Pyragai su avietėmis, mėlynėmis ir kitomis uogomis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 18:14

oho,kiek receptuku :hypno: be sansu visus isbandyti :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Lie 2007, 18:15

Tai jau be šansų, tiksliaiPaveikslėlis Bet pasirinkimo laisvė didelėPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Lie 2007, 18:21

sakyciau net per didele Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 09:14

Vyšnių krepšeliai

Tešlai:
100 g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 tryniai, 2 stiklinės miltų,
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 arbatiniai šaukšteliai grietinės.

Bezė kremui:
2 baltymai,
1 stiklinė cukraus pudros.

Vaniliniam kremui:
1 stiklinė pieno,
30 g sviesto,
1 pakelis vanilės,
2 šaukštai miltų,
3 šaukštai cukraus.

Vyšnių sluoksniui:
0,5 l vyšnių (be kauliukų),
1 pakelis vyšnių želė.

Cukrų, sviestą, grietinę ir kiaušinį išsukame iki vientisos masės. Po šaukštą įmaišome su kepimo milteliais sumaišytus miltus.Užminkome tešlą ir 30 min. ją laikome šaltai.
Krepšelių formeles patepame aliejumi, dedame tešlos rutulėlį ir tolygiai prispaudžiame prie formelės kraštų.Kepame 200°C temperatūroje apie 10 min.
Iškepusius krepšelius tuojau pat išimame iš formelių.
Vaniliniam kremui sviestą su pienu užverdame, suberiame cukrų, o po to po truputį ir miltus.Nuolat maišome.
Vyšnių sluoksniui paruošiame vyšnių želė su uogomis. Kai ji sustingsta, sumaigome šakute.
Bezė kremui baltymus išplakame su cukraus pudra.
Į krepšelius dedame po šaukštą vanilinio kremo, žele masės, o ant viršaus konditeriniu švirkštu išspaudžiame bezė kremo bokštelius.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 11:48

visa laika svaigstu del krepseliu,dabar jau uzsiprasiau formeliu,pradesiu kepti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lie 2007, 19:58

Agrastų pyragas su marcipanų glazūra
Tešlai:

200 g kambario temperatūros sviesto arba margarino,
175 g cukraus, žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių, 375 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 ml grietinėlės, vienos citrinos sulčių.

Įdarui:

1,5 kg raudonųjų ir žaliųjų agrastų,
2 kiaušinių, 200 g marcipanų masės,
200 ml grietinėlės, 100 g kapotų migdolų,
1 pakelio sauso migdolų pudingo,
100 g cukraus pudros, 4 valg.šaukštų citrinos sulčių.

Gilią 30x40 cm dydžio kepimo skardą sutepkite riebalais. Kambario temperatūros sviestą arba margariną ištrinkite su cukrumi ir druska taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Po vieną įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę. Palaipsniui supilkite grietinėlę ir citrinos sultis ir viską greitai sumaišykite. Tešlą iškrėskite į kepimo skardą ir išlyginkite. Agrastus nuplaukite,nuvalykite ir vientisu sluoksniu išdėliokite ant tešlos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Marcipanų masę sutrupinkite ir sumaišykite su kiaušinių tryniais. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus migdolus, sausojo pudingo miltelius ir įmaišykite plaktus baltymus. Gauta mase sutepkite agrastus.
Pyragą kepkite 45-50 minučių. Išimkite ir truputėlį pravėsinkite neišimdami iš skardos. Cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis ir gauta glazūra sutepkite dar šiltą pyragą.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lie 2007, 20:42

kaip senai bevalgiau agrastu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Lie 2007, 20:57

Pas mus dar nėra, o ir per tą velnio lietų sodan negali nueit :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Lie 2007, 22:22

Ramunė rašė:Pas mus dar nėra, o ir per tą velnio lietų sodan negali nueit :evil:
reikes kaimeli paziureti,gal jau yra :merg2: Labai skanu kompotas is agrastu :hubba:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 11 Lie 2007, 10:46

Labai paprastas plokštainis:800g vaisių ir (ar) uogų (obuolių, kriaušių, trešnių, vyšnių, slyvų... ), truputis vanilės, pakelis želė, riebalų skardai patepti. Vaisiai susmulkinami, išimami kauliukai. Tešla (0.5kg miltų, stiklinė pieno, 200g margarino, 3 kiaušiniai, 100g miltinio cukraus, mielių, vanilės, druskos, apelsino žievelės) iškočiojama ir padedama ant riebalais išteptos skardos. laikoma šiltai, kad pakitų. Ant tešlos dedami vaisiai, pabarstoma vanil. cukrumi.. Kepama, atvėsinus apipilama želė.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Lie 2007, 10:53

ar skanu mielinis pyragas su zele,gal bandei :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 21:16

Kapotos tešlos pyragaičiai su arbūzu ir mėlynėmis

300 g sviesto ,
400 g miltų,
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės vandens,
2 g druskos.

Įdarui:
1/4 arbūzo,
1 stiklinė mėlynių ,
2 pakeliai greitai stingstančio kremo tortams ,
mėtų lapeliai .

Ant lentos suberiame miltus, padarome juose duobutę, sudedame į ją sviestą, įmušame kiaušinį, supilame vandenį. peiliu kapojame, kol viskas susimaišo ir nelieka sausų miltų. Po to tešlą suspaudžiame rankomis, gerai atšaldome ir iškočiojame 0,5 cm storio lakštą. Išspaudžiame apskritimus ir kepame orkaitėje.
Iš arbūzo specialiu šaukšteliu išskobiame rutuliukus.
Ant iškeptų pyragėlių dedame arbūzo rutulėlių, beriame mėlynių ir apliejame paruoštu greitai stingstančiu kremu tortams.
Puošiame mėtų lapeliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 22:24

tesla labai tinkama krepseliams,bet vat greitai stingstancio kremo tortams neteko meginti :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 14 Lie 2007, 07:59

Mano mintis buvo, kad galima pakeisti jogurtiniu kremu su želetinu paruoštu ar kitokiu, kokiu nors.Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 10:07

paziuresiu parduotuveje,jei rasiu isbandysiu,jei ne,teks kazkuo tai keisti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2007, 18:08

Šiandien radau, manau, kad būtų skanus :roll:

Biskvitinis varškės vyniotinis su avietėmis

Tešlai
6 kiaušinių,
125 g cukraus,
80 g miltų,60 g krakmolo.

Įdarui
16 g želatinos,
500 g aviečių,
500 g liesos varškės,
100 g cukraus pudros,
3 valg. šaukštų citrinų sulčių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros papuošimui.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Gilią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Pagaminkite tešlą. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su 40 g cukraus. Trynius išplakite su keturiais šaukštais karšto vandens ir 85 g cukraus. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į trynių masę. Ant viršaus iškrėskite išplaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišykite.
Tešlą iškrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 12-15 minučių. Iškepusį biskvitą apverskite ant cukrumi apibarstyto rankšluosčio. Kepimo popierių sudrėkinkite vandeniu ir atsargiai nuimkite. Keldami rankšluostį biskvitą suvyniokite į ritinėlį. Leiskite visiškai atvėsti.
Pagaminkite varškės kremą. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Avietes kruopščiai perrinkite. Iš 250 g aviečių sutrinkite tyrelę ir pertrinkite per sietelį. Varškę sumaišykite su 150 g aviečių tyrelės ir cukrumi. Citrinų sultis pakaitinkite ant silpnos ugnies ir jose ištirpinkite nuspaustą želatiną. Tris šaukštus varškės masės sumaišykite su ištirpinta želatina, o paskui įmaišykite ją į likusią varškės masę. Padėkite varškės masę į šaldytuvą. Atvėsusį biskvitą išvyniokite.
Kai kremas pradės stingti, lengvai jį pamaišykite ir vientisu sluoksniu iškrėskite ant biskvito. Nedidelį kiekį aviečių atidėkite papuošimui, o likusias tolygiai išdėliokite ant kremo. Vyniotinį vėl suvyniokite ir trims valandoms padėkite į šaldytuvą. Prieš patiekiant likusią aviečių tyrelę sumaišykite su vienu valg.šaukštu cukraus pudros ir apliekite šiuo mišiniu vyniotinį. Papuoškite atidėtomis avietėmis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Lie 2007, 18:09

Varškės pyragas su vyšniomis ir abrikosais

Tešlai
150 g liesos varškės,
75 ml augalinio aliejaus,
3 valg. šaukštų pieno,
1 kiaušinio,75 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
300 g miltų,1 pakelio kepimo miltelių.

Įdarui
400 g abrikosų,300 g vyšnių,
6 valg. šaukštų apelsinų likerio,
5 kiaušinių,druskos,
750 g liesos varškės,
200 ml kiaušinių likerio,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
250 g cukraus,1 pakelio vanilinio cukraus.

Papuošimui
3 abrikosų,12 šviežių vyšnių,
1 valg.šaukšto cukraus pudros.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais.
Pagaminkite tešlą. Varškę sumaišykite su aliejumi, pienu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais į varškės masę ir viską gerai išmaišykite. Tešlą iškočiokite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus ir išdėkite į kepimo formą, suformuodami aukštus kraštelius.
Pagaminkite įdarą. Abrikosus nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, o minkštimą supjaustykite kubeliais ir užpilkite apelsinų likeriu. Vyšnias nuplaukite, nuskabykite šakeles ir išimkite kauliukus.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite su vienu žiupsneliu druskos. Kiaušinio trynius ištrinkite su varške ir kiaušinių likeriu. Sausojo pudingo miltelius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir įmaišykite į varškės masę. Taip pat į varškės masę įmaišykite ir abrikosų kubelius su apelsinų likeriu bei vyšnias. Atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus.
Įdarą vientisu sluoksniu iškrėskite ant tešlos. Išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite vieną valandą. Po to orkaitę išjunkite ir leiskite pyragui atvėsti, neišimant iš orkaitės.
Kepimo formos kraštus nuimkite ir perkelkite pyragą ant padėklo. Likusius abrikosus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite skiltelėmis. Papuoškite varškės pyragą abrikosų skiltelėmis ir šviežiomis vyšniomis. Apibarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Lie 2007, 18:37

:hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 15:51

Raudonųjų serbentų pyragaičiai

2 stiklinės miltų
1 kiaušinis
3/4 stiklinės parūgštinto vandens
100 g sviesto
250 g margarino
Įdarui:
400 g raudonųjų serbentų tyrės
3 šaukštai želatinos
cinamonas
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksniuotą tešlą ir 2 val. ją laikome šaltai. Po to iškočiojame 4 cm storio lakštą ir stikline formuojame rutulėlius. Kas antrame rutulėlyje išspaudžiame mažesnę skylutę. Pilnavidurio rutulėlio kraštus patepame kiaušinio baltymu ir uždedame kiauravidurį žiedą.Pyragėlius sudedame į miltais pabarstytą skardą, subadome šakute ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje.Įdarui serbentų tyrę paskaniname cinamonu ir nuolat maišydami supilame ištirpintą želatiną.Kol įdaras nesustingęs jo pripilame į atvėsusius pyragaičius. 20 min. palaikome šaltai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 18:24

Vyšnių pyragas

250 g minkšto sviesto
250 g cukraus
druskos
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai tarkuotų citrinų žievelių
300 g miltų
100 g krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
50 g grietinės
1440 ml konservuotų vyšnių (2 indeliai)
125 g smulkintų migdolų
150 g cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sviestą, cukrų, druską, kiaušinius ir citrinos žieveles sudėkite į dubenį ir gerai išplakite mikseriu. Sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, suberkite į dubenį su plakta mase, sudėkite grietinę ir gerai išmaišę išminkykite tešlą.
2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite tešlą ir mentele lengvai spausdami išlyginkite paviršių. Nukoškite konservuotas vyšnias, lygiu sluoksniu suberkite jas ant tešlos, apibarstykite smulkintais migdolais.
3. Pyragą įstatykite į orkaitę (ant vidurinių grotelių) ir kepkite 45-50 min. Tada išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
4. Cukraus pudrą suberkite į nedidelį dubenėlį ir gerai šaukštu išmaišykite su tokiu kiekiu citrinų sulčių, kad išeitų tiršta glazūra. Kulinariniu teptuku aptepkite glazūra pyrago paviršių ir leiskite apdžiūti.
Pyragą supjaustykite į 20 porcijų ir apibarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 24 Geg 2008, 12:11

Tutsi rašė:paziuresiu parduotuveje,jei rasiu isbandysiu,jei ne,teks kazkuo tai keisti :wink:
Parduotuvėse yra toks dalykas - TORTENGUSS vadinasi

Vartotojo avataras
Songe3
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 144
Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius.
Susisiekti:

Standartinė Songe3 » 01 Lie 2008, 02:03

Norėčiau paklausti iš kur gauti kokoso drožlių jieškau parduotuvėse išnaršiau kekvieną skyrelį ir nieko neradau... Gal galite pasakyti kuriose parduotuvėse ir kokia kaina? :wink:
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts

www.RyoArts.net

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Lie 2008, 08:38

Kokoso drožlės įpakuotos buna tame skyriuje, kur ir džiovinti vaisiai , riešutai (įpakuoti).

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 01 Lie 2008, 08:44

Arba dideliuose prekybos centruose prie sveriamų džiovintų vaisių ir riešutų.

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 01 Lie 2008, 10:04

dar gali ieškoti mažesnėse prieskonių, šokolado parduotuvėlėse, ten garantuotai gausi įvairiausių spalvų kokoso drožlių :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Lie 2008, 11:34

Aš pastoviai gaunu Maximoje, o spalvų - pagal norą : pradedant baltomis, baigiant žaliomis :lol:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 01 Lie 2008, 12:11

prekybcentriuose tikrai buna kokoso drozliu...geriausia pasiklausti kokios konsultantes ar pardavejos, kad bludyt nereiktu ir viskas :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Lie 2008, 18:16

Aviečių pyragas su riešutine tešla

Pyragui reikės:
2 stiklinių gliaudytų migdolų,
1 stiklinės pekano riešutų,
300 g datulių,
½ stiklinės medaus,
3 stiklinių aviečių,
½ stiklinės cukraus,
2 valg. šaukštų želatinos,
1 banano,
žalių mėtos lapelių,
plaktos grietinėlės papuošimui.
Riešutus susmulkinkite arba sumalkite kavamale taip, kad jaustųsi maži gabalėliai. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus su datulėmis, įdėkite medų.
Iš gautos masės (kaip ir iš tešlos) paruoškite pyrago sluoksnį ir atsargiai dėkite į išteptą sviestu formą. Suformuokite 3 – 4 cm aukščio bortelius.
Avietes, bananus ir cukrų išplakite plaktuvu.
Želatiną išmirkykite, nuspauskite, ištirpinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Pravėsusią sumaišykite su trintomis avietėmis ir bananais, sudėkite ant paruošto tešlos sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
Papuoškite pyragą mėtos lapeliais ir plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 16 Lie 2008, 18:43

Ramunė rašė:Aviečių pyragas su riešutine tešla

Pyragui reikės:
2 stiklinių gliaudytų migdolų,
1 stiklinės pekano riešutų,
300 g datulių,
½ stiklinės medaus,
3 stiklinių aviečių,
½ stiklinės cukraus,
2 valg. šaukštų želatinos,
1 banano,
žalių mėtos lapelių,
plaktos grietinėlės papuošimui.
Riešutus susmulkinkite arba sumalkite kavamale taip, kad jaustųsi maži gabalėliai. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus su datulėmis, įdėkite medų.
Iš gautos masės (kaip ir iš tešlos) paruoškite pyrago sluoksnį ir atsargiai dėkite į išteptą sviestu formą. Suformuokite 3 – 4 cm aukščio bortelius.
Avietes, bananus ir cukrų išplakite plaktuvu.
Želatiną išmirkykite, nuspauskite, ištirpinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Pravėsusią sumaišykite su trintomis avietėmis ir bananais, sudėkite ant paruošto tešlos sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.
Papuoškite pyragą mėtos lapeliais ir plakta grietinėle.
Kaip suprantu, nieko cia kepti nereikia?
Ir kas tie borteliai? Kaip juos padaryti?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Lie 2008, 18:47

borteliai,tai kai krastuose pakeli :wink:

Skelbti atsakymą