kiaušinių tryniais išsukami su cukrumi, sudedama varškė, džiūvėsėliai. Obuoliai supjaustomi plonomis skiltelėmis, razinos nuplikomos verdančiu vandeniu. Į masę sudedami obuoliai, razinos, paskiausiai - išplakti kiaušinių baltymai. Dedama į riebalais išteptą skardą ir kepama apie 45min vidutinio karštumo orkaitėje.