patiekalai iš faršo
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: patiekalai iš faršo
Laukiu sestadienio. Turesiu daugiau laiko. Butinai pasidarysiu si makala .
Aciu uz recepta
Aciu uz recepta
###The show must go on !!!###
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: patiekalai iš faršo
sinsan priimk pas save mane,ka?
Re: patiekalai iš faršo
laisvai, jei tik nebijai priaukt svorioDora rašė:sinsan priimk pas save mane,ka?
Re: patiekalai iš faršo
ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems!
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! Kaip,beje,ir pas Tutsi!
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! Kaip,beje,ir pas Tutsi!
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: patiekalai iš faršo
as pasistengsiu saikingai nors kartais valios pastangu neuztenka..sinsan rašė: laisvai, jei tik nebijai priaukt svorio
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: patiekalai iš faršo
tai pas mane reiskias neatvaziuosi nes as nesiruosiu laikytis dietos, nes ir taip mazai valgau.... lai laikosi tos, kurios neturi saiko valgydamosNicole rašė:ŠaunuSinsan!Kaip tik masčiau apie sotesnį padažą ant dzūkiškų bandų! Ryt mamukas ir daugiau gimtiečių atvažiuoja,tai ruošiu porcijas jau ne dviems!
Bet jau pas tave,mieloji,kol nepradėsi laikytis dietos,net nesiruošiu apsilankyt! Kaip,beje,ir pas Tutsi!
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: patiekalai iš faršo
pas mane nera i virtuve duru, nebus kur spynos kabinti
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Aintopfas "Provençal"
Aintopfas - labai greitai pagaminamas ir gardus valgis, panašus į ispanišką čili con carne ar tiesiog faršo troškinį
Reikia:
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 cukinijų
2 žalių paprikų (pakeičiau jas morka)
1 baklažano,
1 indelio baltų pupelių,
3 š. alyvuogių aliejaus,
500 g veršienos arba jautienos faršo (naudojau veršienos),
druskos, pipirų, sauso raudono vyno (naudojau baltą),
1 indelis pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė sultinio,
1 š. žolelių rinkinio "Provence" (galima keisti kitais žolelių prieskoniais),
čili miltelių (naudojau šlakelį čili padažo)
Daržoves nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti, pupeles nuvarvinti. Pakepinti faršą, pasūdyti-papipirinti. Pridėti daržoves ir vyną, 10 min, patroškinti. Po to sudėti-supilti likusius produktus ir trokinti dar 30 min. (Kaip rodo praktika, užtenka ir trumpiau). Skanumėlis. Faršas gaunasi labai švelnus, pikantiškas... Kadangi patiekalas aštrokas, ir labai mėsiškas, rekomenduoju valgyti su kokiu nors garnyru. Puikiai tinka ir makaronai, ir bulvės, ir grikiai, ir ryžiai, ir paprasta duona - aš sulapnočiau bet kaip
Aintopfas - labai greitai pagaminamas ir gardus valgis, panašus į ispanišką čili con carne ar tiesiog faršo troškinį
Reikia:
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
2 cukinijų
2 žalių paprikų (pakeičiau jas morka)
1 baklažano,
1 indelio baltų pupelių,
3 š. alyvuogių aliejaus,
500 g veršienos arba jautienos faršo (naudojau veršienos),
druskos, pipirų, sauso raudono vyno (naudojau baltą),
1 indelis pomidorų savo sultyse,
1 stiklinė sultinio,
1 š. žolelių rinkinio "Provence" (galima keisti kitais žolelių prieskoniais),
čili miltelių (naudojau šlakelį čili padažo)
Daržoves nuplauti, nuvalyti ir supjaustyti, pupeles nuvarvinti. Pakepinti faršą, pasūdyti-papipirinti. Pridėti daržoves ir vyną, 10 min, patroškinti. Po to sudėti-supilti likusius produktus ir trokinti dar 30 min. (Kaip rodo praktika, užtenka ir trumpiau). Skanumėlis. Faršas gaunasi labai švelnus, pikantiškas... Kadangi patiekalas aštrokas, ir labai mėsiškas, rekomenduoju valgyti su kokiu nors garnyru. Puikiai tinka ir makaronai, ir bulvės, ir grikiai, ir ryžiai, ir paprasta duona - aš sulapnočiau bet kaip
- Prikabinti failai
-
- dscf1575.jpg (61.94 KiB) Peržiūrėta 10118 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
ir dar: šitas aintopfas puikiai tiktų kaip meksikietiškų tortilijų įdaras
Re: patiekalai iš faršo
Kiek čia daug visko Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Aš prie paprikos visada morkos pridedu, nekeičiu viena į kitą šiandien panašiai dariau su veršienos faršu, tik ne aštriai ir be baklažano. Valgiau su mažąja, vyras tai čili vėliau įsidėjo. Niekad nebūčiau pagalvojus, kad dar toks troškinys turi tokį mandrą pavadinimą
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
čia matyt iš kokios užsienio kalbos darinys, gal vokiečių? Receptą radau viename rusų forume, o jį įdėjusioji nužiūrėjo iš vokiško žurnalo.
Aš paprikų tiesiog nemėgstu, tai ir nededu, dažniausia keičiu morkomis, o jegu jų ir taip yra - kita daržove arba niekuo.
Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. Ir sukimasis skanus gavosi
Aš paprikų tiesiog nemėgstu, tai ir nededu, dažniausia keičiu morkomis, o jegu jų ir taip yra - kita daržove arba niekuo.
Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. Ir sukimasis skanus gavosi
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
skanaus Nieko mandra, bet gardus ir gan universalaus skonio dalykaserikiux rašė:Kiek čia daug visko Bet įtariu turėtų būti skanu, aš irgi keisčiau papriką į morką. Sugrįš mano brangenybė, turėsiu kuo pavaišinti. Tokio dar nesam gaminę
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Tai čia mano irgi greitasis patiekalas. Jeigu jau matau kad nieko nespėsiu, o turiu maltos mėsos, tai kažką panašaus ir surezgu. Tinka bet kokios daržovės, kokios tik yra namie. Ir malta mėsa tinka bet kokia, gal tik su kiauliena man nelabai patinkala major rašė: Norėjau aš, Forelle, vetoje šito daryti tavo jautieną su svogūnais, bet neturėjau laiko marinavimui... Taigi, teko greituoju būdu suktis. Ir sukimasis skanus gavosi
Re: patiekalai iš faršo
Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Nu va, supaprastėjo mano patiekaliukas: Troškinys su provanso žolelėmis
Bet tegu pabūna aintopfu Nu ale mandrai taip skamba
Bet tegu pabūna aintopfu Nu ale mandrai taip skamba
Re: patiekalai iš faršo
Teisingai,Tina,pažodžiui"viskas viename puode".Kaip la major rašo,taip ir tariasi.Tina rašė:Eintopf, išvertus iš vokiečių kalbos, yra troškinys
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Kiaulienos vėrinukai su citrinžolėmis
Turiu tokią knygelę "Paragauk ir vesk mane". Pirkau dėl pavadinimo, bet dėl keistų reikiamų produktų gausos neprisiruošdvau nieko pagaminti. Vieną pabandžiau... Tikrai gurmaniškas, nuostabus, efektingas, skanus patiekalas, kurį galima praryti kartu su liežuviu. Žinoma, tinkamas ne tik sužadėtiniams!
Dariau trigubą porciją, bet čia rašau originalaus recepto kiekius:
250 g malto kiaulienos kumpio (žalio. faršo pavidalu)
30 g žemės riešutų - susmulkinti (bet ne sumalti), į faršą
1 riešuto dydžio imbiero šaknies gabalėlis - susmulkinti (kuo smulkiau) - į faršą
1 česnako skiltelė - išspausti - į faršą
pusės citrinos sultys - į faršą
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų - į faršą
2 šaukštai sojų padažo - į faršą
Sumaišom - galva svaigsta nuo kvapų
Faršu aplipdyti citrinžoles arba pagaliukus - aš nepajutau, kad citrinžolės teiktų papildomą skonį - ir sudėti į šaldytuvą valandai arba kelioms iki kepimo momento
Kepame aliejuje, keptuvėje, vartome, dangstome dangčiu, vėl vartome.
Į kitą keptuvę (arba duodą) supilame 250 ml. kokoso pieno, į jį įdedame vieną supjaustytą citrižolę, užviriname. Įdedame druskos-pipirų pagal skonį - tai nuostabus padažas prie šios mėsos.
Svečiai antrą porciją pasitiko žodžiais "ai, nenoriu nenoriu, reikia tortui vietos pilve palikti", bet po 10 min. teliko du nesuvalgyti gabalėliai. Mėsa gaunasi nuostabaus, labai turtingo skonio. tikrai būtinai kada nors kartosiu šitą skanumyną. Gurmaniška, originalu, skanu, neįprasta, ir labai patogiai bei greitai suvalgoma
Turiu tokią knygelę "Paragauk ir vesk mane". Pirkau dėl pavadinimo, bet dėl keistų reikiamų produktų gausos neprisiruošdvau nieko pagaminti. Vieną pabandžiau... Tikrai gurmaniškas, nuostabus, efektingas, skanus patiekalas, kurį galima praryti kartu su liežuviu. Žinoma, tinkamas ne tik sužadėtiniams!
Dariau trigubą porciją, bet čia rašau originalaus recepto kiekius:
250 g malto kiaulienos kumpio (žalio. faršo pavidalu)
30 g žemės riešutų - susmulkinti (bet ne sumalti), į faršą
1 riešuto dydžio imbiero šaknies gabalėlis - susmulkinti (kuo smulkiau) - į faršą
1 česnako skiltelė - išspausti - į faršą
pusės citrinos sultys - į faršą
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų - į faršą
2 šaukštai sojų padažo - į faršą
Sumaišom - galva svaigsta nuo kvapų
Faršu aplipdyti citrinžoles arba pagaliukus - aš nepajutau, kad citrinžolės teiktų papildomą skonį - ir sudėti į šaldytuvą valandai arba kelioms iki kepimo momento
Kepame aliejuje, keptuvėje, vartome, dangstome dangčiu, vėl vartome.
Į kitą keptuvę (arba duodą) supilame 250 ml. kokoso pieno, į jį įdedame vieną supjaustytą citrižolę, užviriname. Įdedame druskos-pipirų pagal skonį - tai nuostabus padažas prie šios mėsos.
Svečiai antrą porciją pasitiko žodžiais "ai, nenoriu nenoriu, reikia tortui vietos pilve palikti", bet po 10 min. teliko du nesuvalgyti gabalėliai. Mėsa gaunasi nuostabaus, labai turtingo skonio. tikrai būtinai kada nors kartosiu šitą skanumyną. Gurmaniška, originalu, skanu, neįprasta, ir labai patogiai bei greitai suvalgoma
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: patiekalai iš faršo
Turiu ir aš šią knygą. reikės išbandyti ir be citrinžoliu.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: patiekalai iš faršo
Patikėk, ant pagaliukų irgi kuo puikiausio skonio gaunasi, kadangi jau nuo citrinos ir kitų prieskonių mėsa užtektinai kvapni ir gardi Sultinga tokia gaunasi, mmm
Re: patiekalai iš faršo
Veršienos maltinukai
350 g. veršienos faršo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas miltų;
3 šaukštai maltų džiuvėsėlių;
prieskonių maltai mėsai;
druskos ir pipirų maltų.
Faršą sumaišom su kiaušiniu, miltais ir prieskoniais. Padarom mažus kukuliukus, truputį paspaudžiam, apvoliojam džiuvėsėliuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių. tiekiam su salotom ir bulvių koše.
350 g. veršienos faršo;
1 kiaušinis;
1 šaukštas miltų;
3 šaukštai maltų džiuvėsėlių;
prieskonių maltai mėsai;
druskos ir pipirų maltų.
Faršą sumaišom su kiaušiniu, miltais ir prieskoniais. Padarom mažus kukuliukus, truputį paspaudžiam, apvoliojam džiuvėsėliuose ir apkepam aliejuje iš abiejų pusių. tiekiam su salotom ir bulvių koše.
- Prikabinti failai
-
- DSC00156.JPG (233.27 KiB) Peržiūrėta 9572 karus(ų)
-
- DSC00157.JPG (200.95 KiB) Peržiūrėta 9572 karus(ų)
Re:
ramune,o paskui dar apvolioji dziuveseliuose ?Ramunė rašė:Faršas ant iešmo
500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.
Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.
kvailas klausimas,bet niekad nesu kepusi su tais iesmeliais , juos reikia deti ant kazkokio indo? tai cia gaunasi,kad kepa visai be jokio riebalo kaip suprantu, taip?
Su Meile - www.laurela.eu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: patiekalai iš faršo
as tai kartais volioju, kartais nevolioju, bet cia skonio reikalas... jei patinka- pavoliok... tikrai blogiau nebus kiaulienos/farsas-ant-iesmo-t6510.html
Re: patiekalai iš faršo
Tutsi, aciu ir uz ats ir uz nuoroda i patobulinta recepteli
Su Meile - www.laurela.eu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: patiekalai iš faršo
nera uz ka..... pati prisiminiau, reikes iskepti kada