PADAŽAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Padažas prie mėsos
Su svogūnais. Nuluptus gumbus sutarkuojame stambia tarka, svogūnus susmulkiname, sumaišome, apibarstome miltais ir pakepiname aliejuje iki auksinės spalvos. Tada sudedame į puodą, užpilame verdančia grietinėle ir viską paverdame apie 3 min., po to įberiame druskos ir išplakame mikseriu iki purumo.
Su svogūnais. Nuluptus gumbus sutarkuojame stambia tarka, svogūnus susmulkiname, sumaišome, apibarstome miltais ir pakepiname aliejuje iki auksinės spalvos. Tada sudedame į puodą, užpilame verdančia grietinėle ir viską paverdame apie 3 min., po to įberiame druskos ir išplakame mikseriu iki purumo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų padažas grilio patiekalams
1 puodelis alyvų aliejaus
0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto
2-3 pomidorai
1 agurkas
garstyčių miltelių
cukrus
druską
baltieji pipirai
Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų.
1 puodelis alyvų aliejaus
0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto
2-3 pomidorai
1 agurkas
garstyčių miltelių
cukrus
druską
baltieji pipirai
Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiškas dažinys
115 g tepamo grietininio sūrio
1/2 puoduko majonezo (1 puodukas - 250 ml)
1 nedidelis baltas svogūnas
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių
1 šaukštas ančiuvių pastos
1 kietai virtas kiaušinis
pipirų
Į dubenėlį sudėti kambario temperatūros grietininį sūrį, majonezą ir išmaišyti.
Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą kiaušinio baltymą, ančiuvių pastą, petražoles, įberti pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.Sudėti į nedidelį apvalų indą, ant viršaus užbarstyti per sietelį pertrintą kiaušinio trynį.
115 g tepamo grietininio sūrio
1/2 puoduko majonezo (1 puodukas - 250 ml)
1 nedidelis baltas svogūnas
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių
1 šaukštas ančiuvių pastos
1 kietai virtas kiaušinis
pipirų
Į dubenėlį sudėti kambario temperatūros grietininį sūrį, majonezą ir išmaišyti.
Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą kiaušinio baltymą, ančiuvių pastą, petražoles, įberti pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.Sudėti į nedidelį apvalų indą, ant viršaus užbarstyti per sietelį pertrintą kiaušinio trynį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vengriškas padažas
1 puodelis alyvų aliejaus
0,3 puodelio švelnaus vynuogių acto
1 virtas kiaušinis
0,5 paprikos ankšties
druskos,pipirų,cukraus
1 puodelis alyvų aliejaus sumaišomas su 1/3 puodelio švelnaus vynuogių acto, dar įdedamas 1 virtas ir susmulkintas kiaušinis, 1/2 smulkiai sukapotos paprikos ankšties, druskos, pipirų ir truputis cukraus.
1 puodelis alyvų aliejaus
0,3 puodelio švelnaus vynuogių acto
1 virtas kiaušinis
0,5 paprikos ankšties
druskos,pipirų,cukraus
1 puodelis alyvų aliejaus sumaišomas su 1/3 puodelio švelnaus vynuogių acto, dar įdedamas 1 virtas ir susmulkintas kiaušinis, 1/2 smulkiai sukapotos paprikos ankšties, druskos, pipirų ir truputis cukraus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aštrus pavasarinis padažas
200 g majonezo
50 g pipirnių
50 g krapų
50 g petražolių
0,5 stiklinės kefyro
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
10 lapelių rūgštynių
druskos
Žalumynus nuplauname ir nusausiname.Pipirnes, krapus, petražoles, svogūną, česnako skilteles ir rūgštynes sumalame mėsmale;Šią masę sumaišome su majonezu ir kefyru.Paskaniname druska.Taip paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame inde 3-4 dienas.Aštrus pavasarinis padažas tinka prie virtų kiaušinių bei mėsos užkandžių.
200 g majonezo
50 g pipirnių
50 g krapų
50 g petražolių
0,5 stiklinės kefyro
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
10 lapelių rūgštynių
druskos
Žalumynus nuplauname ir nusausiname.Pipirnes, krapus, petražoles, svogūną, česnako skilteles ir rūgštynes sumalame mėsmale;Šią masę sumaišome su majonezu ir kefyru.Paskaniname druska.Taip paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame inde 3-4 dienas.Aštrus pavasarinis padažas tinka prie virtų kiaušinių bei mėsos užkandžių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Avokadinis pagardas
Vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti
250 ml tinkamos plakti grietinėlės
1 šaukštas citrinų sulčių
50 g miltinio cukraus
druskos
188 ml avokadų tyrės (3/4 puoduko)
Į dubenėlį supilti avokadų tyrę, cukrų, citrinų sultis, druską ir išmaišyti.
Grietinėlę suplakti ir palengva sumaišyti su avokadų tyre.Šaldytuve laikomą pagardą galima vartoti 2-3 dienas, vėliau jis ima skystėti.Tinka vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti.
Vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti
250 ml tinkamos plakti grietinėlės
1 šaukštas citrinų sulčių
50 g miltinio cukraus
druskos
188 ml avokadų tyrės (3/4 puoduko)
Į dubenėlį supilti avokadų tyrę, cukrų, citrinų sultis, druską ir išmaišyti.
Grietinėlę suplakti ir palengva sumaišyti su avokadų tyre.Šaldytuve laikomą pagardą galima vartoti 2-3 dienas, vėliau jis ima skystėti.Tinka vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kmynų padažas
Stiklinė žuvies sultinio
stiklinė grietinės
šaukštas sviesto
1,5 šaukšto kmynų
šaukštas miltų
pagal skonį cukraus
druskos
muskato riešuto
pipirų
Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iškošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, supilama grietinė, sudedami prieskoniai. Dar sykį pakaitinama, bet neužvirinama.Tinka prie žuvies patiekalų.
Stiklinė žuvies sultinio
stiklinė grietinės
šaukštas sviesto
1,5 šaukšto kmynų
šaukštas miltų
pagal skonį cukraus
druskos
muskato riešuto
pipirų
Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iškošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, supilama grietinė, sudedami prieskoniai. Dar sykį pakaitinama, bet neužvirinama.Tinka prie žuvies patiekalų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gorgonzolos sūrio padažas
Šis padažas pagardins bet kokį mėsos patiekalą ir puikiai tiks tik prie spagečių.
125 Gorgonzolos sūrio,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
2 svogūnų,2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, užvirinti. Pabarstyti druska, pipirais ir virti kol padažas sutirštės.Sūrį supjaustyti kubeliais, suberti į padažą ir, pastoviai maišant, leisti jam išsilydyti ant silpnos ugnies. Dar kartą pagardinti druska ir pipirais. Papuošti baziliko lapeliais.
Šis padažas pagardins bet kokį mėsos patiekalą ir puikiai tiks tik prie spagečių.
125 Gorgonzolos sūrio,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
2 svogūnų,2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, užvirinti. Pabarstyti druska, pipirais ir virti kol padažas sutirštės.Sūrį supjaustyti kubeliais, suberti į padažą ir, pastoviai maišant, leisti jam išsilydyti ant silpnos ugnies. Dar kartą pagardinti druska ir pipirais. Papuošti baziliko lapeliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Silkių sviestas
350 g sviesto, 1 kg silkių filė,
100 g pomidorų pastos.
Mėsmale sumalkite silkių filė. Masę sutrinkite su sviestu ir pomidorų pasta. Silkių sviestą galima tepti ant duonos. Ypatingesnėmis progomis serviruojant ant stalo silkių sviestą išdėlioti į iš anksto iškeptus sluoksniuotos tešlos krepšelius.
350 g sviesto, 1 kg silkių filė,
100 g pomidorų pastos.
Mėsmale sumalkite silkių filė. Masę sutrinkite su sviestu ir pomidorų pasta. Silkių sviestą galima tepti ant duonos. Ypatingesnėmis progomis serviruojant ant stalo silkių sviestą išdėlioti į iš anksto iškeptus sluoksniuotos tešlos krepšelius.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Abrikosų padažas
0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės
0,3 stiklinės abrikosų džemo
1 šaukštas aštraus kečupo
Džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės
0,3 stiklinės abrikosų džemo
1 šaukštas aštraus kečupo
Džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
- Prikabinti failai
-
- 10.jpg (11.87 KiB) Peržiūrėta 9401 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Kari padažas
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario
Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.
Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.
Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.
Patiekite su žuvimi ar paukštiena.
Šaltinis: www.bhg.com
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario
Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.
Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.
Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.
Patiekite su žuvimi ar paukštiena.
Šaltinis: www.bhg.com
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Krapų padažas
1/2 stiklinės majonezo
1/2 stiklinės grietinės
1/3 stiklinės smulkiai sukapotų raugintų agurkų
3 šaukštai sukapotų šviežių (arba džiovintų) krapų
kajeno pipirų
šviežiai maltų pipirų
druskos
Majonezą išmaišyti su grietine ir agurkais.
Suberti krapus, pagardinti pipirais ir druska.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
1/2 stiklinės majonezo
1/2 stiklinės grietinės
1/3 stiklinės smulkiai sukapotų raugintų agurkų
3 šaukštai sukapotų šviežių (arba džiovintų) krapų
kajeno pipirų
šviežiai maltų pipirų
druskos
Majonezą išmaišyti su grietine ir agurkais.
Suberti krapus, pagardinti pipirais ir druska.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
VERŠIENOS RAGU
100g. veršienos, 6g. sviesto, 100g. bulvių, 5g. svogūnų, 50g. morkų, 5g. cukraus, 3g. miltų, druskos, 25-30g. pieno.
Veršieną gerai nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, pasūdyti, apibarstyti miltais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, įkaitinti, pakepinti jame mėsą iki rausvumo. Bulves ir morkas supjaustyti kubeliais. Sudėti mėsą į indą, supjaustytas daržoves, druską, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų daržoves. Puodą uždengti ir troškinti. Kai daržovės bus pusiau išvirusios, supilti 1 šaukštelį miltų, praskiestų dviem šaukštais pieno ir puse arbatinio šaukštelio cukraus. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Jei per daug sutirštėja, įpilama karšto sultinio.
100g. veršienos, 6g. sviesto, 100g. bulvių, 5g. svogūnų, 50g. morkų, 5g. cukraus, 3g. miltų, druskos, 25-30g. pieno.
Veršieną gerai nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, pasūdyti, apibarstyti miltais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, įkaitinti, pakepinti jame mėsą iki rausvumo. Bulves ir morkas supjaustyti kubeliais. Sudėti mėsą į indą, supjaustytas daržoves, druską, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų daržoves. Puodą uždengti ir troškinti. Kai daržovės bus pusiau išvirusios, supilti 1 šaukštelį miltų, praskiestų dviem šaukštais pieno ir puse arbatinio šaukštelio cukraus. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Jei per daug sutirštėja, įpilama karšto sultinio.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
JAUTIENOS RAGU
Susmulkintas svogūnas, skiltelė česnako, 1 kubeliais supjaustyta morka, 2 šaukštai aliejaus, 225g kapotos jautienos, 150ml raudono vyno, 100ml pieno, 0,5 šaukštelio maltų muskato riešutų, 450g nuluptų ir supjaustytų (arba konservuotų) pomidorų, šaukštas cukraus, žiupsnelis druskos, pipirų, estragono.
Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sudėkite pomidorus, suberkite cukrų, ir estragoną. Tuomet padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol pomodorai pradės kunkuliuoti, o padažas truputį sutirštės. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas, kol skystis išgaruos, o padažas įgaus ryškų atspalvį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
AVIENOS RAGU SU PUPOMIS
600 g avienos (nugarinės), 2 stiklinės vandens, 400 g šviežių pupų, 4 svogūnai, 6 porai, 1 skiltelė česnako, druskos, pipirų, mairūno, 5-6 pomidorai.
Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais su kaulais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti druskos, prieskonių ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišyti. Tinka prie bulvių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PAPRASTASIS BIGARDO PADAŽAS
Ypač tinka prie paukštienos, tačiau skanus ir su kitokia mėsa. Šį puikų padažą pasigaminsite vos per 5 minutes.
1 apelsinas, 0,5 stiklinės raudono vyno, 2-5 šaukštai vandens.
Apelsino žievelę sutarkuoti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Tuomet skystį nukošti į stiklinę. Ten pat išspausti apelsino sultis. Iš keptuvės ištraukti paruoštą mėsą ir nupilti riebalus, jei jų yra. Sultis sumaišyti su 0,5 stiklinės raudono vyno, supilti į keptuvę ir 1-2 minutes pavirinti. Nuo sienelių nugramdyti sudžiūvusias sultis ir išmaišyti. Įpilti vandens, vėl viską užvirinti, sudėti išmirkytą apelsino žievelę, supilti likusias sultis, vėl viską užvirti ir 1 minučių pavirinti.
Ypač tinka prie paukštienos, tačiau skanus ir su kitokia mėsa. Šį puikų padažą pasigaminsite vos per 5 minutes.
1 apelsinas, 0,5 stiklinės raudono vyno, 2-5 šaukštai vandens.
Apelsino žievelę sutarkuoti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Tuomet skystį nukošti į stiklinę. Ten pat išspausti apelsino sultis. Iš keptuvės ištraukti paruoštą mėsą ir nupilti riebalus, jei jų yra. Sultis sumaišyti su 0,5 stiklinės raudono vyno, supilti į keptuvę ir 1-2 minutes pavirinti. Nuo sienelių nugramdyti sudžiūvusias sultis ir išmaišyti. Įpilti vandens, vėl viską užvirinti, sudėti išmirkytą apelsino žievelę, supilti likusias sultis, vėl viską užvirti ir 1 minučių pavirinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrininis majonezas
1 trynys
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
½ valgomojo šaukšto cukraus
½ didelės citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druskos, pipirų
Trynį, garstyčias, cukrų sudėti į aukštą plakimo indą, įberti žiupsnelį pipirų, aliejų supilti į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį su priedais išplakti, tada sumažinti plakiklio greitį ir plona srovele pilti, beveik lašinti aliejų – įpilti, paplakti, vėl įpilti lašelį, vėl... Supylus maždaug pusę aliejaus, majonezas gerokai sutirštėja, tada supilam citrinos sultis, suplakam, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejaus galima pilti po daugiau – net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti citrinos žieveles, pasūdyti.
1 trynys
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
½ valgomojo šaukšto cukraus
½ didelės citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druskos, pipirų
Trynį, garstyčias, cukrų sudėti į aukštą plakimo indą, įberti žiupsnelį pipirų, aliejų supilti į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį su priedais išplakti, tada sumažinti plakiklio greitį ir plona srovele pilti, beveik lašinti aliejų – įpilti, paplakti, vėl įpilti lašelį, vėl... Supylus maždaug pusę aliejaus, majonezas gerokai sutirštėja, tada supilam citrinos sultis, suplakam, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejaus galima pilti po daugiau – net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti citrinos žieveles, pasūdyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Juodojo Džeko barbekiu padažas
1 stiklinė stiprios kavos
1 stiklinė Vorčesterio padažo
½ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės pomidorų padažo
3 arbatiniai šaukšteliai aitriųjų pipirų miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
¼ stiklinės smulkintų raudonų aitriųjų pipirų (nebūtinai)
6 skiltelės česnako
Viską sumaišyti ir palikti valandai. Po to atšaldyti. Padažą laikyti šaldytuve.
1 stiklinė stiprios kavos
1 stiklinė Vorčesterio padažo
½ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės pomidorų padažo
3 arbatiniai šaukšteliai aitriųjų pipirų miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
¼ stiklinės smulkintų raudonų aitriųjų pipirų (nebūtinai)
6 skiltelės česnako
Viską sumaišyti ir palikti valandai. Po to atšaldyti. Padažą laikyti šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptų česnakų padažas
2 česnakų galvutės;
3-4 šaukštai majonezo;
5 šaukštai jogurto;
šaukštelis garstyčių ar pomidorų padažo;
aliejaus; po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet nenulupkite. Skilteles išdėliokite ant aliejumi išteptos skardos, viršų dar pašlakstykite aliejumi. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Šiek tiek atvėsinusios, šakute išspauskite minkštimą. Česnakų minkštimą ištrinkite su majonezu ir jogurtu, pagardinkite garstyčiomis ar pomidorų padažu, pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
2 česnakų galvutės;
3-4 šaukštai majonezo;
5 šaukštai jogurto;
šaukštelis garstyčių ar pomidorų padažo;
aliejaus; po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet nenulupkite. Skilteles išdėliokite ant aliejumi išteptos skardos, viršų dar pašlakstykite aliejumi. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Šiek tiek atvėsinusios, šakute išspauskite minkštimą. Česnakų minkštimą ištrinkite su majonezu ir jogurtu, pagardinkite garstyčiomis ar pomidorų padažu, pabarstykite pipirais ir pasūdykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bolognese padažas makaronams
100-120 g bekono
1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
1 didelė morka, smulkiai supjaustyta
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 šaukštai sviesto arba margarino
3 šaukštai alyvų aliejaus
800-900 g maltos mėsos (kiaulienos su jautiena)
250-300 g jautienos sultinio
1 puodelis sauso balto vyno
750-800 g konservuotų pomidorų be odelių
prieskoniai: 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1-1,5 šaukštelio susmulkinto šalavijo, 1 šaukštelis raudonėlio, 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, 1/4 šaukštelio muškato
1 puodelis pieno
Dideliame keptuve arba puode įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti. Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną.
Kepkite iki svogūnai taps permatomi (apie 8-10 minučių). Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą.
Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį. Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos. Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą.
Palikite troškintis apie 20 minučių. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite. Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios. Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
Likus 5-10 minučių iki patiekimo, supilkite pieną.
Likusį padažą galima užšaldyti ir laikyti iki 2 mėnesių.
100-120 g bekono
1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
1 didelė morka, smulkiai supjaustyta
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 šaukštai sviesto arba margarino
3 šaukštai alyvų aliejaus
800-900 g maltos mėsos (kiaulienos su jautiena)
250-300 g jautienos sultinio
1 puodelis sauso balto vyno
750-800 g konservuotų pomidorų be odelių
prieskoniai: 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1-1,5 šaukštelio susmulkinto šalavijo, 1 šaukštelis raudonėlio, 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, 1/4 šaukštelio muškato
1 puodelis pieno
Dideliame keptuve arba puode įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti. Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną.
Kepkite iki svogūnai taps permatomi (apie 8-10 minučių). Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą.
Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį. Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos. Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą.
Palikite troškintis apie 20 minučių. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite. Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios. Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
Likus 5-10 minučių iki patiekimo, supilkite pieną.
Likusį padažą galima užšaldyti ir laikyti iki 2 mėnesių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bolonės padažas
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
2 smulkiai supjaustytų morkų,
1-2 sutrintų česnakų skiltelių,
700 g jautienos faršo,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
700 g paruoštų sutrintų pomidorų,
300 ml raudonojo vyno,raudonėlio.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Suberkite česnakus, jautienos faršą ir raudonėlį. Sumaišykite ir, pastoviai maišydami, kepinkite apytiksliai 5 minutes.Supilkite pomidorų pastą, trintus pomidorus ir raudonąjį vyną, po to pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 45 minutes, dažnai pamaišydami. Patiekalui troškinantis paskutines 10 minučių, nukelkite dangtį.
Patiekite su spageti arba bet kokia kita makaronų rūšimi, pabarstydami tarkuotu Parmezano sūriu ir baziliku.
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
2 smulkiai supjaustytų morkų,
1-2 sutrintų česnakų skiltelių,
700 g jautienos faršo,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
700 g paruoštų sutrintų pomidorų,
300 ml raudonojo vyno,raudonėlio.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Suberkite česnakus, jautienos faršą ir raudonėlį. Sumaišykite ir, pastoviai maišydami, kepinkite apytiksliai 5 minutes.Supilkite pomidorų pastą, trintus pomidorus ir raudonąjį vyną, po to pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 45 minutes, dažnai pamaišydami. Patiekalui troškinantis paskutines 10 minučių, nukelkite dangtį.
Patiekite su spageti arba bet kokia kita makaronų rūšimi, pabarstydami tarkuotu Parmezano sūriu ir baziliku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio padažas
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
1,5 puodelio tarkuoto sūrio
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
Inde ištirpdykite sviestą.Supilkite maišydami miltus ir pipirus.Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Virš mažos ugnies suberkite 1,5 puodelio tarkuoto šveicariško, American ar Gruyrre sūrio arba 0,5 puodelio sutrupinto mėlynojo sūrio arba 0,75 puodelio tarkuoto Parmesan sūrio į išvirtą padažą ir virti, kol sūris ištirps.
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
1,5 puodelio tarkuoto sūrio
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
Inde ištirpdykite sviestą.Supilkite maišydami miltus ir pipirus.Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Virš mažos ugnies suberkite 1,5 puodelio tarkuoto šveicariško, American ar Gruyrre sūrio arba 0,5 puodelio sutrupinto mėlynojo sūrio arba 0,75 puodelio tarkuoto Parmesan sūrio į išvirtą padažą ir virti, kol sūris ištirps.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kari padažas
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario
Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Patiekite su žuvimi ar paukštiena.
2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario
Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Patiekite su žuvimi ar paukštiena.