TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: TORTAI
as ir atsiduociau uz zozefinos kabaliuka, jau taip graziai ir skaniai atrodo, kad oi oi oi jauciu per baliu visi valge si torciuka ir pakartot prase
Re: TORTAI
sinsan rašė:as ir atsiduociau uz zozefinos kabaliuka, jau taip graziai ir skaniai atrodo, kad oi oi oi jauciu per baliu visi valge si torciuka ir pakartot prase
neprašė, nors ir buvo norinčių pakartot ... nes antram ratui nebeliko nė papuošimų , teko damušinėt pirktinius
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o as galiu pavaisinti jogurtinio torto pyragenu
- Prikabinti failai
-
- 100_0330.jpg (84.49 KiB) Peržiūrėta 5289 karus(ų)
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
O as siandien nusipirku ledu torta, is pravaziuojancio ledu autobusiuko, tai teks pasitenkint tokiu, kotais tingiu kept pyraga, namie perestroike, tai ner kada uztad bus grazu
Re: TORTAI
Parodysiu ir aš savo torčiukus, abu "Dainava"
Va receptas, jei kas norėsit kepti:
Dainava
1 kg torto
Baltyminė - riešutinė tešla
(gramais)
130 g. baltymų
120 g cukraus
100 g c.pudros
40 g miltų
160 g riešutų (NE GRAIKINIAI!!!!!!)
kremas
100 g cukraus
180 g sviesto
25 g. trynio
57 g pieno
brendzio
Riešutus lengvai pakepinti, nuvalyti luobelę, gana smulkiai sukapoti, sumaišyti su persijotais miltais ir c.pudra. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų (turi būti blizgantys, laikyti formą!!!). Viską lengvai permašyti (galima ranka ) Konditerinio mai6elio pagalba išspausti apskritimus maždaug 18 cm diametro. Vienam kg turi būti trys. Kepti 115 - 125 C apie valandą, pusgaminiai turi būti lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos, lengvai nusiimti nuo popieriaus. Papločio apačia turi būti kieta. Svarbu: Dainavos iškepimas namų sąlygomis yra sudėtingas procesas. Kad gerai iškepti paplotį, reikia kepti po vieną. Du paprastoje orkaitėje neiškepa. Reikia tešlos maišyti tiek, kiek galima iškepti vienu kartu. Deja...
Kremas:
trynį gerai išsukti su cukrumi, pieną užvirinti, plona srovėle pilti jį į trynį, visą laiką plakant ir kaitinant. Kai masė užvirs, nuimti nuo ugnies ir ataušinti. Sviestą išplakti ir, visą laiką plakant, palaipsniui sujungti su pieno-trynio mase. Įpilti konjako.
Kremą gardinau šokoladu
Va receptas, jei kas norėsit kepti:
Dainava
1 kg torto
Baltyminė - riešutinė tešla
(gramais)
130 g. baltymų
120 g cukraus
100 g c.pudros
40 g miltų
160 g riešutų (NE GRAIKINIAI!!!!!!)
kremas
100 g cukraus
180 g sviesto
25 g. trynio
57 g pieno
brendzio
Riešutus lengvai pakepinti, nuvalyti luobelę, gana smulkiai sukapoti, sumaišyti su persijotais miltais ir c.pudra. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų (turi būti blizgantys, laikyti formą!!!). Viską lengvai permašyti (galima ranka ) Konditerinio mai6elio pagalba išspausti apskritimus maždaug 18 cm diametro. Vienam kg turi būti trys. Kepti 115 - 125 C apie valandą, pusgaminiai turi būti lengvi, baltos arba labai šviesiai rusvos spalvos, lengvai nusiimti nuo popieriaus. Papločio apačia turi būti kieta. Svarbu: Dainavos iškepimas namų sąlygomis yra sudėtingas procesas. Kad gerai iškepti paplotį, reikia kepti po vieną. Du paprastoje orkaitėje neiškepa. Reikia tešlos maišyti tiek, kiek galima iškepti vienu kartu. Deja...
Kremas:
trynį gerai išsukti su cukrumi, pieną užvirinti, plona srovėle pilti jį į trynį, visą laiką plakant ir kaitinant. Kai masė užvirs, nuimti nuo ugnies ir ataušinti. Sviestą išplakti ir, visą laiką plakant, palaipsniui sujungti su pieno-trynio mase. Įpilti konjako.
Kremą gardinau šokoladu
- Prikabinti failai
-
- IMGA0839m.JPG (55.91 KiB) Peržiūrėta 5243 karus(ų)
-
- IMGA0827m.JPG (50.31 KiB) Peržiūrėta 5243 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o as atnesiau Vienos pyrago torciuko . Kepiau pirma karta, tik man kaip visada- kam neiskyla, o kam iskyla per daug pastoviai... bet skonis geras Tik kita karta kremo padarysiu dvigubai daugiau Aciu Lina uz receptuka
- Prikabinti failai
-
- DSC00064.JPG (122.64 KiB) Peržiūrėta 5194 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
kaip norėčiau paragauti
Re: TORTAI
Kokie fainuoliški torčiukai
Į sveikatėlę, kaiminkaTutsi rašė:o as atnesiau Vienos pyrago torciuko . Kepiau pirma karta, tik man kaip visada- kam neiskyla, o kam iskyla per daug pastoviai... bet skonis geras Tik kita karta kremo padarysiu dvigubai daugiau Aciu Lina uz receptuka
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
o kokie tortai, o papuošimai
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
nu zozefina tai super
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: TORTAI
o as va kokiu vamzdeliu pridariau Pagal napaleono torto recepta tesla, o kremas pudingo
Tik neradau svirksto ant greicio, tai krema sauksteliu dejau... ir dar barstant pudra nelaime atsitiko, paverciau dezute, o is ten kliustelejo visa pudra ant vamzdeliu.... buvo vamzdeliai palaidoti po cukraus pudra... ir kalnas dar ant keliu pas mane Bet nieko... skonis nenukentejo
Tik neradau svirksto ant greicio, tai krema sauksteliu dejau... ir dar barstant pudra nelaime atsitiko, paverciau dezute, o is ten kliustelejo visa pudra ant vamzdeliu.... buvo vamzdeliai palaidoti po cukraus pudra... ir kalnas dar ant keliu pas mane Bet nieko... skonis nenukentejo
- Prikabinti failai
-
- DSC00150.JPG (164.9 KiB) Peržiūrėta 5143 karus(ų)
-
- DSC00182.JPG (142.69 KiB) Peržiūrėta 5143 karus(ų)
Re: TORTAI
Kokios jūs šaunuolės, kaip viskas skaniai atrodo
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
kaip aš norėčiau tokių vamzdelių
Re: TORTAI
O as visu skanestu po gabaliuka noreciau
Zozefinos papuosimas superinis netureciau tiek kantrybes ,tokiems papuosimams
Zozefinos papuosimas superinis netureciau tiek kantrybes ,tokiems papuosimams
http://public.fotki.com/Ievuxi/ mano darbukai
Re: TORTAI
Kaip viskas skanu, kaip visko noreciau
O Zozefinos torto papuosimas tai kazkas tokio
O Zozefinos torto papuosimas tai kazkas tokio
Kai manęs pasaulyje yra mažiau, tai daugiau pasaulio atsiranda manyje...''
Re: TORTAI
ram-une - super papuošimas, turi tikrai darbščias rankas
- JolantaDaruliene
- Gurmanas
- Pranešimai: 1138
- Užsiregistravo: 23 Rgs 2007, 18:59
- Pliusai: 166
- Miestas: Ukmerge ir Norvegija
Re: TORTAI
kaip noreciau tokiu vamzdeliu
- sofe
- Gurmanas
- Pranešimai: 1091
- Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 13:24
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilkaviskis -uk
Re: TORTAI
mane cia visi torciukai isvis be zado paliko,o jau rageliu,akip noreciau mmm
Aš esu toks protingas, kad kartais pats nesuprantu nė vieno žodžio, ką sakau. (Oscar Wilde)
Re: TORTAI
aciukas, drauguzes smagu, kai pasiseka... ir lieka tik stengtis toliau
- sofe
- Gurmanas
- Pranešimai: 1091
- Užsiregistravo: 06 Geg 2011, 13:24
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilkaviskis -uk
Re: TORTAI
Tutsiuk,o kur rasti Vienos pyrago receptuka?
Aš esu toks protingas, kad kartais pats nesuprantu nė vieno žodžio, ką sakau. (Oscar Wilde)
Re: TORTAI
TIK TIKRAS DRAUGAS SUPRANTA APIE KA TU TYLI