Uogienės, kompotai, sultys...
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Trešnių ir agrastų uogienė
250 g trešnių (be kauliukų),
250 g agrastų,
700 g cukraus.
Agrastams pašaliname kotelius, po to kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, vėliau mažame kiekyje vandens verdame, kol suminkštės. Suminkštėjusius agrastus susmulkiname virtuviniu kombainu.
Trešnes nuplauname, pašaliname kauliukus, pasveriame, supilame susidariusias sultis, įpilame keletą šaukštų vandens ir verdame 5 min. Sudedame ¼ reikalingo cukraus, supilame agrastų tyrę ir verdame toliau, kol trešnės suminkštės.
Į suminkštėjusias trešnes pamažu pilame likusį cukrų taip, kad uogienė nenustotų virusi. Toliau intensyviai verdame, kad uogienė pradėtų tirštėti. Atsiradusias putas nugraibome virimo pabaigoje.
Verdančią uogienę supilame į paruoštus stiklainius, iš karto uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir uždengiame rankšluosčiu, kol atvės.
250 g trešnių (be kauliukų),
250 g agrastų,
700 g cukraus.
Agrastams pašaliname kotelius, po to kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, vėliau mažame kiekyje vandens verdame, kol suminkštės. Suminkštėjusius agrastus susmulkiname virtuviniu kombainu.
Trešnes nuplauname, pašaliname kauliukus, pasveriame, supilame susidariusias sultis, įpilame keletą šaukštų vandens ir verdame 5 min. Sudedame ¼ reikalingo cukraus, supilame agrastų tyrę ir verdame toliau, kol trešnės suminkštės.
Į suminkštėjusias trešnes pamažu pilame likusį cukrų taip, kad uogienė nenustotų virusi. Toliau intensyviai verdame, kad uogienė pradėtų tirštėti. Atsiradusias putas nugraibome virimo pabaigoje.
Verdančią uogienę supilame į paruoštus stiklainius, iš karto uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame dangteliais žemyn ir uždengiame rankšluosčiu, kol atvės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vyšnių ir melionų uogienė
500 g vyšnių (be kauliukų),
250 g meliono (minkštimo),
750 g cukraus,
cinamono žievelės,
2-3 valg. šaukštų vyšnių trauktinės
Išgliaudytas vyšnias sumaišykite su meliono minkštimu, supjaustytu plonais gabalėliais. Suberkite cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir palikite pastovėti 1-2 val. arba per naktį.
Virkite 4 min. ant labai stiprios ugnies. Supilkite 2-3 valg šaukštus trauktinės. Uogienę iš karto išpilstykite į paruoštus stiklainius ir uždarykite užsukamais dangteliais.
500 g vyšnių (be kauliukų),
250 g meliono (minkštimo),
750 g cukraus,
cinamono žievelės,
2-3 valg. šaukštų vyšnių trauktinės
Išgliaudytas vyšnias sumaišykite su meliono minkštimu, supjaustytu plonais gabalėliais. Suberkite cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir palikite pastovėti 1-2 val. arba per naktį.
Virkite 4 min. ant labai stiprios ugnies. Supilkite 2-3 valg šaukštus trauktinės. Uogienę iš karto išpilstykite į paruoštus stiklainius ir uždarykite užsukamais dangteliais.
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Cukinijų kompotas su svarainiais
1 kg paruoštų cukinijų,
250-300 g svarainių.
Sirupui:
400-500 g cukraus,
600-500g vandens,
2 gvazdikėliai,
citrinų žievelių,
1 g citrinų rūgšties.
Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80ºC pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.
Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis
1 kg cukinijų,
500 g kaukazinių slyvaičių,
1,5-2 g citrinų rūgšties.
Sirupui:
1 l vandens,
600-700 g cukraus,
stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų.
Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75ºC parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima
vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.
1 kg paruoštų cukinijų,
250-300 g svarainių.
Sirupui:
400-500 g cukraus,
600-500g vandens,
2 gvazdikėliai,
citrinų žievelių,
1 g citrinų rūgšties.
Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 80ºC pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.
Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis
1 kg cukinijų,
500 g kaukazinių slyvaičių,
1,5-2 g citrinų rūgšties.
Sirupui:
1 l vandens,
600-700 g cukraus,
stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų.
Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75ºC parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima
vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Gal kuri žinote kokių receptukų su aronija? Žiūriu sode visai nemažai noksta...
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
labai skani tokia kaip uogiene ziemai, mes ziema is jos arbata darydavom. tiesiog verdi kaip uogiene, truputeli ilasini citrinu sulciu , cukraus. o ziema atsidarai, dedi sauksteli i puoduka su vandeniu ir nuostabi arbata
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Reikės bandyt išsivirt. Dar senais laikais pamenu viriau sirupą iš aronijų ir vyšnių lapų (tik proporcijų bebepamenu).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Kažką panašaus tėvai virdavo, skanu būdavoLina13 rašė:Reikės bandyt išsivirt. Dar senais laikais pamenu viriau sirupą iš aronijų ir vyšnių lapų (tik proporcijų bebepamenu).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
ir mano mama virdavo Reikia jos paklausti, gal pamena receptuka
Sake daro taip-
Sumala uogas, tada isspaudzia sultis ir issuka su cukrumi 1:1. Sukti tol, kol istirpsta cukrus. Ir virti nereikia
Sake daro taip-
Sumala uogas, tada isspaudzia sultis ir issuka su cukrumi 1:1. Sukti tol, kol istirpsta cukrus. Ir virti nereikia
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
O laiko šaldiklyje ar užtenka ir šaldytve? Ir nekaitina jų visai ?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
ir nekaitina, ir saldytuve nelaiko, laiko rusyje. Matyt didelis kiekis cukraus neleidzia sugesti
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Reiškia rusyje pakankamai vėsu, kad negenda.
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
Slyvų džemas su šokoladu
1 kg slyvų,
700 g cukraus,
150 g juodojo šokolado,
3 šaukštai brendžio.
Slyvas nuplaukite ir išimkite kaulus. Slyvas sumalkite mėsmale per vidutinio didumo tinkliuką ir pastatytkite virti. Nuolat maišant virkite apie 40 min. kol slyvų masė sutirštės. Tada suberkite cukrų, išmaišykiti dar pavirkite apie 30 min., kol džemas taps tirštu. Į karštą džemą sutrupinkite šokoladą, ir įpilkite brendžio, viską gerai išmaišykite ir dar kartą užvirkite. Išpilstykite į stiklainėlius ir atvėsinkite.
1 kg slyvų,
700 g cukraus,
150 g juodojo šokolado,
3 šaukštai brendžio.
Slyvas nuplaukite ir išimkite kaulus. Slyvas sumalkite mėsmale per vidutinio didumo tinkliuką ir pastatytkite virti. Nuolat maišant virkite apie 40 min. kol slyvų masė sutirštės. Tada suberkite cukrų, išmaišykiti dar pavirkite apie 30 min., kol džemas taps tirštu. Į karštą džemą sutrupinkite šokoladą, ir įpilkite brendžio, viską gerai išmaišykite ir dar kartą užvirkite. Išpilstykite į stiklainėlius ir atvėsinkite.
- Prikabinti failai
-
- DSC_1101m.jpg (75.8 KiB) Peržiūrėta 9466 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
kriausiu kompotas...
sirupui- 3 l. vandens, 1 kg. cukraus, 1 arbatinis saukstelis citrinos rugsteles.
sirupui- 3 l. vandens, 1 kg. cukraus, 1 arbatinis saukstelis citrinos rugsteles.
- Prikabinti failai
-
- DSCF5528.jpg (64.84 KiB) Peržiūrėta 9364 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Uogienės, kompotai, sultys...
slyvu kompotas...
sirupui- 3 l. vandens+ 1 kg. cukraus.
sirupui- 3 l. vandens+ 1 kg. cukraus.
- Prikabinti failai
-
- DSCF5526.jpg (210.07 KiB) Peržiūrėta 9364 karus(ų)