patiekalai iš faršo
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Nu,kam tos pratybos geguzes pabaigoj?juk mastymas jau nebe tas.Nauda nuline.teisingai Ramune daro!!!As tai visad norejau ivesti tokia tvarka per mokytoju diena-pacius arsiausiai nusiteikusius tevelius pastatyt padirbt uz mokytoja.ir darbus pataisyt,kad suprastu,kaip reikia jaust tuos zmogiukus.Pakritikuot visad lengva,o mokytojo darbas-neikainojamas!
Nezinau,gal as ziauri,bet tinginiaut vaikai turi tiek laiko-kad niekada gyvenime jie tiek nebetures,nors ir mokytusi labiausiai.As nesutinku ,kad vaikai turi teise tinginiaut savo noru.Tai juk mokytojas ir pats suteikia tiek progu!!!bet vaikams vis maza.bet blogiausia ,kad butent tie mokytojai,kurie leidzia be saiko tinginiaut,nepalieka jokio gero atsiminimo,greiciau pajuoka.O geri mokytojai velesniam amziuje uz suteiktas zinias paprastai sulaukia savo laimes atpildo.Ir tevai daro didele klaida pateisindami vaiku tinginyste.
Cia tokia mano patirtis.manau turiu teise ja pasakyt,nes 18 metu mokykloj-ne savaite.
Cia tokia mano patirtis.manau turiu teise ja pasakyt,nes 18 metu mokykloj-ne savaite.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
oi nesakyk,turejau mokykloje vokieciu mokytoja,nieko neismokino,o ziauraste juoda...kazkodel visada ja prisimenu,kaip blogiete...kad ji spranda nusisuktu Aisku turejau jau toliau mokindamasi daug grieztu mokytoju,bet dabar prisimenu kaip nuostabius zmonius
O apie tingejima as pajuokavau,visai nieko jie ir taip neveikia,o dar istatymai,kad neuzduoti namu darbu.....NESAMONE
O apie tingejima as pajuokavau,visai nieko jie ir taip neveikia,o dar istatymai,kad neuzduoti namu darbu.....NESAMONE
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Skaitau dabar knygą apie auklėjimą "Tėvai nustato ribas". tai pasirodo vaikai reikalauja būti auklėjami. Jiems griežtos ribos duoda moralinę apsaugą ir pasitikėjimą savimi. Jeigu vaikui per daug leidi, tą prasmė laba jau plačias ribas nustatai, tai tada jis vistiek išreikalauja, kad tos ribos būtų susiaurintos, nes tada ant sprando lenda ir ramybės neduoda.
O namų darbų vistiek turėtų būtį, bent kažkiek. Kai per daug ir tenka sėdėti naktimis-irgi nesveika. Pamenu kai buvau 11 klasei, vienu momentu tiek užduodavo, kad pasirinkdavau, kam pasiruošiu, o kam ne. Tiesa dar dailės mokykla lankiau, vairavimo teisės, dar siuvimo kursai buvo..., ir užduodavo daug, nes jau tada egzams ruošt pradėjo mumi A lia sunkūs laikas buvo kaip prisimenu dabar...
O namų darbų vistiek turėtų būtį, bent kažkiek. Kai per daug ir tenka sėdėti naktimis-irgi nesveika. Pamenu kai buvau 11 klasei, vienu momentu tiek užduodavo, kad pasirinkdavau, kam pasiruošiu, o kam ne. Tiesa dar dailės mokykla lankiau, vairavimo teisės, dar siuvimo kursai buvo..., ir užduodavo daug, nes jau tada egzams ruošt pradėjo mumi A lia sunkūs laikas buvo kaip prisimenu dabar...
As irgi su Tutsi sutinku.Yra mokytoju pabaisu.ir ne viena toki maciau.bet cia as apie tuos geruosius masciau.O del namu darbu,tai vidury mokslo metu ,aisku ,reikia,bet mokslo metu pabaigoj-ko neismokai,kaip sakant -nebeprilaizysi.Siaip as uz vaikus visad buvau.Tik man atrodo,kad is gero gyvenimo ar vaikui ar suaugusiam prasideda ,,ispindejimas"
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiek tenka seminaruose pasibendrauti su kolegom iš įvairių mokyklų, visi yra tos nuomonės, kad vaikai labai nori gerų rezultatų, betvisiškai tingi dirbti. Yra tokia tendencija : tinginiauju iki semestro paskutinio mėnesio ar net 2 savaičių. Tada padirbu - ir vėl tinginiauju pailsėdamas. va širtas tai mane tikrai biesina, o dar kai išgirsti, kad blogi pažymiai todėl, kad mokytojai per griežtai vertina - tai iš viso nei verkt, nei juoktis
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš kai buvau mokinė, vis galvojau kad mokytojai nesamonės aiškina, kai juokėsi, kad mol mes vargši vaikai grišim namo ir mamos mus išglosto išbučiuoja, o mokytojai jiems pabaisos atrodo. A lia žiūriu teisūs buvo. Lygiai taip pat dabar saviškė glostau ir bučiuoju
P.S. Dar mokykloj nesimokina, tai mokytojai kolkas ne pabaisos
P.S. Dar mokykloj nesimokina, tai mokytojai kolkas ne pabaisos
Bulvių ir mėsos faršo apkepas
5-6 bulvės
0,5 kg mėsos faršo
2 riekutės pyrago
kiaušinis, svogūnas
šaukštelis riebalų
maltų pipirų
4 džiovinti grybai
0,5 stiklinės grietinės
šaukštas tarkuoto „Šėtos” sūrio, šaukštas pyrago džiūvėsėlių
Druska
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų - paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40-45 min
Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
5-6 bulvės
0,5 kg mėsos faršo
2 riekutės pyrago
kiaušinis, svogūnas
šaukštelis riebalų
maltų pipirų
4 džiovinti grybai
0,5 stiklinės grietinės
šaukštas tarkuoto „Šėtos” sūrio, šaukštas pyrago džiūvėsėlių
Druska
Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vandens kiekyje. Išimti supjaustomi juostelėmis. Sumaišoma grietinė, paruošti grybai, ataušintas grybų nuoviras ir tarkuotas sūris. Į paruoštą indą dedama pusė apvirtų bulvių, ant jų - paruoštas faršas, ant viršaus uždedamos likusios bulvės, užpilama paruoštu padažu ir kepama orkaitėje 40-45 min
Valgoma su raugintais kopūstais arba agurkais.
O manes tevai visai nekontroliavo,ar prie knygu,ar ne.bet buciau blogesni pazymi parnesus-tada tragedija.Kaip dabar pagalvoju-vidurines mokyklos kursas yra nesunkus.net lengvas.aisku,daug priklauso nuo mokytojo.Pvz.chemike pati nesugebejo savo dalyko isaiskint.Todel galvoju,kad ne visi ,kas moka savo sriti-gali mokyti kitus.
SENELIO ŪSAI
Faršas (gali būti paukštiena, kiauliena, jautiena arba maišytas),
svogūnas,
1 pakuotė spagečių arba kitokių ilgų makaronų,
gabaliukas sviesto,
pomidorai, paprika, prieskoniai, druska, žalumynai.
Iš paruošto faršo gaminam rutuliukus-galkas, spagečius labai atsargiai perkišam per faršo rutuliukus kad galai spagečių būtų abiejuose pusėse. Imam platesnį puodą, ant dugno pripjaustom pomidorų, paprikos, svogūno. Ant jų viena eile sudedam persmeigtus rutuliukus. Apibarstom petražolėm. Smulkiais gabaliukais užpjaustom sviesto. Apibarstom prieskoniais, pasūdom.Užpilam vandenuko tiek, kad apsemtų rutuliukus. Uždengiam dangčiu ir troškinam apie 20 min., tiksliau kol spagečiai bus minkšti ir faršo tutuliukai išsitroškinę.
Labai skanu. Recepte tai silūlė rutuliukus užpilti lečo ir troškinti. Aš neturėjau tuo metu, tai tiko ir pomidorai.
Faršas (gali būti paukštiena, kiauliena, jautiena arba maišytas),
svogūnas,
1 pakuotė spagečių arba kitokių ilgų makaronų,
gabaliukas sviesto,
pomidorai, paprika, prieskoniai, druska, žalumynai.
Iš paruošto faršo gaminam rutuliukus-galkas, spagečius labai atsargiai perkišam per faršo rutuliukus kad galai spagečių būtų abiejuose pusėse. Imam platesnį puodą, ant dugno pripjaustom pomidorų, paprikos, svogūno. Ant jų viena eile sudedam persmeigtus rutuliukus. Apibarstom petražolėm. Smulkiais gabaliukais užpjaustom sviesto. Apibarstom prieskoniais, pasūdom.Užpilam vandenuko tiek, kad apsemtų rutuliukus. Uždengiam dangčiu ir troškinam apie 20 min., tiksliau kol spagečiai bus minkšti ir faršo tutuliukai išsitroškinę.
Labai skanu. Recepte tai silūlė rutuliukus užpilti lečo ir troškinti. Aš neturėjau tuo metu, tai tiko ir pomidorai.
Vištienos keksiukai
2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formeles ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų
Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formeles ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
kol suradau sita pranesima cia vakaryksciai mano kepti pietus. labai labai skanu (buvo)Ramunė rašė:Mėsos apkepas
1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .
Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
- Prikabinti failai
-
- untitled4.JPG (13.79 KiB) Peržiūrėta 8487 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Maltiniai su grybais
Apie 400-500 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis, svogūnas, ęesnako skiltelė, 200 g pievagrybių, druskos, juodųjų pipirų.
Svogūnus, česnaką susmulkinti ir pakepti pora minučių aliejuje, sudėti smulkintus pievagrybius, viską pakepti kol suminkštės. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti pagal skonį pipirų, druskos, sudėti avėsusius svogūnus su grybais. Formuoti maltinius ir kepti įkaitintame laiejuje.
Apie 400-500 g kiaulienos faršo, 1 kiaušinis, svogūnas, ęesnako skiltelė, 200 g pievagrybių, druskos, juodųjų pipirų.
Svogūnus, česnaką susmulkinti ir pakepti pora minučių aliejuje, sudėti smulkintus pievagrybius, viską pakepti kol suminkštės. Į faršą įmušti kiaušinį, įberti pagal skonį pipirų, druskos, sudėti avėsusius svogūnus su grybais. Formuoti maltinius ir kepti įkaitintame laiejuje.