Patiekalai ir subproduktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 22:27

nesiskundziu :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:28

ir neturetum :lol:

Svečias

Standartinė Svečias » 21 Gru 2007, 14:30

Su artėjančiomis :aciu2:
Nusipirkau menkės kepenėlių šviežių , tai dabar suku galvą, ką iš jų skaniau šventėms pagamint :roll: Gal patatumėt?

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 21 Gru 2007, 14:41

kas sveciu patapo? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Gru 2007, 17:18

simka sveciu patapo :D ,bet as tai nezinau,ka is kepeneliu menkes galima butu pagaminti :roll:

Svečias

Standartinė Svečias » 21 Gru 2007, 18:23

:lol: :lol: :lol:
bet dievaž :roll: Kažin ką ne taip padariau :shock:
Bet vistiek tų kepenėlių reikia :wink:

Svečias

Standartinė Svečias » 21 Gru 2007, 18:25

ai, viskas aišku -taigi pamiršau prisijungt ir iškart iš pirmo puslapio čia pataikiau :lol: :lol: :lol:
SIMKA

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Gru 2007, 20:00

Ryt mamkos paklausiu , kazkoki ji skanu patiekaliuka zino su kepenelem . Tada ir parasysiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Vas 2008, 19:15

Veršienos kepenėlių pasta

200 g veršienos kepenėlių
100 g lašinių,1 svogūnas
1 lauro lapelis ,3-5 žirneliai kvapniųjų pipirų
muskato riešuto,druskos,pipirų

Lašinius išvirti su svogūnais truputyje vandens.Iš kepenėlių pašalinti plėveles, didesnes kraujagysles ir supjaustyti mažais gabalėliais.Įdėti į puodą su karštais lašiniais. Šiek tiek pašildyti, kad kepenėlės prarastų kraujo spalvą.
Po to lašinius ir kepenėles smulkiai sukapoti arba sumalti mėsmale, išmaišyti, paskaninti.Tepti duoną, išklotą salotų lapais.Papuošti agurku arba pomidoru.
Šią pastą galima laikyti šaldytuve net keletą dienų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Vas 2008, 19:23

Paštetas tešloje

400 g miltų,1 kiaušinis
200 g minkšto sviesto,1 trynys
1 šaukštelis druskos
30 g džiovintų baravykų
0,5 batono ,50 ml pieno
1 svogūnas,400 g kiaulės mentės
8 šaukštai riebios grietinės
2 morkos,druskos,pipirų ,1 šaukštelis mairūno

Iš miltų, sviesto, kiaušinio, 7-8 šaukštų šalto vandens, žiupsnelio druskos išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, valandą palaikykite šaldytuve.
Mirkykite grybus karštame vandenyje 20 min. Išmirkykite piene batoną.
Mėsą, smulkintus svogūnus, batoną ir išmirkytus bei nuspaustus grybus sumalkite mėsmale. Sudėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir mairūno, atšaldykite.Nuskuskite morkas, pavirkite jas 10 min., išimkite.Kekso formą ištepkite riebalais.Iškočiokite tešlą, 2/3 jos sudėkite į formą taip, kad būtų išlindę maždaug 2 cm kraštelio. Sudėkite 1/2 faršo, padarykite įdubimų, į kuriuos sudėkite morkas, apdėkite likusiu faršu, užlenkite tešlos kraštus, viršų patepkite tryniu. Uždenkite likusiu tešlos gabalu, padarykite jame dvi skylutes.Kepkite 50 min. 200°C temperatūros orkaitėje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Vas 2008, 20:00

kaip senai bevalgiau kepeneliu :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Kov 2008, 18:50

Įdarytos kepenėlės

1/2 kg veršių kepenų.

Įdarui:
100 g rūkytų lašinukų arba kumpio,
100 ml aliejaus, 50 g maltų džiūvėsėlių,
60 ml grietinės, kiaušinis,
svogūnas, petražolių, maltų pipirų, druskos.
Įdarui puode pašildykite 50 ml aliejaus, suberkite smulkiai supjaustytus lašinukus, svogūną, petražoles, džiūvėsėlius. Kiek pavirkite, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinį, krėskite grietinę, skaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite.
Kepenis padalykite į dvi dalis. Kiekvieną dalį įpjaukite horizontaliai. Į angas krėskite įdarą ir užsiūkite siūlais arba persmeikite smeigtukais. Dėkite į troškintuvą, apliekite likusiu aliejumi ir troškinkite nelabai karštoje orkaitėje maždaug valandą. Iškeptą patiekalą pasūdykite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir užpilkite sultimis, kurių atsiranda troškinant.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2008, 19:30

Troškinti kiaulės inkstai su citrina

800 g inkstų
3 svogūnai
1 citrina
2,5 šaukšto tirpintų riebalų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė sultinio
pipirų,druskos
Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:09

Pyragėliai su jaučių plaučių įdaru

žydiškas patiekalas
Tešlai:
500 g miltų, 300 g margarino, 2 kiaušiniai, 1 g sodos arba kepimo miltelių.

Įdarui:

200 g riebalų, 0,5 kg jaučių plaučių, 50 g svogūno, 100 g ryžių.

Jaučių plaučius išvirkite kartu su svogūnais ir sumalkite. Į gautą masę įberkite druskos, pipirų, sudėkite virtus ryžius ir viską apkepinkite riebaluose. Iš tešlos padarykite paplotėlius ir uždėkite įdaro, suformuokite pyragėlius ir kepkite orkaitėje. Pyragėlius dar galima kepti keptuvėje ant aliejaus, bet skaniau, kai jie iškepami orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:11

Kiaulių kojelių salotos

1,5kg. kiaulių kojelių,
200g. bulvių, 150g. morkų,
100g. petražolių šaknų,
0,5 stiklinės aliejaus,
50g. acto,
40 g. konservuotų žalių žirnelių,
30g. saliero gumbo,
1 raugintas agurkas,
6 skiltelės česnako,
maltų pipirų, druskos,
žalumynų.

Bulves nuplauname ir išverdame. Kiaulių kojeles gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir pastatome ant stiprios ugnies. Kai tik vanduo užverda, pasūdome, įberiame pipirų, nuskustas ir supjaustytas morkas, salierą, petražolės šaknį. Kojeles verdame tol, kol mėsa atsiskiria nuo kaulų, išvirtas kojeles ir daržoves atšaldome, mėsą atskiriame nuo kaulų. Mėsą ir daržoves smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus žaliuosius žirnelius, supjaustytą raugintą agurką ir išmaišome. Nuluptas česnakų skilteles sutriname ir užpilame aliejaus ir acto mišiniu. Salotas užpilame paruoštu padažu, papuošiame žalumynais ir tiekiame į stalą.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Lie 2008, 19:01

Pirkau Girstupio turguje veršiuko širdelių, pasidariau tokias salotas, labai jau neblogos.

SALOTOS SU VERŠIUKO (arba kiaulės) ŠIRDIMI:
1 širdelė,
1 vidutinis raugintas agurkas,
1 svogūnas,
1 vidutinė morka,
majonezas,
druska, jei reikės,
prieskoniai.
Išvirti širdeles pasūdytame vandenyje, supjaustyti šiaudeliais, agurkus kubeliais, svogūną ir sutarkuotą stambesne tarka morką pakepinti ant labai mažai aliejaus. Sudėti viską į dubenį ir sumaišyti su majonezu. Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Lie 2008, 19:27

cia man turetu patikti :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Lie 2008, 19:55

silsta rašė:Pirkau Girstupio turguje veršiuko širdelių
Kurioj vietoj radote? Niekad ten nei veršienos nemačiau

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 23 Lie 2008, 19:59

Vakar is pat ryto buvau, bet tiksliai negaliu nusakyti, kurioj vietoj...Vaiksciojau, vaiksciojau po turgu, vienoj vietoj radau, kazkurioj eilej negaliu pasakyt, gaila.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:04

Vištų kepenėlės su obuoliais

300 g vištų kepenėlių, 50 g lašinukų,
svogūnas, 2 obuoliai,
po šaukštą miltų ir pomidorų pastos,
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
maltų pipirų, druskos.
Lašinukus ir kepenėles supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite. Lašinius paspirginkite keptuvėje ant didelės ugnies 1 1/2 minutės. Tada pridėkite kepenėles, svogūną, uždenkite dangčiu ir kaitinkite dar 3 minutes.
Obuolius sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, skaninkite pipirais, įberkite miltus, sukrėskite pomidorų pastą.
Atskieskite sultiniu ir verskite į keptuvę su kepenėlėmis.
Viską kepkite ant didelės ugnies apie 10 minučių.
Garnyrui tinka bulvių košė su smulkiomis petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2012, 12:07

Mergaitės, nusipirkau rūkytą liežuvį. Ar jo virti nereikia? Jis kažkoks pusiau guminis :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Tutsi » 29 Kov 2012, 14:57

pirktiniai dazniausiai buna guminiai, geriau virti dar. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Ramunė » 29 Kov 2012, 18:33

Dėkui, taip ir padariau :P nežinau, kaip bus, kai isai taauš, bet šiltas - žymiai skanesnis :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Tutsi » 30 Kov 2012, 10:25

ir saltas bus daug skanesnis :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Tutsi » 10 Bal 2012, 15:48

liezuvis drebuciuose 8)
Prikabinti failai
IMG_0515.jpg
IMG_0515.jpg (136.18 KiB) Peržiūrėta 7322 karus(ų)

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Laurela » 10 Bal 2012, 16:15

megstu tokius maistus 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Nicole » 10 Bal 2012, 17:07

Laurela,ir man palik,ir as meeeegstu 064
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Tutsi » 10 Bal 2012, 20:04

DAR TURIU, pakaks abiems :wink:

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė gutiss » 10 Bal 2012, 20:47

O man galima???? 038 038 038
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Patiekalai ir subproduktų

Standartinė Tutsi » 10 Bal 2012, 20:54

aisku :D

Skelbti atsakymą