Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 21 Vas 2007, 17:50
Migdolų pyragėliai
10 g sviesto
60 g baltojo šokolado
3 g medaus
25 g grietinėlės
200 g migdolų drožlių
Grietinėlę užvirkite, sudėkite šokoladą, medų bei sviestą. Masę išmaišykite ir atvėsinkite. Formuokite pyragaičius, juos apvoliokite migdolų drožlėse. Skanaus!
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 21 Vas 2007, 18:02
Sausainėliai
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200 g sviesto
3 trynių
200 g cukraus
1 pakelio kildinimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
Sviestą ištrinkite iki purumo, muškite po trynį, berkite po šaukštą cukraus ir sukite, kol sudėsite visus kiaušinius ir cukrų. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kildinimo milteliais, ir vaniliniu cukrumi. Išminkytą tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą, aptepkite kiaušiniu ir formelėmis išspauskite įvairius sausainėlius. Kepkite, kol pagels. Atšalusius sudėkite į skardinę dėžutę. Sausainiai gali būti ilgai laikomi.
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 11 Kov 2007, 10:22
Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.
Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
- Prikabinti failai
-
- surio_spurgos129.jpg (49.95KiB)Peržiūrėta 6562 karus(ų)
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 13 Kov 2007, 10:40
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 13 Kov 2007, 12:39
Negaliu kaip spurgas mėgstu
eisiu šiandien daryt
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 13 Kov 2007, 16:26
Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu
eisiu šiandien daryt
pritariu
tikras skanėstas
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 13 Kov 2007, 16:28
Hazel rašė:Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu
eisiu šiandien daryt
pritariu
tikras skanėstas
taip ir seile nutyso i tas spurgas beziurint
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 13 Kov 2007, 19:04
visai negrazu erzinti
kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti
Nors butum savaitgalio palaukusi
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 15 Kov 2007, 19:00
tutsi rašė:visai negrazu erzinti
kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti
Nors butum savaitgalio palaukusi
o kam to savaitgalio laukti? imk ir siandien gamink, neuzims labai daug laiko
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 15 Kov 2007, 20:34
Taip, jos labai greitas maistas. Kai būnu ne tinginė rytais pusryčiams išverdu. Geras pusvalandukas ir - skanaus
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 16 Kov 2007, 11:46
prikalbejot,virsiu
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 16 Kov 2007, 17:09
noreciau dazniau tas spurgas virti, gaila, kad varske brangiai iseina
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 16 Kov 2007, 20:53
Aplamai, pieno produktai yra brangūs. Varškė dar ir skystoka . Man labai pasisekė, kad turiu laaaabai gerą pažįstamą, kuri netoliese gyvena ir gamina varškę ( 6 lt kg). sūrius ( 8 Lt), grietinę ( 6 Lt už litrą ). Taigi man jų niekada netrūksta. Ir, manau, kad nebrangu
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 16 Kov 2007, 20:58
o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 16 Kov 2007, 21:05
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
Už kilogramą
Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 16 Kov 2007, 21:54
Ramunė rašė:tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
Už kilogramą
Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka
Tai čia gal tik jai po 5Lt?
-
Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
-
Susisiekti:
Standartinė
Ramunė » 16 Kov 2007, 23:57
Lilina rašė:Ramunė rašė:tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
Už kilogramą
Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka
Tai čia gal tik jai po 5Lt?
A nu, nu. Marčiai pa pigiai
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 17 Kov 2007, 09:54
krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri
gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 17 Kov 2007, 10:02
Pussesere dave recepta, sake skanu, nors as dar nebandziau
Cukrinukai
200 g miltų, 20 g sviesto, 250 g medaus, 2 kiaušiniai, 100 g miltinio cukraus, 5 g kepimo miltelių, truputis cinamono.
Visus produktus gerai išmaišyti. Iš tešlos iškočioti 1 cm storumo lakštus. Juos supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apibarstyti smulkiai sukapotais graikiškais riešutais. Kepti ant nedidelės ugnies.
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 17 Kov 2007, 11:46
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
matyt tau kaip po blatu tik 5lt
pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 17 Kov 2007, 17:35
baikit is manes tyciotis
as visai jau tu suriu nebevalgau,o jus man dar juos siulot pirkti
Beje,pas ja suriai tokie virti,kuri uzdejus ant sumustinio ar picos lydosi kaip fermentinis
Ir isviso,tik neuzsuk kuri laika,jau butinai apipliotkinti reikia
-
Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai:35795
- Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai:794
- Miestas:Aukštaitijoje
Standartinė
Tutsi » 17 Kov 2007, 17:38
Hazel rašė:tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja
matyt tau kaip po blatu tik 5lt
pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.
Tai pas ja tokia forma,puse kilogramo.Todel 5 lt.uz suri.O 1 kg.irgi iseina 10 lt.As manau visai normali kaina
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 17 Kov 2007, 20:05
Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.
Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo
, aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu
gavosi baisiai riebus
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 17 Kov 2007, 20:06
Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri
gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera
-
zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
-
Susisiekti:
Standartinė
zuikaite » 17 Kov 2007, 20:09
Hazel rašė:Cukrinukai
.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje
?
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 18 Kov 2007, 10:33
zuikaite rašė:Hazel rašė:Cukrinukai
.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje
?
pagal viską tai turėtų būti orkaitėje
šiandien, jei ji bus skypėj, susiskambinsim ir paklausiu
(šį receptą ji man per skype atsiuntė, parašė, kad skanu ir verta pabandyti )
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 18 Kov 2007, 10:33
zuikaite rašė:Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri
gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera
Kaip taip gali būti?
-
Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai:8898
- Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai:101
- Miestas:Kaunas/Mažeikiai
Standartinė
Lilina » 18 Kov 2007, 10:47
Hazel rašė:
Kaip taip gali būti?
Čia bajeris, mes kitose temose siulėm labdarinę akciją daryt, produktus jai siust, nes ji elemntarių produktų ten neturi
Tai tęsia temą
-
Hazel
- Virtuozas
- Pranešimai:2086
- Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
- Pliusai:0
Standartinė
Hazel » 18 Kov 2007, 11:03
Lilina rašė:Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.
Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo
, aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu
gavosi baisiai riebus
aš visada šiuo receptu naudojuosi, kažkaip man jis labiausiai priimtinas...
Draugė patarė į aliejų įpilti šaukštą degtinės, tada spurgos neprisigeria aliejaus
bet kolkas aš dar nepasinaudojau šiuo patarimu, nes gerai gaunasi viskas