patiekalai is juros gerybiu
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
patiekalai is juros gerybiu
Laba jei zinote, pasidalinkite juros gerybiu receptais
As is juriu gerybiu darau labai skania sriubyte,netgi ir baliukui kokiam tinka))
Nuperku pakeli(asorti) gerybiu ir dedu i verd.vandeni.Kad butu skaniau dedu kubeli (darzoviu ) buliona.Galima sampinionu idieti jei megstate.
Po to i keptuve dedame sviesta ,miltu ir gerai ismaisome .Dedame druskos ir pipiru) Ir pilame piena.Viska dar karta ismaisome ir pilame i sriuba.kuri dar verda/
Sriubite turi sutirstieti .Po to dedeame daug zaluminu(petrazoliu,svogunu ipan )
jei norite nuotrauka vakare pridiesiu/
Nuperku pakeli(asorti) gerybiu ir dedu i verd.vandeni.Kad butu skaniau dedu kubeli (darzoviu ) buliona.Galima sampinionu idieti jei megstate.
Po to i keptuve dedame sviesta ,miltu ir gerai ismaisome .Dedame druskos ir pipiru) Ir pilame piena.Viska dar karta ismaisome ir pilame i sriuba.kuri dar verda/
Sriubite turi sutirstieti .Po to dedeame daug zaluminu(petrazoliu,svogunu ipan )
jei norite nuotrauka vakare pridiesiu/
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SALOTOS SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Jūros gėrybių mišinį pavirti apie 3 min. baltame vyne.
Sluoksniai :
plėsyti salotų lapai, rukola,
agurkas - pusžiedžiais,
pomidoras - skiltelėmis,
paprika ( geltona) - juostelėmis,
jūros gėrybės,
j. alyvuogės.
Užpilas :
1. Aliejus, citrina, cukrus, druskytė, žalumynai.
2. Majonezas, česnako skiltelė, alyvuogių aliejus, Vorčesterio padažas.
Jūros gėrybių mišinį pavirti apie 3 min. baltame vyne.
Sluoksniai :
plėsyti salotų lapai, rukola,
agurkas - pusžiedžiais,
pomidoras - skiltelėmis,
paprika ( geltona) - juostelėmis,
jūros gėrybės,
j. alyvuogės.
Užpilas :
1. Aliejus, citrina, cukrus, druskytė, žalumynai.
2. Majonezas, česnako skiltelė, alyvuogių aliejus, Vorčesterio padažas.
Na, tada rašau, jei bandysi
ĮDARYTI KALMARAI
700G Kalmarų filė,
pusė stiklinės grietinės,
šaukštas miltų,
1.5 stiklinės daržovių nuoviro,
2 šaukštai sviesto,
3 kvepiantieji pipirai,
3 gvazdikėliai,
2 laurų lapeliai, druskos
ĮDARUI:
3-4 morkos,
1-2svogūnai,
2 obuoliai,
2 šaukštai aliejaus,
3 gvazdikėlių žiedeliai, druskos
Vandenį užvirinkite, pasūdykite ir paskaninkite pipirais, laurų lapeliais, gvazdikėliais. Tada dėkite kalmarų filė ir išvirkite.
Paruoškite įdarą:morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - smulkiais gabaliukais. Obuolius nulupkite ir padalinkite kubeliais. Morkų šiaudelius ir svogūnų gabaliukus berkite į karštą aliejų ir apkepinkite. Tada dėkite obuolių kubelius, gardinkite maltais gvazdikėlių žiedeliais, sūdykite ir patroškinkite, Atvėsinkite.
Virtus kalmarus įdarykite ir kepkite svieste, kol pagels. Paskui užpilkite daržovių nuoviru ir dar patroškinkite. Baigdami troškinti, dėkite grietinę, berkite miltus ir dar 5 min kaitinkite.
ĮDARYTI KALMARAI
700G Kalmarų filė,
pusė stiklinės grietinės,
šaukštas miltų,
1.5 stiklinės daržovių nuoviro,
2 šaukštai sviesto,
3 kvepiantieji pipirai,
3 gvazdikėliai,
2 laurų lapeliai, druskos
ĮDARUI:
3-4 morkos,
1-2svogūnai,
2 obuoliai,
2 šaukštai aliejaus,
3 gvazdikėlių žiedeliai, druskos
Vandenį užvirinkite, pasūdykite ir paskaninkite pipirais, laurų lapeliais, gvazdikėliais. Tada dėkite kalmarų filė ir išvirkite.
Paruoškite įdarą:morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - smulkiais gabaliukais. Obuolius nulupkite ir padalinkite kubeliais. Morkų šiaudelius ir svogūnų gabaliukus berkite į karštą aliejų ir apkepinkite. Tada dėkite obuolių kubelius, gardinkite maltais gvazdikėlių žiedeliais, sūdykite ir patroškinkite, Atvėsinkite.
Virtus kalmarus įdarykite ir kepkite svieste, kol pagels. Paskui užpilkite daržovių nuoviru ir dar patroškinkite. Baigdami troškinti, dėkite grietinę, berkite miltus ir dar 5 min kaitinkite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalmaras baltame padaže
Kalmaro filė,
paprika, avokadas,
svogūnas,
pomidoras, sviestas,
majonezas, grietinė, miltai,
mėtos, bazilikas,
druska, j. pipirai.
Kalmaro filė ( jei yra, išimti kaulą ) įpjauti iki pusės iš vienos pusės ir per viduriuką pjūvių - iš kitos.
Dėti į pasūdytą vandenį, įberti pipirų ir virti ne ilgiau 5 min.
Svogūnus - griežinėliais, kepame aliejuje,paprika - šiaudeliais. Kepame kartu, įdedame grietinės ir majonezo ( geriausia su krapais), įberiame baziliko, pipirų, druskos, mėtų. Vėl troškiname ant mažos ugnies. Baigiant, įberti miltų, išmaišyti, dar įdėti grietinės, jei reikia, įpilti vyno ( sultinio, vandens).
Kalmarą dedame į lėkštę, užpilame padažu.
Garnyras : pomidoro riekelės ir avokado griežinėliai paeiliui sudėti aplink.
Kalmaro filė,
paprika, avokadas,
svogūnas,
pomidoras, sviestas,
majonezas, grietinė, miltai,
mėtos, bazilikas,
druska, j. pipirai.
Kalmaro filė ( jei yra, išimti kaulą ) įpjauti iki pusės iš vienos pusės ir per viduriuką pjūvių - iš kitos.
Dėti į pasūdytą vandenį, įberti pipirų ir virti ne ilgiau 5 min.
Svogūnus - griežinėliais, kepame aliejuje,paprika - šiaudeliais. Kepame kartu, įdedame grietinės ir majonezo ( geriausia su krapais), įberiame baziliko, pipirų, druskos, mėtų. Vėl troškiname ant mažos ugnies. Baigiant, įberti miltų, išmaišyti, dar įdėti grietinės, jei reikia, įpilti vyno ( sultinio, vandens).
Kalmarą dedame į lėkštę, užpilame padažu.
Garnyras : pomidoro riekelės ir avokado griežinėliai paeiliui sudėti aplink.