100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)Tutsi rašė:galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surioerikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus
Tai gi, reikia pačiai atidžiau skaityti
Moderatorius: Tutsi
100g kietojo sūrio (neturėjau, tai sūrio trūko)Tutsi rašė:galima butu atidziau skaityti.... parasyta gi, kad .... tarkuoto surioerikiux rašė:Labai net skaniai atrodo, o jei dar sūrio ant viršaus
Gali ir toks variantas būti, bet makaronai be sūrio juk neįsivaizduojamiTutsi rašė:geriau jau suris be grybu
Tai gal žaliuokės, nes kalpokai tikrai nežalsvos spalvos, o pikšvai gelsvos spalvos.sinsan rašė:ne, pas mus kalpokais vadina, ir buna velai rudeni, cia siti tai lapkricio menesi rinkti, kaimynai kai buvau lietuvij tave, jie tokios gelsvai zalsvos spalvos
Mes tada jas vadiname podzflionkes.sinsan rašė:na jie labiau pilksvai gelsvi, nera kad jei kaip zelionkes zali butu. juos labai sunku isplaut buvo. tik zinau, kad juos dar kazkaip kiti kitaip vadina
Labai Jums dekingas. Man ir mano draugei buvo labai skanu.Nicole rašė:Sampinjonu uzkepele pagal Bila
Reikės:
12 didelių pievagrybių
2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų
2 šaukštų smulkiai pjaustytos žalios paprikos
1 šaukšto sviesto arba aliejaus
1 česnako skiltelės (trintos)
1 riekelės skrudinto ir smulkiais kubeliais supjaustyto batono
¼ šaukštelio druskos
žiupsnelio paprikos
žiupsnelio smulkintų džiovintų čiobrelių
maltų pipirų pagal skonį
3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
Kaip ruošti:
1. Grybų kepurėles atskirkite nuo kotelių. Kol kas jas atidėkite į šalį, o kotelius smulkiai supjaustykite (reikės tik pusės stiklinės). Mažoje keptuvėje įkaitinę sviestą, pakepinkite smulkintus grybus, svogūną, česnaką ir žalią papriką, kol daržovės suminkštės, o grybai išdžius.
2. Inde sumaišykite skrudinto batono gabalėlius ir pakepintas daržoves. Ten pat suberkite pusę paruošto tarkuoto sūrio, paprikų miltelius, čiobrelius, pipirus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir įdarą sudėkite į apverstas grybų kepurėles. Įdarytas kepurėles išdėliokite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir neuždengę 10 min. kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukę pabarstykite likusiu sūriu.
Patarimas. Įdarui taip pat galite naudoti kitas daržoves, pjaustyto kumpio gabalėlius, smulkintas krabų lazdeles, krevetes.
I idara dar dejau sauksta grietines ir kubeliais pjaustytos parukytos desros(italisku cabanosi)Patiko!
http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/sko ... eptais.htm