PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 06 Vas 2009, 12:46

Tik kaparėlius ne visi mėgsta. Mano vyras atseit jų nevalgo, tai vištieną pateikiau be jų (nurankiojau), o šiaip tai dedu į žuvies patiekalus, tik smulkintus, valgo išsišiepęs :D
O šis padažas gaunasi sūriai rūgštus ar rūgščiai sūrus, bet labai jau įdomaus skonio

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tina » 06 Vas 2009, 16:58

Labai skaniai atrodo :hubba:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė pyp » 06 Vas 2009, 18:44

man kapareliai prie lasisos labai tinka :)

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re:

Standartinė aksele » 12 Vas 2009, 21:34

Forelle rašė:Šiandienos pietūs pagal vyro užsakymą, kad būtų su ananasais. Eigos nefotografavau, nes galvojau, jog Erneka darė, bet pasirodė visai kitoks jos receptas.

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;

Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio apelsinų sulčių;
¼ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¼ puodelio kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą, apvolioti miltų, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną, užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.

Paveikslėlis
O kokio cia acto reik?Na koks geriausiai tiktu?

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Cukinija » 12 Vas 2009, 22:10

Aš naudojau paprastą actą.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 12 Vas 2009, 23:44

Vieną kartą paprastą naudojau, kitą kartą vyno, skirtumo nepajutau

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 25 Vas 2009, 02:32

Čia nepavykęs mano patiekalas - "Maroko sapnai" - kalakutienos filė mrinuota raudoname sausame vyne su granatais ir vynuogėmis. Šioje nuotraukoje - dar prieš kepimą. Po kepimo spalvų gama nepagenda.
Manęs patiekalas nesužavėjo, nes marinuotai vyne mėsai vis tik trūko kokių nors prieskonių, tačiau spalvos vertos pafantazavimo jų temomis :)
Prikabinti failai
marokosapnai.jpg
marokosapnai.jpg (53.88 KiB) Peržiūrėta 5736 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 10:28

Spalvos tikrai įspūdingos. Šiaip ir derinys geras, bet manau reikėtų kitaip gaminti, kad tų prieskonių netrūktų

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 25 Vas 2009, 11:54

Kitaip - tai kokiam nors sandariam inde?
Mat man dugne folija praplyšo dugne , ir mėsytė sultinga išėjo kraštuose, o viduriuke jinai buvo ne tik nepakankamo skonio, bet ir sausoka...

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 12:06

Nebūtinai sandariam, gal keptuvėj ir paskui iš likusio skysčio ir vaisių padažo paruošti, reikės kada užsiimt ir paeksperimentuot

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 25 Vas 2009, 12:14

Gal ir skaniau būtų. O jau grožis, įtariu,iš tavo rankų, Forelle, gausis neišpasakytas - vien dėl vaizdo galima bus praryt neišragavus :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 25 Vas 2009, 16:53

O kaip paskui tuos granatus valgyt su kauliukais?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 17:11

Kiti ir taip su kauliukais juos valgo, aš tai spjaudinėju :roll:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 25 Vas 2009, 18:39

Aš spajudinėjausi, o svečias su kauliukais suvalgė.
Na, spaudinėjimasis nėra baisus daiktas čionai

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re:

Standartinė la major » 25 Vas 2009, 18:47

Ramunė rašė:Gruziniškas vištienos troškinys

1-1,3 kg višta, 800-900 pomidorų, 4-6 bulvės, svogūnas, 25 g sviesto „Favorit“, 1/2 česnako, 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos, po šaukštą kapotų šviežių petražolių, čiobrelių, kalendrų, šaukštelis prieskonių mišinio vištienai, šaukštelis šafrano, druskos.

Vištą sukapokite gabalėliais, dėkite į užkaistą puodą be riebalų ir skrudinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atsiradusias sultis išpilkite į kitą indą. Atidenkite ir toliau spirginkite 10 minučių vis pripildamos sulčių, kad nedegtų. Pabaigoje berkite svogūno pusžiedžius, sviestą, kepinkite dar 5 minutes, šiek tiek pasūdykite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, sugrūskite ir sudėkite į puodą ant mėsos. Bulves supjaustykite stambiais šiaudeliais, suberkite, išmaišykite, puodą uždenkite, troškinkite ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Baigdamos troškinti skaninkite smulkintais žalumynais ir sausais prieskoniais. Vėl išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Gardinkite grūstais česnakais ir 5 minutes leiskite nusistovėti.
Čia aštru labai, tikriausia? Reikės pabandyti, tiktai mažesnius kiekius prieskonių dėsiu...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 25 Vas 2009, 20:25

1,5 šaukštelio aitriosios raudonos paprikos :shock: čia nerealiai aštru :shock:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 20:44

Bet kai 1-1,3 kg vištai, 1 kg pomidorų, tai manau normaliai

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 25 Vas 2009, 20:49

kad man ir mažas žiupsnelis tos aitrosios paprikos gerokai jaučiasi :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 25 Vas 2009, 20:53

Man skanu kai aštriau būna, bet nepratus galima mažiau

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 26 Vas 2009, 00:53

Ai, čia vis tik ir po žiupsnelį dedant bus aštru. Lūktelsiu, kol kai kas baigs dietos laikytis, ir tada bandysiu :) Vištiena su bulvikėm ir tomatais - turėtų gi būti labai skanu :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 26 Vas 2009, 16:13

gali bandyt ir be to čili pipiro. manau skonis tik švelnesnis bus :D
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Helle » 11 Bal 2009, 19:30

Vištienos kebabai

4 vištų krūtinėlių filė,
150 g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštai smulkintų imbierų,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas kalendros,
1 šaukštas ciberžolių,
20 g smulkintų šviežių kalendros lapelių

Vištienos filės supjaustykite gabalėliais. Į indą supilkite jogurtą, citrinų sultis, suberkite imbierą, česnakus, prieskonius, šviežias kalendras ir viską gerai išmaišykite. Paruoštame marinate vištienos gabalėlius marinuokite 3-4 valandas. Marinuotus vištos gabalėlius suverkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių, nuolat apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu. Papuoškite šviežiomis mėtomis. Puikiai tinka patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Helle
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 224
Užsiregistravo: 05 Kov 2009, 14:36
Pliusai: 1

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Helle » 23 Bal 2009, 16:36

Kepta kalakuto krūtinėlė

1 kalakuto krūtinėlės
druskos
pipirų
česnako skiltelių
aliejaus

Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio (~60 ml) druskos). Į druskos tirpalą įdėti krūtinėlę ir palaikyti šaldytuve 2 valandas. Krūtinėlę nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti krūtinėlę. Orkaitę įkaitinti iki 250 C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sinsan » 23 Bal 2009, 17:27

Helle rašė:Vištienos kebabai

4 vištų krūtinėlių filė,
150 g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštai smulkintų imbierų,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas kalendros,
1 šaukštas ciberžolių,
20 g smulkintų šviežių kalendros lapelių

Vištienos filės supjaustykite gabalėliais. Į indą supilkite jogurtą, citrinų sultis, suberkite imbierą, česnakus, prieskonius, šviežias kalendras ir viską gerai išmaišykite. Paruoštame marinate vištienos gabalėlius marinuokite 3-4 valandas. Marinuotus vištos gabalėlius suverkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių, nuolat apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu. Papuoškite šviežiomis mėtomis. Puikiai tinka patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
va situs tai reiks isbandyt 117
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 29 Geg 2009, 21:39

Vištienos suktinukai su špinatais

Atrodo, Forelle rodė kažką panašaus, būčiau dėkinga už nuorodą. Nuotraukos prastos, nes skubėjome valgyt, bet skonis puikus. :) Receptas iš knygos "Sveikos šeimos virtuvė"

Šiam patiekalui reikia šviežius špinatus (200 g), svogūnų laiškus (200 g), krapus (25 g) susmulkinti ir pakepinti porą minučių, po to pridėti smulkintą česnako skiltelę, truputį pasūdyti ir troškinti, kol išgaruos skystis. Vištienos filė (4 gabaliukai) išmušam, įtrinam druska ir pipirais. uždedame špinatus, ir susukam. Jeigu reikia, sutvirtiname lazdelėm. Apšlakstome lydytu sviestu, suvyniojame po vieną į kepimo popierių (kaip saldainiukus) ir kepam 175 laipsnių orkaitėje 40 min. Po to praskleidžiame popierių, kepame dar 10 min. Man tokio laiko preciziškai užteko, suktinukai buvo labai skanūs.
Prikabinti failai
suktinukas_su_spinatais.jpg
suktinukas_su_spinatais.jpg (36.91 KiB) Peržiūrėta 5371 karus(ų)
suktinukas.jpg
suktinukas.jpg (39.37 KiB) Peržiūrėta 5371 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 29 Geg 2009, 22:18

nuo tiek agurku jau sotu butu :lol: Spinatai manes nevilioja :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 30 Geg 2009, 09:43

Tutsi, man atrodo, kad tų špinatų nė skonio nerasi, juk krapai, svogūnai dedasi.
La Major, aš dariau omletą su špinatais, kuriuo paskui panašiai krūtinėlę įdarė Airenė

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 30 Geg 2009, 10:50

tada reikes ismeginti :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė la major » 30 Geg 2009, 11:29

Forelle rašė:Tutsi, man atrodo, kad tų špinatų nė skonio nerasi, juk krapai, svogūnai dedasi.
La Major, aš dariau omletą su špinatais, kuriuo paskui panašiai krūtinėlę įdarė Airenė
Špinatai jaučiasi, su česnakiuku jie nuostabiai skanūs :)
Aišku, ieškosiu prie omletų :) Aš pastaruoju metu nemažai vištienos patiekaliukų išbandžiau skanių, bet nefotkinau - teks dar sykį daryt :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 30 Geg 2009, 12:13

Man špinatai jaučiasi jeigu vieni, kai dar ko pridedu, man jų kaip ir nėra, gal jie per švelnau skonio. O kokius tu naudoji: šaldytus ar ne

Skelbti atsakymą