TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Isia
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2235
Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
Pliusai: 41
Miestas: svetimas kraštas

Re: TORTAI

Standartinė Isia » 13 Lap 2009, 20:10

pyp- kaip mano skrandukas marsu sugrojo,pamates toki groooozi :shock: :shock: :shock: :hypno: :hubba: labai megstu napaliaona, tik kad gaminti nemoku :(

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 13 Lap 2009, 20:17

Isia rašė:pyp- kaip mano skrandukas marsu sugrojo,pamates toki groooozi :shock: :shock: :shock: :hypno: :hubba: labai megstu napaliaona, tik kad gaminti nemoku :(
tai pabandyk, ismoksi gi :wink:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: TORTAI

Standartinė sinsan » 13 Lap 2009, 20:20

nu pyp ir parodei :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hypno: :hubba: labai grazus tortas, tad jei nors dar gabaliukas liko, buk gerute, siusk man, suvartosiu. o kremas riebus gavosi? ar toks labiau kaip pudingas?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 13 Lap 2009, 20:39

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :hypno:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 13 Lap 2009, 20:55

kremas tai nepasakyciau, kad ziauriai riebus, nes gi litras pieno eina, ne vien sviestas...skoni tik rytoj suzinosiu, noriu pabrandint :wink:

Vartotojo avataras
Rubine
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 405
Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
Pliusai: 1
Miestas: Panevezys

Re: TORTAI

Standartinė Rubine » 13 Lap 2009, 21:03

Pyp,tavo tortukas nuostabus :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 13 Lap 2009, 21:44

Tai kur ryt renkamės? :hubba:

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė aksele » 13 Lap 2009, 21:52

koks malonus tortukas,itariu skonis tai nerealus,megstu napoleonus :)

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Re: TORTAI

Standartinė sinsan » 13 Lap 2009, 22:41

oi oi oi, kaip noriu torto, nu sekmadieni ir as koki pagaminsiu :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: TORTAI

Standartinė janrri » 14 Lap 2009, 11:31

ei, tai kur renkames, del šito torčiuko lėkčiau bet kur :laugh: .
Šaunuolė PYP, super tortas. O jis čia darytas iš visos normos?Koks panašiai jo svoris?

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 14 Lap 2009, 13:35

renkames i Kauna, gi Lietuvos vidurys :D

Tortas darytas is visos normos...virs 4 kg turetu svert

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Re: TORTAI

Standartinė janrri » 14 Lap 2009, 13:52

Vau, koks galiūnas. Kaip tik visoms forumietėms pakaks :D .

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: TORTAI

Standartinė Živilė » 14 Lap 2009, 17:58

Ir aš nepasididžiuočiau ir pasivaišinčiau pyp Napaliu. :) Nors šiandien mes dorosim medaus tortą. Mamos gimtadienis, pagaliau atsirado proga tortui iškepti :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: TORTAI

Standartinė Tutsi » 14 Lap 2009, 18:28

ir kaip sekesi kepti :P :?:

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: TORTAI

Standartinė Živilė » 15 Lap 2009, 15:42

Puikiai. Tik kremo mažoka pasirodė, kitą kartą negailėsiu :) :) O šiaip man ir svečiams labai patiko :)

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 15 Lap 2009, 16:57

Iškepiau vakar - ketinau kepti vyniotinį, o gavosi

Ananasų tortukas

Biskvitas, plakta grietinėlė su smulkiai supjustytais konservuotais ananasais.
Vyniotinis iš jo man nesigavo todėl, kad kadaise bandžiusi iškpti bisktvitiniu sausainukus, buvau patyrusi, kad tešla pašilusi pati išsiskečia po skardą... Tačiau šį kartą man gavosi toks stabilus, standus biskvitas, kad iškepė kaip sudėjau, ir dar pakilo... Vyniotiniui buvo per storas, tad perpjoviau į keturias dalis, ir sudėjau mini tortuką. Skonis nuostabus - ananasai labai pagerina gritetinėlę, o nuo biskvito aromato ir pūrumo aš kaifuoju. Jo "paslatpis" tokia, kad ne visas cukrus dedamas į trynius, o tik pusė, kita pusė - į plaktus baltymus. Dar tryniai plakami su trupučiu šilto vandens ir kepimo milteliais. ant trynių persijojami miltai, sukrečiami baltymai, ir viskas sumaišoma. Biskvituks gavosi tobulas, todėl, nors man nesigavo vyniotinis, laikau šitą kepinį neabejotina sėkme :D
Prikabinti failai
dscf1561.jpg
dscf1561.jpg (47.9 KiB) Peržiūrėta 5029 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: TORTAI

Standartinė Lilina » 15 Lap 2009, 17:01

Kur visas vaizdas? :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 15 Lap 2009, 17:06

Na, kadangi jau papjaustytas, tai ne itin tas vaizdas. Aš, biskvitą taupydama, nepjaustinėjau kraštų, todėl tortas - nelygių kraštų. Na, estetizavau grietinėle ir ananasų gabalėliais, bet tokio grožio, kad norėtųs pasigirti, ten nėra. :)
Matai, juk rengiausi daryti vyniotinį, tai ir puošimui reikmenų nebuvau itin parūpinusi.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 18:33

Plikytos tešlos tortas su konservuotomis vyšniomis

Plikytai tešlai:

125 ml vandens
25 g sveisto
75 g miltų
15 g krakmolo
3 kiaušiniai
nubr. a. š. kepimo miltelių

Trapiai tešlai:

180 g miltų
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis

Vyšnių užpilui:

250 g indelio konservuotų vyšnių,
3 š. krakmolo
80 g cukraus

Pertepimams:

500 ml grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
1 pak vanilinio cukraus

2 š. bruknių džemo

Užvirinti plikytai tešlai skirtą vandenį su sviestu, nukelti nuo ugnies, suberti miltų ir krakmolo mišinį - gerai ir greitai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. po to po vieną įmušti kiaušinius. Tešla gali gautis šiek tiek skystesnė negu sausainiams. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.

Pagal originalų receptą reikėjo iš šios tešlos iškepti tris lakštus. Aš nepatikėjau, kad iškils, iškepiau tik du. Abiem atvejais tolesnė eiga ta pati:
tešlos trečdalis (arba, kaip mano atveju, pusė) tepama ant ištepto riebalais tortų formos dugno. Kepama 220 laipsnių t. orkaitėje, neuždedant formos kraštelių, tiesiai ant dugno. Po 15 min. puikuosis gražiai iškilęs šviesiai rudas lakštas. Taip iškepti visus tris (arba du).

Trapiai tešlai skirtus miltus suberti į platų dubenėlį (arba ant lentos), padaryti kauburėlį, į kurio vidų supilti kiaušinį, culrų, vanilinį cukrų, ant kraštelių sudėti šalto sveisto gabaliukus... Ir viską suminkyti,suminkyti į tokį gražų trapios tešlos gniūžulą (man gavosi gana lipnus) :) Kepti torto formoje uždėjus kraštus - 15 min. 200 temperatūroje.

250 ml konservuotų vyšnių skysčio be vyšnių (o dar geriau - naminio vyšnių kompoto) užvirinti, sudėti vandenyje prieš tai išleistą krakmolą, sumesti vyšnias, cukrų, ir vėl užvirinti - gausis tokia tąsi skani uogienė :)

Grietinėlę išplakti su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Belika surinkti tortą.


Ant trapios tešlos užtepti bruknių uogienės (tiktų ir kita, bet bruknės labai tinka prie vyšnių), uždėti pliktyos tešlos lakštą. Tepti vyšnių masės, dėti uogų, sudėti trečdalį grietinėlės. Dėti antrą plikytos tešlos lakštą. Tepti vyšnių, dėti uogų, sudėti likusią griteinėlę. Trečią plikytos tešlos lakštą sutrupinti ir užberti ant torto. O aš, kadangi iškepiau tiktai du lakštus, viršų papuošiau sausainiais ir vyšniomis.

Labai skanus, gaivus ir lengvai puošiamas tortas. :)
Prikabinti failai
dscf1625.jpg
dscf1625.jpg (59.5 KiB) Peržiūrėta 5006 karus(ų)
dscf1624.jpg
dscf1624.jpg (60.71 KiB) Peržiūrėta 5006 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė pyp » 05 Gru 2009, 18:37

Vuaaauv :!:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 18:44

Bendradarbiai, kuriems jis buvo skirtas, reagavo panašiai :D Stojo toksai: "ooooooo" :!:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 19:36

Oho koks gražuolis, labai norėčiau gabalėlio

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 19:38

nebeliko :( Bet dar yra kito, morenginio ;) To galiu atpjauti 8)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 20:35

Morenginio atsisakysiu :) nesu didelė jų gerbėja.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 21:42

:) Na, jame didžiąją dalį sudarė persikai ir grietinėlė. Bet dabar ir ano neliko. Supratau, kad tortams tikrai turiu sugebėjimų :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 05 Gru 2009, 21:43

Beje, Forelle, šitas tortas - iš "Didžiosios kepinių knygos". Ir nuotrauka ten yra. :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė Forelle » 05 Gru 2009, 22:16

Užmesim akį ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: TORTAI

Standartinė Lilina » 07 Gru 2009, 12:17

OGO :shock:
Klausyk, panele, darom mainus: aš tau veltas šliurės - tu man tortą per kalėdas.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erikiux
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 948
Užsiregistravo: 15 Geg 2009, 15:55
Pliusai: 82

Re: TORTAI

Standartinė erikiux » 07 Gru 2009, 12:22

Oho, koks tortas 038
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Re: TORTAI

Standartinė la major » 07 Gru 2009, 15:24

Lilina, tinka mainai :D

Skelbti atsakymą