TUNAS
Moderatorius:Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Tuno skanumėliai
Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,
Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.
Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,
Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Tunas su lengvu pipirų majonezu
Paruošimo laikas: 10 min., 4 porcijos
600-700 g šviežio ar šaldyto tuno , supjaustyto 2,5 cm storio gabalais (4 gabalai)
1 mažas svogūnas, supjaustytas
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvų aliejaus
1/2 šaukštelio citrininių pipirų
1/4 puodelio majonezo
1/4 puodelio neriebios grietinėlės
1-2 raudonų ar žalių jalapeno pipirų, be sėklų ir supjaustytų (Čili pipirai)
2 šaukštai pieno
1/2 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/8 šaukštelio druskos
1/8 šaukštelio pipirų
Jei naudojate šaldytą žuvį, atšildykite. Nuplaukite žuvį; nusausinkite. Marinatui sumaišykite svogūną, 1 šaukštą citrinų sulčių, aliejų ir citrininius pipirus. Gerai išmaišykite. Sudėkite žuvį į negilią lėkštę. Užpilkite marinatą ant žuvies; apverskite kelis kartus, kad žuvis pasidengtų marinatu. Uždenkite; marinuokite kambario temperatūroje 30 minučių, retkarčiais žuvį apversdami.
Nusausinkite žuvį, nupildami marinatą. Kepkite žuvį grilyje vidutinėje temperatūroje 8-12 minučių arba kol žuvis lengvai šakute dalinasi į gabalėlius, apversdami vieną kartą.
Kol žuvis kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grietinėlę, jalapeno pipirus, pieną, citrinos žievelę, 1 šaukštelį citrinos sulčių, druską ir pipirus. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą, kol mišinio prireiks.
Patiekite žuvį ant salotų lapų. Šaukštu uždėkite majonezo mišinį ant žuvies.
Paruošimo laikas: 10 min., 4 porcijos
600-700 g šviežio ar šaldyto tuno , supjaustyto 2,5 cm storio gabalais (4 gabalai)
1 mažas svogūnas, supjaustytas
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvų aliejaus
1/2 šaukštelio citrininių pipirų
1/4 puodelio majonezo
1/4 puodelio neriebios grietinėlės
1-2 raudonų ar žalių jalapeno pipirų, be sėklų ir supjaustytų (Čili pipirai)
2 šaukštai pieno
1/2 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/8 šaukštelio druskos
1/8 šaukštelio pipirų
Jei naudojate šaldytą žuvį, atšildykite. Nuplaukite žuvį; nusausinkite. Marinatui sumaišykite svogūną, 1 šaukštą citrinų sulčių, aliejų ir citrininius pipirus. Gerai išmaišykite. Sudėkite žuvį į negilią lėkštę. Užpilkite marinatą ant žuvies; apverskite kelis kartus, kad žuvis pasidengtų marinatu. Uždenkite; marinuokite kambario temperatūroje 30 minučių, retkarčiais žuvį apversdami.
Nusausinkite žuvį, nupildami marinatą. Kepkite žuvį grilyje vidutinėje temperatūroje 8-12 minučių arba kol žuvis lengvai šakute dalinasi į gabalėlius, apversdami vieną kartą.
Kol žuvis kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grietinėlę, jalapeno pipirus, pieną, citrinos žievelę, 1 šaukštelį citrinos sulčių, druską ir pipirus. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą, kol mišinio prireiks.
Patiekite žuvį ant salotų lapų. Šaukštu uždėkite majonezo mišinį ant žuvies.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Tuno kepsneliai su pupelėmis
Patiekalui paruošti reikės:
4 vidutinio dydžio tuno gabalėlių
druskos
juodųjų pipirų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukštelio garstyčių miltelių
vidutinio dydžio citrinos
žaliosios citrinos
800 g konservuotų baltųjų pupelių
raudonojo svogūno
2 šaukštų smulkintų petražolių
Paruošimo būdas:
1. Tuną pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi ir palikti šaltai. Iškepti keptuvėje.
2. Citrinas perpjauti ir išspausti sultis. Išmaišyti su likusiu aliejumi ir garstyčių milteliais.
3. Pupeles nuvarvinti ir ant silpnos ugnies pašildyti keptuvėje. Supilti citrinų sultis ir dar pakaitinti.
4. Ant karštų pupelių sudėti tuno kepsnelius, uždėti griežiniais pjaustytą svogūną ir pabarstyti petražolėmis.
Patiekalui paruošti reikės:
4 vidutinio dydžio tuno gabalėlių
druskos
juodųjų pipirų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukštelio garstyčių miltelių
vidutinio dydžio citrinos
žaliosios citrinos
800 g konservuotų baltųjų pupelių
raudonojo svogūno
2 šaukštų smulkintų petražolių
Paruošimo būdas:
1. Tuną pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi ir palikti šaltai. Iškepti keptuvėje.
2. Citrinas perpjauti ir išspausti sultis. Išmaišyti su likusiu aliejumi ir garstyčių milteliais.
3. Pupeles nuvarvinti ir ant silpnos ugnies pašildyti keptuvėje. Supilti citrinų sultis ir dar pakaitinti.
4. Ant karštų pupelių sudėti tuno kepsnelius, uždėti griežiniais pjaustytą svogūną ir pabarstyti petražolėmis.
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai:1090
- Užsiregistravo:21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai:3
- Miestas:Barselona
- Susisiekti:
Tuno kepsneliai
Patiekalui paruošti reikės:
500 g tuno
100 ml citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 šaukštelių raudonėlių
šaukšto tarkuotų citrinos žievelių
druskos, juodųjų pipirų
Paruošimo būdas:
Tuną supjaustyti kepsneliais. Citrinų sultis, aliejų, raudonėlius, kapotą česnaką, citrinos žieveles, druską ir pipirus išmaišyti.
Paruoštu marinatu užpilti į didelį indą sudėtus žuvies kepsnelius ir uždengus dėti į šaldytuvą 30–40 min. Žuvį porą kartų apversti.
Kepsnelius sudėti į folija ištiestą kepimo indą, užpilti marinatu, užlankstyti kraštus ir kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Iškepusius žuvies gabaliukus išimti į lėkštes. Patiekti su šviežiais pomidorais ir virtais makaronais, užpiltais aštriu padažu.
Patiekalui paruošti reikės:
500 g tuno
100 ml citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 šaukštelių raudonėlių
šaukšto tarkuotų citrinos žievelių
druskos, juodųjų pipirų
Paruošimo būdas:
Tuną supjaustyti kepsneliais. Citrinų sultis, aliejų, raudonėlius, kapotą česnaką, citrinos žieveles, druską ir pipirus išmaišyti.
Paruoštu marinatu užpilti į didelį indą sudėtus žuvies kepsnelius ir uždengus dėti į šaldytuvą 30–40 min. Žuvį porą kartų apversti.
Kepsnelius sudėti į folija ištiestą kepimo indą, užpilti marinatu, užlankstyti kraštus ir kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Iškepusius žuvies gabaliukus išimti į lėkštes. Patiekti su šviežiais pomidorais ir virtais makaronais, užpiltais aštriu padažu.
ITALIŠKOS TUNO SALOTOS
250g tuno aliejuje
250g ryžių
200g virtos kalakutienos krūtinėlės
100g fermentinio sūrio
1 apelsinas
4 šaukštai žaliųjų žirnelių
1 šaukštelis pomidorų padažo
alyvuogių aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
Kalakutienos krūtinėlė, tunas, sūris ir apelsinas supjaustomi smulkiais gabalėliais. Viską dedame į salotinę, užpilame aliejumi, pomidoru padažu, pabarstome druska, pipirais.
250g tuno aliejuje
250g ryžių
200g virtos kalakutienos krūtinėlės
100g fermentinio sūrio
1 apelsinas
4 šaukštai žaliųjų žirnelių
1 šaukštelis pomidorų padažo
alyvuogių aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos
Kalakutienos krūtinėlė, tunas, sūris ir apelsinas supjaustomi smulkiais gabalėliais. Viską dedame į salotinę, užpilame aliejumi, pomidoru padažu, pabarstome druska, pipirais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Tas pats, kaip silkę su šokoladu, ar ne o , patikėk manimi, labai skanu ( yra kas kaip gamina, pasižiūrėk). Dabar tai jau mano firminis patiekaliukas šventėms O iš pradžių buvo va taipmerope87 rašė:Na man atrodo, kad pjaunasi jų skoniai..tas pats kas valgyti pavyzdžiui jautieną su kiauliena
Gal ir čia tas pat
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai:11071
- Užsiregistravo:28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai:689
- Miestas:Kaunas
- Susisiekti:
Mano mėgstamiausios tuno salotos:
svogūnas, pekino salotos (tinka ir kitos), kietai virti kiaušiniai; paprika; tunas (jeigu tunas savo sultyse, tai valgom su majonezu).
Supjaustyti/suplėšyti salotas, ant jų dėti svogūno žiedelius, kubeliais pjaustyta papriką, skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Viduryje įdėti tuno, o iš šonų išdėlioti kiaušinio skilteles.
Kadangi greit pasiruošia, tai kai laiko nebūna ir vietoj pietų tinka, tik jau porciją didelę darom.
svogūnas, pekino salotos (tinka ir kitos), kietai virti kiaušiniai; paprika; tunas (jeigu tunas savo sultyse, tai valgom su majonezu).
Supjaustyti/suplėšyti salotas, ant jų dėti svogūno žiedelius, kubeliais pjaustyta papriką, skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Viduryje įdėti tuno, o iš šonų išdėlioti kiaušinio skilteles.
Kadangi greit pasiruošia, tai kai laiko nebūna ir vietoj pietų tinka, tik jau porciją didelę darom.
tikrai geras receptukas,man isviso patinka tunas Beje,sveika prisijungusi i musu kolektyvaForelle rašė:Mano mėgstamiausios tuno salotos:
svogūnas, pekino salotos (tinka ir kitos), kietai virti kiaušiniai; paprika; tunas (jeigu tunas savo sultyse, tai valgom su majonezu).
Supjaustyti/suplėšyti salotas, ant jų dėti svogūno žiedelius, kubeliais pjaustyta papriką, skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Viduryje įdėti tuno, o iš šonų išdėlioti kiaušinio skilteles.
Kadangi greit pasiruošia, tai kai laiko nebūna ir vietoj pietų tinka, tik jau porciją didelę darom.
Tunu įdarytos bulvės: Kelios didelės bulvės, skardinė konservuoto tuno (tinka ir aliejuje, ir savo sultyse), pomidorų padažo(geriau tokio, kuriame yra daržovių gabaliukų), fermentinio sūrio. Bulves suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, sumaišyti tuną su pomidorų padažu. Iškepusias bulves įpjauti ir pridėti į daro, o ant viršaus - tarkuoto fermentinio sūrio. Dar kelioms minutėms įdėti į orkaitę, kol sūris išsilydys.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai:17172
- Užsiregistravo:22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai:736
- Miestas:Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Ligita, prieš naktį tokius skanėstus rašyti seilės upeliu tekaLigita rašė:Tunu įdarytos bulvės: Kelios didelės bulvės, skardinė konservuoto tuno (tinka ir aliejuje, ir savo sultyse), pomidorų padažo(geriau tokio, kuriame yra daržovių gabaliukų), fermentinio sūrio. Bulves suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, sumaišyti tuną su pomidorų padažu. Iškepusias bulves įpjauti ir pridėti į daro, o ant viršaus - tarkuoto fermentinio sūrio. Dar kelioms minutėms įdėti į orkaitę, kol sūris išsilydys.