Man tai neteko ragauti ožkos jogurto Tik sūrį ragavau.Ramunė rašė:O kaip vadinasi ožkos jogurtas?
PADAŽAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Padažas "Barbecue"
1 svogūnas,
3-4 šaukštai aliejaus ,
4-5 šaukštai ketčupo,
1 citrinos sultys,
1 šaukštas cukraus ,
2 šaukštai Vorčesterio padažo ,
1 šaukštas garstyčių, druskos, pipirų .
1 smulkiai supjaustytas svogūnas užpilamas 3-4 šaukštais aliejaus, 4-5 šaukštais pomidorų ketčupo, vienos citrinos sultimis.Įberiamas 1 nenubrauktas šaukštas cukraus, įpilama 2 šaukštai Vorčesterio padažo, 1 kupinas šaukštas garstyčių, įberiama druskos, pipirų.
Padažas gerai išmaišomas, ir, jei reikia, truputį atskiedžiamas citrinos sultimis arba baltu vynu.
Šis padažas tinka su šašlykais, dešrelėmis, kumpiu ir kepsniais, taip pat jį galima vartoti kaip marinatą žaliai mėsai.
1 svogūnas,
3-4 šaukštai aliejaus ,
4-5 šaukštai ketčupo,
1 citrinos sultys,
1 šaukštas cukraus ,
2 šaukštai Vorčesterio padažo ,
1 šaukštas garstyčių, druskos, pipirų .
1 smulkiai supjaustytas svogūnas užpilamas 3-4 šaukštais aliejaus, 4-5 šaukštais pomidorų ketčupo, vienos citrinos sultimis.Įberiamas 1 nenubrauktas šaukštas cukraus, įpilama 2 šaukštai Vorčesterio padažo, 1 kupinas šaukštas garstyčių, įberiama druskos, pipirų.
Padažas gerai išmaišomas, ir, jei reikia, truputį atskiedžiamas citrinos sultimis arba baltu vynu.
Šis padažas tinka su šašlykais, dešrelėmis, kumpiu ir kepsniais, taip pat jį galima vartoti kaip marinatą žaliai mėsai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Picajola. Raudonėlio padažas picai.
2 smulkiai supjaustytos svogūnų galvos,
2 sukapotos skiltelės česnako,
3 šaukštai alyvų aliejaus, indelis (apie 430 g) nuluptų konservuotų pomidorų,
šaukštelis raudonėlio, lauro lapelis, druskos, pipirų.
Svogūnus ir česnaką apkepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius. Virinkite ant vidutinės ugnies (neuždengus), kol susiformuos tirštas padažas.
2 smulkiai supjaustytos svogūnų galvos,
2 sukapotos skiltelės česnako,
3 šaukštai alyvų aliejaus, indelis (apie 430 g) nuluptų konservuotų pomidorų,
šaukštelis raudonėlio, lauro lapelis, druskos, pipirų.
Svogūnus ir česnaką apkepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius. Virinkite ant vidutinės ugnies (neuždengus), kol susiformuos tirštas padažas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ugninis marinatas žuvims ir mėsai
Šiuo marinatu galima atšildyti šaldytą žuvį: atskieskite jį dviem dalimis vandens ir pamerkite žuvį. Taip atšildyta žuvis įgaus puikų skonį ir nesiskirs nuo šviežios.
120 ml aliejaus,
5 šaukšteliai balzamo,
120 ml sauso raudonojo vyno,
4 žalios aitriosios paprikos ankštys,
6 skiltelės česnako, druskos.
Paprikas susmulkinkite, česnaką sutrinkite, visus produktus sumaišykite ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.Marinatą tinka vartoti atšalusį.
Šiuo marinatu galima atšildyti šaldytą žuvį: atskieskite jį dviem dalimis vandens ir pamerkite žuvį. Taip atšildyta žuvis įgaus puikų skonį ir nesiskirs nuo šviežios.
120 ml aliejaus,
5 šaukšteliai balzamo,
120 ml sauso raudonojo vyno,
4 žalios aitriosios paprikos ankštys,
6 skiltelės česnako, druskos.
Paprikas susmulkinkite, česnaką sutrinkite, visus produktus sumaišykite ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.Marinatą tinka vartoti atšalusį.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aštrus indiškas nektarinų arba persikų padažas
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 plonais pusžiedžiais supjaustyto svogūno
1 skiltelė česnako
1 valg. šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
2 mažos aitriosios paprikos
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės baltojo vyno arba ryžių acto
1/2 arb. šaukštelio cinamono
1/2 stiklinės baltojo vyno
4 prinokę nektarinai arba persikai, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, suberti svogūno pusžiedžius, smulkintą česnaką, imbierą ir smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir maždaug 5 minutes kepinti ant vidutinės ugnies. Įberti cukraus, cinamono, įpilti acto ir vyno. Virti dar 10–15 minučių, kol sutirštės. Tada suberti supjaustytus persikus arba nektarinus ir virti pamaišant 15–20 minučių, kol viskas sutirštės. Patiekti šiltą prie kiaulienos arba vištienos patiekalų.
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 plonais pusžiedžiais supjaustyto svogūno
1 skiltelė česnako
1 valg. šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
2 mažos aitriosios paprikos
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/4 stiklinės baltojo vyno arba ryžių acto
1/2 arb. šaukštelio cinamono
1/2 stiklinės baltojo vyno
4 prinokę nektarinai arba persikai, nuvalyti ir smulkiai supjaustyti
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų, suberti svogūno pusžiedžius, smulkintą česnaką, imbierą ir smulkiai supjaustytas aitriąsias paprikas ir maždaug 5 minutes kepinti ant vidutinės ugnies. Įberti cukraus, cinamono, įpilti acto ir vyno. Virti dar 10–15 minučių, kol sutirštės. Tada suberti supjaustytus persikus arba nektarinus ir virti pamaišant 15–20 minučių, kol viskas sutirštės. Patiekti šiltą prie kiaulienos arba vištienos patiekalų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Alfonso XIII padažas
1 puodelis alyvų aliejaus,
0,3 šaukšto vynuogių acto ,
1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų,
1 šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių,
druskos,pipirų,cukraus.
Gerai išmaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/3 šaukšto vynuogių acto, 1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų, 1 kupinas šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių, druskos, pipirų ir truputis cukraus.
Kas mėgsta, gali padažą pagardinti 1-2 šaukštais šery.
1 puodelis alyvų aliejaus,
0,3 šaukšto vynuogių acto ,
1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų,
1 šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių,
druskos,pipirų,cukraus.
Gerai išmaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/3 šaukšto vynuogių acto, 1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų, 1 kupinas šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių, druskos, pipirų ir truputis cukraus.
Kas mėgsta, gali padažą pagardinti 1-2 šaukštais šery.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Olandiškas užpilas
Tinka prie žuvies bei daržovių
2 kiaušinių tryniai,
1 citrinos sultys,
60 g sviesto,
raudonosios aštriosios paprikos (kajeno) ,
druskos,
Į elektrinį plaktuvą sudėti kiaušinių trynius, citrinos sultis, pipirus, druską ir nedideliu greičiu išplakti.Sviestą pakaitinti (kad neparuduotų) ir plona srovele plakant pilti į plaktuvą (apie 10 sekundžių).Supilti į stiklainį ir tuojau naudoti.Jei užpilas tiekiamas ne iškart, tai stiklainį įstatyti į karštą vandenį.
Užpilas gali būti 2-3 dienas laikomas šaldytuve.
Tinka prie žuvies bei daržovių
2 kiaušinių tryniai,
1 citrinos sultys,
60 g sviesto,
raudonosios aštriosios paprikos (kajeno) ,
druskos,
Į elektrinį plaktuvą sudėti kiaušinių trynius, citrinos sultis, pipirus, druską ir nedideliu greičiu išplakti.Sviestą pakaitinti (kad neparuduotų) ir plona srovele plakant pilti į plaktuvą (apie 10 sekundžių).Supilti į stiklainį ir tuojau naudoti.Jei užpilas tiekiamas ne iškart, tai stiklainį įstatyti į karštą vandenį.
Užpilas gali būti 2-3 dienas laikomas šaldytuve.