TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
pyp- kaip mano skrandukas marsu sugrojo,pamates toki groooozi labai megstu napaliaona, tik kad gaminti nemoku
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
tai pabandyk, ismoksi giIsia rašė:pyp- kaip mano skrandukas marsu sugrojo,pamates toki groooozi labai megstu napaliaona, tik kad gaminti nemoku
Re: TORTAI
nu pyp ir parodei labai grazus tortas, tad jei nors dar gabaliukas liko, buk gerute, siusk man, suvartosiu. o kremas riebus gavosi? ar toks labiau kaip pudingas?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
kremas tai nepasakyciau, kad ziauriai riebus, nes gi litras pieno eina, ne vien sviestas...skoni tik rytoj suzinosiu, noriu pabrandint
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: TORTAI
Pyp,tavo tortukas nuostabus
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Tai kur ryt renkamės?
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: TORTAI
koks malonus tortukas,itariu skonis tai nerealus,megstu napoleonus
Re: TORTAI
ei, tai kur renkames, del šito torčiuko lėkčiau bet kur .
Šaunuolė PYP, super tortas. O jis čia darytas iš visos normos?Koks panašiai jo svoris?
Šaunuolė PYP, super tortas. O jis čia darytas iš visos normos?Koks panašiai jo svoris?
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
renkames i Kauna, gi Lietuvos vidurys
Tortas darytas is visos normos...virs 4 kg turetu svert
Tortas darytas is visos normos...virs 4 kg turetu svert
Re: TORTAI
Vau, koks galiūnas. Kaip tik visoms forumietėms pakaks .
Re: TORTAI
Ir aš nepasididžiuočiau ir pasivaišinčiau pyp Napaliu. Nors šiandien mes dorosim medaus tortą. Mamos gimtadienis, pagaliau atsirado proga tortui iškepti
Re: TORTAI
Puikiai. Tik kremo mažoka pasirodė, kitą kartą negailėsiu O šiaip man ir svečiams labai patiko
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Iškepiau vakar - ketinau kepti vyniotinį, o gavosi
Ananasų tortukas
Biskvitas, plakta grietinėlė su smulkiai supjustytais konservuotais ananasais.
Vyniotinis iš jo man nesigavo todėl, kad kadaise bandžiusi iškpti bisktvitiniu sausainukus, buvau patyrusi, kad tešla pašilusi pati išsiskečia po skardą... Tačiau šį kartą man gavosi toks stabilus, standus biskvitas, kad iškepė kaip sudėjau, ir dar pakilo... Vyniotiniui buvo per storas, tad perpjoviau į keturias dalis, ir sudėjau mini tortuką. Skonis nuostabus - ananasai labai pagerina gritetinėlę, o nuo biskvito aromato ir pūrumo aš kaifuoju. Jo "paslatpis" tokia, kad ne visas cukrus dedamas į trynius, o tik pusė, kita pusė - į plaktus baltymus. Dar tryniai plakami su trupučiu šilto vandens ir kepimo milteliais. ant trynių persijojami miltai, sukrečiami baltymai, ir viskas sumaišoma. Biskvituks gavosi tobulas, todėl, nors man nesigavo vyniotinis, laikau šitą kepinį neabejotina sėkme
Ananasų tortukas
Biskvitas, plakta grietinėlė su smulkiai supjustytais konservuotais ananasais.
Vyniotinis iš jo man nesigavo todėl, kad kadaise bandžiusi iškpti bisktvitiniu sausainukus, buvau patyrusi, kad tešla pašilusi pati išsiskečia po skardą... Tačiau šį kartą man gavosi toks stabilus, standus biskvitas, kad iškepė kaip sudėjau, ir dar pakilo... Vyniotiniui buvo per storas, tad perpjoviau į keturias dalis, ir sudėjau mini tortuką. Skonis nuostabus - ananasai labai pagerina gritetinėlę, o nuo biskvito aromato ir pūrumo aš kaifuoju. Jo "paslatpis" tokia, kad ne visas cukrus dedamas į trynius, o tik pusė, kita pusė - į plaktus baltymus. Dar tryniai plakami su trupučiu šilto vandens ir kepimo milteliais. ant trynių persijojami miltai, sukrečiami baltymai, ir viskas sumaišoma. Biskvituks gavosi tobulas, todėl, nors man nesigavo vyniotinis, laikau šitą kepinį neabejotina sėkme
- Prikabinti failai
-
- dscf1561.jpg (47.9 KiB) Peržiūrėta 5029 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: TORTAI
Kur visas vaizdas?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Na, kadangi jau papjaustytas, tai ne itin tas vaizdas. Aš, biskvitą taupydama, nepjaustinėjau kraštų, todėl tortas - nelygių kraštų. Na, estetizavau grietinėle ir ananasų gabalėliais, bet tokio grožio, kad norėtųs pasigirti, ten nėra.
Matai, juk rengiausi daryti vyniotinį, tai ir puošimui reikmenų nebuvau itin parūpinusi.
Matai, juk rengiausi daryti vyniotinį, tai ir puošimui reikmenų nebuvau itin parūpinusi.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Plikytos tešlos tortas su konservuotomis vyšniomis
Plikytai tešlai:
125 ml vandens
25 g sveisto
75 g miltų
15 g krakmolo
3 kiaušiniai
nubr. a. š. kepimo miltelių
Trapiai tešlai:
180 g miltų
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Vyšnių užpilui:
250 g indelio konservuotų vyšnių,
3 š. krakmolo
80 g cukraus
Pertepimams:
500 ml grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
1 pak vanilinio cukraus
2 š. bruknių džemo
Užvirinti plikytai tešlai skirtą vandenį su sviestu, nukelti nuo ugnies, suberti miltų ir krakmolo mišinį - gerai ir greitai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. po to po vieną įmušti kiaušinius. Tešla gali gautis šiek tiek skystesnė negu sausainiams. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Pagal originalų receptą reikėjo iš šios tešlos iškepti tris lakštus. Aš nepatikėjau, kad iškils, iškepiau tik du. Abiem atvejais tolesnė eiga ta pati:
tešlos trečdalis (arba, kaip mano atveju, pusė) tepama ant ištepto riebalais tortų formos dugno. Kepama 220 laipsnių t. orkaitėje, neuždedant formos kraštelių, tiesiai ant dugno. Po 15 min. puikuosis gražiai iškilęs šviesiai rudas lakštas. Taip iškepti visus tris (arba du).
Trapiai tešlai skirtus miltus suberti į platų dubenėlį (arba ant lentos), padaryti kauburėlį, į kurio vidų supilti kiaušinį, culrų, vanilinį cukrų, ant kraštelių sudėti šalto sveisto gabaliukus... Ir viską suminkyti,suminkyti į tokį gražų trapios tešlos gniūžulą (man gavosi gana lipnus) Kepti torto formoje uždėjus kraštus - 15 min. 200 temperatūroje.
250 ml konservuotų vyšnių skysčio be vyšnių (o dar geriau - naminio vyšnių kompoto) užvirinti, sudėti vandenyje prieš tai išleistą krakmolą, sumesti vyšnias, cukrų, ir vėl užvirinti - gausis tokia tąsi skani uogienė
Grietinėlę išplakti su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Belika surinkti tortą.
Ant trapios tešlos užtepti bruknių uogienės (tiktų ir kita, bet bruknės labai tinka prie vyšnių), uždėti pliktyos tešlos lakštą. Tepti vyšnių masės, dėti uogų, sudėti trečdalį grietinėlės. Dėti antrą plikytos tešlos lakštą. Tepti vyšnių, dėti uogų, sudėti likusią griteinėlę. Trečią plikytos tešlos lakštą sutrupinti ir užberti ant torto. O aš, kadangi iškepiau tiktai du lakštus, viršų papuošiau sausainiais ir vyšniomis.
Labai skanus, gaivus ir lengvai puošiamas tortas.
Plikytai tešlai:
125 ml vandens
25 g sveisto
75 g miltų
15 g krakmolo
3 kiaušiniai
nubr. a. š. kepimo miltelių
Trapiai tešlai:
180 g miltų
50 g cukraus
1 pak. vanilinio cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
Vyšnių užpilui:
250 g indelio konservuotų vyšnių,
3 š. krakmolo
80 g cukraus
Pertepimams:
500 ml grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio
1 pak vanilinio cukraus
2 š. bruknių džemo
Užvirinti plikytai tešlai skirtą vandenį su sviestu, nukelti nuo ugnies, suberti miltų ir krakmolo mišinį - gerai ir greitai išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. po to po vieną įmušti kiaušinius. Tešla gali gautis šiek tiek skystesnė negu sausainiams. Galiausiai į paruoštą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Pagal originalų receptą reikėjo iš šios tešlos iškepti tris lakštus. Aš nepatikėjau, kad iškils, iškepiau tik du. Abiem atvejais tolesnė eiga ta pati:
tešlos trečdalis (arba, kaip mano atveju, pusė) tepama ant ištepto riebalais tortų formos dugno. Kepama 220 laipsnių t. orkaitėje, neuždedant formos kraštelių, tiesiai ant dugno. Po 15 min. puikuosis gražiai iškilęs šviesiai rudas lakštas. Taip iškepti visus tris (arba du).
Trapiai tešlai skirtus miltus suberti į platų dubenėlį (arba ant lentos), padaryti kauburėlį, į kurio vidų supilti kiaušinį, culrų, vanilinį cukrų, ant kraštelių sudėti šalto sveisto gabaliukus... Ir viską suminkyti,suminkyti į tokį gražų trapios tešlos gniūžulą (man gavosi gana lipnus) Kepti torto formoje uždėjus kraštus - 15 min. 200 temperatūroje.
250 ml konservuotų vyšnių skysčio be vyšnių (o dar geriau - naminio vyšnių kompoto) užvirinti, sudėti vandenyje prieš tai išleistą krakmolą, sumesti vyšnias, cukrų, ir vėl užvirinti - gausis tokia tąsi skani uogienė
Grietinėlę išplakti su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Belika surinkti tortą.
Ant trapios tešlos užtepti bruknių uogienės (tiktų ir kita, bet bruknės labai tinka prie vyšnių), uždėti pliktyos tešlos lakštą. Tepti vyšnių masės, dėti uogų, sudėti trečdalį grietinėlės. Dėti antrą plikytos tešlos lakštą. Tepti vyšnių, dėti uogų, sudėti likusią griteinėlę. Trečią plikytos tešlos lakštą sutrupinti ir užberti ant torto. O aš, kadangi iškepiau tiktai du lakštus, viršų papuošiau sausainiais ir vyšniomis.
Labai skanus, gaivus ir lengvai puošiamas tortas.
- Prikabinti failai
-
- dscf1625.jpg (59.5 KiB) Peržiūrėta 5006 karus(ų)
-
- dscf1624.jpg (60.71 KiB) Peržiūrėta 5006 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Bendradarbiai, kuriems jis buvo skirtas, reagavo panašiai Stojo toksai: "ooooooo"
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Oho koks gražuolis, labai norėčiau gabalėlio
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Morenginio atsisakysiu nesu didelė jų gerbėja.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Na, jame didžiąją dalį sudarė persikai ir grietinėlė. Bet dabar ir ano neliko. Supratau, kad tortams tikrai turiu sugebėjimų
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Beje, Forelle, šitas tortas - iš "Didžiosios kepinių knygos". Ir nuotrauka ten yra.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TORTAI
Užmesim akį
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: TORTAI
OGO
Klausyk, panele, darom mainus: aš tau veltas šliurės - tu man tortą per kalėdas.
Klausyk, panele, darom mainus: aš tau veltas šliurės - tu man tortą per kalėdas.