Patiekalai iš kondensuoto pieno

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 08 Vas 2007, 16:24

Aš manau, kad kiekviena šeimininkė daugiau-mažiau žino, kaip elgtis su nevirtais kiaušiniais :?: Bet atsarga gėdos nedaro, sutinku :roll:

Svečias

Standartinė Svečias » 09 Vas 2007, 09:39

Mano viena pažystama dirbo konditere, tai jie prieš naudodami žalius kiaušinius įvairiems kremams, juos merkdavo į dezinfekuojantį skystį tam tikram laikui, o po to sėkmingai naudodavo ir nieks jų gamintais pyragais neapsikrėsdavo salmonelioze. Tik aš nežinau, koks tas skystis buvo, ar chloro tirpalas ar dar koks kitas :?: Ga;l kas nors žinote :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Vas 2007, 10:58

Nu chloras kazin ar galėtų būti :roll: Laimėi turi tryniai savyje savybe pagulėti kitame skystyje ;) Aš tai nežinau koks ten tirpalas. Bet man žali kiaušiniai - labai skanu...ypač mėgstu gogol-mogol. Bet nepiktnaudžaiuju juo...jau seniai bedariau.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 22 Vas 2007, 11:03

Turiu tokį labai skanaus dalyko receptėlį, išmėginkit, nenusivilsite ;)
Veneros uogos (braškės su varške)

250 g neriebios varškės
50 g kondensuoto pieno su cukrumi
250 g braškių
6 g vanilinio cukraus
mėtos šakelės papuošti

Varškę sumaišykite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi į vientisą masę. Supjaustykite braškes. Ant stiklinės dugno dėkite varškės, paskui - braškių sluoksnį. Taip sluoksniuokite, kol stiklinė bus pilna.
Prikabinti failai
1138804212.jpg
1138804212.jpg (26.76KiB)Peržiūrėta 4891 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Vas 2007, 11:46

kaip skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 22 Vas 2007, 11:52

tutsi rašė:kaip skanu :hubba:
Pritariu tutsi :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:40

o as tik sirsiu medu moku gaminti is kondensuoto pieno :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 15:19

tutsi rašė:o as tik sirsiu medu moku gaminti is kondensuoto pieno :merg2:
O kas čia per velniava :shock: Receptuką duokš :P

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 26 Kov 2007, 15:51

Tinginių „Skruzdėlynas“. Čia tas pavadinimas ir man tinka. Svarbu, kad greitai ir skanu.....Ir truputį kitoks, negu jau buvo įdėtas... :!:

1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)
100 g labai minkšto sviesto
~ 300 g nesūdytų krekerių „Žuvyčių“

Mikseriu išplakti kondensuotą pieną su sviestu. Į gautą masę suberti krekerius ir gerai išmaišyti. Kelias valandas laikyti kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų (jei norisi greičiau, krekerius prieš maišant su kremu galima kuo nors sulaistyti). Suformuoti kaip tinginį arba suspausti į dubenėlį ir valandėlę palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant galima papuošti tarkuotu šokoladu.

P. S. visa esmė, kad nereikia laužyti sausainių – tiesiog viską sumaišei, šiek tiek palaukei ir skanėstas paruoštas.
Paskutinį kartą redagavo silsta 29 Bir 2008, 17:12, redaguota 3 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 16:08

silsta rašė:Tinginių „Skruzdėlynas“. Čia tas pavadinimas ir man tinka. Svarbu, kad greitai ir skanu.....Ir truputį kitoks, negu jau buvo įdėtas... :!:

1 skardinė virto kondensuoto pieno (tinka ir Rududu)
100 g labai minkšto sviesto
~ 300 g nesūdytų krekerių „Žuvyčių“

Mikseriu išplakti kondensuotą pieną su sviestu. Į gautą masę suberti krekerius ir gerai išmaišyti. Kelias valandas laikyti kambario temperatūroje, kad krekeriai suminkštėtų (jei norisi greičiau, krekerius prieš maišant su kremu galima kuo nors sulaistyti). Suformuoti kaip tinginį arba suspausti į dubenėlį ir valandėlę palaikyti šaldytuve. Prieš patiekiant galima papuošti tarkuotu šokoladu.

Kažkur jau rašei. Mamai nurašiau, tai dabar daro ir vis giriasi, kaip greitai ir skaniai :lol: Ir žentą pavaišina, nes tas dėl saldumynų galvą pametęs :P

P. S. visa esmė, kad nereikia laužyti sausainių – tiesiog viską sumaišei, šiek tiek palaukei ir skanėstas paruoštas

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 26 Kov 2007, 16:12

Tas "greitukas" yra to paties pavadinimo, tik vienas su kondensuotu pienu, kitas su grietinės kremu. Tuom jie truputuką skiriasi....Tegu mama pabando ir šitą 041

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 16:15

silsta rašė:Tas "greitukas" yra to paties pavadinimo, tik vienas su kondensuotu pienu, kitas su grietinės kremu. Tuom jie truputuką skiriasi....Tegu mama pabando ir šitą 041
Gerai. :aciu2: :geles:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2805
Užsiregistravo:17 Sau 2007, 12:51
Pliusai:389

Standartinė janrri » 26 Kov 2007, 16:39

Tas "greitukas" su kondensuotu pienu tikrai labai gerukas. :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 16:54

Ramunė rašė:
tutsi rašė:o as tik sirsiu medu moku gaminti is kondensuoto pieno :merg2:
O kas čia per velniava :shock: Receptuką duokš :P
Taigi cia toks kremas,kur su spiritu :merg2: Tik nesakyk,kad nemoki daryti tokio :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:00

tutsi rašė:
Ramunė rašė:[Tik nesakyk,kad nemoki daryti tokio :shock:
Nemoku :oops: Ir net neragavau gyvenime savo :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:33

kad nesumeluociau proporciju,nes senai dariau,nuvaziavusi pas uosvene savaitgali paziuresiu ir parasysiu.O seip geras daiktas,pakabliuoji sauksteliu ir dainuoti norisi :valg: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:35

Lauksiu. O tai na spirtnoj osnove - kaip čia nenorėsi 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:36

:laugh: :laugh: :luks:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 27 Kov 2007, 09:06

Pirmam puslapy yra mano įdėtas ŠIRŠIŲ MEDAUS receptas :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 09:12

viskas taip,tik as nededu cukraus,o dar dedu vienos citrinos sultis :wink:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2805
Užsiregistravo:17 Sau 2007, 12:51
Pliusai:389

Standartinė janrri » 27 Kov 2007, 11:06

"Širšių medus" buvo labai populiarus prie kelis metus, nusineši į darbą, laižai ir svaigsti,svarbiausia niekas neįtaria.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 11:07

butent,Ramunelei mokykloje turetu tikti :laugh:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2805
Užsiregistravo:17 Sau 2007, 12:51
Pliusai:389

Standartinė janrri » 27 Kov 2007, 11:17

Davai pervardinam, bus "Pedagogų medus" :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 14:23

:laugh: :luks: :laugh:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Re: Patiekalai iš kondensuoto pieno

Standartinė Hazel » 27 Kov 2007, 14:44

dimute rašė:turiu daug sviesto ir kondensuoto, ka pasiulytumete issikepti?
Pats geriausiais patarimas: puode ištirpink sviestą ar margariną, supilk skardinę kond. pieno ir sudėk 4 pakelius sulaužytų sausainių, truputį pavirk ir iš šios masės formuok stačiakampio formos skanėstą, kurį vėliau padėk šaltai 8) labai skanu ir paprasta :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1706
Užsiregistravo:19 Spa 2006, 13:45
Pliusai:5
Miestas:Kaunas

Standartinė silsta » 27 Kov 2007, 14:50

Dar porą šaukštukų kakavos įmesčiau..... :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Kov 2007, 16:18

janrri rašė:Davai pervardinam, bus "Pedagogų medus" :laugh: :laugh: :laugh:
O davai taip "Pedagogo duonytė" :lol:
Per pertrauką šaukštuks : mokytoja COOL, mokiniai - linksmi :!: :twisted: :!: :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: Patiekalai iš kondensuoto pieno

Standartinė Ramunė » 27 Kov 2007, 16:19

Hazel rašė:[ats geriausiais patarimas: puode ištirpink sviestą ar margariną, supilk skardinę kond. pieno ir sudėk 4 pakelius sulaužytų sausainių, truputį pavirk ir iš šios masės formuok stačiakampio formos skanėstą, kurį vėliau padėk šaltai 8) labai skanu ir paprasta :wink:
O spiritus vini - KUR :?: :!: :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Re: Patiekalai iš kondensuoto pieno

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 16:57

Ramunė rašė:
Hazel rašė:[ats geriausiais patarimas: puode ištirpink sviestą ar margariną, supilk skardinę kond. pieno ir sudėk 4 pakelius sulaužytų sausainių, truputį pavirk ir iš šios masės formuok stačiakampio formos skanėstą, kurį vėliau padėk šaltai 8) labai skanu ir paprasta :wink:
O spiritus vini - KUR :?: :!: :evil:
tu ryskiai ne ta recepta paskaitei :evil: receptas pirmame puslapyje :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Kov 2007, 16:59

:oops: :oops: :merg2:
Bet šiandien - nepykit :?
Tiksliai ne tas receptas.
Man kažkodėl tik laipsniukai sukasi :twisted: Matomai - prastova per ilga :twisted:

Skelbti atsakymą