PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Laurela » 20 Bal 2012, 11:45

Sandruca,kaip skaniai atrodo 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: Re:

Standartinė Laurela » 21 Bal 2012, 20:57

sandruca rašė:
Ramunė rašė:VIŠTIENA SU SEZAMU

Vištienos krūtinėlės,
citrinos sulčių,
sojų padažo,
juodųjų ir baltųjų pipirų,
2 -3 kiaušiniai apvoliojimui,
300 g sezamo sėklų,
2 šaukštai džiūvėsių.

Vištienos krųtinėlę supjaustyti juostelėmis ( kaip pirštelius ). Iš citrinos sulčių, sojos padažo, pipirų ir šlakelio aliejaus padaryti marinatą ir palaikyti pirštelius apie val. ( galima ir ilgiau). Tada pirštelius voliojame miltuose - kiaušiniuose - džiūvėsiuose, sumaišytuose su sezamais. kepame aliejuje.
Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas patiekalas.
einu sita gamint, veliau atnesiu vakarienes 038
dariau ir as siandien pietum, super 038 aciu uz recepta 038
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 22 Bal 2012, 01:21

Niu as kazkaip nesirystu tokiu be proporciju bandyt :oops: Kiek to, kiek ano man visiskai neaisku,o gundot :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2012, 09:48

bebandydama issiaiskinsi :D
O as pritroskinau su morkomis ir nesiterliojau :roll:

Vartotojo avataras
Laurela
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1464
Užsiregistravo: 17 Lap 2011, 14:34
Pliusai: 44
Miestas: Ireland

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Laurela » 22 Bal 2012, 13:21

Nicole, is akies visko dejau ir viskas ok :mrgreen:
Su Meile - www.laurela.eu

Vartotojo avataras
sandruca
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1143
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:57
Pliusai: 186
Miestas: Airija

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė sandruca » 22 Bal 2012, 14:57

niam niam niam kokie skanu tavo pietus Laurela 038
o kas del proporciju... tai as bent jau niekad nesilaikau kai reikia gamint padaza ar marinata, dedu visko is akies, kol atrandu ta 'teisinga' skoni :wink:
siandien pas mane bus kugelis su vistiena.......... 117

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 22 Bal 2012, 19:16

Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t. :lol: o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas :mrgreen:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2012, 20:27

nera geriau, kaip nusistatyti ragavimo budu :wink:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 22 Bal 2012, 21:03

Wat turiu yda-niekad neragauju darydama valgyt-metu viska is akies :roll: arba gavos arba ne :mrgreen: bet jei ne mano ismislas ir man kazkas naujo,tai nors apytikrumo noris :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 22 Bal 2012, 21:09

as irgi neragauju.. na ta prasme, palaizau ir tiek... ypac visokius marinatus ir prieskoniavimus... :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Ramunė » 23 Bal 2012, 08:35

Nicole rašė:Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t. :lol: o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas :mrgreen:
O kaip parasyt proporcijas, jei tai priklauso nuo vistienos kiekio ir skonio :roll: As visada ragauju, svarbu , kas ieina, o jau kieki nusistatyt ragavimo budu negali nebent tik pradedancios gaspadiniukes :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 23 Bal 2012, 09:54

va va.... :wink:

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 28 Gru 2012, 23:18

Kalakutienos vyniotinis

sudetis ir eiga pagal si recepta salti-karsti/kumpio-suktinuk-kep-t8876.html tik nedejau grietines ir surio nekaitinau,tik imaisiau,sudejau i idara juostelem pjaustyto rukyto kumpio ir keleta pjaustytu dziovintu slyvu su pomidorais.Susukau i kalakuto oda ir kepiau 200° 1 val.uzdengus folija ir dar po 20 min.225° kiekviena puse,kad apskrustu(atidengus).Labai patiko! 030

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 29 Gru 2012, 00:17

Marinuota Antyte pagal Ramuniuka :P
paukstiena/marinuota-kalakuto-tin-t9825.html
tik nedejau cesnaku,dejau paukstienos prieskonius is LT,palaikiau per nakti ir kepant laisciau atsiradusiom sultim bei alum.Kimsta obuoliu-abrikosu-slyvu-spanguoliu idaru.Laaabai patiko! 038

Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo Nicole 08 Sau 2013, 03:26, redaguota 2 kartą(us).
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė juuurate » 29 Gru 2012, 11:31

oj kaip čia skanu :hubba: :hubba: :hubba: :hubba: :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2013, 14:28

atnesiau vistytes :wink:
Prikabinti failai
106_0143.jpg
106_0143.jpg (148.22 KiB) Peržiūrėta 8821 karus(ų)

Vartotojo avataras
DanuteL
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1757
Užsiregistravo: 11 Lap 2012, 21:23
Pliusai: 185

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė DanuteL » 07 Sau 2013, 17:29

Irgi jamu!
Bloga laika cia pasirinkau ziurejimui... pilvas urzgia, tuoj kast prades... :roll:

Vartotojo avataras
Aussrrine
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1661
Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 17:45
Pliusai: 51
Miestas: Pilviskiai
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Aussrrine » 07 Sau 2013, 18:59

DanuteL tai gal antytes :lol: :lol: :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 07 Sau 2013, 19:08

Eikit judvi svilpt :hypno: :hubba: :hubba: :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė gutiss » 07 Sau 2013, 19:42

Eina sau,man irgi visko norisi.........Nors Kaledoms pati anti kepiau ,bet taip jau apetitnai atrodo,kad mielai dar suvalgyciau 038 038 038
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 08 Sau 2013, 03:08

"Kalėdinė žąsis su mandarinais" pagal Daida

1 nedidelė žąsis (apie 4 kg),
3 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
7 mandarinai,
45 g imbiero,
2 obuoliai,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė mandarinų džemo arba uogienės (gali būti apelsinų),
12 žvaigždinių anyžių,
0,5 stiklinės razinų (nebūtinai),
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu cinamono,
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto muskato riešuto,
druskos, pipirų.

Nuo žąsies nupjaukite nereikalingus riebalus. Žąsį nuplaukite ir nusausinkite.
Nuplaukite ir nusausinkite razinas.
Į dubenį supilkite maltus džiūvėsėlius, sudėkite kajeno pipirus, cinamoną, muskato riešutą, razinas. Smulkiai sutarkuokite 30 g imbiero ir sudėkite į džiūvesėlius su prieskoniais. Sutarkuokite obuolius ir taip pats sudėkite į dubenį su džiūvesėliais, viską gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius į kitą dubenį, lengvai paplakite ir išmaišykite su 4 šaukštais mandarinų džemo. Kiaušinių plakinį įmaišykite į džviūvesėlių masę. Paskaninkite druska ir pipirais. Aplupkite vieną mandariną ir perpjaukit į 4-6 dalis. Gautu įdaru, bei mandarinų gabaliukais prikimškite žąsį. Angą, pro kurią sudėjote įdarą, užtvirtinkite mediniu pagaliukų arba užsiūkite.
Sutarkuokite likusią imbiero dalį. Žąsies išorę įtrinkite imbiero, druskos ir pipirų mišinių. Dėkite žąsį į kepimo indą ir aplinkją bei ant jos sudėkite ir žvaigždinius anyžius.
Dėkite kepti žąsį į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Tada išimkitę žąsį, nupilkyte riebalus. Žąsies išorę aptepkite likusiu mandarinu džemu, į kepimo indą įpilkite 200ml vandens. Kepkite dar orkaitėje apie 30 min.
Mandarinus perpjaukite per pusę. Išimkite iį orkaitės žąsį, apdeliokitą aplinkui mandarinų puselėmis ir įpilkite dar 100 ml vandens. Kepkite žąsi dar 15-20 min. Keptą žąsį, kol dar ji karšta apšlakstytkite keptų mandarinų sultimis.
Tikras kalediskas skonis! 038

Paveikslėlis

Nuotrauka ne itin "paserviruota",na ne tas galvoj buvo :oops:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 08 Sau 2013, 03:29

Ausriuk,kuo ten antyte itrynei?kas ten ant virsaus?Parasyk receptuka 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė gutiss » 08 Sau 2013, 10:54

Nicole,kodel ji tokia juoda?Ar cia nuotraukoj taip,ar tu ja taip sukepini?
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 08 Sau 2013, 11:05

ir as apie ta pati pagalvojau :D

Vartotojo avataras
Nicole
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4670
Užsiregistravo: 09 Rgp 2009, 02:26
Pliusai: 56
Miestas: Marburg

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Nicole » 09 Sau 2013, 03:11

Sprendem ir mes si klausima :lol:
Mes megstam paskrudinta odele,bet ne iki pajuodimo :mrgreen:
Greiciausiai tai nuo uogienes,kaip ir antyte gavos juosva nuo medaus.Ir ta odele visai nesukepus,o minkstute,tik vaizdelis toks :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė juuurate » 09 Sau 2013, 10:05

ojoj, net galva susisuko nuo vaizdeliųPaveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Tutsi » 09 Sau 2013, 11:22

medus greitai juodina :roll:

Vartotojo avataras
raske
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 336
Užsiregistravo: 10 Geg 2011, 11:52
Pliusai: 4
Miestas: DE

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė raske » 09 Sau 2013, 14:17

Mano tradicine kaledine antis. Is vakaro itrinu su prieskoniais (druska, pipirai, cesnakas)

Garnyras:
ryziai,
dz. slyvos,
dz. obuoliukai,
morkos,
svogunas,
sparneliai, kakliukas

Pakepinu susmulkintus kakla ir sparnelius (antis buvo sviezia, tai nebuvo sildeles ir skranduko) Tada tuose paciuose riebaluose pakepinu svoguna, morka ir ismirkytus susmulkintus dziovintus vaisius. Viska sumaisau su apvirtais ryziais ir prikemsu anti. Valanda kepu suvyniota i folija, tada atvynioju ir dar kepu apie 45 min vis apipildama susidariusiu skysciu. Viskas!


Paveikslėlis

Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo raske 09 Sau 2013, 15:17, redaguota 1 kartą(us).
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
gutiss
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1080
Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 14:28
Pliusai: 76

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė gutiss » 09 Sau 2013, 14:24

Mmmmmmmmmmmmmm,kaip skanu :hubba: :hubba: :hubba:
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI

Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Isia » 09 Sau 2013, 14:55

:mrgreen: iš aš Kalėdom kepiau anti, tik tikrai nebuvo laiko ją fotografuoti. Dar tinkamai neataušus ji buvo patiekta ant stalo ir akimirksniu suvalgyta :mrgreen:

Skelbti atsakymą