PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištienos kepsneliai "Gordon Blue"
5 vištienos krūtinėlės filė ,
1 pakuotė supjaustyto fermentinio sūrio,
druska, pipirai, rozmarinas,
kmynai, aliejus, majonezas .
Mėsą plonai išmuškite.Pabarstykite druska ir prieskoniais iš vienos pusės, ant tos pačios pusės uždėkite sūrio gabaliuką, po to mėsą sulenkite. Išorę galima patepti majonezu.Kepkite aliejuje, pirmąsias tris minutes ant didžiausios ugnies, po to dešimt minučių troškinimo režime.Kuo ploniau išmušti mėsos gabaliukai, tuo mažiau laiko reikia kepimui.Po kepimo įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Nedėti pipirų kepimo metu!
Vištieną galima pakeisti kita mėsa. Be sūrio galima įdėti ir ploną juostelę rauginto agurko. Iš viršaus galima apvynioti plona bekono juostelę, bet tada reikės ją užtvirtinti dantų krapštuku.
5 vištienos krūtinėlės filė ,
1 pakuotė supjaustyto fermentinio sūrio,
druska, pipirai, rozmarinas,
kmynai, aliejus, majonezas .
Mėsą plonai išmuškite.Pabarstykite druska ir prieskoniais iš vienos pusės, ant tos pačios pusės uždėkite sūrio gabaliuką, po to mėsą sulenkite. Išorę galima patepti majonezu.Kepkite aliejuje, pirmąsias tris minutes ant didžiausios ugnies, po to dešimt minučių troškinimo režime.Kuo ploniau išmušti mėsos gabaliukai, tuo mažiau laiko reikia kepimui.Po kepimo įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Nedėti pipirų kepimo metu!
Vištieną galima pakeisti kita mėsa. Be sūrio galima įdėti ir ploną juostelę rauginto agurko. Iš viršaus galima apvynioti plona bekono juostelę, bet tada reikės ją užtvirtinti dantų krapštuku.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldi vištiena
vištiena,
česnakas, saldus sojų padažas,
obuolių actas, pipirai, druska,
grietinė, medus, prieskoniai
Vištiena supjaustoma atskirais gabalieliais, daromas toks marinatas : du šaukštai sojų padažo, du šaukštai obuolių acto, česnakų, pipirų, druskos, prieskonių. Palaikome bent valandą. Įdėti į įkaitintą alieju, kai jau baiginės kepti Įdėdame du šaukštus grietinės ir medaus(jei norite, kad būtu saldi tai medaus daugiau įdėkite, pagal skonį). Pakepinti kol parudos. Pateikiama su bulvių piure arba su ryžiais.
vištiena,
česnakas, saldus sojų padažas,
obuolių actas, pipirai, druska,
grietinė, medus, prieskoniai
Vištiena supjaustoma atskirais gabalieliais, daromas toks marinatas : du šaukštai sojų padažo, du šaukštai obuolių acto, česnakų, pipirų, druskos, prieskonių. Palaikome bent valandą. Įdėti į įkaitintą alieju, kai jau baiginės kepti Įdėdame du šaukštus grietinės ir medaus(jei norite, kad būtu saldi tai medaus daugiau įdėkite, pagal skonį). Pakepinti kol parudos. Pateikiama su bulvių piure arba su ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Orkaitėje keptos pamarinuotos vištienos krūtinėlės
3 vištienos krūtinėlės,
6 šaukštai obuolių acto,
šviežių krapų, 1 didelis svogūnas,
druskos, pipirų.
Vištienos krūtinėlės nuplauti ir nusausinti.
Paruošti marinatą: puode actą atskiesti 1,5 stiklinės vandens, svogūną supjaustyti žiedeliais ir sudėti į acto-vandens mišinį, sudėti supjaustytus krapus (geriausiai stiebelius; krapų lapelius nesmulkinant sudėti į puodą). Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
10-čiai minučių į puodą su marinatu sudėti vištienos krūtinėles.
Tuo pat metu įkaitinti orkaitę iki 180-2000C laipsnių.
Sudėti vištieną į keptuvę, ant viršaus sudėti krapų lapelius ir uždengti dangčiu.Kepti 45 minutes, po to nuimti dangtį, sumažinti ugnį ir kepti dar 10-15 minučių.
Patiekti su iš anksto išvirtomis ir svieste apkeptomis bulvėmis.
3 vištienos krūtinėlės,
6 šaukštai obuolių acto,
šviežių krapų, 1 didelis svogūnas,
druskos, pipirų.
Vištienos krūtinėlės nuplauti ir nusausinti.
Paruošti marinatą: puode actą atskiesti 1,5 stiklinės vandens, svogūną supjaustyti žiedeliais ir sudėti į acto-vandens mišinį, sudėti supjaustytus krapus (geriausiai stiebelius; krapų lapelius nesmulkinant sudėti į puodą). Įdėti druskos ir pipirų pagal skonį.
10-čiai minučių į puodą su marinatu sudėti vištienos krūtinėles.
Tuo pat metu įkaitinti orkaitę iki 180-2000C laipsnių.
Sudėti vištieną į keptuvę, ant viršaus sudėti krapų lapelius ir uždengti dangčiu.Kepti 45 minutes, po to nuimti dangtį, sumažinti ugnį ir kepti dar 10-15 minučių.
Patiekti su iš anksto išvirtomis ir svieste apkeptomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena su paprikos-petražolių plutele
4 vištienos krūtinėlių file,
1 nedidelė raudona paprika,
3 skiltelės česnako,
didelė sauja petražolių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Vištieną įtrinkite norimais prieskoniais. Įkaitinkite orkaitę iki 200С. Sudėkite vištieną į negilią formą, skirtą kepimui orkaitėje. Stambiais kubeliais supjaustykite papriką, sudėkite į virtuvinį kombainą su česnaku ir petražolėmis ir kapikite kelias minutes. Supilkite alyvuogių aliejų ir įberkite prieskonių. Gautuoju mišinių aptepkite krūtinėles. Į kepimo indą įpilkite 2 šaukštus vandens ir kepkite virštieną orkaitėje, be dangčio, 25 minutes.
Patiekite su makaronais arba šviežiomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.
4 vištienos krūtinėlių file,
1 nedidelė raudona paprika,
3 skiltelės česnako,
didelė sauja petražolių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Vištieną įtrinkite norimais prieskoniais. Įkaitinkite orkaitę iki 200С. Sudėkite vištieną į negilią formą, skirtą kepimui orkaitėje. Stambiais kubeliais supjaustykite papriką, sudėkite į virtuvinį kombainą su česnaku ir petražolėmis ir kapikite kelias minutes. Supilkite alyvuogių aliejų ir įberkite prieskonių. Gautuoju mišinių aptepkite krūtinėles. Į kepimo indą įpilkite 2 šaukštus vandens ir kepkite virštieną orkaitėje, be dangčio, 25 minutes.
Patiekite su makaronais arba šviežiomis bulvėmis ir žaliomis salotomis.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 01 Rgp 2007, 19:41, redaguota 1 kartą(us).
Gerų receptukų radau www.arvikalakutai.lt
Sparneliai su abrikosų padažu
5-6 porcijoms jums reikės:
1 kg vištos sparnelių,
2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
Druskos.
Padažui:
200 g džiovintų abrikosų (be kauliukų),
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
Pusės arbatinio šaukštelio cinamono,
Pusės arbatinio šaukštelio pipirų,
2 valgomųjų šaukštų degtinės.
Paruoškite padažą: abrikosus nuplaukite, užpilkite stikline vandens, 2-3 valandas pamirkykite ir apie 30 minučių virkite. Ataušinkite, sutrinkite maišikliu, suberkite cukrų, pipirus ir cinamoną. 5 minutes virkite ant silnos ugnies, paskui supilkite degtinę ir išmaišykite.
Sparnelius nuplaukite, pasūdykite ir 1 valandą palikite stovėti. Paskui sudėkite į aliejumi išteptą plokščią karščiui atsparų indą ir 20 minučių kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai sparneliai pradės gelsti, juos aptepkite abrikosų padažu ir kepkite dar 20 minučių.
Sparnelius patiekite su biriai virtais ryžiais. Likusį padažą patiekite padažinėje.
5-6 porcijoms jums reikės:
1 kg vištos sparnelių,
2 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
Druskos.
Padažui:
200 g džiovintų abrikosų (be kauliukų),
4 valgomųjų šaukštų cukraus,
Pusės arbatinio šaukštelio cinamono,
Pusės arbatinio šaukštelio pipirų,
2 valgomųjų šaukštų degtinės.
Paruoškite padažą: abrikosus nuplaukite, užpilkite stikline vandens, 2-3 valandas pamirkykite ir apie 30 minučių virkite. Ataušinkite, sutrinkite maišikliu, suberkite cukrų, pipirus ir cinamoną. 5 minutes virkite ant silnos ugnies, paskui supilkite degtinę ir išmaišykite.
Sparnelius nuplaukite, pasūdykite ir 1 valandą palikite stovėti. Paskui sudėkite į aliejumi išteptą plokščią karščiui atsparų indą ir 20 minučių kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai sparneliai pradės gelsti, juos aptepkite abrikosų padažu ir kepkite dar 20 minučių.
Sparnelius patiekite su biriai virtais ryžiais. Likusį padažą patiekite padažinėje.
Itališka vištiena
Jums reikės:
1 didelio višiuko,
Miltų, druskos bei pipirų,
3 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
1 didelio svogūno,
1-2 česnako skiltelių,
1 lauro lapelio, petražolių,
1,5 stiklinės balto vyno,
1 indelio (400g) konservuotų pomidorų,
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
Juodųjų alyvuogių.
Viščiuką padalinkite į 6 – 8 dalis. Sumaišykite miltus, pipirus, druską ir (pagal poreikį) – su kitais prieskoniais. Šiame mišinyje išvoliokite vištieną. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų ir jame kepkite vištieną iki lengvo parudavimo, tada vištieną sudėkite į lėkštę.
Nulupkite ir sukapokite svogūną ir kepinkite jį tol, kol taps skaidrus. Įspauskite česnaką, sudėkite sukapotas petražoles ir lauro lapą. Kaitinkite 2 minutes, tada supilkite vyną. Keletą minučių viską kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Sudėkite konservuotus pomidorus (kartu su skardinėje esančiu skysčiu) ir pomidorų pastą. Pagardinkite pipirais ir druska. Į keptuvę atgal sudėkite vištienos gabalėlius, alyvuoges ir retkarčiais pamaišydami virkite 45 minutes virkite ant nedidelės ugnies.
Patiekite su žaliomis salotomis ir duona.
Jums reikės:
1 didelio višiuko,
Miltų, druskos bei pipirų,
3 valgomųjų šaukštų alyvų aliejaus,
1 didelio svogūno,
1-2 česnako skiltelių,
1 lauro lapelio, petražolių,
1,5 stiklinės balto vyno,
1 indelio (400g) konservuotų pomidorų,
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
Juodųjų alyvuogių.
Viščiuką padalinkite į 6 – 8 dalis. Sumaišykite miltus, pipirus, druską ir (pagal poreikį) – su kitais prieskoniais. Šiame mišinyje išvoliokite vištieną. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų ir jame kepkite vištieną iki lengvo parudavimo, tada vištieną sudėkite į lėkštę.
Nulupkite ir sukapokite svogūną ir kepinkite jį tol, kol taps skaidrus. Įspauskite česnaką, sudėkite sukapotas petražoles ir lauro lapą. Kaitinkite 2 minutes, tada supilkite vyną. Keletą minučių viską kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Sudėkite konservuotus pomidorus (kartu su skardinėje esančiu skysčiu) ir pomidorų pastą. Pagardinkite pipirais ir druska. Į keptuvę atgal sudėkite vištienos gabalėlius, alyvuoges ir retkarčiais pamaišydami virkite 45 minutes virkite ant nedidelės ugnies.
Patiekite su žaliomis salotomis ir duona.
Vištienos apkepas su pievagrybiais
Jums reikės (visos proporcijos nurodytos "iš akies"):
- Vištienos filė;
- Pievagrybių;
- Bulvių;
- Poro;
- Fermentinio sūrio;
- Majonezo;
- Kmynų, vištienos prieskonių, druskos;
- Riebalų skardai patepti;
Paruošimas:
- Vištienos filė šiek tiek pamuškite, įtrinkite priekonių mišiniu ir druska;
- Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite stambiais gabalais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min.
- Pievagrybius ir porą supjaustykite griežinėliais;
- Sūrį sutarkuokite;
- Kmynus nuplikykite;
- Į gilią, riebalais pateptą skardą dėkite sluoknį bulvių, jas apibarstykite kmynais:
- Ant viršaus dėkite plonai išmuštą vištieną, ant jos pievagrybius, paskui porus.
- Viską aptepkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu;
- Karštoje orkaitėje kepkite apie 30 min.
Jums reikės (visos proporcijos nurodytos "iš akies"):
- Vištienos filė;
- Pievagrybių;
- Bulvių;
- Poro;
- Fermentinio sūrio;
- Majonezo;
- Kmynų, vištienos prieskonių, druskos;
- Riebalų skardai patepti;
Paruošimas:
- Vištienos filė šiek tiek pamuškite, įtrinkite priekonių mišiniu ir druska;
- Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite stambiais gabalais ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min.
- Pievagrybius ir porą supjaustykite griežinėliais;
- Sūrį sutarkuokite;
- Kmynus nuplikykite;
- Į gilią, riebalais pateptą skardą dėkite sluoknį bulvių, jas apibarstykite kmynais:
- Ant viršaus dėkite plonai išmuštą vištieną, ant jos pievagrybius, paskui porus.
- Viską aptepkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu;
- Karštoje orkaitėje kepkite apie 30 min.