ŠIMTALAPIS
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: ŠIMTALAPIS
Pasigirsiu, kad jau kepiau šimtalapį
Gal jis buvo ne ytin aukštos kokybės, bet nufotografuoti nesuspėjau Tačiau visai mano šeimynai labai patiko. O pats gaminimas pasirodo ne toks jau ir sudėtingas, tik kaikuriose vietose tešla buvo per stora.
Kaip padaryti, kad ji visur būtų tolygiai plona?
Gal jis buvo ne ytin aukštos kokybės, bet nufotografuoti nesuspėjau Tačiau visai mano šeimynai labai patiko. O pats gaminimas pasirodo ne toks jau ir sudėtingas, tik kaikuriose vietose tešla buvo per stora.
Kaip padaryti, kad ji visur būtų tolygiai plona?
Re: ŠIMTALAPIS
skaniausias mano kada nors valgytas šimtalapis (gaila, prapjauto foto nebebuvo kada fotkint)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: ŠIMTALAPIS
isivaizduoju......... mano uosviene toki kepa, gaila, kad retai
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: ŠIMTALAPIS
jau išbandžiau šį receptą tikrai geras gavosi,kepėm su dukra abi tai nebuvo labai sunku,bet vienai turbūt neįmanoma nors gal patirtis daro savo.Siūlau nebijoti ir pabandyti.Tik patį ištampymą mes darėm savaip.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: ŠIMTALAPIS
Manoji pagalbininkė dar per maža tokiam kepimui, tai ir aš randu dingstį nekept Bet manau vistiek kada prisiruošiu
Re: ŠIMTALAPIS
Nu jo, šimtalapis šiaip jau baisulingai riebus dalykas. Visada daug riebalų dedama. Kad ir tarp sluoksnių dedamas, bet jis juk neištirpsta, tik įsigeria.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: ŠIMTALAPIS
tai nereikia jo kilogramais valgyti.... gabalelis nieko blogo
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: ŠIMTALAPIS
būtent,jis nėra riebus nes tas sviestas kuris tepamas tarp lakštų-iš tirpsta ir išbėga į kepimo skardą kartu su išsilydžiusiu cukrumi,pasidaro tokia karamelė.Sviestas tepamas tam ,kad nesuliptų lapai.Živilė rašė:Nu jo, šimtalapis šiaip jau baisulingai riebus dalykas. Visada daug riebalų dedama. Kad ir tarp sluoksnių dedamas, bet jis juk neištirpsta, tik įsigeria.
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Re: ŠIMTALAPIS
galima ir taip pasakytiTutsi rašė:tai nereikia jo kilogramais valgyti.... gabalelis nieko blogo
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: ŠIMTALAPIS
kai as ji kepiau, tai man jis visai neriebus buvo, net sakyciau per sausas buvo