Patiekalai iš grybų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pica su grybais
Tešlai:
150 g sviesto,1–1,5 stiklinės miltų,
50 g kapotų graikinių riešutų,
4 šaukštų vandens,druskos.
Grybų masei:
1 svogūno,
200 g pievagrybių arba kitokių grybų ,
1 nedidelės cukinijos,
1 česnako skiltelės,
žiupsnelio druskos,juodųjų pipirų,
½ stiklinės neriebios grietinėlės,
2 šaukštų sviesto,2 mažų išvirtų ir sutarkuotų burokėlių,
100–150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Paruoškite tešlą: sumaišykite sviestą ir miltus, kad susidarytų gana smulkūs trupinėliai. Suberkite kapotus riešutus ir druską, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Maždaug pusę valandos palaikykite šaltai, tada iškočiokite ir išklokite ja formą, pabadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir 1–2 minutes patroškinkite svieste. Sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją ir grybus. Kepkite 5 minutes. Įmaišykite grietinėlę, susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Atvėsinkite. Ant papločio uždėkite tarkuotus burokėlius, užpilkite grybų masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25–35 minutes.
Tešlai:
150 g sviesto,1–1,5 stiklinės miltų,
50 g kapotų graikinių riešutų,
4 šaukštų vandens,druskos.
Grybų masei:
1 svogūno,
200 g pievagrybių arba kitokių grybų ,
1 nedidelės cukinijos,
1 česnako skiltelės,
žiupsnelio druskos,juodųjų pipirų,
½ stiklinės neriebios grietinėlės,
2 šaukštų sviesto,2 mažų išvirtų ir sutarkuotų burokėlių,
100–150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Paruoškite tešlą: sumaišykite sviestą ir miltus, kad susidarytų gana smulkūs trupinėliai. Suberkite kapotus riešutus ir druską, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Maždaug pusę valandos palaikykite šaltai, tada iškočiokite ir išklokite ja formą, pabadykite šakute ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir 1–2 minutes patroškinkite svieste. Sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją ir grybus. Kepkite 5 minutes. Įmaišykite grietinėlę, susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Atvėsinkite. Ant papločio uždėkite tarkuotus burokėlius, užpilkite grybų masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 25–35 minutes.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grybų sriuba su česnakais
4 bulvių,1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
4 šviežių grybų,
1 šaukšto sviesto,grietinės,
1 šaukšto kapotų petražolių,
1 šaukšto kapotų laiškinių česnakų,
žiupsnelio druskos ir pipirų,
1 virto kiaušinio,1 pomidoro.
Bulves ir svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnako skilteles, grybus supjaustykite į keturias dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną (kol taps rusvai auksinės spalvos). Sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytas bulves, lengvai apkepinkite, pagardinkite prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite vandens ir virkite maždaug 5 minutes. Sudėkite grybus, virkite kartkartėmis pamaišydamos dar 5–6 minutes. Baigdamos gaminti suberkite žalumynus, papuoškite virtu kiaušiniu ir smulkintu pomidoru. Patiekite su grietine.
4 bulvių,1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
4 šviežių grybų,
1 šaukšto sviesto,grietinės,
1 šaukšto kapotų petražolių,
1 šaukšto kapotų laiškinių česnakų,
žiupsnelio druskos ir pipirų,
1 virto kiaušinio,1 pomidoro.
Bulves ir svogūną supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnako skilteles, grybus supjaustykite į keturias dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną (kol taps rusvai auksinės spalvos). Sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytas bulves, lengvai apkepinkite, pagardinkite prieskoniais, įberkite druskos ir pipirų. Įpilkite vandens ir virkite maždaug 5 minutes. Sudėkite grybus, virkite kartkartėmis pamaišydamos dar 5–6 minutes. Baigdamos gaminti suberkite žalumynus, papuoškite virtu kiaušiniu ir smulkintu pomidoru. Patiekite su grietine.
GRYBU UZKANDELE:
Vakar pavakariam pasidariau tokia uzkandele is grybu. Turejau savu grybu stiklainiuka, pirmiausia ant aliejaus pakepinau svoguna, tada nuplautus grybus, uzspaudziau puses citrinos sultis, peletruno saldyto uzbarsciau, cesnako pora skilteliu susmulkinau, druskos. Pakepiname tosteryje sumuštinių duonos. Krauname ant jų grybų masę ir valgome. Skanaus
Vakar pavakariam pasidariau tokia uzkandele is grybu. Turejau savu grybu stiklainiuka, pirmiausia ant aliejaus pakepinau svoguna, tada nuplautus grybus, uzspaudziau puses citrinos sultis, peletruno saldyto uzbarsciau, cesnako pora skilteliu susmulkinau, druskos. Pakepiname tosteryje sumuštinių duonos. Krauname ant jų grybų masę ir valgome. Skanaus
Pyragas su grybais
5 kiaušiniai
1,5-2 stiklinės miltų
300 g grietinės
1 šaukštelis sviesto formai ištepti
druska
Įdarui: 1 kg šviežių arba raugintų grybų
1 šaukštas miltų
2 svogūnai
1 šaukštas pjaustytų krapų
1 šaukštas pjaustytų petražolių
Mediniu šaukštu išsukti trynius, paskui tebesukant pakaitomis dėti po šaukštą miltų ir grietinės. Pasūdyti, po truputį sumaišyti su gerai išplaktais baltymais.
Tešlą sudėti į sviestu išteptą formą, ant viršaus dėti šaltą įdarą ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Įdarui grybus suversti į didelį kiekį verdančio vandens, išvirti ir nukošti. Pradžiovintus grybus smulkiai sukapoti arba sumalti.
Svogūnus sukapoti ir pakepinti su aliejumi, sudėti grybus, jei reikia pasūdyti ir kepti ant nedidelės ugnies, kol išgaruos grybų sultys.
Suberti miltus, pamaišant dar pakepti, sudėti grietinę, pagardinti prieskoniais.
Pyragą galima kepti ir iš dviejų tešlos gabalų, grybus paslepiant po antruoju, tik produktų tešlai naudoti dvigubai daugiau.
5 kiaušiniai
1,5-2 stiklinės miltų
300 g grietinės
1 šaukštelis sviesto formai ištepti
druska
Įdarui: 1 kg šviežių arba raugintų grybų
1 šaukštas miltų
2 svogūnai
1 šaukštas pjaustytų krapų
1 šaukštas pjaustytų petražolių
Mediniu šaukštu išsukti trynius, paskui tebesukant pakaitomis dėti po šaukštą miltų ir grietinės. Pasūdyti, po truputį sumaišyti su gerai išplaktais baltymais.
Tešlą sudėti į sviestu išteptą formą, ant viršaus dėti šaltą įdarą ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Įdarui grybus suversti į didelį kiekį verdančio vandens, išvirti ir nukošti. Pradžiovintus grybus smulkiai sukapoti arba sumalti.
Svogūnus sukapoti ir pakepinti su aliejumi, sudėti grybus, jei reikia pasūdyti ir kepti ant nedidelės ugnies, kol išgaruos grybų sultys.
Suberti miltus, pamaišant dar pakepti, sudėti grietinę, pagardinti prieskoniais.
Pyragą galima kepti ir iš dviejų tešlos gabalų, grybus paslepiant po antruoju, tik produktų tešlai naudoti dvigubai daugiau.
- Prikabinti failai
-
- 0.gif (28.15 KiB) Peržiūrėta 9168 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kreminė grybų sriuba
4 šaukštai sviesto, svogūnas,
400-500 g pievagrybių, 4 šaukštai miltų
, 4 stiklinės vištienos sultinio,
300 ml grietinėlės, žiupsnis krapų, skrebučių.
Smulkintą svogūną ir pievagrybius pakepinkite svieste, berkite miltus, pilkite karštą vištienos sultinį ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, užbarstykite kapotais krapais. Sriubą tiekite su skrebučiais.
4 šaukštai sviesto, svogūnas,
400-500 g pievagrybių, 4 šaukštai miltų
, 4 stiklinės vištienos sultinio,
300 ml grietinėlės, žiupsnis krapų, skrebučių.
Smulkintą svogūną ir pievagrybius pakepinkite svieste, berkite miltus, pilkite karštą vištienos sultinį ir užvirinkite. Supilkite grietinėlę, užbarstykite kapotais krapais. Sriubą tiekite su skrebučiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Voveraičių ir špinatų salotos
0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų,
3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
druskos, 50 g sviesto,
5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.
Į keptuvėje ištirpintą sviestą su aliejumi sudėkite voveraites ir pakepkite. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.
[/b]
0,5 l virtų voveraičių, 1 saujelė špinatų,
3 jauni svogūnėliai su laiškais, 3 skiltelės česnakų,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
druskos, 50 g sviesto,
5 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai obuolių acto.
Į keptuvėje ištirpintą sviestą su aliejumi sudėkite voveraites ir pakepkite. Tada sudėkite susmulkintus svogūnėlius, kukurūzus, truputį pakaitinkite ir nukaiskite. Suberkite susmulkintą česnaką, įpilkite acto ir gerai išmaišykite. Sudėkite į špinatų lapais išklotas salotines.
[/b]
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuotų pievagrybių ir kumpio salotos
0,5 1 marinuotų pievagrybių
400 g virto kiaulienos kumpio,
1 poras.
Padažui:
100 g majonezo, 1/2 šaukštelio cukraus,
1/4 šaukštelio druskos, truputis pipirų.
Kiaulienos kumpį supjaustykite kubeliais, didesnius pievagrybius perpjaukite per pusę, porą suraikykite griežinėliais. Padažui skirtus produktus išsukite iki vientisos masės, užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
0,5 1 marinuotų pievagrybių
400 g virto kiaulienos kumpio,
1 poras.
Padažui:
100 g majonezo, 1/2 šaukštelio cukraus,
1/4 šaukštelio druskos, truputis pipirų.
Kiaulienos kumpį supjaustykite kubeliais, didesnius pievagrybius perpjaukite per pusę, porą suraikykite griežinėliais. Padažui skirtus produktus išsukite iki vientisos masės, užpilkite ant salotų ir išmaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bulvinės bandelės su grybais
600 g virtų su lupena bulvių,
po 2 šaukštus miltų ir aliejaus,
3 kiaušiniai, 300 g grybų, svogūnas, morka,
15 g sviesto, 2 šaukšteliai susmulkintų žalumynų,
druskos, pipirų.
Nuluptas bulves sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.
Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.
600 g virtų su lupena bulvių,
po 2 šaukštus miltų ir aliejaus,
3 kiaušiniai, 300 g grybų, svogūnas, morka,
15 g sviesto, 2 šaukšteliai susmulkintų žalumynų,
druskos, pipirų.
Nuluptas bulves sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.
Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.
Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.
Re: Patiekalai iš grybų
Blynai su voveraičių padažu
Visko dėjau iš akies. Iš kiaušinių, miltų, pieno, druskos ir cukraus (nedaug) pasiruošiame grietinės tirštumo tešlą. Į ją sudėti pjaustytų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų). Išmaišyti ir iškepti blynus.
Padažui pjaustytus svogūnus apkepinti svieste, sudėti voveraites ir patroškinti. Įpilti pieno, įdėti grietinės, druskos, pipirų, petražolių. Trumpai pavirti ir tiekti su blynais.
Visko dėjau iš akies. Iš kiaušinių, miltų, pieno, druskos ir cukraus (nedaug) pasiruošiame grietinės tirštumo tešlą. Į ją sudėti pjaustytų žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų). Išmaišyti ir iškepti blynus.
Padažui pjaustytus svogūnus apkepinti svieste, sudėti voveraites ir patroškinti. Įpilti pieno, įdėti grietinės, druskos, pipirų, petražolių. Trumpai pavirti ir tiekti su blynais.
- Prikabinti failai
-
- Blynaisuvoveraitem.JPG (47.18 KiB) Peržiūrėta 9080 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Patiekalai iš grybų
Sėdžiu ir valgyt noriu...erzina tokie vaizdai
Re: Patiekalai iš grybų
norėčiau ir aš ko nors iš šviežių grybukų, bet kad šiais metais net pagrybauti nėra kaip, mažius stabdo visokias tokias išvykas .
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš grybų
palik maziu kaip visada sesei ir varyk grybauti nedejavusi
Labai skaniai atrodo patiekaliukas Tina
Labai skaniai atrodo patiekaliukas Tina
Re: Patiekalai iš grybų
As tai grybauju parduotuveje, nes ant asfalto Vilniuje grybai neauga. Deja isvyka irgi nelabaierikiux rašė:norėčiau ir aš ko nors iš šviežių grybukų, bet kad šiais metais net pagrybauti nėra kaip, mažius stabdo visokias tokias išvykas .
gaunasi
###The show must go on !!!###
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš grybų
o tu palek prie autostrados, ten maciau pastoviai prekiauja grybukais
Re: Patiekalai iš grybų
o as pirma kart dziovinausi pievagrybiu, sudziuvo neblogai, bus ziemai padazams
Re: Patiekalai iš grybų
Kokiu budu juos dziovinot?sinsan rašė:o as pirma kart dziovinausi pievagrybiu, sudziuvo neblogai, bus ziemai padazams
###The show must go on !!!###
Re: Patiekalai iš grybų
nugi supjausciau, ikisau i orkaite, temeparatu ant 75 laipsniu, ijungiau vintiliatoriu dar ir dziovinau
Re: Patiekalai iš grybų
Man tai pats grybavimo procesas patinka . Nueiti į turgų ir nusipirkti, tai jau ne tas...................pyp rašė:ir turguj belekokiu grybu galima rasti
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš grybų
aha...kaip tik vakar svajojom apie grybavima, gal sekmadieni iseis palekt kur
Re: Patiekalai iš grybų
zinok, erikiux ir man taip paciai, smagiau grybauti nei pirktierikiux rašė:Man tai pats grybavimo procesas patinka . Nueiti į turgų ir nusipirkti, tai jau ne tas...................pyp rašė:ir turguj belekokiu grybu galima rasti
Re: Patiekalai iš grybų
Makaronai su voveraitėmis
500g lakštinių (naudojau penne)
500g šviežių voveraičių (naudojau apvirtas, bet tinka ir žalios, vis tiek bus troškinamos)
2 česnako skiltelės
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)
4-6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
sauja smulkintų petražolių
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Voveraites nuvalyti, nuplauti, stambesnes supjaustyti.
Įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą, apkepti česnakus (2-3 minutes)
Į tą pačią keptuvę sudėti voveraites, gerai pasūdyti ir pabarstyti pipirais (būtina tai daryti pradžioje, tada grybai tarsi kempinės sugeria visus kvapus). Troškinti neuždengus dangčio 15-20 minučių.
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išvirti lakštinius, nukošti.
Makaronus sumaišyti su grybais, apibarstyti stambiai tarkuotu sūriu, petražolėmis ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tuoj pat patiekti
500g lakštinių (naudojau penne)
500g šviežių voveraičių (naudojau apvirtas, bet tinka ir žalios, vis tiek bus troškinamos)
2 česnako skiltelės
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)
4-6 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
sauja smulkintų petražolių
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Voveraites nuvalyti, nuplauti, stambesnes supjaustyti.
Įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą, apkepti česnakus (2-3 minutes)
Į tą pačią keptuvę sudėti voveraites, gerai pasūdyti ir pabarstyti pipirais (būtina tai daryti pradžioje, tada grybai tarsi kempinės sugeria visus kvapus). Troškinti neuždengus dangčio 15-20 minučių.
Pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus išvirti lakštinius, nukošti.
Makaronus sumaišyti su grybais, apibarstyti stambiai tarkuotu sūriu, petražolėmis ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Tuoj pat patiekti
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš grybų
niekada nepagalvociau grybu valgyti su makaronais
Re: Patiekalai iš grybų
Buvo skanu labai. Ir tai visai įprastas derinys tarkim italų virtuvėje. Mes tai kažkaip pripratę makaronus su pienu valgytTutsi rašė:niekada nepagalvociau grybu valgyti su makaronais
Tik sūrio trūko, tas tai jo.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš grybų
Man net neužkliuvo makaronai su grybais. Atrodo visai skaniai, tik nesu didelė grybų mėgėja
Re: Patiekalai iš grybų
Aš irgi grybų nemėgstu, bet kartais padarau išimtį, ypač voveraitėms
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Patiekalai iš grybų
Aš baravykams padarau išimtį. Nors voveraičių sriuba labai skani, kai tėtis išverda
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Patiekalai iš grybų
galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surioerikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus