Patiekalai iš kiaušinių
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Patiekalai iš kiaušinių
Gruziniška kiaušinienė
4 kiaušiniai,
0.5 kg pomidorų,
3 galvutės svogūnų,
1 paprika,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos, krapų,
petražolės.
Svieste pakepinti svogūnus, pomidorus, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, viską išmaišyti. Pabaigus kepti ant viršaus užbarstyti žalių svogūnų ir krapų.
4 kiaušiniai,
0.5 kg pomidorų,
3 galvutės svogūnų,
1 paprika,
100 g sviesto,
pipirų,
druskos, krapų,
petražolės.
Svieste pakepinti svogūnus, pomidorus, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius, viską išmaišyti. Pabaigus kepti ant viršaus užbarstyti žalių svogūnų ir krapų.
Vokiška kiaušinienė
5 kiaušiniai,
5 šaukštai majonezo,
5 šaukštai pomidorų padažo,
druskos, pipirų,
100g fermentinio sūrio,
5 riekių duonos,
aliejaus
Duonos riekelių viduryje išpjauname pailgą skylę, riekes pakepiname aliejuje iš abiejų pusių. Į riekeles mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų ir apkepiname iš abiejų pusių. Tepame pomidorų padažą ir majonezą(prieš tai geriau juos atskirame indelyje susimaišyti). Beriame stambiai sutarkuotą sūrį.
5 kiaušiniai,
5 šaukštai majonezo,
5 šaukštai pomidorų padažo,
druskos, pipirų,
100g fermentinio sūrio,
5 riekių duonos,
aliejaus
Duonos riekelių viduryje išpjauname pailgą skylę, riekes pakepiname aliejuje iš abiejų pusių. Į riekeles mušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų ir apkepiname iš abiejų pusių. Tepame pomidorų padažą ir majonezą(prieš tai geriau juos atskirame indelyje susimaišyti). Beriame stambiai sutarkuotą sūrį.
- Prikabinti failai
-
- nlk.jpg (22.22 KiB) Peržiūrėta 14711 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo Hazel 01 Geg 2007, 18:56, redaguota 1 kartą(us).
Omletas su cukinija
5 kiaušiniai,
300 g cukinijos,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas šviežių baziliko lapelių,
1 šaukštas šviežių čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Cukiniją supjaustyti stambiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus pakepinti cukiniją ir nuimti nuo ugnies. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, supilti kiaušinius, sudėti cukiniją ir suberti žalumynus išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies kol omleto viena pusė iškeps, tada atsargiai apversti jį ant kitos pusės, kad gražiai apkeptų.
5 kiaušiniai,
300 g cukinijos,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas šviežių baziliko lapelių,
1 šaukštas šviežių čiobrelių,
druskos, juodųjų pipirų.
Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Cukiniją supjaustyti stambiais gabalėliais. Įkaitintoje keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus pakepinti cukiniją ir nuimti nuo ugnies. Į keptuvę supilti likusį aliejų, įkaitinti, supilti kiaušinius, sudėti cukiniją ir suberti žalumynus išmaišyti. Kepti ant silpnos ugnies kol omleto viena pusė iškeps, tada atsargiai apversti jį ant kitos pusės, kad gražiai apkeptų.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Lietuviška kiaušinienė
Išplakti 7 kiaušinius su 2 stiklinėm pieno, pridėti miltų tiek, kad masė būtų tiršta kaip grietinė. Pridėti pailgų supjaustytų lašinių griežinėlių. Išmaišius masę supilti į keptuvę išteptą sviestu, pastatyti į krosnelę. Kai viršus paraus, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir baigti kepti.
Išplakti 7 kiaušinius su 2 stiklinėm pieno, pridėti miltų tiek, kad masė būtų tiršta kaip grietinė. Pridėti pailgų supjaustytų lašinių griežinėlių. Išmaišius masę supilti į keptuvę išteptą sviestu, pastatyti į krosnelę. Kai viršus paraus, uždėti kelis gabaliukus sviesto ir baigti kepti.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O cia puslapiukas, kur rdadau si recepta http://www.vieviopaukstynas.lt/receptai.html
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Ypatingoji kiaušinienė su juoda duona
Jums reikės:
- 3 kiaušinių;
- 50 g Ruginės plikytos duonos;
- 25 g sviesto, druskos.
Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų mušami kiaušiniai. Kiaušinienė pasūdoma ir kepama, kol iškeps kiaušiniai. Skanaus!
http://www.baltasispyragas.lt/index.php/lt/25821/
Jums reikės:
- 3 kiaušinių;
- 50 g Ruginės plikytos duonos;
- 25 g sviesto, druskos.
Duonai nupjaunama plutelė ir riekelės supjaustomos kubeliais. Po to kubeliai pakepinami svieste ir ant jų mušami kiaušiniai. Kiaušinienė pasūdoma ir kepama, kol iškeps kiaušiniai. Skanaus!
http://www.baltasispyragas.lt/index.php/lt/25821/
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Sūrio ir grybų kiaušinienė
(12 porcijų)
3 šaukštai margarino arba sviesto
0,25 puodelio miltų
2,75 puodeliai pieno
1 puodelis sutarkuoto šveicariško sūrio (110 g)
0,5 puodelio sutarkuoto Parmesan sūrio
aliejaus kepimui
3 puodeliai susmulkintų šviežių grybų
0,5 puodelio plonai supjaustytų svogūnų laiškų
2 šaukštai margarino arba sviesto
24 suplakti kiaušiniai
pomidorų skiltelės
supjaustyti svogūnų laiškai
1. Padažui keptuvėje ištirpinkite 3 šaukštus margarino ar sviesto. Sudėkite miltus. Kepkite maišydami 1 minutę. Supilkite pieną. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies iki sutirštės ir pradės burbuliuoti. Sudėkite sūrius. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol sūriai ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
2. Kiaušinienei patepkite 30 cm keptuvę aliejumi. Įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Kepkite grybus ir 1/2 puodelio svogūnų laiškų, iki jie suminkštės. Perdėkite daržoves į dubenį, atidėkite.
3. Toje pat keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą margarino arba sviesto. Sudėkite pusę kiaušinių. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol kiaušinienė pradės tirštėti ties dugnu ir sienelėmis. Naudodami didelį šaukštą kiaušinienę apverskite taip, kad neiškepusi dalis būtų po iškeptąja. Kepkite toliau, kol kiaušinienė iškeps, bet bus blizgūs ir drėgni. Perdėkite kiaušinienę į 3 l kvadratinę kepimo skardą. Iškepkite likusius kiaušinius; nuimkite nuo ugnies.
4. Pusę grybų mišinio sudėkite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiaušinių kepimo skardoje. Pašlakstykite pusę padažo. Po to tokiais pat sluoksniais sudėkite likusią kiaušinienę, grybų mišinį ir padažą. Kepkite neuždengtą 180 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Papuoškite pomidorų gabaliukais ir likusiais svogūnų laiškais. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.
(12 porcijų)
3 šaukštai margarino arba sviesto
0,25 puodelio miltų
2,75 puodeliai pieno
1 puodelis sutarkuoto šveicariško sūrio (110 g)
0,5 puodelio sutarkuoto Parmesan sūrio
aliejaus kepimui
3 puodeliai susmulkintų šviežių grybų
0,5 puodelio plonai supjaustytų svogūnų laiškų
2 šaukštai margarino arba sviesto
24 suplakti kiaušiniai
pomidorų skiltelės
supjaustyti svogūnų laiškai
1. Padažui keptuvėje ištirpinkite 3 šaukštus margarino ar sviesto. Sudėkite miltus. Kepkite maišydami 1 minutę. Supilkite pieną. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies iki sutirštės ir pradės burbuliuoti. Sudėkite sūrius. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies, kol sūriai ištirps. Nuimkite nuo ugnies.
2. Kiaušinienei patepkite 30 cm keptuvę aliejumi. Įkaitinkite ją ant vidutinės ugnies. Kepkite grybus ir 1/2 puodelio svogūnų laiškų, iki jie suminkštės. Perdėkite daržoves į dubenį, atidėkite.
3. Toje pat keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą margarino arba sviesto. Sudėkite pusę kiaušinių. Kepkite virš vidutinės ugnies nemaišydami, kol kiaušinienė pradės tirštėti ties dugnu ir sienelėmis. Naudodami didelį šaukštą kiaušinienę apverskite taip, kad neiškepusi dalis būtų po iškeptąja. Kepkite toliau, kol kiaušinienė iškeps, bet bus blizgūs ir drėgni. Perdėkite kiaušinienę į 3 l kvadratinę kepimo skardą. Iškepkite likusius kiaušinius; nuimkite nuo ugnies.
4. Pusę grybų mišinio sudėkite ir paskirstykite vienodu sluoksniu ant kiaušinių kepimo skardoje. Pašlakstykite pusę padažo. Po to tokiais pat sluoksniais sudėkite likusią kiaušinienę, grybų mišinį ir padažą. Kepkite neuždengtą 180 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes. Papuoškite pomidorų gabaliukais ir likusiais svogūnų laiškais. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Mano manymui Lietuviška kiaušinienė turėtų būti kepta ant lašiniu spirgiu su daug, daug svoguno.
O tą gruzinišką darau, kai mamos sode savi pomidorai atsiranda skonis būna pasakiškas....
O tą gruzinišką darau, kai mamos sode savi pomidorai atsiranda skonis būna pasakiškas....
Paskutinį kartą redagavo Lilina 13 Kov 2007, 00:26, redaguota 1 kartą(us).
Kumpiu įdaryti kiaušiniai
6-8 kiaušiniai,
200-250 g lieso kumpio arba kumpio dešros,
1 mažas šviežias agurkas,
1 šaukštas smulkiai sukapotų svogūnų laiškų,
200 g majonezo,
2 šaukšteliai krienų,
cukraus,
keli salotų lapai,
žalių petražolių,
druskos,
pipirų
Kiaušinius išvirti kietai, ataušinti, nulupti ir išilgai perpjauti puselėmis.
Atsargiai išimti trynius ir kruopščiai pertrinti juos su 3 šaukštais majonezo.
Suberti smulkiai sukapotą rūkytą mėsą, svogūnų laiškus, išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Kiaušinių puseles užpildyti įdaru taip, kad atrodytų kaip supjaustyti kiaušiniai.
Sudėti į pusdubenį, išklotą salotų lapais, apipilti likusiu majonezu, išmaišytu su krienais arba padažu, paruoštu iš grietinės ir krienų, pagardintu cukrumi, druska ir pipirais.
Papuošti petražolių arba krapų šakelėmis bei šviežio agurko griežinėliais.
6-8 kiaušiniai,
200-250 g lieso kumpio arba kumpio dešros,
1 mažas šviežias agurkas,
1 šaukštas smulkiai sukapotų svogūnų laiškų,
200 g majonezo,
2 šaukšteliai krienų,
cukraus,
keli salotų lapai,
žalių petražolių,
druskos,
pipirų
Kiaušinius išvirti kietai, ataušinti, nulupti ir išilgai perpjauti puselėmis.
Atsargiai išimti trynius ir kruopščiai pertrinti juos su 3 šaukštais majonezo.
Suberti smulkiai sukapotą rūkytą mėsą, svogūnų laiškus, išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Kiaušinių puseles užpildyti įdaru taip, kad atrodytų kaip supjaustyti kiaušiniai.
Sudėti į pusdubenį, išklotą salotų lapais, apipilti likusiu majonezu, išmaišytu su krienais arba padažu, paruoštu iš grietinės ir krienų, pagardintu cukrumi, druska ir pipirais.
Papuošti petražolių arba krapų šakelėmis bei šviežio agurko griežinėliais.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Dzūkų kiaušinienė su bulvėmis
6 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
4 bulvės
50 g sviesto
druskos
1. Išplakite kiaušinius su druska.
2. Nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite bulves.
3. Sukrėskite sutarkuotus bulves į kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite.
4. Gautą masę supilkite į indą ir kepkite orkaitėje.
6 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
4 bulvės
50 g sviesto
druskos
1. Išplakite kiaušinius su druska.
2. Nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite bulves.
3. Sukrėskite sutarkuotus bulves į kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite.
4. Gautą masę supilkite į indą ir kepkite orkaitėje.
Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
silsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Nu jau kaip fain darbo vietoj skaityti net skrandi sutraukesilsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keliam vėją. Direktorius vos stalo su kumščiu nesukūlė. o jos kaišioja savo " instrukcijas" Tipo, dirba pagal nurodytus receptus.tutsi rašė:tai kodel tylite jei matot,kad negerai ? O paskui vaikai pareina is mokyklos cebureku prisikirte kavinese,nes mokyklos vyrejos VĖPLOS,NEMOKANČIOS NET KIAUŠINIO IŠVIRTI....cia mano mazylis taip sako
O žmogų surasti , kad eitų už tokį atlyginimą - nepaprastai sunku. Todėl ir dirba tos gražuolės
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiaip tai pagal tą pačią receptūrą galima padaryti ir skaniai, ir baisiai. Pagal norą. ( čia mano ir daugumos kolegų nuomonė). O prekės, vežamos į mokyklą, tikrai prastos kokybės. Dešrelės su antkainiu - apie 5 litus O jau koldūnų spalva - nuo čebato mažai kuo skiriasi.
taupo mūsų valdžia, bet ne ten kur reikia. Taip ir padedam opaligėm ir ne tik sėkmingai bujoti
taupo mūsų valdžia, bet ne ten kur reikia. Taip ir padedam opaligėm ir ne tik sėkmingai bujoti
Įdaryti kiaušiniai
5 kiaušiniai,
1 svogūnas,
pusė dėžutės šprotų,
druskos,
3 šaukštai majonezo,
2 šakelės petražolių,
3 šaukštai kons. žirnelių,
pusė duonos kepalo(aišku tai nėra būtina)
Kiaušinius kietai išverdame. Atvėsus perpjauname išilgai pusiau. Išimame trynius. Smulkiai supjaustome šprotus, svogūną ir sumaišome su tryniais. Beriame žirnelius, druskos ir užpilame majonezo. Šaukšteliu formuojame paruoštą masę į baltymų geldelius. Puošoame petražolės šakele. Valgome su duona.
5 kiaušiniai,
1 svogūnas,
pusė dėžutės šprotų,
druskos,
3 šaukštai majonezo,
2 šakelės petražolių,
3 šaukštai kons. žirnelių,
pusė duonos kepalo(aišku tai nėra būtina)
Kiaušinius kietai išverdame. Atvėsus perpjauname išilgai pusiau. Išimame trynius. Smulkiai supjaustome šprotus, svogūną ir sumaišome su tryniais. Beriame žirnelius, druskos ir užpilame majonezo. Šaukšteliu formuojame paruoštą masę į baltymų geldelius. Puošoame petražolės šakele. Valgome su duona.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Cia, ispanijoje, tokia stora kiausiniene, ir is vis, kaiusiniene vadinam - tortilla (skaitosi: tortija). Cia labai paplitus bulviu kiausiniene. Is pardziu apkepa bulves gausiame kiekyje aliejaus, nupila alieju, supila plaktus kiausinius ir kepa kaip aprase silsta. Dar tos tortijos daromos su bulvem ir svogunais, sparagais, cukinijoms, kumpiu, suriu... ir t.t.silsta rašė:Kai nuvažiuoju pas sesę pavasaroti, tai visad labai noriu jos firminės kiaušinienės. Pirmiausia paspirgina gana daug spirgų, ne smulkių bet tokių didelių. Ir ta kiaušinienė vadinasi "ant plačio spirgo". Išplaka daug (apie 10) kiaušinių, tada supila išplaktus kiaušinius, kai viena pusė apkepa, apibarsto gausiai pjaustytais svogūnų laiškais, deda lėkštę ant kiaušinienės ir į tą lėkštę išverčia. Nuo lėkštės gražiai neapkepta puse vėl nustumia į keptuvę, ir taip kol iškepa. Vėl verčia į didelę lėkštę, apibarsto krapais. Nu gaunasi toks kaip tortas storas kiašinių kepinys, jis riebokas. Su bulvytėm, rūgščiu agurkėliu.... mmmmmmmmmm... pasaka
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Sotus omletas
4-5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno, 200 g rūkytos šoninės,
100 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
nedidelis svogūnas,
pipirų,
grybų patiekalų prieskonių,
aliejaus.
Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Išplakti kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Plakinį supilti ant įkaitusių lašinukų, svogūno ir grybių. Užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengti ir kepti ant mažos ugnies.
4-5 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno, 200 g rūkytos šoninės,
100 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
nedidelis svogūnas,
pipirų,
grybų patiekalų prieskonių,
aliejaus.
Keptuvėje pakepti kubeliais supjaustytus lašinukus, svogūną ir pievagrybius. Išplakti kiaušinius su pienu ir prieskoniais. Plakinį supilti ant įkaitusių lašinukų, svogūno ir grybių. Užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, uždengti ir kepti ant mažos ugnies.
Omleto suktinukai
2 kiaušiniai,
pieno,
4 šaukštai faršo,
grietinėlės,
prieskoniai.
Išplakti atskirai kiekvieną kiaušinį su pienu bei prieskoniais, ir iškepti.
Į kiekvieną tokį blyną įvynioti du šaukštus faršo, sudėti į keptuvėlę ir užpilti trupučiu grietinėlės bei vandeniu. Patroškinti orkaitėje 20-30 min.
Kažkada darydavau labai dažnai, tai man labai skanu būdavo valgyti su pomidorais
2 kiaušiniai,
pieno,
4 šaukštai faršo,
grietinėlės,
prieskoniai.
Išplakti atskirai kiekvieną kiaušinį su pienu bei prieskoniais, ir iškepti.
Į kiekvieną tokį blyną įvynioti du šaukštus faršo, sudėti į keptuvėlę ir užpilti trupučiu grietinėlės bei vandeniu. Patroškinti orkaitėje 20-30 min.
Kažkada darydavau labai dažnai, tai man labai skanu būdavo valgyti su pomidorais
KIAUŠINIŲ “KOTLETAI”:
Būna, kad kitą dieną po Velykų lieka daug kiaušinių, tai aš juos sunaudoju kotletams: 10 virtų kiaušinių, 1 žalias kiaušinis, šaukštas grietinės, šaukštas dziuvėsėlių, 1 svogūniukas, prieskoniai, miltai apvoliojimui ir aliejus ar sviestas kepimui. Virtus kiaušinius pertriname per sietelį, į juos verčiame pakepinto svogūniuko, prieskonių, grietinę, džiuvesėlius ir įmušame žalią kiaušinį, šiek tiek padruskiname. Išmaišytą masę kabiname šaukštu, formuojam nedidelius kotletukus. Pavoliojam džiuvėsiuose arba miltuose. Apkepiname iš abiejų pusių karštame svieste (skaniau nei aliejuje) ir patiekiam su lapinemis salotomis. Tinka sviesto-grietinės padažiukas.
Būna, kad kitą dieną po Velykų lieka daug kiaušinių, tai aš juos sunaudoju kotletams: 10 virtų kiaušinių, 1 žalias kiaušinis, šaukštas grietinės, šaukštas dziuvėsėlių, 1 svogūniukas, prieskoniai, miltai apvoliojimui ir aliejus ar sviestas kepimui. Virtus kiaušinius pertriname per sietelį, į juos verčiame pakepinto svogūniuko, prieskonių, grietinę, džiuvesėlius ir įmušame žalią kiaušinį, šiek tiek padruskiname. Išmaišytą masę kabiname šaukštu, formuojam nedidelius kotletukus. Pavoliojam džiuvėsiuose arba miltuose. Apkepiname iš abiejų pusių karštame svieste (skaniau nei aliejuje) ir patiekiam su lapinemis salotomis. Tinka sviesto-grietinės padažiukas.