
TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: TORTAI
net gryžau į praėjusi puslapį pažiūrėti, kas supanašėja 

Re: TORTAI
Kas cia ta aukso puoda islose???
Paprastuciai, sako dar



Paprastuciai, sako dar

Re: TORTAI
Puodas nuostabus
ir dar sako, paprastuciai - as tau 


- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
pasirodau ir aš su savo tortuku,kuri meistravau seses 30 gitmadienio proga 
medutis, puoštas šlapia beze
tik vargšelis,tik pajudėjęs į kelionę nukentėjo
šonai nusitepė, bet nieko, bus gera pamoka kitam kartui 

medutis, puoštas šlapia beze

tik vargšelis,tik pajudėjęs į kelionę nukentėjo


- Prikabinti failai
-
- 9950_10202936348269565_1151467066_n.jpg (60.9 KiB) Peržiūrėta 8007 karus(ų)
Re: TORTAI
gerulis tortukas
šaunuolė kepėjėlė 


Re: TORTAI
Noreciau kokio gabalelio 

Re: TORTAI
nuniamniočiau visą tą bezę 

- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: TORTAI
bet aš kiek darau tortų meduti, jis kiekviena kart man vis skirtingas gaunasi 
su pastaruoju, tai gavosi toks įdomus. Per sesės baliu vienas svetys vis prašė ir prašė to torto, 7 gabaliukus suvalgė, sakė, nesuprantu kas per skonis, bet noriu dar
gaila,neturiu galimybių daugiau pasimokyt

su pastaruoju, tai gavosi toks įdomus. Per sesės baliu vienas svetys vis prašė ir prašė to torto, 7 gabaliukus suvalgė, sakė, nesuprantu kas per skonis, bet noriu dar

gaila,neturiu galimybių daugiau pasimokyt

Re: TORTAI
Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas
Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
- Prikabinti failai
-
- DSC_0694m.jpg (111.47 KiB) Peržiūrėta 7762 karus(ų)
Re: TORTAI
turėtų būti laaabai gardus



Re: TORTAI
Mano mergaitėms labai patiko, sako daug skanesnis nei visi su cukrinėm masėm 

Re: TORTAI
Niekas netrupa, nuo grietinėlės truputi sudrėksta 

Re: TORTAI
turiu nuojauta, kad pavelavau, ane?daida rašė:Šventinis braškių ir rabarbarų pyragas
Lakštams:
6 kiaušinio baltymai,
300 g cukraus,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
2 šaukšteliai bulvių krakmolo.
Įdarui:
400 g rabarbarų,
250 g braškių,
100 g cukraus,
100 ml vandens.
Pertepimui:
600 ml plakamosios grietinėlės.
2 šaukštai cukraus pudros.
Išplakite baltymus ir toliau plakant šaukštą po šaukšto palaipsniui sudėkite visą cukrų. Galiausiai suberkite persijotą krakmolą ir įpilkite citrinos sulčių. Dvi kepimo skardas išklokite popieriumi ir kiekvienoje skardoje padarykite po du apvalius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje iki 120oCorkaitėje su ventiliatoriumi apie 70 min., orkaitę iškunkite, nedaug praverkite ir palikite atvėsti.
Rabarbarus nuplaukite, aplupkite ir supjaustykite. Braškes nuplaukite, nuimkite lapelius, perpjaukite pusiau ir sumaišykite su rabarbarais. Braškes su rabarbarais sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir uždenkite. Užvirkite. Pamaišykite uogų masę ir virkite tik tol kol pradės minkštėti rabarbarai. Perkoškite per sietelį ir palikite kol atvės.
Išplakite grietinėlę, plakimo pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
Ant lėkštės dėkite vieną bezė lakštą, ant viršaus dėkite ketvirtadalį grietinėlės, tada dėkite braškių-rabarbarų masę ir ant viršaus vėl dėkite bezė lakštą. Viską sudėti tokia eilės tvarka.Papuoškite grietinėlę ir saldžiuoju padažu.
Jei reikia tortą laikykite šaldytuve, bet geriausia jį gaminti prieš pat patiekimą. Visus pusgaminius galite pasiruošti iš vakaro.
