Picos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
va sita nepatinka forumas/viewtopic.php?t=6711
Matyt nepatiko, kad nebesirodo.Tutsi rašė:va sita nepatinka forumas/viewtopic.php?t=6711
Radau knygoj porą receptų: trapi tešla: 400g miltų, 200g margarino, 4 virtų kiaušinių tryniai, 5 šaukštai vandens, trupitis druskos. Miltai ir margarinas sukapojami peiliu, sudedami ištrinti tryniai, vanduo, druska. Išmilkyta tešla palaikoma šaltai, paskui iškočiojama.
pusiau trapi tešla: 300g miltų, 200g margarino, 3kiaušiniai, truputis kėlimo miltelių, druskos. Miltai sumaišomi su kėlimo milteliais, į juos pridedama margarino, išplaktų kiaušinių ir kapojama peiliu; suspaustas tešlos gumulas truputį atšaldomas.
Tešla su varške: 150g miltų, 150g varškės, 150g sviesto, kiaušinis, druskos. Varškė ištrinama pro sietelį, į ją suberiami miltai, sudedamas sviestas, įmušamas trynys. Išminkyta tešla iškočiojama.
zinok visai gerai. simta kartu geriau negu pirkti saldyti paplociai.kazkaip pabandziau ir picai sie miltai labai tinka.zinoma kokiu nors kitu gaminiu mieliniu nelabai tinka kept is jos.dar atsimenu buvo pirkt miltu(su mielem) bandelems,tai visokias kepiau,su grybais,su darzovem,su sonine,bet dabar jau neberandu.gal is apyvartos iseme.
as puikiai su jumis sutinku,kad viskas,kas namie gaminta-skaniausia ir geriausia,bet kartais leidziu sau "patinginiaut".tik tas pasakymas,kad ten visko primaisyta.....o ko ten gali but?nuodu?juk visi produktai su e.zinoma,jei naudojami naminiai produktai,tada puiku,bet kai mums reikia viska pirkti(nuo sviesto iki mesos),tai nematau as cia jokios blogybes.
Paskutinį kartą redagavo saule 15 Spa 2007, 14:35, redaguota 1 kartą(us).
Trapios tešlos pica su džiovintais grybais
Picos tešlai reikės:
100 g sviesto,
200 g miltų,
1 kiaušinis,
2 šaukštai grietinės,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.
2 stiklinės džiovintų žirnių picos pagrindui kepti,
kepimo popieriaus lakštas.
Įdarui reikės:
Apie 150 g džiovintų baravykų arba kitos rūšies grybų,
2-3 svogūnai,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus grybams ir svogūnams apkepti,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus picos pagrindui aptepti,
1-2 šaukštai pomidorų pastos arba tyrės,
2-3 česnakų skiltelės,
1 šaukštas džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, bazilikų, rozmarinų ar kt.)
apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano, mocarelos arba kt.),
apie 100 g juodųjų arba žaliųjų alyvuogių.
Paruošimas:
Ant lentos peiliu sukapoti atšaldytą sviestą, suberti persijotus miltus, druską, aitriosios paprikos miltelius, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikyti šaldytuve.
Įdarui džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, nuvarvinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti supjaustytus svogūnus, maišant juos pakepinti, tada sukrėsti supjaustytus grybus, įberti maltų juodųjų pipirų ir keletą minučių patroškinti. Baigiant troškinti truputį pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.
Atšaldytą tešlą iškočioti, iš tešlos išpjauti kepimo formos dydžio lakštą, kloti jį į riebalais išteptą kepimo formą, aplink iš tešlos likučių padaryti kelių centimetrų aukščio kraštą.
Kad kepant neiškiltų pūslės, tešlą subadyti šakute. Iš kepimo popieriaus iškirpti picos formos dydžio lakštą ir uždengti juo paruoštą tešlą. Ant popieriaus suberti žirnius ir tolygiai juos paskirstyti ant paviršiaus. Kepimo formą su picos tešla dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min. Išimti iš orkaitės, nuimti popierių su žirniais, picos pagrindą truputį ataušinti. Žirnius palikti kitai picai kepti.
Alyvuogių aliejų sumaišyti su pomidorų tyre, sutrintais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis ir aptepti iškeptą picos pagrindą, kraštus patepti alyvuogių aliejumi.
Ant viršaus dėti paruoštus grybus su svogūnais, alyvuoges, apibarstyti tarkuotu arba sutrupintu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 min.
Vietoj džiovintų grybų įdarui ruošti tiks ir švieži grybai – pievagrybiai, kreivabudės ir kt.
Ant trapios tešlos picos pagrindo galima dėti bet kokį mėgstamą įdarą, paruoštą iš mėsos, jūros gėrybių, žuvies, daržovių ar kt.
Picos pagrindui tešlą galima pasiruošti iš anksto ir užšaldyti.
Picos tešlai reikės:
100 g sviesto,
200 g miltų,
1 kiaušinis,
2 šaukštai grietinės,
0,5 arbatinio šaukštelio druskos,
0,5 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių.
2 stiklinės džiovintų žirnių picos pagrindui kepti,
kepimo popieriaus lakštas.
Įdarui reikės:
Apie 150 g džiovintų baravykų arba kitos rūšies grybų,
2-3 svogūnai,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus grybams ir svogūnams apkepti,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus picos pagrindui aptepti,
1-2 šaukštai pomidorų pastos arba tyrės,
2-3 česnakų skiltelės,
1 šaukštas džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, raudonėlių, bazilikų, rozmarinų ar kt.)
apie 50 g tarkuoto fermentinio sūrio (parmezano, mocarelos arba kt.),
apie 100 g juodųjų arba žaliųjų alyvuogių.
Paruošimas:
Ant lentos peiliu sukapoti atšaldytą sviestą, suberti persijotus miltus, druską, aitriosios paprikos miltelius, sudėti grietinę, įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikyti šaldytuve.
Įdarui džiovintus grybus išmirkyti, išvirti, nuvarvinti ir supjaustyti plonomis juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti supjaustytus svogūnus, maišant juos pakepinti, tada sukrėsti supjaustytus grybus, įberti maltų juodųjų pipirų ir keletą minučių patroškinti. Baigiant troškinti truputį pasūdyti ir viską gerai sumaišyti.
Atšaldytą tešlą iškočioti, iš tešlos išpjauti kepimo formos dydžio lakštą, kloti jį į riebalais išteptą kepimo formą, aplink iš tešlos likučių padaryti kelių centimetrų aukščio kraštą.
Kad kepant neiškiltų pūslės, tešlą subadyti šakute. Iš kepimo popieriaus iškirpti picos formos dydžio lakštą ir uždengti juo paruoštą tešlą. Ant popieriaus suberti žirnius ir tolygiai juos paskirstyti ant paviršiaus. Kepimo formą su picos tešla dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min. Išimti iš orkaitės, nuimti popierių su žirniais, picos pagrindą truputį ataušinti. Žirnius palikti kitai picai kepti.
Alyvuogių aliejų sumaišyti su pomidorų tyre, sutrintais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis ir aptepti iškeptą picos pagrindą, kraštus patepti alyvuogių aliejumi.
Ant viršaus dėti paruoštus grybus su svogūnais, alyvuoges, apibarstyti tarkuotu arba sutrupintu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 15 min.
Vietoj džiovintų grybų įdarui ruošti tiks ir švieži grybai – pievagrybiai, kreivabudės ir kt.
Ant trapios tešlos picos pagrindo galima dėti bet kokį mėgstamą įdarą, paruoštą iš mėsos, jūros gėrybių, žuvies, daržovių ar kt.
Picos pagrindui tešlą galima pasiruošti iš anksto ir užšaldyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pica “Karčofi”
300g picos tešlos,
2 šaukštai pomidorų padažo,
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,
280g aliejuje konservuotų artišokų,
8 konservuoti pomidorai,
druskos,pipirų,petražolių.
Picos tešlą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Iš indelio išimkite artišokus ir palaukite, kol nubėgs aliejus (tačiau jo nenuspauskite). Iš indo išimkite konservuotus pomidorus ir palaukite, kol nubėgs konservavimo skystis. Artišokus supjaustykite juostelėmis ir uždėkite ant tarkuoto sūrio paviršiaus. Stambiai supjaustykite konservuotus pomidorus ir sudėkite ant artišokų sluoksnio. Apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite 1 – 2 šaukštais konservuotų artišokų aliejaus. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių), kol tešla švelniai apskrus.
300g picos tešlos,
2 šaukštai pomidorų padažo,
0,5 stiklinės tarkuoto sūrio,
280g aliejuje konservuotų artišokų,
8 konservuoti pomidorai,
druskos,pipirų,petražolių.
Picos tešlą ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Iš indelio išimkite artišokus ir palaukite, kol nubėgs aliejus (tačiau jo nenuspauskite). Iš indo išimkite konservuotus pomidorus ir palaukite, kol nubėgs konservavimo skystis. Artišokus supjaustykite juostelėmis ir uždėkite ant tarkuoto sūrio paviršiaus. Stambiai supjaustykite konservuotus pomidorus ir sudėkite ant artišokų sluoksnio. Apibarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite 1 – 2 šaukštais konservuotų artišokų aliejaus. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių), kol tešla švelniai apskrus.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas