Patiekalai iš pieno produktų

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 10:30

tai is karto negalejei ideti receptuko :merg2: ,ar norejei,kad prasytume :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Rgs 2007, 10:35

oi, atsiprašau, galvojau, kad receptą iš jūsų forumo ir pasiėmiau, nes pastaruoju metu visi apie Oliverį diskutuoja ir jo receptus bando.

0,5 l natūralaus pieno;
1 nedidelis indelis natūralaus jogurto.

Pieną užvirti, išjungti ir palikti kol pravės iki kūno temperatūros. Supilti jogurtą, gerai išplakti plakikliu, uždengti folija ir 2-3 valandom palikti kambario temperatūroje, o tada dėti į šaldytuvą ir palikti per naktį.

Labai svarbu žiūrėti į jogurto sudėtį, nes dabar parduotuvėse pilna su natūralaus jogurto su želatinom ir kitais priedais. Pati naudojau ekologišką Dobilo jogurtą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 11:04

kazkur buvo rasyta,tikrai,bet kazkaip atrodo konkreciai nebuvo parasyta kaip daryti :aciu1:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Rgs 2007, 11:15

Tutsi rašė:kazkur buvo rasyta,tikrai,bet kazkaip atrodo konkreciai nebuvo parasyta kaip daryti :aciu1:
Gali būti. Iš kažkur proporcijas ištraukiau, nes tą receptą seniai turiu užsirašius. Gal iš Oliverio forumo? Daug Oliverio receptų sudominę, turiu užsirašius, bet čia pirmas kurį dariau :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 11:45

gal ir geri jo receptai,bet man jo gamynimo budas nelabai priimtinas :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Rgs 2007, 13:47

Man paskutinis jo receptas patiko , kai kukuliukus iš žuvies ir bulvių darė :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 19 Rgs 2007, 14:35

vitele rašė:Man paskutinis jo receptas patiko , kai kukuliukus iš žuvies ir bulvių darė :D
Kaip tik paskutinių dviejų laidų ir nemačiau :( užtaikau kai ruošia, tai kas man nepatinka.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Rgs 2007, 14:38

zakon podlasti :wink:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 05 Gru 2007, 09:54

MANGU LEDAI>25ml tirsto kokosu pieno,3 kiausiniu tryniai,4 saukstai cukraus,300ml grietineles,3 mangai,pakepintu migdolu drozliu papuosti.Kokosu piena pakaitint iki uzvirimo,bet neuzvirti.I puoda imusti kiausiniu trynius,suberti cukru ,ipilti kelis saukstus karsto kokosu pieno ir ismaisyti.Imaisomelikusi piena ir nuolat maisydami kaitiname virs puodo su verdanciu vandeniu,kol pakankamai sutirsteja.Atausinus isplakti grietinele ir imaisyti i atausinta krema.Mangus nulupti ir isimti kauliukus.Truputi mango supjaustyti mazais gabaliukais,o likusius vaisius pertrinameper sieteli.Mango gabaliukus ir sutrinta mase imaisome i krema.Sudeti i negilu inda ir saldyti kol sutirstes.Tada isimti is saldiklio ir mikseriu plakti tol ,kol mase taps vientisa.Atsaldyti ir dar karta isplakti.Uzdengti inda ir saldyti kol sustings.Kokosu drozles papuosimui. :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 09:56

turetu buti labai skanu :P

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 05 Gru 2007, 09:59

Pats dar nemeginau bet sesuo gamino.sake neblogi ledai :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 10:53

po svenciu,kai bus daugiau laiko,butinai pabandysiu :roll:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 05 Gru 2007, 13:51

Sokoladiniai ledai su aitriaja paprika.250grcukraus,6 kiausiniu tryniai,2 cinamono lazdeles,3 malti kvapnieji pipirai,2 saukstai romo,apelsino zieveles,100gr kakavos,500ml namines grietines(nelabai riebios)1 maza dziovinta sumalta aitrioji paprika.Supilti i puoda 400ml vandens,suberti cukru aitriasias paprikas,pipirus,cinamono lazdeles,apelsino zieveles ir pavirinti ape 20min.Toliau pastoves kialeta minuciu suberti kakava ir perkosti.Palaikyti kol atves.Uzvirti 200ml grietineles.I dubeni sudeti kiausiniu trynius ir po truputi ,plakant sudeti grietinele.Toliau ant silpnos ugnies kaitinti misini kol sutirstes.Tik neuzvirinti.Gerai isplakame 300ml grietineles,supilti roma,palengva imaisome sirupa ir krema.Supilti i formeles pridengti ir i saldymo kamera nakciai.SKANAUSBe paprikos netas skonis :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 13:56

na neeee,cia ne man :oops:

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 05 Gru 2007, 13:58

Tutsi rašė:na neeee,cia ne man :oops:
Jau pastebejau kad tau paprika nelabai. 078 :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Gru 2007, 14:03

galima cia nepastebeti :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 05 Gru 2007, 22:14

:laugh:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 15 Kov 2008, 14:24

Obuolių ir varškės pyragas

3 kiaušiniai
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
40 ml romo (ar brendžio)
1-2 šaukšteliai tarkuotos citrinos žievelės
75 g miltų
1 pakelis kepimo miltelių
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g liesos varškės
200 g grietinėlės
druskos, riebalų kepimo formai,
4 obuoliai (750 g)
4-5 šaukštai abrikosų uogienės
cukraus pudros

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą išsukti iki purumo su tryniais. Po truputį į jį sudėti cukrų, vanilinį cukrų, romą, citrinos žievelę. Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius ir pudingo miltelius. Sudėti varškę, supilti grietinėlę. Baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą (26 cm skersmens) ir išlyginti paviršių.
Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius. Iškiliojoje dalyje padaryti įpjovas ir sudėti ant tešlos (iškiliąja puse į viršų). Kepti 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos pyragą uždengti kepimo popieriumi. Iškepus palikti išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti. Išėmus, aptepti pyrago viršų pakaitinta uogiene. Apibarstyti cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Kov 2008, 11:04

Šiandienos pusryčiai - varškėtukai :)

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 22 Kov 2008, 11:07

skanus varsketukai, as virtus megstu, o maniskis keptus :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 22 Kov 2008, 11:09

Man ir virti, ir kepti skanūs, o maniškiui - tik kepti, užtat šiandien ir kepėm.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Kov 2008, 01:24

O KAIP TU JUOS DARAI :roll:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 23 Kov 2008, 09:44

varsketukai labai gerai pusryciams :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Kov 2008, 10:26

Tutsi rašė:O KAIP TU JUOS DARAI :roll:
Paprastai. Dėjau apie 300 g varškės, 1 kiaušinį, cukraus ir keletą šaukštų miltų. Formuoji šlapiomis rankomis rutuliukus, suploji ir į keptuvę. Viskas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Kov 2008, 18:31

Pieniška žirnių ir perlinių kruopų sriuba

4 stiklinės pieno
2,5 stiklinės vandens
1,3 stiklinės žirnių
3 šaukštai perlinių kruopų
1 šaukštas sviesto
druska
Išvirti išbrinkintus žirnius ir kruopas.Supilti pieną, užvirinti ir paskaninti sviestu bei druska.Sriuba turėtų būti tirštoka.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Geg 2008, 18:06

Ne patiekalas, bet.. ką atradau :!: Dobilo - (ŽEMAITIJOS PIENAS) jogurtas su citrinomis ir imbierais :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Geg 2008, 18:45

:shock: reiks pasiieškot. o kas per skonis?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Geg 2008, 18:51

reikės paragauti :roll: Dukra jogurtus rija ir aš skanauju :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Geg 2008, 19:13

merope87 rašė:Ne patiekalas, bet.. ką atradau :!: Dobilo - (ŽEMAITIJOS PIENAS) jogurtas su citrinomis ir imbierais :hubba:
Vakar ir aš užmačiau, kad "Dobilo" jogurtai yra su skoniais. Tai nusipirkau braškių ir su citrinomis, pastarasis nerealiai aptiko. Eisiu vėl pirkt :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 19:15

kai as juos per prievarta valgau beveik kasdiena,tai reikes pasakyti,kad ir man nupirktu :roll: nors jie jau man visi nebeskanus :(

Skelbti atsakymą