Patiekalai iš pupelių ir žirnių
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žirneliai grietinėlės padaže
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
⅔ stiklinės vandens
⅛ arbat. š. druskos
40 g sviesto
50 g grietinėlės
2 arbat. š. miltų
1 arbat. š. cukraus
Į prikaistuvį supilti vandenį, suberti žirnelius ir druską. Užvirinti, įdėti sviesto ir maišyti, kol ištirps. Atskirai sumaišyti grietinėlę, miltus ir cukrų. Mišinį supilti į žirnelius ir virti ant mažos ugnies 5 – 7 minutes. Patiekti kaip garnyrą arba savarankišką patiekalą.
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
⅔ stiklinės vandens
⅛ arbat. š. druskos
40 g sviesto
50 g grietinėlės
2 arbat. š. miltų
1 arbat. š. cukraus
Į prikaistuvį supilti vandenį, suberti žirnelius ir druską. Užvirinti, įdėti sviesto ir maišyti, kol ištirps. Atskirai sumaišyti grietinėlę, miltus ir cukrų. Mišinį supilti į žirnelius ir virti ant mažos ugnies 5 – 7 minutes. Patiekti kaip garnyrą arba savarankišką patiekalą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žirnelių ir bulvių košė
10 neluptų česnako skiltelių
400 g šaldytų žirnelių
50 g sviesto
5 vidutinio dydžio bulvės
50 ml grietinėlės (nebūtinai)
druskos
Česnako skilteles labai gerai išplauti, užpilti šaltu vandeniu, pasūdyti ir ant vidutinės ugnies virti 10 minučių. Česnako skilteles išimti iš vandens ir nulupti. Įmesti atgal į vandenį, suberti žirnelius ir virti, kol žirneliai suminkštės. Išvirti bulves. Nupilti vandenį, daržoves sumaišyti, įdėti sviestą ir sutrinti. Įpilti grietinėlę ir vėl sumaišyti. Patiekti prie paukštienos arba žuvies.
10 neluptų česnako skiltelių
400 g šaldytų žirnelių
50 g sviesto
5 vidutinio dydžio bulvės
50 ml grietinėlės (nebūtinai)
druskos
Česnako skilteles labai gerai išplauti, užpilti šaltu vandeniu, pasūdyti ir ant vidutinės ugnies virti 10 minučių. Česnako skilteles išimti iš vandens ir nulupti. Įmesti atgal į vandenį, suberti žirnelius ir virti, kol žirneliai suminkštės. Išvirti bulves. Nupilti vandenį, daržoves sumaišyti, įdėti sviestą ir sutrinti. Įpilti grietinėlę ir vėl sumaišyti. Patiekti prie paukštienos arba žuvies.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Skrebučiai su varške ir žirneliais
225 g žirnelių
150 g natūralaus vrškės sūrelio
1 mažas svogūnas
keli laiškai laiškinių česnakų
1 citrinos sultys
3 mėtų šakelės
ilgas prancūziškas batonas
alyvuogių aliejaus
Žirnelius, sūrelį, svogūną, citrinos sultis ir mėtų lapelius susmulkinti trintuvu. Masę padėti į šaldytuvą 30 min. Batoną supjaustyti 2 cm pločio riekelėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti 5 minutes orkaitėje 190 C temperatūroje. Ant skrebučių šaukšteliu sudėti žirnelių masę. Patiekti su mėtų lapeliais.
225 g žirnelių
150 g natūralaus vrškės sūrelio
1 mažas svogūnas
keli laiškai laiškinių česnakų
1 citrinos sultys
3 mėtų šakelės
ilgas prancūziškas batonas
alyvuogių aliejaus
Žirnelius, sūrelį, svogūną, citrinos sultis ir mėtų lapelius susmulkinti trintuvu. Masę padėti į šaldytuvą 30 min. Batoną supjaustyti 2 cm pločio riekelėmis, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir pakepinti 5 minutes orkaitėje 190 C temperatūroje. Ant skrebučių šaukšteliu sudėti žirnelių masę. Patiekti su mėtų lapeliais.
jau čia žiūriu Nobelio premijas dalinatės . Labai jau čia galvą sukti , va aš saviškiui bezdaliui siūliau , šlangiuką užpakalin ir prie dujinės , prieš tai žirniukais pamaitinus , na maniškis dar taip į kepintus svogūnus reaguoja. pietus verdi , brangujį prie dujinės ir tvarka. Savęs neprisijungsi , nes kaip apie puodus suksies , šlanga iškris. Nebent mašinoj kai vairuoju , vis ant kuro sutaupyčiau , nes pas mus dujinukė