Sausainiai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Sausainiai
Florentinai pagal Beata
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Dariau ir aš, bet visiškai nesužavėjo
Re: Sausainiai
dariau ir as.Vaikams patiko,man-ne
Re: Sausainiai
Bandziau ir as, kadangi greitai padaroma.
Del skonio nesigincijama, kaip sakoma. Ir man nelabai....
Del skonio nesigincijama, kaip sakoma. Ir man nelabai....
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Man Beatos visi patiekalai, kiek esu gaminusi, patinka ir tinka. Bet šitier kažkokie ne mano skonio. Nešiau savo kavos klubui - atsiliepimai tokie pat : dėl skonio............
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Sausainiai
o mano vaiksma nelabai patiko,praktiskai viena ir tevalgiau(dar 3 like)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Sveikuoliški avižiniai sausainiai
Reikės:
250 g avižinių dribsnių,
100 g tirpinto sviesto,
1 kiaušinio,
1 stiklinės cukraus,
2 valg. šaukštų miltų
gera sauja saulėgrąžų,
smulkintų lazdynų riešutų,
keli lašeliai vanilės kvapų (gali būti ir cukrus).
Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžomis, riešutais (galima dėti ir razinų, džiovintų spanguolių), įmušti kiaušinį, įlašinti kvapų ir viską gerai išmaišyti. Po to supilti lydytą sviestą, įberti 2 šaukštus ar daugiau miltų , gerai išmaišyti, palikti maždaug 2 valandoms, kad dribsniai išbrinktų ir formuoti sausainiukus.
Sausainėlius išdėliojau kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
Reikės:
250 g avižinių dribsnių,
100 g tirpinto sviesto,
1 kiaušinio,
1 stiklinės cukraus,
2 valg. šaukštų miltų
gera sauja saulėgrąžų,
smulkintų lazdynų riešutų,
keli lašeliai vanilės kvapų (gali būti ir cukrus).
Avižinius dribsnius sumaišyti su cukrumi, saulėgrąžomis, riešutais (galima dėti ir razinų, džiovintų spanguolių), įmušti kiaušinį, įlašinti kvapų ir viską gerai išmaišyti. Po to supilti lydytą sviestą, įberti 2 šaukštus ar daugiau miltų , gerai išmaišyti, palikti maždaug 2 valandoms, kad dribsniai išbrinktų ir formuoti sausainiukus.
Sausainėlius išdėliojau kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepiau įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Grėbk Dar yra kol kas, man dabar juos sunkoka doroti su riešutais, daugiau ant košyčių sėdžiu, tai vaikinas dar neįveikė
ramuniuk. nu pasikviesk stora boba i svecius
ramuniuk. nu pasikviesk stora boba i svecius
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
Prašom, prašom Kaip stintų šventė?
- Amberr
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 484
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 19:56
- Pliusai: 6
- Miestas: Klaipeda
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
o man patiko daznai neprigaminsi, bet paivairinimui visai nieko Ypac skanu su saulegrazomisraska77 rašė:Florentinai pagal Beata
Reikės:
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno
250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)
Aguonų
Sezamo sėklų po saują
Kaip paruošti:
1.Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
2.Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
3.Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
4.Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
Vėsdami florentinai sutvirtės. Pigu, greita ir paprasta.
Re: Sausainiai
Javainiu batoneliai
3 stiklinės 5 grudu dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
120 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. . Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite . Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.
Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vientisa masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Subere i inda viska gerai sugruzkite ir idekite i saldytuva. Sustinguse mase supjaustyti i batonelius ir ivynioti i maistine plevele.
man labai patiko....darysiu dar tikrai nekarta.... daug skaniau nei parduotuviniai batoneliai
3 stiklinės 5 grudu dribsnių
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
120 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus
Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. . Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius smulkiai supjaustykite . Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.
Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vientisa masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Subere i inda viska gerai sugruzkite ir idekite i saldytuva. Sustinguse mase supjaustyti i batonelius ir ivynioti i maistine plevele.
man labai patiko....darysiu dar tikrai nekarta.... daug skaniau nei parduotuviniai batoneliai
Su Meile - www.laurela.eu
Re: Sausainiai
Ačiū už receptuką..labai jau skaniai atrodo- būtinai bus išbandyta
Re: Sausainiai
ateinu su linksmaisiais sausainiukais
350-400g miltu
1a.s kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
170g sviesto
220g cukraus
1 didelis kiausinis
1 kiausinio baltymas
vanilinis cukrus
M&M arba kiti panasus saldainiukai
Kiausini, baltyma ir cukru isplakti kartu, po to supilti tirpinta sviesta ir druska, viska ispalkti.
Miltus su kepimo milteliais sumaisyti kartu ir imaisyti i bendra mase.Miltu deti tiek ,kad tesla neliptu prie ranku.
padaryti sausainelius ir lengvai ispausti saldainiukus.
Kepti ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15-20 min.
Skanaus!
350-400g miltu
1a.s kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
170g sviesto
220g cukraus
1 didelis kiausinis
1 kiausinio baltymas
vanilinis cukrus
M&M arba kiti panasus saldainiukai
Kiausini, baltyma ir cukru isplakti kartu, po to supilti tirpinta sviesta ir druska, viska ispalkti.
Miltus su kepimo milteliais sumaisyti kartu ir imaisyti i bendra mase.Miltu deti tiek ,kad tesla neliptu prie ranku.
padaryti sausainelius ir lengvai ispausti saldainiukus.
Kepti ikaitintoje orkaiteje 180C apie 15-20 min.
Skanaus!
Su Meile - www.laurela.eu
Re: Sausainiai
nezinau kodel, bet labai prajuokino tavo sausainiai tokie nestandartiniai, gera ideja gimtadienio stalui
Re: Sausainiai
Labai žaismingi. Ir saldainukai cieli išliko bekepant
Re: Sausainiai
isliko saldainiukai, viskas gerai
Sandruca, tai nebereikalo ir sakau,kad linksmieji sausainiukai
Sandruca, tai nebereikalo ir sakau,kad linksmieji sausainiukai
Su Meile - www.laurela.eu
Re: Sausainiai
Kaimynams ruostos "dovanukes-kaledukes"
Riesutu sausainiai
280g. miltu(T550)
210g.atsaldyto sviesto
100g.sm.maltu lazdyno riesutu
60g.cukraus
100g.cukraus pudros
2 pak.Burbon vaniles
Miltus,sviesta,riesutus ir cukru isminkyti,susukti i folija ir 2 val. i saldytuva.Formuoti sausainius ir kepti 200° 10 min.
Atvesusius apvolioti cukraus pudros-vaniles misinyje.As juos dar apliejau balto sokolado glaistu.
Is tikruju cia pusmenuliuku receptas,tad parasysiu dar priedo:
tesla padalinti i tris lygias "desras",susukt i folija ir saldytuvan.Tada supjaustyti i ~80 gabaliuku ir suformuoti pusmenulius.Kepti tokioj skardoj,bet kai as jos neturiu,o pusmenuliukam formuot kantrybes irgi neturiu-gavos,kas gavos Iskeptus ir atvesintus apvolioti cukraus pudroje sumaisytoje su Burbon vanile.
Riesutu sausainiai
280g. miltu(T550)
210g.atsaldyto sviesto
100g.sm.maltu lazdyno riesutu
60g.cukraus
100g.cukraus pudros
2 pak.Burbon vaniles
Miltus,sviesta,riesutus ir cukru isminkyti,susukti i folija ir 2 val. i saldytuva.Formuoti sausainius ir kepti 200° 10 min.
Atvesusius apvolioti cukraus pudros-vaniles misinyje.As juos dar apliejau balto sokolado glaistu.
Is tikruju cia pusmenuliuku receptas,tad parasysiu dar priedo:
tesla padalinti i tris lygias "desras",susukt i folija ir saldytuvan.Tada supjaustyti i ~80 gabaliuku ir suformuoti pusmenulius.Kepti tokioj skardoj,bet kai as jos neturiu,o pusmenuliukam formuot kantrybes irgi neturiu-gavos,kas gavos Iskeptus ir atvesintus apvolioti cukraus pudroje sumaisytoje su Burbon vanile.
Re: Sausainiai
O situos sausainius irgi zinau tik niekada nekepu...
nes tai mamikes megstamiausi ir ji visada prikepa
Tiesa, formos irgi neturi, bet pusmenuliukus daro
nes tai mamikes megstamiausi ir ji visada prikepa
Tiesa, formos irgi neturi, bet pusmenuliukus daro
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
Radau rodos nebloga receptuka, tai idesiu cia...
GRYBUKAI
200 gr. grietinės
3 vnt. kiaušinių
150 gr. sviesto (geriau skirto kepimui)
200 gr. cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos.
400 gr. miltų.
Vanilė
Gaminame:
Išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir nugesintą sodą. Viską išmaišyti ir supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį sviestą.
Gaunasi purūs ir minkšti grybukai.
Jei kas nori gali nusidažyti grybukus. Kotelius dažome:vieną kiaušinio baltymą su truputėliu citrinos rūgštele paplakame, tada dedame cukraus pudros ir plakame kol gausis balta masė. Aptepti kotelius ir palaukti kol išdžius. Kai kotukai nudžiūsta, galvytes grybukų pamirkome išlyditame šokolade. Šokoladą tirpinti ant garų vonelės. SKANAUS
GRYBUKAI
200 gr. grietinės
3 vnt. kiaušinių
150 gr. sviesto (geriau skirto kepimui)
200 gr. cukraus
1 arbatinis šaukštelis sodos.
400 gr. miltų.
Vanilė
Gaminame:
Išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę ir vanilę ir nugesintą sodą. Viską išmaišyti ir supilti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Supilti išlydytą atvėsusį sviestą.
Gaunasi purūs ir minkšti grybukai.
Jei kas nori gali nusidažyti grybukus. Kotelius dažome:vieną kiaušinio baltymą su truputėliu citrinos rūgštele paplakame, tada dedame cukraus pudros ir plakame kol gausis balta masė. Aptepti kotelius ir palaukti kol išdžius. Kai kotukai nudžiūsta, galvytes grybukų pamirkome išlyditame šokolade. Šokoladą tirpinti ant garų vonelės. SKANAUS
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
iskepiau barankyciu pagal sita receptuka- super skonis
- Prikabinti failai
-
- 106_0583.jpg (159.68 KiB) Peržiūrėta 9509 karus(ų)
Re: Sausainiai
gaila, neturiu tokiu keptuviu
jamu pora!
jamu pora!
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Sausainiai
as senai norejau sitos keptuves, tad kai dabar buvo maximoje akcija- nepraleidau progos
- kristugne
- Virtuozas
- Pranešimai: 2038
- Užsiregistravo: 08 Geg 2011, 10:06
- Pliusai: 1
- Miestas: pasvalys
- Susisiekti:
Re: Sausainiai
o aš žiūriu žiūriu ir niekaip nesuprantu kokia ta formelė barankytėms yra?retai toj maximoj būnu,neatkreipiau dėmesio,bet bandysiu kepti gaidelius su tokia tešla
Re: Sausainiai
Tutsi , cia is grybuku teslos tos barankytes? jegiskai atrodo... ir kaip ta keptuve atrodo?, gal pas mus ir butu tokiu
Su Meile - www.laurela.eu