patiekalai iš faršo

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Rgp 2008, 18:24

Ir tas gražumėlis labai greit dingo, vos nuotraukai keletas beliko. Niekaip nesugalvojau ką greito iš faršo padaryti, tai paskui pavarčius knygas užkliuvo šis receptas, labai patiko

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2008, 12:43

Maltinukai su keptais pomidorais

1 kg kietų pomidorų,
žalia saldžioji paprika, 2 svogūnai, skiltelė česnako,
3 šaukštai aliejaus, druskos, maltų pipirų, smulkintų čiobrelių,
3 šaukštai kečupo, 380 g maltos jautienos arba kiaulienos,
bandelė, pieno bandelei mirkyti,
kiaušinis, 2 šaukšteliai garstyčių, š
aukštelis konjako, šaukštas margarino.
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite į 4 dalis ir išskobkite sėklas. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Tada suberkite šiaudeliais supjaustytą papriką ir viską patroškinkite 5 minutes. Paskui pridėkite pomidorus, skaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir viską dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Krėskite kečupą.
Mėsą sumaišykite su išmirkyta bandele, muškite kiaušinį, dėkite garstyčias, pilkite konjaką, gardinkite druska ir pipirais. Formuokite maltinukus ir iškepkite keptuvėje su margarinu.
Maltinukus ir paruoštus pomidorus dėkite į vieną dubenį ir tiekite.

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Isia » 05 Spa 2009, 15:56

maltos mėsos kepsnys

1 kg mėsos faršo (naudojau kiauliena), 2 svogūnai,kiaušinis 3 pyrago riekutės (tiko ir paprastas batonas), pieno pyragui mirkyti, 2 šaukštai giretinės, arba sultinio, riebalų (taikai, sviestas), pipirų, druskos.
Įdarui: 2 kiaušiniai, 1-2 virtos morkos (naudojau saldytas smulkias morkeles :) ), sviesto, 2 šaukštai pieno ar grietinės, druskos.

Pyraga išmirkyti piene. Svogūnus nulupti, susmulkinti ir pakepinti riebaluose. Mėsa gerai sumaišyti su mirkytu pyragu, svogūnais. Įmušti kiuašini, berti pipirų, druskos, pilti grietinę ar sultinį ir išminkyti (pridėjau faršai skirtu prieskonių).
Įdarui morkas smulkiai supjaustyti, kiaušinius išplakti su pienu ar grietine, beri morkas , sūdyti ir išmaišyti.( dėjau žaliu žirnelių, jie labai tiko).
Svieste iškepti kiaušinienę.
Ant lentos kloti storą sluoksnį malinio. Ant jo dėti kiaušinienę, suvynioti į pailgą ritinį. perkelti į riebalais išteptą formą. Išplakti kiaušinį, juo ištrinti ritinio paviršių. Galima apibarstyti džiuvesėliais. Orkaitėje kepti apie pusantros valandos.

Kepiau susukus i folija, po to atidengiau ir dar paskrudinau viršų.
gavos didelis zuikis :) tik faršą buvo šiek tiek per skista.. :oops:
bet skanu :)
Prikabinti failai
niam niam.jpg
niam niam.jpg (57.59 KiB) Peržiūrėta 9322 karus(ų)
kepsnys.jpg
kepsnys.jpg (67.05 KiB) Peržiūrėta 9323 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė pyp » 05 Spa 2009, 16:04

grazu :)

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Isia » 05 Spa 2009, 16:13

sotus zuikis :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 05 Spa 2009, 16:35

labai skaniai atrodo 038

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Forelle » 05 Spa 2009, 16:38

Vaizdas pasakiškas, kad man kas dabar gabalėlį

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 05 Spa 2009, 16:49

tokio zuikio neatsisakyciau :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Isia » 05 Spa 2009, 16:50

oi,kad ir visoms po gabaliuka 8) :oops: man negaila, tik kad visos taip toli :)

Vartotojo avataras
Dora
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1266
Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
Pliusai: 10
Miestas: Kupiskis - Kaunas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Dora » 05 Spa 2009, 18:14

noriu :!: kaip tik man tiks prie vakarienei troskinamu kopustu 038

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Isia » 05 Spa 2009, 22:27

Dora rašė:noriu :!: kaip tik man tiks prie vakarienei troskinamu kopustu 038
o as pavakariams irgi gaminau iš kopūstu, raugintu, sriubytes :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 05 Spa 2009, 23:34

Vo, gražus dalykas, reikia gal pasigaminti rytoj, pavyzdžiui... Ilgokai kepa, tiesa... bet paruošt ilgai neužtruks. Nu, žiūrėsiu. Jeigu sugalvsoiu ko greitesnio, šitą ketvirtadienį kepsiu...

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tina » 13 Spa 2009, 15:53

labai skaniai kepsnys atrodo :luks:

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Isia » 13 Spa 2009, 16:14

gaaaalingas kepsnys :mrgreen:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 05 Lap 2009, 00:36

Čia ale "piemenėlių pyragas", tiktai dar su pomidorais bei šparaginėmis pupelėmis :)
Prikabinti failai
apkepux.jpg
apkepux.jpg (46.9 KiB) Peržiūrėta 9226 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Tutsi » 05 Lap 2009, 09:44

cia toks su bulviu kose?

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 06 Lap 2009, 04:52

ugu, faršas apačioj, ant viršaus - bulvių košė ir sūrio užtarkuota. :) Visada gaunasi labai skaniai :)

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė zivicib » 07 Lap 2009, 14:00

saunuole la major!!!!!

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re:

Standartinė la major » 10 Lap 2009, 23:55

justuke rašė:Vištienos keksiukai

2 v. š. aliejaus
1 morka, smulkiai sukapota
1 saliero stiebas, smulkiai sukapotas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
1 svogūno galva, smulkiai sukapota
500 g maltos vištienos
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio džiūvėsėlių
½ puodelio grietinės
1 v. š. sukapotų petražolių
druskos ir pipirų

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti morkas, salierus, česnakus ir svogūnus. Pagardinti druska ir pipirais ir kepti ant vidutinės ugnies vis pamaišant, kol suminkštės (apie 10 min.). Ataušinti.
Dideliame dubenyje sumaišyti vištieną ir daržoves su likusiais ingredientais. Pagardinti druska bei pipirais ir masę gerai išminkyti. Išdėlioti paruoštą masę į keksiukų formeles ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

Paveikslėlis
Išbandžiau ir aš :) Tiktai džiūvesėlių pamiršau įberti, ir salierų neturėjau. Receptą džiaugsmingai užskaitau. Tiekiau su jogurto-agurkų-česnako padažu, kurio recepts čia pas mum yra įdėtas, bet be foto. Kadangi padažą kartosiu, parodysiu kada nors, kaip atrodo. aišku, su gražesnėm nuotraukom.
Čia tokia iliuzija, lyg keksiukai būtų prisvilę, bet čia viso labo iš kraštų skystis kažkodėl apjuodavo, o patys keksiukai buvo kaip tik, pilnai paruošti, sultingi ir gardūs :)
Prikabinti failai
keksiukaimesos.JPG
keksiukaimesos.JPG (45.65 KiB) Peržiūrėta 9166 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė erikiux » 11 Lap 2009, 00:09

Skaniai atrodo 038 038 038 Užsimaniau tokių keksiukų, teks pabandyti :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 11 Lap 2009, 00:12

Tikrai labai skanūs :) Skaniau negu kotletai, sultingesni ir ne tokie apskrudę, ir forma graži :) Na, manųjų tai beveik nesimato formos, bet tikrai gražiai atrodė ir laikėsi :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re:

Standartinė la major » 18 Lap 2009, 00:32

silsta rašė:SENELIO ŪSAI
Faršas (gali būti paukštiena, kiauliena, jautiena arba maišytas),
svogūnas,
1 pakuotė spagečių arba kitokių ilgų makaronų,
gabaliukas sviesto,
pomidorai, paprika, prieskoniai, druska, žalumynai.

Iš paruošto faršo gaminam rutuliukus-galkas, spagečius labai atsargiai perkišam per faršo rutuliukus kad galai spagečių būtų abiejuose pusėse. Imam platesnį puodą, ant dugno pripjaustom pomidorų, paprikos, svogūno. Ant jų viena eile sudedam persmeigtus rutuliukus. Apibarstom petražolėm. Smulkiais gabaliukais užpjaustom sviesto. Apibarstom prieskoniais, pasūdom.Užpilam vandenuko tiek, kad apsemtų rutuliukus. Uždengiam dangčiu ir troškinam apie 20 min., tiksliau kol spagečiai bus minkšti ir faršo tutuliukai išsitroškinę.
Labai skanu. Recepte tai silūlė rutuliukus užpilti lečo ir troškinti. Aš neturėjau tuo metu, tai tiko ir pomidorai.
Paveikslėlis
O čia manieji "ūsai" :D
Faršas buvo kalakutienos (250 g), dėjau prieskonių, porą šaukštų džiūvesėlių, kiaušinį...
Viriau smarkiai paprieskoniuotame spagečių prieskoniais vandenyje.

Tiekiau su sūrio padažu: šaukštą miltų pakepinau šaukšte sveisto, užpyliau 200 g grietinėlės, įbėriau apie 50 g parmezano. Gavosi kaip tik dviems porcijoms - dosni porcija gardaus padažo. :)
Prikabinti failai
dscf1567.jpg
dscf1567.jpg (48.29 KiB) Peržiūrėta 9128 karus(ų)

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė erikiux » 18 Lap 2009, 10:40

Fainuoliški ūsai 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 18 Lap 2009, 16:12

labai švelnaus skonio, sveikuoliški, tiktų vaikams :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Lilina » 18 Lap 2009, 19:19

Čia plaukuotų dešrelių variaciją ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė Živilė » 18 Lap 2009, 19:39

Tikri ūsuoti dėdulės :!: :lol:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė la major » 19 Lap 2009, 01:24

Lilina rašė:Čia plaukuotų dešrelių variaciją ;)
tikrai taip :)
Pirma reakcija ištraukus: o kaip čia valgyt? :D nuo kurio galo? :lol:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 19 Lap 2009, 16:48

pasidalinu dar viena daniska ideja.

Sotus, mėsiškas padažas (pagardas)
Reikia:
250 g. maltos kiaulienos;
2 dešrelės;
150 g. koncervuotų šampinjonų;
1 raudona paprika;
250 ml. daržovių sultinio;
1 stiklinė pieno;
2 šaukštai pomidorų padažo, aštresnio;
1 šaukštas miltų;
druskos, baltų maltų pipirų, paprikos miltelių pagal skonį.
Į gilią keptuvę sudedame faršą ir prieskonius ir pakepinam. Pilame sultinį, dedame pjaustytas dešreles, šampinjonus, pomidorų padažą, pjaustytą papriką, išmaišome ir kepinam dar apie 15 min. Pabaigoje supilame į keptuvę pieną išplaktą su miltais, užviriname nuolat maišydami. Prieš patiekdami paliekame keleta minučių pastovėt. Tiekiamia su bulvėmis.
Prikabinti failai
HPIM2879.JPG
tik as nenaudojau paprikos
HPIM2879.JPG (76.19 KiB) Peržiūrėta 9062 karus(ų)
HPIM2880.JPG
HPIM2880.JPG (78.82 KiB) Peržiūrėta 9062 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė erikiux » 19 Lap 2009, 17:10

Patinka man tokie makalai 038 . Greita, sotu, skanu
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: patiekalai iš faršo

Standartinė sinsan » 19 Lap 2009, 17:54

maniskis labai meksta tokius makalus
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą