Patiekalai iš pieno produktų
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
oi, atsiprašau, galvojau, kad receptą iš jūsų forumo ir pasiėmiau, nes pastaruoju metu visi apie Oliverį diskutuoja ir jo receptus bando.
0,5 l natūralaus pieno;
1 nedidelis indelis natūralaus jogurto.
Pieną užvirti, išjungti ir palikti kol pravės iki kūno temperatūros. Supilti jogurtą, gerai išplakti plakikliu, uždengti folija ir 2-3 valandom palikti kambario temperatūroje, o tada dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
Labai svarbu žiūrėti į jogurto sudėtį, nes dabar parduotuvėse pilna su natūralaus jogurto su želatinom ir kitais priedais. Pati naudojau ekologišką Dobilo jogurtą.
0,5 l natūralaus pieno;
1 nedidelis indelis natūralaus jogurto.
Pieną užvirti, išjungti ir palikti kol pravės iki kūno temperatūros. Supilti jogurtą, gerai išplakti plakikliu, uždengti folija ir 2-3 valandom palikti kambario temperatūroje, o tada dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.
Labai svarbu žiūrėti į jogurto sudėtį, nes dabar parduotuvėse pilna su natūralaus jogurto su želatinom ir kitais priedais. Pati naudojau ekologišką Dobilo jogurtą.
MANGU LEDAI>25ml tirsto kokosu pieno,3 kiausiniu tryniai,4 saukstai cukraus,300ml grietineles,3 mangai,pakepintu migdolu drozliu papuosti.Kokosu piena pakaitint iki uzvirimo,bet neuzvirti.I puoda imusti kiausiniu trynius,suberti cukru ,ipilti kelis saukstus karsto kokosu pieno ir ismaisyti.Imaisomelikusi piena ir nuolat maisydami kaitiname virs puodo su verdanciu vandeniu,kol pakankamai sutirsteja.Atausinus isplakti grietinele ir imaisyti i atausinta krema.Mangus nulupti ir isimti kauliukus.Truputi mango supjaustyti mazais gabaliukais,o likusius vaisius pertrinameper sieteli.Mango gabaliukus ir sutrinta mase imaisome i krema.Sudeti i negilu inda ir saldyti kol sutirstes.Tada isimti is saldiklio ir mikseriu plakti tol ,kol mase taps vientisa.Atsaldyti ir dar karta isplakti.Uzdengti inda ir saldyti kol sustings.Kokosu drozles papuosimui.
Sokoladiniai ledai su aitriaja paprika.250grcukraus,6 kiausiniu tryniai,2 cinamono lazdeles,3 malti kvapnieji pipirai,2 saukstai romo,apelsino zieveles,100gr kakavos,500ml namines grietines(nelabai riebios)1 maza dziovinta sumalta aitrioji paprika.Supilti i puoda 400ml vandens,suberti cukru aitriasias paprikas,pipirus,cinamono lazdeles,apelsino zieveles ir pavirinti ape 20min.Toliau pastoves kialeta minuciu suberti kakava ir perkosti.Palaikyti kol atves.Uzvirti 200ml grietineles.I dubeni sudeti kiausiniu trynius ir po truputi ,plakant sudeti grietinele.Toliau ant silpnos ugnies kaitinti misini kol sutirstes.Tik neuzvirinti.Gerai isplakame 300ml grietineles,supilti roma,palengva imaisome sirupa ir krema.Supilti i formeles pridengti ir i saldymo kamera nakciai.SKANAUSBe paprikos netas skonis
Obuolių ir varškės pyragas
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.
3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.