Sriubos
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pliusai:101
Trinta kalafijorų sriuba
svogunas
česnakas
imbieras-pusė šaknelio
šaldytų kalafijorų pakelis
3-4 bulvės
grietinės
bulkos
Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų vienas kito skonį. Tada užpilti nuovirą kuriame vire kalafijorai ir virti, kol nesuminkštės bulvės. Tuo tarpu, paimti kokias 4 riekelės duonos, papjaustyti kubeliais, apšlaikstyti aliejum ir padžiovinti orkaitėje.
Kai bulvės išvirs visą turinį sudėti į mikserį ir sumalti, tada įdėti atgal į puodą, dadėt grietinės, kokie 100gr, išmaišyti ir pakaitinti tiek, kad tiesiog sušiltų grietinė, kitaip ji gali susisukti kaip varškė ilgai virinus.
Pateikti moliniuose dubeneliuose arba kaip kam gražiau, apibarstyti žalumynais ir džiuvesėliais.
Skanaus
svogunas
česnakas
imbieras-pusė šaknelio
šaldytų kalafijorų pakelis
3-4 bulvės
grietinės
bulkos
Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų vienas kito skonį. Tada užpilti nuovirą kuriame vire kalafijorai ir virti, kol nesuminkštės bulvės. Tuo tarpu, paimti kokias 4 riekelės duonos, papjaustyti kubeliais, apšlaikstyti aliejum ir padžiovinti orkaitėje.
Kai bulvės išvirs visą turinį sudėti į mikserį ir sumalti, tada įdėti atgal į puodą, dadėt grietinės, kokie 100gr, išmaišyti ir pakaitinti tiek, kad tiesiog sušiltų grietinė, kitaip ji gali susisukti kaip varškė ilgai virinus.
Pateikti moliniuose dubeneliuose arba kaip kam gražiau, apibarstyti žalumynais ir džiuvesėliais.
Skanaus
- zuikaite
- Gurmanas
- Pliusai:3
- Susisiekti:
Mani rgi labai painka sriubytes Tik, va, vaikysteje nvirskindavau as ju Tai dabar bandau atsivalgyti. Vargsas mano vyras. Jis nera sriubu fanas, bet teks jam valgyti gana daznai
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Lilina
- Virtuozas
- Pliusai:101
Nu aš išverdu sultinį. Labai skanu tiesiog smulkiau papjaustyta kiaulieną, pavirt valandikę, kad tirštesnis sultinys būtų. Tada įmeti bulvės, porą saujų ryžių, palauki kol išvirs. Tada pakepini atskyrai keptuvėje svogūnus, česnako, pasmulkintus pomidorus (labai tinka pomidorai konservuoti be odelės, tai visą konservą sunaudoti reikia), dar morkas pasmulkintas irgi pakepini, paskui visą tai supilį į sriubą ir dadedi druskytės, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min ir skanaus
Ir baisiai patiko sriuba iš kažkieno rekomenduotos nuorodos http://www.dunduk-culinar.ru/soup/soup-05_1.shtml rekomenduoju. Labai greitai gaminasi, tik reikia sultinio normalaus turėti, iš kubelių netiks, ne tas skonis.
Ir baisiai patiko sriuba iš kažkieno rekomenduotos nuorodos http://www.dunduk-culinar.ru/soup/soup-05_1.shtml rekomenduoju. Labai greitai gaminasi, tik reikia sultinio normalaus turėti, iš kubelių netiks, ne tas skonis.
as irgi sitaip verdu,man juodai patinka O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanusLilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
- Ramunė
- GURU
- Pliusai:736
- Susisiekti:
Kadangi aš nuo Kėdainių, tai man agurkai bet kokiame pavidale. Nors konservuoti - geriausitutsi rašė:as irgi sitaip verdu,man juodai patinka O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanusLilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
- zuikaite
- Gurmanas
- Susisiekti:
O pas mus beveik jau atejo. Diena trumpom ir tai per karasta. Lietuviai tai jau pilnu tempu juroje maudytusi
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Susisiekti:
Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨Ramunė rašė:Gerai ten jums O jeigu dar ir barankyčių su grietine butų