OBUOLIŲ PYRAGAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tutsi panorėjo, aš pradėsiu
Mano firminis obuolių pyragas, dar nė karto nepavedė, brangusis
4-6 obuoliai (pagal dydį),
1 kiaušinis ir 1 trynys ( geriausia naminis - rudas ),
1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 saukštas riebios grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštelis cinamono.
1-2 šaukštai vandens ( jei reikės).
Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Iš kiaušinio, trynio, sviesto, grietinės, cukraus, miltų ir ( jei reikia) vandens, užminkom tešlą. Iš jos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Skardą ištepame aliejumi( sviestu), pabarstome džiūvėsiais ir dedame vieną lakštą. Jį gražiai apdedame obuoliais, pabarstome cinamonu( galima ir skaldytais riešutais).Tada vėl lakštas ir vėl obuoliai...
Paskutinis - tešla. Kepame apie 1 valandą.
Barstome cukraus pudra, kas mėgsta - kokosu, riešutais, ar niekuo.
Mano firminis obuolių pyragas, dar nė karto nepavedė, brangusis
4-6 obuoliai (pagal dydį),
1 kiaušinis ir 1 trynys ( geriausia naminis - rudas ),
1 stiklinė miltų,
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 saukštas riebios grietinės,
1 stiklinė cukraus,
1 šaukštelis cinamono.
1-2 šaukštai vandens ( jei reikės).
Obuolius nulupame, išimame sėklides ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Iš kiaušinio, trynio, sviesto, grietinės, cukraus, miltų ir ( jei reikia) vandens, užminkom tešlą. Iš jos iškočiojame 4 plonus lakštus.
Skardą ištepame aliejumi( sviestu), pabarstome džiūvėsiais ir dedame vieną lakštą. Jį gražiai apdedame obuoliais, pabarstome cinamonu( galima ir skaldytais riešutais).Tada vėl lakštas ir vėl obuoliai...
Paskutinis - tešla. Kepame apie 1 valandą.
Barstome cukraus pudra, kas mėgsta - kokosu, riešutais, ar niekuo.
OBUOLIŲ PYRAGAI skyrelyje "Kaip kas gaminama"
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Obuolių pyragas (vigpetr)
forumas/viewtopic.php?t=7322
OBUOLIŲ PYRAGAS (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6622
Paprastas obuolių pudingas (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=6675
Pyragas "Obuolių ruduo" (Guci)
forumas/viewtopic.php?t=6597
Obuolių pyragas su kepure (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6562
Aguoninis obuolių pyragas (Mille)
forumas/viewtopic.php?t=7385
ITALIŠKAS PLOKŠTAINIS (Siesta)
forumas/viewtopic.php?t=7467
Sausas obuolių pyragas pagal Airenę (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=7236
Japoniškas aguonų obuolių pyragas (merope87)
forumas/viewtopic.php?t=7025
Pyragas su varške ir obuoliais (Forelle)
forumas/viewtopic.php?t=7055
Improvizacija obuolių pyrago tema (Lilina)
forumas/viewtopic.php?t=6643
Kalėdinis pyragas su razinomis ir obuoliais (Tina)
forumas/viewtopic.php?t=6884
Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas (Talija)
forumas/viewtopic.php?t=6797&sid=8330bb ... aa3495626e
Varškės - obuolių keksas (erneka)
forumas/viewtopic.php?t=6769&sid=8330bb ... aa3495626e
Greitas obuolių pyragėlis (Ramunė)
forumas/viewtopic.php?t=6581
Margas pyragas su obuoliais (Tutsi)
forumas/viewtopic.php?t=6558
ITALISKAS OBUOLIU PYRAGAS (zuikaite)
forumas/viewtopic.php?t=6221
Štrudėlis
forumas/viewtopic.php?t=7317&highlight= ... trud%EBlis
Paskutinį kartą redagavo Hazel 08 Geg 2008, 17:28, redaguota 1 kartą(us).
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Kaip ir zadejau. Tik, deja, su medumi nerandu recepto. Bet uz tat siulau daug kartu isbandyta ir visada pavykusi obuoliu pyrago varianta...
Italiskas obuoliu pyraga
6 obuoliai (geriau rugstesni, pvz. antaniniai),
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai,
2 stiklines miltu,
2 sauksteliai kepimo milteliu,
1 stikline (galima ir maziau ir daugiau) susmulkintu dziovintu vaisiu.
Obuolius supjaustyti kubeliais, apiberti cukrumi, sudeti vaisius ir 1 valanda palikti pasistoveti, kad isiskirtu sultys. Po to imusti kiausinius, suberti miltus, kepimo miltelius. Gerai viska sumaisyti. Kepti vidutiniskai ikaitintoje orkaiteje (mazdaug 180ºC) apie 40 min. Karta man pavyko iskepi per 20 min. Gavosi kaip niekad gerai Skanaus!!!!
Italiskas obuoliu pyraga
6 obuoliai (geriau rugstesni, pvz. antaniniai),
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai,
2 stiklines miltu,
2 sauksteliai kepimo milteliu,
1 stikline (galima ir maziau ir daugiau) susmulkintu dziovintu vaisiu.
Obuolius supjaustyti kubeliais, apiberti cukrumi, sudeti vaisius ir 1 valanda palikti pasistoveti, kad isiskirtu sultys. Po to imusti kiausinius, suberti miltus, kepimo miltelius. Gerai viska sumaisyti. Kepti vidutiniskai ikaitintoje orkaiteje (mazdaug 180ºC) apie 40 min. Karta man pavyko iskepi per 20 min. Gavosi kaip niekad gerai Skanaus!!!!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Drožk į :
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį
Tik prasom ant manes nesaukti,as jautri....... Buvau ir radau,ne is obuoliu,bet tooooki-kepsiu plikituku kalnaRamunė rašė:Drožk į :
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinau aš toookias jautruoles, kad tik kas, taitutsi rašė:Tik prasom ant manes nesaukti,as jautri....... Buvau ir radau,ne is obuoliu,bet tooooki-kepsiu plikituku kalnaRamunė rašė:Drožk į :
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
Ten rasi Sluoksniuotą obuolių pyragą ir Obuolių pyragą su riešutais.
Yra ir daugiau.
Gal rasi tokį, na va tokį
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Radau šios dienos "Brigitoj"
Tutsi, gal čia bus toooooks, štai tooooks
PIKANTIŠKAS OBUOLIŲ IR CINAMONO PYRAGAS
8 - 9 porcijos
350 g iškočiotos trapios tešlos,
100 g maltų migdolų,
50 g sviesto,
6 nuluptų, plonais griežinėliais supjautytų obuolių,
5 šaukštų cukraus,
2 šaukštų abrikosų džemo,
25 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 kiaušinių,
65 g cukraus pudros.
Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais.
Keptuvėjeištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skystį ir sudėti obuolius ant tešlos.Paviršių išlyginti.Ištirpinti abrikosų džemą ir aptepti pyrago paviršių.Grietinėlę, vanilės ekstraktą, prieskonius, kiaušinius ir cukraus pudrą suplakti. Sudėti ant obuolių masės ir kepti 35-40 min. Leisti atšalti. Tada suvynioti į plėvelę ir 6 - 8 valandom dėti į šaldiklį.
Galima šaldiklyje laikyti iki 1 mėnesio.
Tutsi, gal čia bus toooooks, štai tooooks
PIKANTIŠKAS OBUOLIŲ IR CINAMONO PYRAGAS
8 - 9 porcijos
350 g iškočiotos trapios tešlos,
100 g maltų migdolų,
50 g sviesto,
6 nuluptų, plonais griežinėliais supjautytų obuolių,
5 šaukštų cukraus,
2 šaukštų abrikosų džemo,
25 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
1 šaukštelio malto cinamono,
1/4 šaukštelio malto imbiero,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
2 kiaušinių,
65 g cukraus pudros.
Kepimo formas nuimamu dugnu iškloti tešla, subadyti šakute ir kepti 20 min. Išėmus iš formų, pabarstyti migdolais.
Keptuvėjeištirpinti sviestą,sudėti obuolius ir kepti ant silpnos ugnies 10-12 min.Suberticukrų, dar pakepti 10 min. maišant.Leisti atšalti.Tada nupilti atsiradusį skystį ir sudėti obuolius ant tešlos.Paviršių išlyginti.Ištirpinti abrikosų džemą ir aptepti pyrago paviršių.Grietinėlę, vanilės ekstraktą, prieskonius, kiaušinius ir cukraus pudrą suplakti. Sudėti ant obuolių masės ir kepti 35-40 min. Leisti atšalti. Tada suvynioti į plėvelę ir 6 - 8 valandom dėti į šaldiklį.
Galima šaldiklyje laikyti iki 1 mėnesio.
Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą mergaitės darys, man va davė receptą
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime
Nemėgstu ilgų pagiriamųjų žodžių, pasakysiu tik tiek ,kad man patiko dar karamelinių ledų ant viršaus uždėjo – išvis pasakaHazel rašė:Ketvirtadienį ragausiu obuolių pudingą mergaitės darys, man va davė receptą
PRANCŪZIŠKAS OBUOLIU PUDINGAS
3 Kiaušiniai,skardinė sutirštinto pieno su cukrumi,3 dideli obuoliai, 50g sviesto, šaukštelis cinamono. Šaukštelis vanil cukraus,pusė st razinų, 200g prancūziško džiovinto batonu kubelių
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sviestą ištirpintii stiklinėje karšto vandens. Kiaušinius išplakti maišikliu, plakant plona srovele supilti sutirštintą pieną, ištirpintą sviestą, vanil cukrų ir cinamoną. Į šią masę sudėti obuolius, batono kubelius, razinas, viska gerai išmaišyti. Sudėti į riebalais išteptą kepimo indą. Kepti orkaitėje.
Manau, kad skaniai gausis, tik tas pudingas kepa apie 1 val, taigi labai ilgai laukti, bet tikiuosi, kad per tas 2 pamokas suspėsime
Jei kas darys šį pudingą, turiu kelis patarimus:
1.Nepagailėti razinų
2.Kepti tokioje skardoje, kad pudingas gautųsi aukštas. Mes kepėme tokioje skardoje, kad išėjo didelis gabalas ir plonas sluoksnis, bet geriau kepti kitokioje skardoje.
3.valgyti su ledais
Obuoliu pyragas
200g miltu
70g sviesto
80g cukraus
1-2 kiausiniai (pas mane uzrasyta - geriau 2)
1/2 pakelio kepimo milteliu (arba 1 saustelis sodos, gesinti grietineje)
vanilinio cukraus dar dedu
citrinos zievele(nebutinai)
pieno (jei reikia)
750g obuoliu
2-4 saukstai cukraus obuoliams pabarstyti
1 saukstas cinamono
1) Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaisyti su cukrumi ir cinamonu. Geriau, kad pastovetu 1-1,5 val.
2) Sviesta gerai issukti, i ji pakaitomis sudeti kiausinius ir cukru. Viska gerai maisant, sudeti prieskonius, miltus, kepimo milt., jeigu reikia, pieno tiek, kad tesla sunkiai kristu nuo sauksto.
3) Forma istepti sviestu, supilti tesla, ant virsaus sudeti obuolius. 30-40 min. kepti vidutinio karstumo orkaiteje (kiek tas yr, nezinau) PS, i orkaite galima ideti bleka su vandeniu, bet tuomet keps 1-1,5 val.
4) Iskepta galima apiberti cukraus pudra.
Saltinis: Kolukietes namu ukis, ~1968m.
200g miltu
70g sviesto
80g cukraus
1-2 kiausiniai (pas mane uzrasyta - geriau 2)
1/2 pakelio kepimo milteliu (arba 1 saustelis sodos, gesinti grietineje)
vanilinio cukraus dar dedu
citrinos zievele(nebutinai)
pieno (jei reikia)
750g obuoliu
2-4 saukstai cukraus obuoliams pabarstyti
1 saukstas cinamono
1) Obuolius nulupti, supjaustyti, sumaisyti su cukrumi ir cinamonu. Geriau, kad pastovetu 1-1,5 val.
2) Sviesta gerai issukti, i ji pakaitomis sudeti kiausinius ir cukru. Viska gerai maisant, sudeti prieskonius, miltus, kepimo milt., jeigu reikia, pieno tiek, kad tesla sunkiai kristu nuo sauksto.
3) Forma istepti sviestu, supilti tesla, ant virsaus sudeti obuolius. 30-40 min. kepti vidutinio karstumo orkaiteje (kiek tas yr, nezinau) PS, i orkaite galima ideti bleka su vandeniu, bet tuomet keps 1-1,5 val.
4) Iskepta galima apiberti cukraus pudra.
Saltinis: Kolukietes namu ukis, ~1968m.
Labai paprastas, bet labai skanus obuolinis pyragas
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 stiklinė cukraus (padalinti pusiau į atskirus indelius)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
150 g sviesto
6-9 obuoliai
cinamono
Miltus, manų kruopas, pusę cukraus ir kepimo miltelius išmaišyti. Obuolius sutarkuoti burokine tarka.
Kepimo skardelę ištepti aliejumi ir užbarstyti mišinio, plonai dėti tarkuotų obuolių ir pabarstyti cinamonu. Toliau vėl - mišinys, obuoliai ir cinamonas, ir taip 3 ar 4 sluoksniai. Viršutinis sluoksnis - obuolių, ant jų užberti antrą pusę cukraus. Tada ištirpinti sviestą ir užpilti ant viršaus.
Kepti 180 C temperatūroje apie 50 min.