Mant taip pat, sakiau kiekviena diena vis kitas salotas išmėginsiu nors dar nesu visiškai laisva, darbas dar nesibaigė, bet jau vistiek nebe tas.Ramunė rašė:Dėkui Mačiau, kad kažkas raudonavo tuose suktinukuose, bet galvojau, kad pomidoras...
reikės pabandyti, dabar jau laiko daugiau bus, ne vien savaitgaliais galima bus eksperimentuoti
Patiekalai iš kiaušinių
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
KIAUŠINIAI MARŠKINĖLIUOSE SU PADAŽU
6 kiaušiniai(labai švieži-jei yra galimybė-katik padėti vištos)
pievagrybių (galima ir kitokių, 100-150g),
gabalėlis fermentinio sūrio(~80g)
šaukštelis aliejaus,
džiūvėsėlių,
druskos,
Dėl padažo: nepilna stiklinė pieno, trečdalis stiklinės vandens, 1/3 citrinos sulčių, trečdalis stiklinės grietinės, 2 nepilni šaukštai miltų, 1.5šaukšto aliejaus, druskos, pipirų.
Kiaušiniai(be lukštų) po vieną įleidžiami į verdantį actu parūgštintą vandenį (1l vandens-1šaukštas acto) ir kaitinama apie 4-3 min ant labai silpnos ugnies(bet kad neužvirtų), paskui išgriebiami, panardinami į pasūdytą vandenį ir tuoj pat išgriebiami.
Padažui miltai, aliejus užpilami vandeniu, pienu, suberiami prieskoniai, ir maišant užvirinama. Nukaitus supilama grietinė, citrinos sultys, pamaišoma ir suberiami susmulkinti troškinti grybai. Į džiūvėsėliais pabarstytą indą sudedami kiaušiniai, užpilama padažu, užtarkuojama sūrio(kas mėgstagalima ir daugiau užarkuoti) ir kepama orkaitėje.
6 kiaušiniai(labai švieži-jei yra galimybė-katik padėti vištos)
pievagrybių (galima ir kitokių, 100-150g),
gabalėlis fermentinio sūrio(~80g)
šaukštelis aliejaus,
džiūvėsėlių,
druskos,
Dėl padažo: nepilna stiklinė pieno, trečdalis stiklinės vandens, 1/3 citrinos sulčių, trečdalis stiklinės grietinės, 2 nepilni šaukštai miltų, 1.5šaukšto aliejaus, druskos, pipirų.
Kiaušiniai(be lukštų) po vieną įleidžiami į verdantį actu parūgštintą vandenį (1l vandens-1šaukštas acto) ir kaitinama apie 4-3 min ant labai silpnos ugnies(bet kad neužvirtų), paskui išgriebiami, panardinami į pasūdytą vandenį ir tuoj pat išgriebiami.
Padažui miltai, aliejus užpilami vandeniu, pienu, suberiami prieskoniai, ir maišant užvirinama. Nukaitus supilama grietinė, citrinos sultys, pamaišoma ir suberiami susmulkinti troškinti grybai. Į džiūvėsėliais pabarstytą indą sudedami kiaušiniai, užpilama padažu, užtarkuojama sūrio(kas mėgstagalima ir daugiau užarkuoti) ir kepama orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Radau porą receptų iš kiaušinių.
Kiaušiniai su kvapniu žolelių padažu
Padažui reikės :
1 indelis nat. jogurto,
1/8 l grietinės,
125 g liesos varškės,
2 šaukštai garstyčių,
1 svogūnas, 1 marinuotas agurkas,
druskos, cukraus, pipirų, žalumos.
Varškę, jogurtą, grietinę ir garstyčias labai gerai ištrinti, svogūną sutarkuoti, susmulkinti žalumą, suberti prieskonius.
Kiaušiniai su kvapniu žolelių padažu
Padažui reikės :
1 indelis nat. jogurto,
1/8 l grietinės,
125 g liesos varškės,
2 šaukštai garstyčių,
1 svogūnas, 1 marinuotas agurkas,
druskos, cukraus, pipirų, žalumos.
Varškę, jogurtą, grietinę ir garstyčias labai gerai ištrinti, svogūną sutarkuoti, susmulkinti žalumą, suberti prieskonius.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0463.jpg (42.94 KiB) Peržiūrėta 5175 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Omletai su serbentais ir vanilės kremu
500g raudonųjų serbentų ( manau, kad tiks ir kitos uogos),
4 šaukštai cukraus,
8 kiaušiniai,
\druskos,
3/8 litro pieno,
125 g miltų,
50 g krakmolo,
200 g miltinio cukraus,
2 pak. van. cukraus,
1/8 litro grietinėlės,
3 šaukštai serbentų drebučių,
6 šaukšteliai sviesto.
Uogas apibarstyti cukrumi ir atšaldyti.
Miltus sumaišyti su 6 tryniais, druska, įpilti 1/8 lpieno ir išplakti. Iškepti svieste 6 omletus.
4šaukštus pieno išsukti su 2 tryniais ir krakmolu. 8 baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir gerai išplakti.
Į likusį pieną suberti van. cukrų ir užvirinti. Sukrėsti pieno ir trynių plakinį, gerai išmaišyti ir užvirinti. Kremą atvėsinti. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į atvėsusį kremą.
Omletus pertepti kremu ir serbentų drebučiais.
500g raudonųjų serbentų ( manau, kad tiks ir kitos uogos),
4 šaukštai cukraus,
8 kiaušiniai,
\druskos,
3/8 litro pieno,
125 g miltų,
50 g krakmolo,
200 g miltinio cukraus,
2 pak. van. cukraus,
1/8 litro grietinėlės,
3 šaukštai serbentų drebučių,
6 šaukšteliai sviesto.
Uogas apibarstyti cukrumi ir atšaldyti.
Miltus sumaišyti su 6 tryniais, druska, įpilti 1/8 lpieno ir išplakti. Iškepti svieste 6 omletus.
4šaukštus pieno išsukti su 2 tryniais ir krakmolu. 8 baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir gerai išplakti.
Į likusį pieną suberti van. cukrų ir užvirinti. Sukrėsti pieno ir trynių plakinį, gerai išmaišyti ir užvirinti. Kremą atvėsinti. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į atvėsusį kremą.
Omletus pertepti kremu ir serbentų drebučiais.
Man šitas skaitosi labai skaniai. Atsispausdinsiu ir pasidėsiu virtuvėje, kai bus proga - pamėginsiu.Ramunė rašė:Omletai su serbentais ir vanilės kremu
500g raudonųjų serbentų ( manau, kad tiks ir kitos uogos),
4 šaukštai cukraus,
8 kiaušiniai,
\druskos,
3/8 litro pieno,
125 g miltų,
50 g krakmolo,
200 g miltinio cukraus,
2 pak. van. cukraus,
1/8 litro grietinėlės,
3 šaukštai serbentų drebučių,
6 šaukšteliai sviesto.
Uogas apibarstyti cukrumi ir atšaldyti.
Miltus sumaišyti su 6 tryniais, druska, įpilti 1/8 lpieno ir išplakti. Iškepti svieste 6 omletus.
4šaukštus pieno išsukti su 2 tryniais ir krakmolu. 8 baltymus išplakti iki standžių putų, suberti cukrų ir gerai išplakti.
Į likusį pieną suberti van. cukrų ir užvirinti. Sukrėsti pieno ir trynių plakinį, gerai išmaišyti ir užvirinti. Kremą atvėsinti. Grietinėlę išplakti ir atsargiai įmaišyti į atvėsusį kremą.
Omletus pertepti kremu ir serbentų drebučiais.