į gimtadienį važiuodama galėsi nusipirktitutsi rašė:kad neturiu namuose,o i parduotuve nueiti nera norinciuHazel rašė:nekepiau o kodėl džiūvėsių nenori dėti?tutsi rašė:VARŠKĖS IR OBUOLIŲ PYRAGAS
0.5kg varškės,
0.5kg obuolių,
150g cukraus(maždaug 6 šaukštai),
3 kiaušiniai,
2šaukštai džiūvėsėlių,
100g razinų
Hazel,ar kepei sita pyraga,miltu nereikia ir ar butini dziuveseliai
OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
OBUOLIŲ PYRAGAS:
6/7 obuoliai
6 kiaušiniai
1.5 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
cinamono
PARUOŠIMAS: kiaušinius suplakti su cukrumi, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išsukti tirštą tešlą. Į ją supilti norimą kiekį obuolių grežinėlių. Tešlą krėsti į sviestu išteptą skardą, pabarstyti cinamonu. Kepti apie 1val. 200 laipsnių temp. Skanaus
6/7 obuoliai
6 kiaušiniai
1.5 stiklinės cukraus
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
cinamono
PARUOŠIMAS: kiaušinius suplakti su cukrumi, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išsukti tirštą tešlą. Į ją supilti norimą kiekį obuolių grežinėlių. Tešlą krėsti į sviestu išteptą skardą, pabarstyti cinamonu. Kepti apie 1val. 200 laipsnių temp. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- foto 002.jpg (32.36 KiB) Peržiūrėta 5548 karus(ų)
Obuolių ir varškės pyragas
Tešla
15 sausainių
2 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto arba margarino
Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase.
Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apipabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.
Tešla
15 sausainių
2 valgomieji šaukštai cukraus
50 g sviesto arba margarino
Pirmajam įdaro sluoksniui
4 rūgštoki obuoliai
4 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas cinamono
25 g sviesto arba margarino
Antrajam įdaro sluoksniui
1 pakelis (250 g) varškės
200 ml grietinėlės
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui
150 ml grietinėlės
laimo vaisiaus arba citrinos
Sutrinkite sausainius ir ištirpinkite riebalus. Sumaišykite sutrintus sausainius, riebalus ir cukrų. Tešlą sudėkite į apvalią formą su išimamu dugnu.
Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Pakepinkite juos riebaluose kartu su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės. Sudėkite obuolius į formą su sausainių mase.
Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Supilkite masę ant obuolių ir padėkite šaltai.
Suplakite grietinėlę. Nuimkite formos kraštą ir papuoškite grietinėle pyrago viršų. Galite apipabarstyti tarkuota laimo vaisiaus ar citrinos žievele.
- Prikabinti failai
-
- applecheesecake.jpg (10.42 KiB) Peržiūrėta 5518 karus(ų)
Pyragas su obuoliais
3,5 pakeli0 po 180 g sausainių,
200 g sviesto,
7 dideli tarkuoti obuoliai,
3 stiklinės obuolių sulčių,
1 stiklinė cukraus,
30 g želatinos.
Želatiną ištirpinti 1,5 stiklinės sulčių. Sviestą išsukti su cukrumi. Obuolius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Į atvėsintą želatiną supilti likusias sultis. Viską labai gerai sumaišyti su sulaužytais sausainiais ir supilti į norimą formą. Palikti kol sustings.
3,5 pakeli0 po 180 g sausainių,
200 g sviesto,
7 dideli tarkuoti obuoliai,
3 stiklinės obuolių sulčių,
1 stiklinė cukraus,
30 g želatinos.
Želatiną ištirpinti 1,5 stiklinės sulčių. Sviestą išsukti su cukrumi. Obuolius nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Į atvėsintą želatiną supilti likusias sultis. Viską labai gerai sumaišyti su sulaužytais sausainiais ir supilti į norimą formą. Palikti kol sustings.
- Prikabinti failai
-
- pyragas_su_obouliais.gif (13.84 KiB) Peržiūrėta 5512 karus(ų)
Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Ar turit mėgstamiausią pyragą? Aš seniau dažnai kepdavau vis kitokius, bet vieną kartą trapų kai pabandžiau,
http://www.blogas.lt/forelle/215450/obu ... ragas.html
niekas jokių kitų net nenori ką bekepčiau, visada sako, anas vis tiek skenesnis.
http://www.blogas.lt/forelle/215450/obu ... ragas.html
niekas jokių kitų net nenori ką bekepčiau, visada sako, anas vis tiek skenesnis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
AIRENE rašė:Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
Viskas gerai., o tešlą kur dėt? Noriu kept, gal parašysi? Ačiū
Ramune , čia man rodos ta tešla ir yra miltų , manų kruopų mišinys . Jį pabarstai tada dedi obuolius ir taip sloksniuoji keletą kartųRamunė rašė:AIRENE rašė:Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
Viskas gerai., o tešlą kur dėt? Noriu kept, gal parašysi? Ačiū