Patiekalai iš grybų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
CITUOJU-
Parašytas: Pir. 02 12, 2007 19:17:42 Rašyti temą:
--------------------------------------------------------------------------------
Pagerinome pliusų sąlygas už iliustruotus receptus.
Receptas su pagaminimo aprašymų ir proceso iliustravimu (skyriuje "Kaip kas gaminama") - 5 pliusai.
Receptas su patiekalo vaizdeliu - 1 pliusas.
Siekiant nuotraukų originalumo bei kopijavimo išvengimo, patiekalo vaizdelyje turi būti pavaizduota kortelė su užrašu "prieStalo.lt"
Galioja naujai patalpintiems receptams nuo 2007-02-12
Parašytas: Pir. 02 12, 2007 19:17:42 Rašyti temą:
--------------------------------------------------------------------------------
Pagerinome pliusų sąlygas už iliustruotus receptus.
Receptas su pagaminimo aprašymų ir proceso iliustravimu (skyriuje "Kaip kas gaminama") - 5 pliusai.
Receptas su patiekalo vaizdeliu - 1 pliusas.
Siekiant nuotraukų originalumo bei kopijavimo išvengimo, patiekalo vaizdelyje turi būti pavaizduota kortelė su užrašu "prieStalo.lt"
Galioja naujai patalpintiems receptams nuo 2007-02-12
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kadangi dėl grybų kankina paranoja ir valgau tik pievagrybius, šiandien ieškodama apie juos informacijos (kiek laiko maždaug reikia apkepti, kad būtų tinkami naudoti, nors žinau, kad ir žalius valgo ), aptikau vieną reeptėlį, kurį gal kada ir bandysiu.
Pievagrybiais įdaryti makaronų vamzdeliai "CANNELLONI"
5 makaronų vamzdeliai
15-20 pievagrybių
1 svogūnas
50 g fermentinio sūrio
25 g sviesto
druska
pipirai
krapai
2 šaukštai citrinų sulčių
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje 10 min.
5 pievagrybius paliekame, o kitus susmulkiname ir pakepame keptuvėje su sviestu bei susmulkintu svogūnu. Kepame tol, kol svogūnas suminkštėja, įberiame prieskonių.
Šios masės prikemšame į makaronus. Juos sudedame į skardą, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje, kol sūris apkeps.
Žalius pievagrybius perpjauname, pabarstome druska ir apšlakstome citrinų sultimis.
Į lėkštę sudedame keptus makaronus, papuošiame susmulkintais krapais ir pievagrybiais.
Pievagrybiais įdaryti makaronų vamzdeliai "CANNELLONI"
5 makaronų vamzdeliai
15-20 pievagrybių
1 svogūnas
50 g fermentinio sūrio
25 g sviesto
druska
pipirai
krapai
2 šaukštai citrinų sulčių
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje 10 min.
5 pievagrybius paliekame, o kitus susmulkiname ir pakepame keptuvėje su sviestu bei susmulkintu svogūnu. Kepame tol, kol svogūnas suminkštėja, įberiame prieskonių.
Šios masės prikemšame į makaronus. Juos sudedame į skardą, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje, kol sūris apkeps.
Žalius pievagrybius perpjauname, pabarstome druska ir apšlakstome citrinų sultimis.
Į lėkštę sudedame keptus makaronus, papuošiame susmulkintais krapais ir pievagrybiais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Pirmą kartą kai dariau su įdaru, bijojau, jog bus kieti, tai juos išviriau, bet jie nepatežo, šiaip ne taip prikišau. Paskui per televizorių mačiau, kad panašiai darė, tai įdarą sukišo kaip į švirkštus, tik su platesne anga, ir gražiai įdarą sustūmė į makarono vidų. Bet juk galima ir padaže daryti su nevirtais, gal net dar skaniau būtų.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
galima itarkuot surio ir kiausini koki imust, kad mase sulipdytusilsta rašė:Nežinau ką patart dėl pievagrybiais įdarytų makaronų, bet aš darau su malta mėsa, tai makaronų CANELONI tikrai neapverdu. O kaip į išvirtus makaronus (virti 10 min. - bus visiškai minkšti) prikišti tų paruoštų pievagrybių, tikrai nesuprantu... Nu, reiks turbūt pabandyt, tada žinosiu...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio ir grybų salotos
0,5 kg virtų grybų,
raudonos saldžiosios paprikos,
2 apyrūgščių obuolių,
200 g fermentinio sūrio.
Užpilui:
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto baltojo vyno acto,
šaukštelio cukraus,
šviežių bazilikų,peletrūnų,
žiupsnelio druskos.
Supjaustykite grybus, papriką, obuolius ir sūrį. Paruoškite užpilą – sumaišykite aliejų, vyno actą, cukrų, susmulkintus prieskoninius augalus ir druską. Užpilkite ant supjaustytų produktų ir išmaišykite. Palikite truputį pastovėti ir patiekite.
0,5 kg virtų grybų,
raudonos saldžiosios paprikos,
2 apyrūgščių obuolių,
200 g fermentinio sūrio.
Užpilui:
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto baltojo vyno acto,
šaukštelio cukraus,
šviežių bazilikų,peletrūnų,
žiupsnelio druskos.
Supjaustykite grybus, papriką, obuolius ir sūrį. Paruoškite užpilą – sumaišykite aliejų, vyno actą, cukrų, susmulkintus prieskoninius augalus ir druską. Užpilkite ant supjaustytų produktų ir išmaišykite. Palikite truputį pastovėti ir patiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiltos grybų salotos
100 g rūkytos mėsos,
svogūno,1 l virtų grybų,
4 riekių skrudinamosios baltos duonos,
5 šaukštų migdolų drožlių,
raudonų garbanotųjų salotų lapų ,
½ ilgavaisio agurko ,4 pomidorų.
Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite agurko griežinėlius ir pomidorų skilteles. Mėsą supjaustykite pailgais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Suberkite pjaustytą svogūną, grybus ir kepkite dar keletą minučių. Paskui keptuvėje truputį apkepinkite duonos kubelius ir migdolų drožles. Viską sudėkite ant salotų. Patiekite iškart.
100 g rūkytos mėsos,
svogūno,1 l virtų grybų,
4 riekių skrudinamosios baltos duonos,
5 šaukštų migdolų drožlių,
raudonų garbanotųjų salotų lapų ,
½ ilgavaisio agurko ,4 pomidorų.
Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite agurko griežinėlius ir pomidorų skilteles. Mėsą supjaustykite pailgais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Suberkite pjaustytą svogūną, grybus ir kepkite dar keletą minučių. Paskui keptuvėje truputį apkepinkite duonos kubelius ir migdolų drožles. Viską sudėkite ant salotų. Patiekite iškart.