PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Tik kaparėlius ne visi mėgsta. Mano vyras atseit jų nevalgo, tai vištieną pateikiau be jų (nurankiojau), o šiaip tai dedu į žuvies patiekalus, tik smulkintus, valgo išsišiepęs
O šis padažas gaunasi sūriai rūgštus ar rūgščiai sūrus, bet labai jau įdomaus skonio
O šis padažas gaunasi sūriai rūgštus ar rūgščiai sūrus, bet labai jau įdomaus skonio
Re: PAUKŠTIENA
Labai skaniai atrodo
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re:
O kokio cia acto reik?Na koks geriausiai tiktu?Forelle rašė:Šiandienos pietūs pagal vyro užsakymą, kad būtų su ananasais. Eigos nefotografavau, nes galvojau, jog Erneka darė, bet pasirodė visai kitoks jos receptas.
Vištiena saldžiarūgščiame padaže
300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;
Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio apelsinų sulčių;
¼ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¼ puodelio kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.
Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą, apvolioti miltų, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną, užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: PAUKŠTIENA
Aš naudojau paprastą actą.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vieną kartą paprastą naudojau, kitą kartą vyno, skirtumo nepajutau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Čia nepavykęs mano patiekalas - "Maroko sapnai" - kalakutienos filė mrinuota raudoname sausame vyne su granatais ir vynuogėmis. Šioje nuotraukoje - dar prieš kepimą. Po kepimo spalvų gama nepagenda.
Manęs patiekalas nesužavėjo, nes marinuotai vyne mėsai vis tik trūko kokių nors prieskonių, tačiau spalvos vertos pafantazavimo jų temomis
Manęs patiekalas nesužavėjo, nes marinuotai vyne mėsai vis tik trūko kokių nors prieskonių, tačiau spalvos vertos pafantazavimo jų temomis
- Prikabinti failai
-
- marokosapnai.jpg (53.88 KiB) Peržiūrėta 5736 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Spalvos tikrai įspūdingos. Šiaip ir derinys geras, bet manau reikėtų kitaip gaminti, kad tų prieskonių netrūktų
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Kitaip - tai kokiam nors sandariam inde?
Mat man dugne folija praplyšo dugne , ir mėsytė sultinga išėjo kraštuose, o viduriuke jinai buvo ne tik nepakankamo skonio, bet ir sausoka...
Mat man dugne folija praplyšo dugne , ir mėsytė sultinga išėjo kraštuose, o viduriuke jinai buvo ne tik nepakankamo skonio, bet ir sausoka...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Nebūtinai sandariam, gal keptuvėj ir paskui iš likusio skysčio ir vaisių padažo paruošti, reikės kada užsiimt ir paeksperimentuot
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Gal ir skaniau būtų. O jau grožis, įtariu,iš tavo rankų, Forelle, gausis neišpasakytas - vien dėl vaizdo galima bus praryt neišragavus
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
O kaip paskui tuos granatus valgyt su kauliukais?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Kiti ir taip su kauliukais juos valgo, aš tai spjaudinėju
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Aš spajudinėjausi, o svečias su kauliukais suvalgė.
Na, spaudinėjimasis nėra baisus daiktas čionai
Na, spaudinėjimasis nėra baisus daiktas čionai
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re:
Čia aštru labai, tikriausia? Reikės pabandyti, tiktai mažesnius kiekius prieskonių dėsiu...Ramunė rašė:Gruziniškas vištienos troškinys
1-1,3 kg višta, 800-900 pomidorų, 4-6 bulvės, svogūnas, 25 g sviesto „Favorit“, 1/2 česnako, 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos, po šaukštą kapotų šviežių petražolių, čiobrelių, kalendrų, šaukštelis prieskonių mišinio vištienai, šaukštelis šafrano, druskos.
Vištą sukapokite gabalėliais, dėkite į užkaistą puodą be riebalų ir skrudinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atsiradusias sultis išpilkite į kitą indą. Atidenkite ir toliau spirginkite 10 minučių vis pripildamos sulčių, kad nedegtų. Pabaigoje berkite svogūno pusžiedžius, sviestą, kepinkite dar 5 minutes, šiek tiek pasūdykite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, sugrūskite ir sudėkite į puodą ant mėsos. Bulves supjaustykite stambiais šiaudeliais, suberkite, išmaišykite, puodą uždenkite, troškinkite ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Baigdamos troškinti skaninkite smulkintais žalumynais ir sausais prieskoniais. Vėl išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Gardinkite grūstais česnakais ir 5 minutes leiskite nusistovėti.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
1,5 šaukštelio aitriosios raudonos paprikos čia nerealiai aštru
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Bet kai 1-1,3 kg vištai, 1 kg pomidorų, tai manau normaliai
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
kad man ir mažas žiupsnelis tos aitrosios paprikos gerokai jaučiasi
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Man skanu kai aštriau būna, bet nepratus galima mažiau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Ai, čia vis tik ir po žiupsnelį dedant bus aštru. Lūktelsiu, kol kai kas baigs dietos laikytis, ir tada bandysiu Vištiena su bulvikėm ir tomatais - turėtų gi būti labai skanu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
gali bandyt ir be to čili pipiro. manau skonis tik švelnesnis bus
Re: PAUKŠTIENA
Vištienos kebabai
4 vištų krūtinėlių filė,
150 g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštai smulkintų imbierų,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas kalendros,
1 šaukštas ciberžolių,
20 g smulkintų šviežių kalendros lapelių
Vištienos filės supjaustykite gabalėliais. Į indą supilkite jogurtą, citrinų sultis, suberkite imbierą, česnakus, prieskonius, šviežias kalendras ir viską gerai išmaišykite. Paruoštame marinate vištienos gabalėlius marinuokite 3-4 valandas. Marinuotus vištos gabalėlius suverkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių, nuolat apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu. Papuoškite šviežiomis mėtomis. Puikiai tinka patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
4 vištų krūtinėlių filė,
150 g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštai smulkintų imbierų,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas kalendros,
1 šaukštas ciberžolių,
20 g smulkintų šviežių kalendros lapelių
Vištienos filės supjaustykite gabalėliais. Į indą supilkite jogurtą, citrinų sultis, suberkite imbierą, česnakus, prieskonius, šviežias kalendras ir viską gerai išmaišykite. Paruoštame marinate vištienos gabalėlius marinuokite 3-4 valandas. Marinuotus vištos gabalėlius suverkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių, nuolat apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu. Papuoškite šviežiomis mėtomis. Puikiai tinka patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
Re: PAUKŠTIENA
Kepta kalakuto krūtinėlė
1 kalakuto krūtinėlės
druskos
pipirų
česnako skiltelių
aliejaus
Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio (~60 ml) druskos). Į druskos tirpalą įdėti krūtinėlę ir palaikyti šaldytuve 2 valandas. Krūtinėlę nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti krūtinėlę. Orkaitę įkaitinti iki 250 C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms
1 kalakuto krūtinėlės
druskos
pipirų
česnako skiltelių
aliejaus
Druską ištirpinti šaltame vandenyje (2 litrams vandens reikėtų imti 1/4 puodelio (~60 ml) druskos). Į druskos tirpalą įdėti krūtinėlę ir palaikyti šaldytuve 2 valandas. Krūtinėlę nuskalauti ir nusausinti. Įpjauti peiliu keliose vietose ir įkišti česnako skilteles. Iš paprikos, pipirų, šiek tiek druskos ir aliejaus paruošti košelę ir ja aptepti krūtinėlę. Orkaitę įkaitinti iki 250 C. Į įkaitusią orkaitę dėti paruoštą mėsą ir kepti 15 minučių. Orkaitę išjungti ir palikti joje mėsą neatidarinėjant durelių dar 2 valandoms
Re: PAUKŠTIENA
va situs tai reiks isbandytHelle rašė:Vištienos kebabai
4 vištų krūtinėlių filė,
150 g natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštai smulkintų imbierų,
1 šaukštas smulkintų česnakų,
1 šaukštas kmynų,
1 šaukštas kalendros,
1 šaukštas ciberžolių,
20 g smulkintų šviežių kalendros lapelių
Vištienos filės supjaustykite gabalėliais. Į indą supilkite jogurtą, citrinų sultis, suberkite imbierą, česnakus, prieskonius, šviežias kalendras ir viską gerai išmaišykite. Paruoštame marinate vištienos gabalėlius marinuokite 3-4 valandas. Marinuotus vištos gabalėlius suverkite ant iešmų. Kepkite kepsninėje 10-15 minučių, nuolat apversdami ir apšlakstydami likusiu marinatu. Papuoškite šviežiomis mėtomis. Puikiai tinka patiekti su ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Vištienos suktinukai su špinatais
Atrodo, Forelle rodė kažką panašaus, būčiau dėkinga už nuorodą. Nuotraukos prastos, nes skubėjome valgyt, bet skonis puikus. Receptas iš knygos "Sveikos šeimos virtuvė"
Šiam patiekalui reikia šviežius špinatus (200 g), svogūnų laiškus (200 g), krapus (25 g) susmulkinti ir pakepinti porą minučių, po to pridėti smulkintą česnako skiltelę, truputį pasūdyti ir troškinti, kol išgaruos skystis. Vištienos filė (4 gabaliukai) išmušam, įtrinam druska ir pipirais. uždedame špinatus, ir susukam. Jeigu reikia, sutvirtiname lazdelėm. Apšlakstome lydytu sviestu, suvyniojame po vieną į kepimo popierių (kaip saldainiukus) ir kepam 175 laipsnių orkaitėje 40 min. Po to praskleidžiame popierių, kepame dar 10 min. Man tokio laiko preciziškai užteko, suktinukai buvo labai skanūs.
Atrodo, Forelle rodė kažką panašaus, būčiau dėkinga už nuorodą. Nuotraukos prastos, nes skubėjome valgyt, bet skonis puikus. Receptas iš knygos "Sveikos šeimos virtuvė"
Šiam patiekalui reikia šviežius špinatus (200 g), svogūnų laiškus (200 g), krapus (25 g) susmulkinti ir pakepinti porą minučių, po to pridėti smulkintą česnako skiltelę, truputį pasūdyti ir troškinti, kol išgaruos skystis. Vištienos filė (4 gabaliukai) išmušam, įtrinam druska ir pipirais. uždedame špinatus, ir susukam. Jeigu reikia, sutvirtiname lazdelėm. Apšlakstome lydytu sviestu, suvyniojame po vieną į kepimo popierių (kaip saldainiukus) ir kepam 175 laipsnių orkaitėje 40 min. Po to praskleidžiame popierių, kepame dar 10 min. Man tokio laiko preciziškai užteko, suktinukai buvo labai skanūs.
- Prikabinti failai
-
- suktinukas_su_spinatais.jpg (36.91 KiB) Peržiūrėta 5371 karus(ų)
-
- suktinukas.jpg (39.37 KiB) Peržiūrėta 5371 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Tutsi, man atrodo, kad tų špinatų nė skonio nerasi, juk krapai, svogūnai dedasi.
La Major, aš dariau omletą su špinatais, kuriuo paskui panašiai krūtinėlę įdarė Airenė
La Major, aš dariau omletą su špinatais, kuriuo paskui panašiai krūtinėlę įdarė Airenė
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Špinatai jaučiasi, su česnakiuku jie nuostabiai skanūsForelle rašė:Tutsi, man atrodo, kad tų špinatų nė skonio nerasi, juk krapai, svogūnai dedasi.
La Major, aš dariau omletą su špinatais, kuriuo paskui panašiai krūtinėlę įdarė Airenė
Aišku, ieškosiu prie omletų Aš pastaruoju metu nemažai vištienos patiekaliukų išbandžiau skanių, bet nefotkinau - teks dar sykį daryt
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Man špinatai jaučiasi jeigu vieni, kai dar ko pridedu, man jų kaip ir nėra, gal jie per švelnau skonio. O kokius tu naudoji: šaldytus ar ne