TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Laba diena, nusprendziau ir as pasidalinti savo vienu recepteliu, kuris tapo mano firminiu pyragu. Juo vaisinu savo svecius, o ir sventems kepu. Nesugalvojau kur tiksliai patalpinti, nes nera bendro pyragu forumo.
Sokoladinis plokstainis
200g sviesto
150g miltu
5 kiausiniai
50-80g krakmolo
250g cukraus
30g tamsiosios kakavos
1 saukstelis sodos
Glajui:
4 saukstai cukraus
1 saukstas vandens
30g kakavos (o as dedu 80g pienisko sokolado)
1/3 pakelio sviesto
smulkintu riesutu (jei norite)
Sviesta ir cukru gerai istrinti, sudeti kakava ir dar pasukti. Paskui sukant deti po viena 1 tryni, po sauksta miltu ir truputi krakmolo. Sudejus visus trynius ir gerai issukus, suberti soda i likusius miltus su krakmolu (as is karto i viena dubeneli susipilu miltus, krakmola ir soda, tada vietoj vieno sauksto dedu 2-3 saukstus tos miltu mases. Taip greiciau). Pabaigoje sudeti isplaktus baltymus. Atsargiai ismaisyti ir supilti i paruosta skarda 1cm storio (nors as pilu storiau, cia priklausomai kokia dydzio skarda imi). Kepti 30-40 min, nors kartais tenka ir ilgiau, jei storiau susipila.
Glajui: komponentus sudeti i puoda, istirpinti ant mazos ugnies ir maisant uzvirinti. truputi atausinus glaju apipilti kepini ir smulkintais riesutais. Skanaus!
jei kepsite, parasykite ar patiko.[/b]
Sokoladinis plokstainis
200g sviesto
150g miltu
5 kiausiniai
50-80g krakmolo
250g cukraus
30g tamsiosios kakavos
1 saukstelis sodos
Glajui:
4 saukstai cukraus
1 saukstas vandens
30g kakavos (o as dedu 80g pienisko sokolado)
1/3 pakelio sviesto
smulkintu riesutu (jei norite)
Sviesta ir cukru gerai istrinti, sudeti kakava ir dar pasukti. Paskui sukant deti po viena 1 tryni, po sauksta miltu ir truputi krakmolo. Sudejus visus trynius ir gerai issukus, suberti soda i likusius miltus su krakmolu (as is karto i viena dubeneli susipilu miltus, krakmola ir soda, tada vietoj vieno sauksto dedu 2-3 saukstus tos miltu mases. Taip greiciau). Pabaigoje sudeti isplaktus baltymus. Atsargiai ismaisyti ir supilti i paruosta skarda 1cm storio (nors as pilu storiau, cia priklausomai kokia dydzio skarda imi). Kepti 30-40 min, nors kartais tenka ir ilgiau, jei storiau susipila.
Glajui: komponentus sudeti i puoda, istirpinti ant mazos ugnies ir maisant uzvirinti. truputi atausinus glaju apipilti kepini ir smulkintais riesutais. Skanaus!
jei kepsite, parasykite ar patiko.[/b]
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ne, ten kažkokie lenkų ar dar kieno. O kainuoja virš 4 litų. Pagalvojau, jei skanūs- tai gal ir nieko...Nes kaina tikrai nemaža kaip už miltų masęLilina rašė:Jeigu MAlSENOS, tai jie skanūs, bet mano manymui panašiai kainuoja kai pati darai.Ramunė rašė:Šiandien bevaikštinėdama Norfoj, radau keksų mišinukus. Kokia jūsų nuomonė apie tokius dalykus? Apsimoka ar ne juos pirkti
as jau kuris laikas tokiu nebeperku, nes giminaitis dirba malsenoj, sako jie ten kazkokias machinacijas su tais misiniais daro... pati nerizikuoju ir kitiems nelabai patariuLilina rašė:Jeigu MAlSENOS, tai jie skanūs, bet mano manymui panašiai kainuoja kai pati darai.Ramunė rašė:Šiandien bevaikštinėdama Norfoj, radau keksų mišinukus. Kokia jūsų nuomonė apie tokius dalykus? Apsimoka ar ne juos pirkti
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
aš kažkada anksčiau bandžiau kelis kartus iškepti iš jo keksą, skanu. Bet jeigu į tikro kekso masę įeina sviestas, kiaušiniai, grietinė, tai reiškia visą tai paverčia milteliais, o kad jie būtų pūrus ir birus ir neprarastų savo savybės, kai sumaišai su vandenių, tikrai kažko dadeda. Kad man patį keksą iškept raz-dva ir gotovo, kam tuos miltelius pirkt
šiais laikais, kai parduotuvės saldumynų prgrūstos, gali ir pasiduoti tam tinguliuiRamunė rašė:Jeigu atvirai, tai galiu, kai noriu. Bet jau tas mano tinginys saldumynus kept už mane 10 kart didesnis. Labai jau retai aš jį įveikiuHazel rašė:tikiu, kad pati labai skaniu kepiniu gali issikepti, kam tau tie mišiniaiRamunė rašė: Supratau. Nepirksiu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
niekada parduotuves saldumynai nebus tokie skanus kaip namuose pagaminti uzvakar vyras pasimalonino ir nupirko IKI parduotuveje pyraga,na ka as zinau,ko i ji reiketu deti,kad nebutu nei skonio nei kvapo,tik isvaizda ir kaina As tokio nesugebeciau padarytiRamunė rašė:Taip jau yra, kad greičiau kepi parduotuvėn nuėjusHazel rašė: šiais laikais, kai parduotuvės saldumynų prgrūstos, gali ir pasiduoti tam tinguliui
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Skanūs saldumynai - brangiai kainuoja. Tas pats ir su tortais. Aš turiu tik kelis saldumynus kuriuos perku parduotuvėje, o šiaip stengiuosi pati daryti. Tortu į svečius aišku nekepu. nemoku. Arba yra kelios parduotuvės, kuriose man saldumynai yra švieži ir skanūs. "Alkava" man patinka. Ten saldumynai man patinka. Gribukus su glajum ten perku
Paskutinį kartą redagavo Lilina 17 Kov 2007, 17:30, redaguota 1 kartą(us).
pasitaiko aisku visokiu bet tikrai yra keletas pyrageliu ar torciuku, kurie man neatstoja jokio savo pasigaminto deserto... Kad ir tortas napaleonas - namuose visada kazkoks nedabaigtas buna, o is parduotuves visai kitas reikalastutsi rašė:niekada parduotuves saldumynai nebus tokie skanus kaip namuose pagaminti uzvakar vyras pasimalonino ir nupirko IKI parduotuveje pyraga,na ka as zinau,ko i ji reiketu deti,kad nebutu nei skonio nei kvapo,tik isvaizda ir kaina As tokio nesugebeciau padarytiRamunė rašė:Taip jau yra, kad greičiau kepi parduotuvėn nuėjusHazel rašė: šiais laikais, kai parduotuvės saldumynų prgrūstos, gali ir pasiduoti tam tinguliui