PADAŽAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Kov 2008, 20:21

Padažas prie mėsos


Su svogūnais. Nuluptus gumbus sutarkuojame stambia tarka, svogūnus susmulkiname, sumaišome, apibarstome miltais ir pakepiname aliejuje iki auksinės spalvos. Tada sudedame į puodą, užpilame verdančia grietinėle ir viską paverdame apie 3 min., po to įberiame druskos ir išplakame mikseriu iki purumo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2008, 08:06

Tapenadas – tradicinė alyvuogių pasta

300 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
6-8 ančiuvių filė gabaliukai
50 ml alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis Dižono garstyčių
2 valgomieji šaukštai kaparėlių
½ citrinos sulčių
Viską susmulkinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2008, 19:28

Pomidorų padažas grilio patiekalams

1 puodelis alyvų aliejaus
0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto
2-3 pomidorai
1 agurkas
garstyčių miltelių
cukrus
druską
baltieji pipirai
Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir baltųjų pipirų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 08:22

Pikantiškas dažinys

115 g tepamo grietininio sūrio
1/2 puoduko majonezo (1 puodukas - 250 ml)
1 nedidelis baltas svogūnas
1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių
1 šaukštas ančiuvių pastos
1 kietai virtas kiaušinis
pipirų
Į dubenėlį sudėti kambario temperatūros grietininį sūrį, majonezą ir išmaišyti.
Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotą kiaušinio baltymą, ančiuvių pastą, petražoles, įberti pipirų pagal skonį ir viską gerai išmaišyti.Sudėti į nedidelį apvalų indą, ant viršaus užbarstyti per sietelį pertrintą kiaušinio trynį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 08:23

Vengriškas padažas

1 puodelis alyvų aliejaus
0,3 puodelio švelnaus vynuogių acto
1 virtas kiaušinis
0,5 paprikos ankšties
druskos,pipirų,cukraus
1 puodelis alyvų aliejaus sumaišomas su 1/3 puodelio švelnaus vynuogių acto, dar įdedamas 1 virtas ir susmulkintas kiaušinis, 1/2 smulkiai sukapotos paprikos ankšties, druskos, pipirų ir truputis cukraus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 18:30

Aštrus pavasarinis padažas

200 g majonezo
50 g pipirnių
50 g krapų
50 g petražolių
0,5 stiklinės kefyro
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
10 lapelių rūgštynių
druskos
Žalumynus nuplauname ir nusausiname.Pipirnes, krapus, petražoles, svogūną, česnako skilteles ir rūgštynes sumalame mėsmale;Šią masę sumaišome su majonezu ir kefyru.Paskaniname druska.Taip paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve, sandariai uždarytame inde 3-4 dienas.Aštrus pavasarinis padažas tinka prie virtų kiaušinių bei mėsos užkandžių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 18:36

Avokadinis pagardas

Vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti
250 ml tinkamos plakti grietinėlės
1 šaukštas citrinų sulčių
50 g miltinio cukraus
druskos
188 ml avokadų tyrės (3/4 puoduko)
Į dubenėlį supilti avokadų tyrę, cukrų, citrinų sultis, druską ir išmaišyti.
Grietinėlę suplakti ir palengva sumaišyti su avokadų tyre.Šaldytuve laikomą pagardą galima vartoti 2-3 dienas, vėliau jis ima skystėti.Tinka vaisių salotoms, keptiems obuoliams pagardinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 19:14

Kmynų padažas

Stiklinė žuvies sultinio
stiklinė grietinės
šaukštas sviesto
1,5 šaukšto kmynų
šaukštas miltų
pagal skonį cukraus
druskos
muskato riešuto
pipirų
Kmynai užplikomi verdančiu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iškošiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiami kmynų nuoviru, supilama grietinė, sudedami prieskoniai. Dar sykį pakaitinama, bet neužvirinama.Tinka prie žuvies patiekalų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2008, 17:42

Gorgonzolos sūrio padažas

Šis padažas pagardins bet kokį mėsos patiekalą ir puikiai tiks tik prie spagečių.

125 Gorgonzolos sūrio,
250 ml baltojo vyno,
250 ml grietinėlės,
2 svogūnų,2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Svogūną nulupti, supjaustyti kubeliais ir apkepinti įkaitintame alyvuogių aliejuje. Supilti vyną ir grietinėlę, užvirinti. Pabarstyti druska, pipirais ir virti kol padažas sutirštės.Sūrį supjaustyti kubeliais, suberti į padažą ir, pastoviai maišant, leisti jam išsilydyti ant silpnos ugnies. Dar kartą pagardinti druska ir pipirais. Papuošti baziliko lapeliais.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Kov 2008, 18:31

oi, kiek daug skanių padažiukų :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2008, 19:09

Silkių sviestas

350 g sviesto, 1 kg silkių filė,
100 g pomidorų pastos.
Mėsmale sumalkite silkių filė. Masę sutrinkite su sviestu ir pomidorų pasta. Silkių sviestą galima tepti ant duonos. Ypatingesnėmis progomis serviruojant ant stalo silkių sviestą išdėlioti į iš anksto iškeptus sluoksniuotos tešlos krepšelius.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 10:26

Abrikosų padažas

0,3 stiklinės tirštos, rūgščios grietinės
0,3 stiklinės abrikosų džemo
1 šaukštas aštraus kečupo

Džemą truputį pašildyti ir pertrinti per sietelį.
Dubenėlyje išmaišyti grietinę, aštrų kečupą ir pertrintą džemą.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"
Prikabinti failai
10.jpg
10.jpg (11.87 KiB) Peržiūrėta 9357 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 10:28

Kari padažas

2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario


Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.
Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.
Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.

Patiekite su žuvimi ar paukštiena.


Šaltinis: www.bhg.com

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 10:30

Krapų padažas


1/2 stiklinės majonezo
1/2 stiklinės grietinės
1/3 stiklinės smulkiai sukapotų raugintų agurkų
3 šaukštai sukapotų šviežių (arba džiovintų) krapų
kajeno pipirų
šviežiai maltų pipirų
druskos

Majonezą išmaišyti su grietine ir agurkais.
Suberti krapus, pagardinti pipirais ir druska.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite"

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Kov 2008, 11:35

O kuom skiriasi veiksmai "pertrinti per sietelį" ir "sumalti su mikserių" ? Ar ne tą patį košę gaunasi?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 12:44

is esmes,tai tas pats,bet konsistencija truputi skyriasi :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:15

VERŠIENOS RAGU

100g. veršienos, 6g. sviesto, 100g. bulvių, 5g. svogūnų, 50g. morkų, 5g. cukraus, 3g. miltų, druskos, 25-30g. pieno.

Veršieną gerai nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, pasūdyti, apibarstyti miltais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, įkaitinti, pakepinti jame mėsą iki rausvumo. Bulves ir morkas supjaustyti kubeliais. Sudėti mėsą į indą, supjaustytas daržoves, druską, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų daržoves. Puodą uždengti ir troškinti. Kai daržovės bus pusiau išvirusios, supilti 1 šaukštelį miltų, praskiestų dviem šaukštais pieno ir puse arbatinio šaukštelio cukraus. Troškinti, kol daržovės suminkštės. Jei per daug sutirštėja, įpilama karšto sultinio.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:15



JAUTIENOS RAGU


Susmulkintas svogūnas, skiltelė česnako, 1 kubeliais supjaustyta morka, 2 šaukštai aliejaus, 225g kapotos jautienos, 150ml raudono vyno, 100ml pieno, 0,5 šaukštelio maltų muskato riešutų, 450g nuluptų ir supjaustytų (arba konservuotų) pomidorų, šaukštas cukraus, žiupsnelis druskos, pipirų, estragono.

Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sudėkite pomidorus, suberkite cukrų, ir estragoną. Tuomet padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol pomodorai pradės kunkuliuoti, o padažas truputį sutirštės. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas, kol skystis išgaruos, o padažas įgaus ryškų atspalvį.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:15


AVIENOS RAGU SU PUPOMIS


600 g avienos (nugarinės), 2 stiklinės vandens, 400 g šviežių pupų, 4 svogūnai, 6 porai, 1 skiltelė česnako, druskos, pipirų, mairūno, 5-6 pomidorai.

Į pasūdytą vandenį sudėti mėsą, supjaustytą gabalais su kaulais ir užvirinti. Kiek vėliau sudėti pupas, česnaką, porus, įberti druskos, prieskonių ir uždengus troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti supjaustytus pomidorus ir dar 10 minučių troškinti. Nemaišyti. Tinka prie bulvių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:16

PAPRASTASIS BIGARDO PADAŽAS

Ypač tinka prie paukštienos, tačiau skanus ir su kitokia mėsa. Šį puikų padažą pasigaminsite vos per 5 minutes.

1 apelsinas, 0,5 stiklinės raudono vyno, 2-5 šaukštai vandens.

Apelsino žievelę sutarkuoti, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutėms. Tuomet skystį nukošti į stiklinę. Ten pat išspausti apelsino sultis. Iš keptuvės ištraukti paruoštą mėsą ir nupilti riebalus, jei jų yra. Sultis sumaišyti su 0,5 stiklinės raudono vyno, supilti į keptuvę ir 1-2 minutes pavirinti. Nuo sienelių nugramdyti sudžiūvusias sultis ir išmaišyti. Įpilti vandens, vėl viską užvirinti, sudėti išmirkytą apelsino žievelę, supilti likusias sultis, vėl viską užvirti ir 1 minučių pavirinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Bal 2008, 10:04

Citrininis majonezas

1 trynys
1 arbatinis šaukštelis garstyčių
½ valgomojo šaukšto cukraus
½ didelės citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druskos, pipirų
Trynį, garstyčias, cukrų sudėti į aukštą plakimo indą, įberti žiupsnelį pipirų, aliejų supilti į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį su priedais išplakti, tada sumažinti plakiklio greitį ir plona srovele pilti, beveik lašinti aliejų – įpilti, paplakti, vėl įpilti lašelį, vėl... Supylus maždaug pusę aliejaus, majonezas gerokai sutirštėja, tada supilam citrinos sultis, suplakam, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejaus galima pilti po daugiau – net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti citrinos žieveles, pasūdyti.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Bal 2008, 11:12

Ramunė rašė:PAPRASTASIS BIGARDO PADAŽAS
Šitą dabar darau...pranešiu ar skanu ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Bal 2008, 14:56

Juodojo Džeko barbekiu padažas

1 stiklinė stiprios kavos
1 stiklinė Vorčesterio padažo
½ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės pomidorų padažo
3 arbatiniai šaukšteliai aitriųjų pipirų miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 stiklinė smulkiai supjaustytų svogūnų
¼ stiklinės smulkintų raudonų aitriųjų pipirų (nebūtinai)
6 skiltelės česnako
Viską sumaišyti ir palikti valandai. Po to atšaldyti. Padažą laikyti šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Bal 2008, 18:35

Keptų česnakų padažas

2 česnakų galvutės;
3-4 šaukštai majonezo;
5 šaukštai jogurto;
šaukštelis garstyčių ar pomidorų padažo;
aliejaus; po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet nenulupkite. Skilteles išdėliokite ant aliejumi išteptos skardos, viršų dar pašlakstykite aliejumi. Šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių. Šiek tiek atvėsinusios, šakute išspauskite minkštimą. Česnakų minkštimą ištrinkite su majonezu ir jogurtu, pagardinkite garstyčiomis ar pomidorų padažu, pabarstykite pipirais ir pasūdykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bal 2008, 19:54

Naminis padažas

3-4 svogūnai
cukinijos gabalėlis
1 paprika
virtų morkų
šviežių keptų grybų
pomidorų padažo
aliejaus kepimui
druskos
Paeiliui kepti visas minėtas smulkintas daržoves keptuvėje ir paskaninti pomidorų padažu bei prieskoniais.Puikus padažas makaronams.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bal 2008, 19:30

Bolognese padažas makaronams

100-120 g bekono
1 vidutinis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
1 didelė morka, smulkiai supjaustyta
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 šaukštai sviesto arba margarino
3 šaukštai alyvų aliejaus
800-900 g maltos mėsos (kiaulienos su jautiena)
250-300 g jautienos sultinio
1 puodelis sauso balto vyno
750-800 g konservuotų pomidorų be odelių
prieskoniai: 1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1-1,5 šaukštelio susmulkinto šalavijo, 1 šaukštelis raudonėlio, 1/2 šaukštelio raudonųjų pipirų gabaliukų, 1/4 šaukštelio muškato
1 puodelis pieno
Dideliame keptuve arba puode įkaitinkite sviestą ir alyvų aliejų, iki sviestas prades putoti. Sudėkite svogūną, salierą, morką, česnaką ir bekoną.
Kepkite iki svogūnai taps permatomi (apie 8-10 minučių). Išimkite bekoną ir nupjaukite riebalus. Susmulkinkite neriebias bekono dalis ir grąžinkite į puodą. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite iki mėsa praras raudoną spalvą.
Padidinkite ugnį ir supilkite vyną bei sultinį. Virkite padažą iki vynas ir sultinys beveik visas išgaruos. Sumažinkite ugnį iki mažos ir sudėkite raudonėlį, druską, pipirus, šalaviją, raudonųjų pipirų gabaliukus ir muškatą.
Palikite troškintis apie 20 minučių. Sudėkite susmulkintus pomidorus ir, padidinę ugnį, užvirkite. Kai tik mišinys užvirs, sumažinkite ugnį iki mimimalios. Leiskite padažui troškintis (labai lėtai) dalinai uždengę nuo 2 iki 4 valandų (kuo ilgiau, tuo geriau), retkarčiais pamaišydami, kad neprisviltų.
Likus 5-10 minučių iki patiekimo, supilkite pieną.

Likusį padažą galima užšaldyti ir laikyti iki 2 mėnesių.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bal 2008, 18:47

Bolonės padažas

1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus,
2 smulkiai supjaustytų svogūnų,
2 smulkiai supjaustytų morkų,
1-2 sutrintų česnakų skiltelių,
700 g jautienos faršo,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
700 g paruoštų sutrintų pomidorų,
300 ml raudonojo vyno,raudonėlio.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Suberkite česnakus, jautienos faršą ir raudonėlį. Sumaišykite ir, pastoviai maišydami, kepinkite apytiksliai 5 minutes.Supilkite pomidorų pastą, trintus pomidorus ir raudonąjį vyną, po to pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 45 minutes, dažnai pamaišydami. Patiekalui troškinantis paskutines 10 minučių, nukelkite dangtį.
Patiekite su spageti arba bet kokia kita makaronų rūšimi, pabarstydami tarkuotu Parmezano sūriu ir baziliku.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bal 2008, 14:48

Sūrio padažas

2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
1,5 puodelio tarkuoto sūrio
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
Inde ištirpdykite sviestą.Supilkite maišydami miltus ir pipirus.Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Virš mažos ugnies suberkite 1,5 puodelio tarkuoto šveicariško, American ar Gruyrre sūrio arba 0,5 puodelio sutrupinto mėlynojo sūrio arba 0,75 puodelio tarkuoto Parmesan sūrio į išvirtą padažą ir virti, kol sūris ištirps.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bal 2008, 16:49

Riešutų padažas

20 g sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas maltų riešutų
0,5 l sultinio
druskos
Miltus pakepinti svieste, praskiesti sultiniu, pasūdyti, sudėti riešutus ir truputį pakaitinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Geg 2008, 14:32

Kari padažas

2 šaukštai sviesto arba margarino
2 šaukštai miltų
0,25 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
1,5 puodelio pieno
1 šaukštelis kario
Inde ištirpdykite sviestą. Į ištirpintą sviestą supilkite 1 šaukštelį kario miltelių, likus 1 minutei iki miltų įdėjimo.Supilkite maišydami miltus, druską ir pipirus.
Supilkite iškart visą pieną.Virkite maišydami virš vidutinės ugnies, iki padažas sutirštės ir pradės burbuliuoti. Virkite maišydami dar 1 minutę.Patiekite su žuvimi ar paukštiena.

Skelbti atsakymą