Sausainiai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius:Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 17:50

Migdolų pyragėliai

10 g sviesto
60 g baltojo šokolado
3 g medaus
25 g grietinėlės
200 g migdolų drožlių

Grietinėlę užvirkite, sudėkite šokoladą, medų bei sviestą. Masę išmaišykite ir atvėsinkite. Formuokite pyragaičius, juos apvoliokite migdolų drožlėse. Skanaus!

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 21 Vas 2007, 18:02

Sausainėliai
500 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200 g sviesto
3 trynių
200 g cukraus
1 pakelio kildinimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus

Sviestą ištrinkite iki purumo, muškite po trynį, berkite po šaukštą cukraus ir sukite, kol sudėsite visus kiaušinius ir cukrų. Tada suberkite miltus, sumaišytus su kildinimo milteliais, ir vaniliniu cukrumi. Išminkytą tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštą, aptepkite kiaušiniu ir formelėmis išspauskite įvairius sausainėlius. Kepkite, kol pagels. Atšalusius sudėkite į skardinę dėžutę. Sausainiai gali būti ilgai laikomi.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 11 Kov 2007, 10:22

Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Prikabinti failai
surio_spurgos129.jpg
surio_spurgos129.jpg (49.95KiB)Peržiūrėta 6562 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:40

041 :hubba: :hubba: 041

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 12:39

Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 13 Kov 2007, 16:26

Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P
pritariu :bis: tikras skanėstas :hubba:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1090
Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
Pliusai:3
Miestas:Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 13 Kov 2007, 16:28

Hazel rašė:
Lilina rašė:Negaliu kaip spurgas mėgstu :hubba: eisiu šiandien daryt :P
pritariu :bis: tikras skanėstas :hubba:


:hubba: :hubba: :hubba: taip ir seile nutyso i tas spurgas beziurint

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 13 Kov 2007, 17:04

Visoms apetita suzadinau :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 19:04

visai negrazu erzinti 075 kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti :cry: Nors butum savaitgalio palaukusi :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 15 Kov 2007, 19:00

tutsi rašė:visai negrazu erzinti 075 kai zmones rimtais darbais uzsieme ir neturi kada spurgu virti :cry: Nors butum savaitgalio palaukusi :roll:
o kam to savaitgalio laukti? imk ir siandien gamink, neuzims labai daug laiko ;) ;) ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Kov 2007, 20:34

Taip, jos labai greitas maistas. Kai būnu ne tinginė rytais pusryčiams išverdu. Geras pusvalandukas ir - skanaus :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Kov 2007, 11:46

prikalbejot,virsiu :lol:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 16 Kov 2007, 17:09

noreciau dazniau tas spurgas virti, gaila, kad varske brangiai iseina :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 20:53

Aplamai, pieno produktai yra brangūs. Varškė dar ir skystoka . Man labai pasisekė, kad turiu laaaabai gerą pažįstamą, kuri netoliese gyvena ir gamina varškę ( 6 lt kg). sūrius ( 8 Lt), grietinę ( 6 Lt už litrą ). Taigi man jų niekada netrūksta. Ir, manau, kad nebrangu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Kov 2007, 20:58

o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 21:05

tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2007, 21:54

Ramunė rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?
Tai čia gal tik jai po 5Lt?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai:17172
Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
Pliusai:736
Miestas:Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 23:57

Lilina rašė:
Ramunė rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
Už kilogramą :shock: Taigi pieno kiek išeina, neapsimoka :?
Tai čia gal tik jai po 5Lt?
A nu, nu. Marčiai pa pigiai :lol: :twisted: :P

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 17 Kov 2007, 09:54

krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 17 Kov 2007, 10:02

Pussesere dave recepta, sake skanu, nors as dar nebandziau :)
Cukrinukai

200 g miltų, 20 g sviesto, 250 g medaus, 2 kiaušiniai, 100 g miltinio cukraus, 5 g kepimo miltelių, truputis cinamono.

Visus produktus gerai išmaišyti. Iš tešlos iškočioti 1 cm storumo lakštus. Juos supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apibarstyti smulkiai sukapotais graikiškais riešutais. Kepti ant nedidelės ugnies.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 17 Kov 2007, 11:46

tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
matyt tau kaip po blatu tik 5lt ;) pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2007, 17:35

baikit is manes tyciotis :cry: as visai jau tu suriu nebevalgau,o jus man dar juos siulot pirkti :evil: Beje,pas ja suriai tokie virti,kuri uzdejus ant sumustinio ar picos lydosi kaip fermentinis :roll: Ir isviso,tik neuzsuk kuri laika,jau butinai apipliotkinti reikia :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai:35795
Užsiregistravo:03 Vas 2007, 12:54
Pliusai:794
Miestas:Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2007, 17:38

Hazel rašė:
tutsi rašė:o mano anyta surius po 5 lt.pardavineja :merg2:
matyt tau kaip po blatu tik 5lt ;) pas mus turguj maciau naminis suris 10lt.
Tai pas ja tokia forma,puse kilogramo.Todel 5 lt.uz suri.O 1 kg.irgi iseina 10 lt.As manau visai normali kaina :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Kov 2007, 20:05

Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo 078 , aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu :( gavosi baisiai riebus :cry:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1090
Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
Pliusai:3
Miestas:Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 17 Kov 2007, 20:06

Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai:1090
Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
Pliusai:3
Miestas:Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 17 Kov 2007, 20:09

Hazel rašė:Cukrinukai

.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje :cook1: ?

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 18 Kov 2007, 10:33

zuikaite rašė:
Hazel rašė:Cukrinukai

.... Kepti ant nedidelės ugnies.
Tai cia kepti orkaiteje ar keptuveje :cook1: ?
pagal viską tai turėtų būti orkaitėje :) šiandien, jei ji bus skypėj, susiskambinsim ir paklausiu ;) (šį receptą ji man per skype atsiuntė, parašė, kad skanu ir verta pabandyti )

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 18 Kov 2007, 10:33

zuikaite rašė:
Hazel rašė:krikstomama irgi surius gamina, beveik kiekviena savaitgali ideda toki MILZINISKA suri :D gaila, kad ipusejus savaitei ji tenka ismesti, nes neuztenka burnu, kad ji suvalgytu :D
Siuskit man, kas lieka. Pas mane cia nieko valgyti nera :laugh: :laugh:
Kaip taip gali būti? :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:8898
Užsiregistravo:12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai:101
Miestas:Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 18 Kov 2007, 10:47

Hazel rašė: Kaip taip gali būti? :shock:
Čia bajeris, mes kitose temose siulėm labdarinę akciją daryt, produktus jai siust, nes ji elemntarių produktų ten neturi ;) Tai tęsia temą :D

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai:2086
Užsiregistravo:11 Vas 2007, 13:45
Pliusai:0

Standartinė Hazel » 18 Kov 2007, 11:03

Lilina rašė:
Hazel rašė:Spurgos
200 g varškės, 2 šaukštai miltų, 100 g grietinės, 2 kiaušiniai, sodos, vanilinio cukraus, cukraus pudros, aliejaus kepimui.

Kiaušinus ištriname su cukrumi ir varške, grietinę sumaišome su soda, sudedame vanilinį cukrų bei miltus ir viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame mažas spurgutes ir verdame įkaitintame aliejuje. Išvirtas spurgas apibarstome cukraus pudra.
Kažko pas mane spurgos neišėjo 078 , aš anksčiau mielinės spurgos dariau, tai labai skaniai gaudavosi, o šitie varškiniai nerealiai daug aliejaus įgeria...mieliniai kažkaip mažiau, dapilinėti man nereikėjo, o šitiems pilk ir pilk to aliejaus...baisu :( gavosi baisiai riebus :cry:
:merg2: aš visada šiuo receptu naudojuosi, kažkaip man jis labiausiai priimtinas...
Draugė patarė į aliejų įpilti šaukštą degtinės, tada spurgos neprisigeria aliejaus :) bet kolkas aš dar nepasinaudojau šiuo patarimu, nes gerai gaunasi viskas :)

Skelbti atsakymą