Standartinė
Ramunė » 21 Rgp 2007, 14:47
Paprasčiausias paštetas
1 kg žalios liesos šoninės,
500 g kiaulienos arba veršienos kepenų,
2 mažos bandelės, arba džiūvėsėlių stiklinė,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 kiaušiniai, mairūno,
druskos, pipirų.
Šoninę išvirti.Į karštą nuovirą trumpam įmesti nuplautas kepenis ir bandeles, po to kepenis nusunkti per sietelį, o bandeles gerai išspausti.
Mėsmale sumalti šoninę, kepenis, bandeles ir supjaustytus svogūnus.
Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius.Gerai išmaišyti.
Masę sudėti į pailgą formelę (iki pusės aukščio) ir kepti 1 val. karštoje orkaitėje.Kepant formelėje gali virti taukai, kad neišsitaškytų ant orkaitės sienelių, formelę su pašteto mase reikėtų įdėti į kitą, didesnį indą.