Picos paplotėliai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Picos paplotėliai
Landžiojau čia kitam forumę ir radau kaip viena lankytoja siūlo picos paplotėlius pasigaminti
4 stiklinės miltų
1 pakelis sausų mielių
druska - 1 arb šaukš
cukrus - 1 arb šaukš
kiaušinis - 1 vnt
šilto vandens arba pieno - 1,5 stiklinės ~ 300gr
aliejaus - 0.25 stiklinės~50gr
Miltus mielės, druska, cukrų sumaišyti, įdėti kiaušinio, atsargiai įpilti pašiltinto pieno, išmaišyti ir įdėti aliejaus. Pastatyti į šiltą vietą, duoti sukilti, apminkyti ir vėl leisti sukilti, ji rašo kad tešla turi sukilti 3-4 kartus. Paskui dalini tešlą į 5-6 dalis ir ištempi ją pagal apvalią kepimo formą. Pakočioji, duodi pastovėti apie 5 min ir tada į orkaitę 15 min. Paskui ištrauki, dėdi ant viršaus ką tik širdis geidžia, ko reikia picai ir vėl į orkaitę.
Žodžiu elementarią mielinę tešlą daro
Manyčiau turėtų būti skanu. Imsiu mažesnį tešlos kiekį ir šiandien bandysiu kepti picą
4 stiklinės miltų
1 pakelis sausų mielių
druska - 1 arb šaukš
cukrus - 1 arb šaukš
kiaušinis - 1 vnt
šilto vandens arba pieno - 1,5 stiklinės ~ 300gr
aliejaus - 0.25 stiklinės~50gr
Miltus mielės, druska, cukrų sumaišyti, įdėti kiaušinio, atsargiai įpilti pašiltinto pieno, išmaišyti ir įdėti aliejaus. Pastatyti į šiltą vietą, duoti sukilti, apminkyti ir vėl leisti sukilti, ji rašo kad tešla turi sukilti 3-4 kartus. Paskui dalini tešlą į 5-6 dalis ir ištempi ją pagal apvalią kepimo formą. Pakočioji, duodi pastovėti apie 5 min ir tada į orkaitę 15 min. Paskui ištrauki, dėdi ant viršaus ką tik širdis geidžia, ko reikia picai ir vėl į orkaitę.
Žodžiu elementarią mielinę tešlą daro
Manyčiau turėtų būti skanu. Imsiu mažesnį tešlos kiekį ir šiandien bandysiu kepti picą
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O ar galima butu isikepti picos paploteliu be mieliu, nes nezinau, kaip cia jos vadinasi, nors zinau kad yra
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šiandien radau "Brigitoj" :
BULVIŲ PICA
500g bulvių,
1 kriaušė,
150g sūrio,
100 g kumpio,
50 g grietinėlės,
druskos, pipirų,
šalavijų lapų,
400g šaldytos picos tešlos ( manau, ir sava labai gerai tiks).
Bulves nuskusti, supjaustyti riekelėmis ir 1 minutę patroškinti su mažai vandens. Tada vandenį nupilti.
Kriaušę nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Tešlą iškočioti, iškloti skardą.Į grietinėlę suberti druską ir pipirus, išmaišyti ir ja ištepti tešlą, užbarstyti susmulkintų šalavijo lapų, apdėti kriaušės riekelėmis.Ant viršaus sudėti bulvių griežinėlius ir stambiai tarkuotą sūrį.Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išėmus ant viršaus sudėti plonus kumpio griežinėlius.
BULVIŲ PICA
500g bulvių,
1 kriaušė,
150g sūrio,
100 g kumpio,
50 g grietinėlės,
druskos, pipirų,
šalavijų lapų,
400g šaldytos picos tešlos ( manau, ir sava labai gerai tiks).
Bulves nuskusti, supjaustyti riekelėmis ir 1 minutę patroškinti su mažai vandens. Tada vandenį nupilti.
Kriaušę nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Tešlą iškočioti, iškloti skardą.Į grietinėlę suberti druską ir pipirus, išmaišyti ir ja ištepti tešlą, užbarstyti susmulkintų šalavijo lapų, apdėti kriaušės riekelėmis.Ant viršaus sudėti bulvių griežinėlius ir stambiai tarkuotą sūrį.Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Išėmus ant viršaus sudėti plonus kumpio griežinėlius.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Yra yra varskestutsi rašė:as gaminu su varske,bet ten pas juos turbut ir varskes nera,tai net nesiuliau
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Bet va rugpienio tai neturimetutsi rašė:negalvojau,kad vertas demesio receptukas
as darau taip:
400 g. varskes;
100 ml. rugpienio;
1 kiausinis;
1 saukstelis sodos;
prieskoniu;
miltu tiek,kad neliptu prie ranku tesla ir kad galima butu kocioti.Ir viskas.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Skaičiau kažkadą straipsnį apie vieną lietuvį gyvenantį ar tai Malaizijoj, ar tai dar kažkur šiltai prie jūros ar vandenyno. Tai sako viskas ten yra nuostabu, bet vietinis maistas vemt verčia: moliuskai, krevetės, vežiagyviai ir viskas praktiškai neruošiama, o valgomi gyvi padarai ir dar sakė, kad grietinės ne su žiburiu nerasi, o tai tipo mėgstamiausias jo produktas.
Jeigu man kas atimtu iš gyvenimo grietinę, turbut numirčiau iš sielvarto )))
Jeigu man kas atimtu iš gyvenimo grietinę, turbut numirčiau iš sielvarto )))
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Tai kad toks pienukas, kad nerugsta O grietine is jogurto ir grietineles bandziau daryti. Siek tiek primena greitine, bet tik siek tiek. Ir labai greitai sugendaRamunė rašė:Teks pieniuką prieš saulytę raugintzuikaite rašė: Bet va rugpienio tai neturime
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .