PADAŽAI
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Mes neturim labai rimtos temos. Padažai prie makaronų ir viskam kitam , kas valgoma su padažu. Šiandien ješkojau padažų makaronams. Radau labai idomių Delfyje http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=8601196
Ir nukopinsiu jas čia, nes gali ir dingt tas puslapiukas
Padažas su tunu
2 dėžutės konservuoto tuno aliejuje,
ančiuvių filė,
12 alyvuogių,
2 šaukštai kaparėlių,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
raudonųjų ir juodųjų pipirų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Nupylus aliejų tuną susmulkinti, ančiuvių file padalyti į tris dalis, alyvuoges supjaustyti. Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti tuną ir ančuvius (apie 10 minučių), pabarstyti raudonaisiais ir juodaisiais pipirais. Sudėti kaparėlius, alyvuoges, atsargiai išmaišyti ir dar kepti apie 3 minutes. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis. Šį padažą skanu valgyti ir šaltą.
Sūrio padažas
200 g puskiečio fermentinio sūrio,
50 g kedro riešutų,
200 ml pieno,
1/4 šaukštelio kukurūzų miltų,
druskos, pipirų.
Kedro riešutus apkepinti nepridegančioje keptuvėje. Surį sutarkuoti. Pieną sumaišyti su kukurūzų miltais ir pavirinti, kol sutirštės. Suberti surį ir maišant pakaitinti apie pusę minutės. Nukelti nuo ugnies, suberti riešutus, druską, pipirus ir tiekti į stalą.
Šis padažas ypač tinka prie makaronų, virtų su cukinijos kubeliais ir brokoliais (300 g makaronų, 150 g cukinijos 150 g brokolių).
Padažas su midijomis ir kariu
1 kg midijų,
1 didelis svogūnas,
skiltelė česnako,
arbatinis šaukštelis kario miltelių,
150 g natūralaus jogurto,
žiupsnelis kukurūzų miltų,
šaukštas smulkintos kalendros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pipirų.
Svogūną smulkiai supjaustyti, iš česnako skiltelės išspausti sultis. Midijas nuplauti, sudėti į puodą ir pakaitinti, kol atsivers geldelės. Išimti moliuskus, o sultis nukošti ir supilti į atskirą indą. Keletą midijų palikti papuošimui.
Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti svogūną, sudėti karį ir česnaką. Išmaišyti ir supilti midijų sultis. Kaitinti, kol masė sutirštės, tada supilti jogurtą, išmaišytą su kukurūzų miltais. Pabarstyti pipirais ir vėl kaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies, supilti į dubenelį, pabarstyti kalendra ir papuošti midijomis.
Ir nukopinsiu jas čia, nes gali ir dingt tas puslapiukas
Padažas su tunu
2 dėžutės konservuoto tuno aliejuje,
ančiuvių filė,
12 alyvuogių,
2 šaukštai kaparėlių,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
raudonųjų ir juodųjų pipirų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Nupylus aliejų tuną susmulkinti, ančiuvių file padalyti į tris dalis, alyvuoges supjaustyti. Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti tuną ir ančuvius (apie 10 minučių), pabarstyti raudonaisiais ir juodaisiais pipirais. Sudėti kaparėlius, alyvuoges, atsargiai išmaišyti ir dar kepti apie 3 minutes. Prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis. Šį padažą skanu valgyti ir šaltą.
Sūrio padažas
200 g puskiečio fermentinio sūrio,
50 g kedro riešutų,
200 ml pieno,
1/4 šaukštelio kukurūzų miltų,
druskos, pipirų.
Kedro riešutus apkepinti nepridegančioje keptuvėje. Surį sutarkuoti. Pieną sumaišyti su kukurūzų miltais ir pavirinti, kol sutirštės. Suberti surį ir maišant pakaitinti apie pusę minutės. Nukelti nuo ugnies, suberti riešutus, druską, pipirus ir tiekti į stalą.
Šis padažas ypač tinka prie makaronų, virtų su cukinijos kubeliais ir brokoliais (300 g makaronų, 150 g cukinijos 150 g brokolių).
Padažas su midijomis ir kariu
1 kg midijų,
1 didelis svogūnas,
skiltelė česnako,
arbatinis šaukštelis kario miltelių,
150 g natūralaus jogurto,
žiupsnelis kukurūzų miltų,
šaukštas smulkintos kalendros,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pipirų.
Svogūną smulkiai supjaustyti, iš česnako skiltelės išspausti sultis. Midijas nuplauti, sudėti į puodą ir pakaitinti, kol atsivers geldelės. Išimti moliuskus, o sultis nukošti ir supilti į atskirą indą. Keletą midijų palikti papuošimui.
Įkaitintame alyvuogių aliejuje apkepinti svogūną, sudėti karį ir česnaką. Išmaišyti ir supilti midijų sultis. Kaitinti, kol masė sutirštės, tada supilti jogurtą, išmaišytą su kukurūzų miltais. Pabarstyti pipirais ir vėl kaitinti, kol sutirštės. Nuimti nuo ugnies, supilti į dubenelį, pabarstyti kalendra ir papuošti midijomis.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Ir dar vienos mamos iš supermamos forumo radau labai skanu receptą, nors ji irgi sako kad tai iš Delfio.
“Dansukker”
Šis patiekalas - tikras Italijos aromato gūsis. Pikantiškas ir sodrus Pesto padažas makaronams suteikia nepakartojamą skonį. Norėdami pagaminti silpnesnės koncentracijos pesto padažą, pusę dalies aliejaus galite praskiesti vandeniu.
(4 asmenims)
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galite naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus. Skanaus!
“Dansukker”
Šis patiekalas - tikras Italijos aromato gūsis. Pikantiškas ir sodrus Pesto padažas makaronams suteikia nepakartojamą skonį. Norėdami pagaminti silpnesnės koncentracijos pesto padažą, pusę dalies aliejaus galite praskiesti vandeniu.
(4 asmenims)
Pesto padažui reikės:
1/2 l salotų lapų,
1 arb. šaukštelio kaparėlių,
100 ml aliejaus (geriausia alyvų) ,
2 arb. šaukštelių cukraus,
2 valg. šaukštų baltojo vyno acto (geriausia baltojo Balsamico) ,
1 skiltelės česnako,
50 g pinijų branduolių arba graikiškų riešutų,
2 valg. šaukštų duonos minkštimo arba duonos trupinių,
druskos ir pipirų.
Visus komponentus sudėkite į trintuvę ir gerai sutrinkite. Pesto padažą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Makaronams reikės:
1-2 cukinijos,
2 valg. šaukštų alyvų aliejaus,
500 g plačiajuosčių makaronų,
1 1/2 l vandens,
druskos ir pipirų.
Cukinijas supjaustykite apie 1/2 cm storio griežinėliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite cukinijas iš abiejų pusių, kad šios paskrustų. Apibarstykite jas druska ir pipirais. Išvirkite makaronus (truputį pasūdytame vandenyje, įpylę aliejaus). Nupylę vandenį, makaronus sumaišykite su 1/2 dalimi pesto padažo ir apkepintomis cukinijomis. Prieš patiekdami ant makaronų užpilkite likusiąją pesto padažo dalį.
Galite naudoti ir pirktą pesto padažą bei kitokius makaronus. Skanaus!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS
Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.
Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.
Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
Tikrai tikrai labai reikalinga tema. Juk visokių padažų reikia prie visko.Po truputį galima sukaupti iš įvairių forumų arba knygų..Arba savo gamintus siūlyt.Jeigu yra žmonių, kurie užsienio kalbas moka, tai laikui bėgant galima daug pačių įvairiausių surinkt.Aš kartais www.skanaus.visada.lt jų paieškau -ten irgi yra atskiras padažų puslapis, visokiems atvejams.
Šį padažą aš visada padarau prie picos, nes be jo jau liūdna.
Reikia indelio neriebios grietinės (12 procentų), 2 šaukštų pomidorų padažo,(vasarą galima naudoti trintus pomidorus), 2 skiltelių česnako ir prieskonių skirtų picai, arba mairūno, baziliko,raudonėlio.Česnaką sutrinti ir viską sumaišyti. Galima vietoj grietinės naudoti ir šaltibarščių kefyrą.
Reikia indelio neriebios grietinės (12 procentų), 2 šaukštų pomidorų padažo,(vasarą galima naudoti trintus pomidorus), 2 skiltelių česnako ir prieskonių skirtų picai, arba mairūno, baziliko,raudonėlio.Česnaką sutrinti ir viską sumaišyti. Galima vietoj grietinės naudoti ir šaltibarščių kefyrą.
silsta rašė:Aš tokį labai paprastą padažiuką darau prie žuvies kotletų: majonezas, rauginti arba marinuoti agurkėliai. Labai smulkiai supjaustau agurkėlius, juos sumaišau su majonezu ir uždedu ant žuvies kotleto. Paprasta, greita ir skanu.... Ypatingai man patinka su šaltais kotletais..
Taip. Labai gerukas padažiukas. Ir aš jį gaminu.
būtina kaliandra?Ramunė rašė:Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS
Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.
Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ne, nebūtina. Galima pakeisti baziliku. Arba niekuoHazel rašė:būtina kaliandra?Ramunė rašė:Man labai patinka AŠTRUS PADAŽAS
Reikia :
1 svogūno,
4 skiltelių česnako,
300g pomidorų padažo,
50 g žalių petražolių,
50 g žalios kalendros ( galima ir džiovintos ),
pagal skonį acto, druskos ir pipirų.
Svogūną ir česnaką labai smulkiai supjaustyti ir sutrinti su petražolėm ir kalendra. Tada supilti pomidorų padažą, sudėti prieskonius.
Labai tinka prie mėsos kepsnių, šaltos mėsos, šašlykų, žuvies.
o agurkas zalias turi buti ?Ramunė rašė:Hazel rašė:JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias
bent jau aš darau iš žalio net nežinau, gali pamėginti ir kitokįtutsi rašė:o agurkas zalias turi buti ?Ramunė rašė:Hazel rašė:JOGURTO IR AGURKŲ PADAŽAS (tinka su vištiena)
250g. natūralaus jogurto sumaišyti su smulkiai supjaustytu agurku, 2-3 sugrūstomis česnako skiltelėmis ir šaukštu smulkintų petražolių lapelių. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti papirais.
Man jis mieliausias
Mėsos padažas
2 š sviesto,
150 g žalumynų,
3 česnako skiltelės,
1 juodos duonos riekė (džiūvėsis),
1 sultinio stiklinė,
1 raudono vyno stiklinė,
1 grybų stiklinė,
Išlydome sviestą. Grybus ir žalumynus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Į šią masę suberiame susmulkintą duoną, supilame sultinį ir vyną, išmaišome ir maišydami verdame ant mažos ugnies kol grybai suminkštės. Šią masę pertriname per sietelį arba išplakame elektriniu plaktuvu, įberiame druską, pipirus, gerai išmaišome ir pilame ant mėsos patiekalų
2 š sviesto,
150 g žalumynų,
3 česnako skiltelės,
1 juodos duonos riekė (džiūvėsis),
1 sultinio stiklinė,
1 raudono vyno stiklinė,
1 grybų stiklinė,
Išlydome sviestą. Grybus ir žalumynus susmulkiname, sumaišome su sviestu. Į šią masę suberiame susmulkintą duoną, supilame sultinį ir vyną, išmaišome ir maišydami verdame ant mažos ugnies kol grybai suminkštės. Šią masę pertriname per sietelį arba išplakame elektriniu plaktuvu, įberiame druską, pipirus, gerai išmaišome ir pilame ant mėsos patiekalų
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Svogūną susmulkinti ir pakepinti svieste arba aliejuje. Batono riekelėms nupjauti pluteles, išmirkyti piene arba vandenyje ir , nuspaudus , sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, žalumynus, migdolus. Jei per tiršta - įpilti pieno, grietinėlės, sultinio.tutsi rašė:o kaip ji daryti
Beje, labai skanu prie kotletų arba netikrų zrazų iš faršo.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 21 Kov 2007, 20:33, redaguota 1 kartą(us).
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PADAŽAS SU FERMENTINIU SŪRIU
2 šaukštau sviesto,
2 šaukštai miltų,
0,5 l pieno ar grietinėlės,
50 g fermentinio sūrio,
druskos, pipirų.
Sviestą išlydome, suberiame miltus ir pakepiname, kol pagels. Supilame pieną, prieskonius, užviriname. Sudedame tarkuotą sūrį ir nukeliame nuo vuryklės. Gerai išmaišome.
2 šaukštau sviesto,
2 šaukštai miltų,
0,5 l pieno ar grietinėlės,
50 g fermentinio sūrio,
druskos, pipirų.
Sviestą išlydome, suberiame miltus ir pakepiname, kol pagels. Supilame pieną, prieskonius, užviriname. Sudedame tarkuotą sūrį ir nukeliame nuo vuryklės. Gerai išmaišome.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SULČIŲ PADAŽAS
4 tryniai,
1 st. raugintų kopūstų sulčių,
1 st. grybų sultinio,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai sviesto,
0,5 citrinos sulčių,
pipirų, druskos, cukraus.
Miltus kepiname svieate, amišydami supilame sultinį, sultis, išplaktus trynius. Maišydami pakaitiname, kol sutirštėja. Sudedame prieskonius pagal skonį.
Skanu su kiaulienos patiekalais.
4 tryniai,
1 st. raugintų kopūstų sulčių,
1 st. grybų sultinio,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai sviesto,
0,5 citrinos sulčių,
pipirų, druskos, cukraus.
Miltus kepiname svieate, amišydami supilame sultinį, sultis, išplaktus trynius. Maišydami pakaitiname, kol sutirštėja. Sudedame prieskonius pagal skonį.
Skanu su kiaulienos patiekalais.